Cum de a trage un profesor

Arderea unui profesor poate fi o procedură lungă și dificilă. Un proces foarte special trebuie urmat pentru a vă asigura că terminarea trece prin. Dacă sunteți student și doriți să raportați dezactivarea cadrelor didactice, trebuie să respectați anumite orientări care urmează să fie auzite. Dacă sunteți angajat școlar sau membru al consiliului școlii, există un set mai definit de orientări care trebuie urmate. Prin lege, profesorii au dreptul la un proces cuvenit, ceea ce înseamnă că trebuie să fie tratați într-un mod echitabil și specific și toate drepturile lor legale trebuie respectate. În caz contrar, concedierea nu poate fi luată o acțiune legală și legală împotriva școlii.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea profesorului dvs. a concediat
  1. Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 1
1. Vorbiți profesorului despre preocupările dvs. Dacă sunteți un student care se confruntă cu probleme cu un profesor, prima dvs. mișcare ar trebui să fie să vorbiți cu ei despre asta. Cereți să vorbiți cu profesorul privat după clasă. Explicați calm profesorului ceea ce credeți că fac asta este inadecvat. Dați profesorului o șansă să se explice și să-și îmbunătățească comportamentul rău.
  • Începeți conversația cu ceva de genul: "Vreau să vă vorbesc despre ceva care mă supără."
  • Nu uitați să rămâneți calm. Practicați ce vreți să spuneți înainte de timp.
  • O simplă conversație nu va fi întotdeauna o opțiune. Uneori, abaterile sunt prea severe pentru a aborda profesorul cu. Dacă vă simțiți incomod sau frică să vorbiți cu profesorul, nu o faceți.
  • Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 2
    2. Asigurați-vă că plângerea dvs. despre profesor este valabilă. Înțelegeți că, pentru a rezilia un profesor, trebuie dovedit unul dintre următoarele: comportament imoral, incompetență, neglijare a taxei, neconformitate substanțială cu legile școlare, condamnarea unei infracțiuni, insubordonarea, frauda sau denaturarea. Conduitul profesorului trebuie să cadă sub una dintre aceste descrieri.
  • "Nerespectarea substanțială a legilor școlare" înseamnă că profesorul sparge frecvent regulile districtelor școlare. Exemple: Nu permiteți unui student să-și practice religia și să nu trateze toți elevii în mod egal.
  • "Conduită imorală" este orice formă de contact sexual sau abuz asupra studenților, expunere indecentă, urmărind un student, o obscenitate extremă, având o armă pe motive școlare, având un dispozitiv exploziv, având un droguri de droguri și / sau să vândă medicamente pentru minori.
  • "Incompetența" este atunci când un profesor este extrem de ineficient la predare. "Neglijarea datoriei" este atunci când un profesor nu reușește deloc. Ambele au același rezultat final - elevii nu învață nimic.
  • Dacă decideți să faceți plângerea, raportați numai faptele. Nu faceți niciodată nimic care să vă permită să vă deschideți taxele de calomnie sau de calomnie.
  • Imagine intitulată Fire Un profesor Pasul 3
    3. Urmăriți orice incidente. Începeți să păstrați o listă de incidente negative și exemple ale abaterii profesorului. Fii corect în evaluarea dvs. Urmăriți data și ