Cum să se ocupe de un stalker online

Dacă cineva amenință în mod continuu, hărțuirea și intimidarea dvs. online, ați putea avea un Cyberstalker pe mâini. Cyberstalkers sunt oameni care nu te vor părăsi singuri și te-ar putea face chiar să te temi de viața ta. Din păcate, dacă aveți un stalker online, nu sunteți singuri. Un număr de 8% dintre americani raportează că sunt urmăriți online la un moment dat în viața lor. În multe cazuri, este posibil să scăpați de persoana de-a dvs. prin blocarea în jos a mediilor sociale și a altor conturi. Dar dacă problema persistă, sunați la poliție.

Pași

Metoda 1 din 3:
Manipularea problemelor pe cont propriu
  1. Imagine intitulată Deal cu un start online de start 1
1. Termină tot contactul cu persoana. Dacă răspundeți la mesajele lor, îi încurajați să continue. Deși poate fi extrem de greu să ignori mesajele repetate, ar putea provoca persoana să vă lase singură.
  • Chiar spuneți persoanei să vă lase singură, îi poate încuraja să vă continuați să vă urmărească. Ei știu că mesajele lor sunt nedorite - nu au nevoie să le spui.
  • Este, de asemenea, posibil ca mesajele să crească în frecvență și intensitate atunci când le ignorați. Persoana încearcă să vă spargă, așa că veți răspunde. Este atenția ta pe care o doresc. Nu le dați-le.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de stagnare 2
    2. Avertizează prietenii și familia dvs. despre stalkerul tău. Spune-i tuturor despre care știi despre Cyberstalker, astfel încât ei nu vor da din greșeală informații despre persoana despre tine că pot folosi pentru a vă face rău. Să fie specific cu privire la ceea ce face persoana și să ofere cât mai multe informații despre identitatea lor, inclusiv numele de ecran sau aliasurile pe care le utilizează online.
  • Este, de asemenea, o idee bună să le spuneți să nu angajeze persoana sau să încerce să intervină. Dacă vor începe să vă apăreze și să-i spuneți persoanei să vă oprească să vă urmărească, persoana ar putea începe să le urmărească și ei.
  • Dacă stalkerul vă amenință reputația, ați putea spune oamenilor la munca dvs. sau la școală despre Stalker și le-ați lăsat să știe ce se întâmplă. S-ar putea să nu reverse complet daunele, dar este un control bun de daune.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de start 3
    3. Blocați persoana din conturile dvs. de e-mail și social media. Accesați fiecare platformă media socială în care aveți o prezență și blocați contul Cyberstalker. Dacă au mai mult de un cont pe care îl folosesc, blochează fiecare dintre ele separat.
  • Odată ce ați blocat persoana, acestea nu vor putea vedea postările sau contul dvs. De obicei, ei nu pot vedea nici măcar comentariile dvs. despre postările altor persoane.
  • Este posibil ca persoana să creeze alte conturi odată ce le-a dat seama că le-ați blocat. S-ar putea să vă gândiți să vă suspendați propriul cont până când nu ați avut grijă de Cyberstalking.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de start 4
    4. Raportați defăimarea sau abuzul către platformele sociale media. Dacă persoana încalcă termenii de serviciu al platformei, platforma va elimina posturile dăunătoare pentru dvs. Luați screenshot-uri ale postărilor ofensive înainte de a trimite raportul dvs., deci aveți o copie pentru înregistrările dvs.
  • Porniți un jurnal de dată și ora fiecărui raport pe care îl faceți. Dacă aveți și prieteni sau rapoarte de trimitere a familiei, includeți informațiile din jurnal.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de start 5
    5. Creșteți setările de confidențialitate din toate conturile dvs. Examinați informațiile despre conturile dvs. foarte atent și scăpați de orice informații personale care nu trebuie să fie acolo, cum ar fi adresa dvs. de e-mail sau numărul de telefon. Blocați toate informațiile dvs., astfel încât numai prietenii dvs. și membrii familiei să o poată vedea.
  • Fiți familiarizați cu setările de confidențialitate pe toate platformele pe care le utilizați, astfel încât să puteți efectua rapid modificări, dacă este necesar.
  • Deconectați-vă din conturile dvs., apoi căutați-le online pentru a vedea ce puteți vedea dacă nu sunteți conectat (ă). Unele platforme, cum ar fi Facebook, vă permit să vizualizați contul dvs. modul în care alții îl vor vedea în timp ce vă depuneți setările de confidențialitate.
  • Dacă aveți conturi pe care nu le mai folosiți, mergeți mai departe și închideți-le. Ar putea oferi o cale pentru ca stalkerul dvs. să se reconecteze din nou cu dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de start 6
    6. Obțineți ajutor de la un consilier profesionist sau un grup de asistență. Cyberstalking poate lua o imagine imensă asupra ta și poate provoca o mulțime de stres. Vorbind cu un consilier profesionist vă poate ajuta să treceți din experiență. Alăturați-vă unui grup de sprijin cu alte victime vă poate ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai puțin singuri.
  • Fiți atenți la gândurile și sentimentele dvs. pentru a recunoaște când ați putea avea nevoie de ajutor. Dacă vă aflați obsedându-vă pe stalker sau în mod constant, în frică că se vor întoarce pentru a vă face probleme, terapia vă poate ajuta să vă deplasați.
  • Informațiile de contact pentru multe grupuri și organizații sunt disponibile la HTTPS: // victimă.org / obținerea ajutorului /.
  • Metoda 2 din 3:
    Raportarea urmăririi criminale
    1. Imagine intitulată Deal cu un start online de stagnare 7
    1. Păstrați înregistrările tuturor mesajelor sau comentariilor. Faceți screenshot-uri ale fiecărui mesaj pe care îl obțineți de la Cyberstalker, precum și toate comentariile, postările de blog sau alte conținuturi online care sunt legate de dvs. Înregistrați datele și orele din jurnal.
    • Dacă ați blocat persoana de la e-mailul dvs., orice e-mailuri pe care le trimit veți ajunge în dosarul dvs. de spam. Verificați dacă în mod regulat, puteți include acele e-mailuri în înregistrările dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de start 8
    2. Copiați informațiile despre persoana care vă urmărește. De obicei, persoana Cyberstingking vă cunoașteți personal într-un fel - deși s-ar putea să nu știți cine sunt la început. Păstrați înregistrările tuturor numelor de utilizator sau ale numelor de ecran pe care le folosesc, astfel încât să le puteți identifica rapid.
  • Dacă sunteți în măsură să obțineți adresa IP a persoanei, înregistrați-o și ea. Acesta vă poate oferi informații valoroase despre locația lor. De exemplu, dacă aveți propriul site web, îl puteți conecta la un serviciu de urmărire care înregistrează toate adresele IP care vizitează site-ul dvs. Web. Multe dintre aceste servicii sunt gratuite.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de start 9
    3. Fișier un raport cu agenția dvs. locală de aplicare a legii. Du-te la departamentul dvs. local de poliție și spuneți ofițerului din spatele biroului pe care doriți să îl depuneți un raport de poliție. Aduceți copii ale tuturor e-mailurilor, mesajelor, comentariilor și altor conținuturi de la Cyberstalker cu dvs. și să le arătați ofițerului care vă ia raportul.
  • Răspundeți la orice întrebare Ofițerul vă întreabă cât mai complet și cu cât posibil. Dacă nu sunteți sigur de identitatea lui Cyberstalker, spuneți-i că și asta.
  • Înainte de a părăsi departamentul de poliție, întrebați când va fi disponibil raportul scris. S-ar putea să trebuiască să așteptați câteva zile înainte de a putea veni să o ridicați.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de start 10
    4. Urmăriți-vă raportul când aveți informații noi. De fiecare dată când persoana vă aparține sau vă hărțuiesc altfel online, faceți o copie. Sunați la ofițerul de poliție alocat cazul dvs. și să-i spuneți că persoana vă hărțuiește din nou. Dacă nu altceva, acest lucru vă ajută să creați o traseu de hârtie.
  • Nu sunați în fiecare zi - nu doriți să deveniți un stalker! Dar păstrați poliția conștientă că persoana continuă să vă hărțuiască.
  • Dacă nu auziți de la ofițerul atribuit cazului dvs., sunați la fiecare două săptămâni pentru a afla statutul.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de stagnare 11
    5. Conectează-te cu un avocat al victimelor locale. Când depuneți raportul de poliție, cereți ofițerului despre avocații victimelor. Ei vor putea, de obicei, să vă conecteze cu unul. Avocații victimelor vă pot spune ce să faceți pentru a rămâne în siguranță și vă ajută să veniți cu un plan de joc pentru a vă aduce Cyberstalker să vă lase singură.
  • Legea variază în diferite state. Cyberstalking este o crimă în unele state și nu în altele. Cu toate acestea, avocatul victimelor ar putea cunoaște alte legi care se vor aplica situației dvs.
  • Avocatul victimelor vă poate ajuta, de asemenea, să vă adunați și să vă organizați dovezile pentru un proces penal sau civil.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas de start online 12
    6. Aplicați pentru o ordine de restricție împotriva persoanei. În multe state, din păcate, puteți obține doar o ordine de restricție împotriva unei persoane dacă le cunoașteți personal. Dar nu face rău să încerce! Nu vă va costa nimic de a solicita o comandă de restricție și, dacă judecătorul o acordă, persoana nu va mai putea să vă contacteze.
  • Este o crimă să încalce o ordine de restricție, deși regulile specifice variază de la stat la stat. De obicei, persoana este arestată imediat pentru încălcarea ordinului.
  • Metoda 3 din 3:
    Înființați stalkerul în instanță
    1. Imagine intitulată Deal cu un start online de start 13
    1. Închiriați un avocat care are experiență de manipulare a cazurilor de cyberstalking. Acest tip de proces poate fi traumatic și drenaj emoțional. Aveți nevoie de un avocat de partea dvs. care înțelege sistemul judiciar și toate procedurile judecătorești. Majoritatea avocaților oferă o consultație inițială gratuită, astfel încât să puteți vorbi cel puțin cu ei despre situația dvs. și să aflați ce sunt opțiunile dvs., apoi mergeți de acolo.
    • Site-ul web al Asociației de Stat sau Baro Local este un loc bun pentru a începe să cauți avocați. Cele mai multe asociații de bare au un serviciu de recomandare gratuită care vă va oferi numele câtorva avocați după ce răspundeți la câteva întrebări scurte despre cazul dvs.
    • Mulți avocați vor lua astfel de cazuri pe o taxă de urgență, ceea ce înseamnă că nu veți plăti banii dacă nu câștigați cazul dvs. sau stalkerul dvs. se stabilește cu dvs. în afara instanței. Deci, nu vă faceți griji cu privire la modul în care veți putea permite onorariile avocatului!
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de start 14
    2. Aflați identitatea și locația stalkerului dacă nu știți deja. Este rar ca Cyberstalkerul dvs. să fie cineva pe care nu-l cunoașteți în viața reală, dar este posibil ca ei să-și mascheze identitatea online, ca să nu poți spune cine sunt. Demascându-le identitatea adevărată, totuși, este necesară dacă le veți da în judecată în instanță.
  • Avocatul dvs. va avea acces la resursele de investigație pe care le pot folosi pentru a afla cine este Cyberstalkerul dvs. și unde locuiesc.
  • Trebuie să știți unde trăiește Cyberstalker pentru a vă asigura că le-ați dat în judecată în curtea potrivită și le puteți servi cu procesul dvs. Dacă nu puteți afla unde trăiește Cyberstalker, asta înseamnă, de obicei, că nu veți putea să le judecați.
  • Imagine intitulată Deal cu un stagiar online de start 15
    3. Du-te peste petiția ta cu avocatul tău pentru a începe procesul tău. Avocatul dvs. va elabora o petiție pentru a depune în instanță și începe procesul dvs. Acest document vă stabilește acuzațiile împotriva Cyberstalker și include informații despre banii pe care îi solicitați Curții să vă dea, în plus față de orice alte solicitări pe care le aveți.
  • De exemplu, este obișnuit ca aceste petiții să includă o cerere de ordin din partea judecătorului care interzice ca persoana să vă contacteze din nou.
  • Cyberstalkingul nu este, de obicei, ceea ce le-ați suge. De obicei, acestea sunt procese pentru "Infracțiunea intenționată a suferinței emoționale," care înseamnă pur și simplu că persoana te-a hărțuit pentru că au vrut să devii supărat, speriat sau stresat.
  • Imagine intitulată Deal cu un start on-line de stagnare 16
    4. Cereți judecătorului o hotărâre preliminară împotriva Cyberstalker. Prin cursul depunerii procesului dvs., ar putea fi, de asemenea, posibilă obținerea unei comenzi temporare de la judecător care pune o oprire la comportamentul Cyberstalking până când cazul dvs. va ajunge la proces. Acestea sunt numite "Indicații preliminare," și, practic, suma judecătorului constată că aveți suficiente dovezi pentru a dovedi că pretențiile dvs. au merite.
  • Concluziile preliminare sunt similare cu comenzile de restricționare, cu excepția faptului că acestea durează doar până la încheierea cauzei pe care se bazează.
  • În mod tipic, dacă Cyberstalkerul dvs. încalcă ordinul preliminar, ar fi arestat și trimis la închisoare - posibil până când procesul sa terminat.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de start 17
    5. Organizați-vă dovezile despre Cyberstalking. Pentru a vă dovedi cazul, va trebui să afișați toate mesajele, comentariile, postările și alte conținuturi de internet. Frecvența și intensitatea conținutului contribuie la stabilirea modelului de urmărire.
  • Includeți jurnalele dvs. și orice alte documente pe care le aveți care arată acțiunile pe care le-ați luat împotriva Cyberstalker, cum ar fi plângerile la platformele media sociale sau rapoartele poliției.
  • Imagine intitulată Deal cu un start online de start 18
    6. Documentați toate costurile asociate cu Cyberstalking. Dacă câștigi procesul dvs. în instanța civilă, aveți dreptul la daune monetare. Aceste daune sunt menite să vă compenseze costurile pe care le-ați suportat ca urmare a Cyberstalking. În general, veți avea nevoie de dovada cheltuielilor dvs. pentru a vă aproba suma de daune de către instanță.
  • De exemplu, dacă ați început să vedeți un terapeut ca urmare a Cyberstalking, toate costurile asociate cu această terapie ar putea fi incluse.
  • În plus față de costurile specifice, puteți obține și bani pentru "durere și suferință." În timp ce aceasta este o sumă subiectivă, se bazează parțial despre cât timp a continuat Cyberstalking-ul și cât de rău a afectat dvs. și pe cei din jurul vostru.
  • Imagine intitulată Deal cu un stalker online Pasul 19
    7. Mărturisesc împotriva Cyberstalker la proces. În cele din urmă, dacă cazul dvs. merge la proces, vă așteptați să depuneți mărturie. Aceasta poate fi o experiență traumatică pentru oricine, mai ales că Cyberstalker va fi probabil în sala de judecată. Avocatul dvs. va practica cu dvs., astfel încât să știți ce să vă așteptați când luați standul.
  • Când sunteți în sala de judecată, evitați să vă uitați deloc la Cyberstalker sau chiar în direcția lor generală. Faceți față înainte și priviți judecătorul. Când sunteți în stand, uitați-vă la avocatul dvs.
  • De obicei, este o idee bună să aduceți un prieten apropiat sau un membru al familiei pentru sprijinul moral, în special în ziua în care veți depune mărturie.
  • sfaturi

    Dacă Cyberstalker vă face vreodată să simțiți că sunteți în pericol iminent, sunați imediat la 911.

    Avertizări

    Deși multe dintre aceste lucruri vor lucra indiferent unde locuiți, acest articol se concentrează în primul rând pe modul de a face față unui stalker online în SUA. În alte țări, legile și procesele juridice ar putea fi diferite.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar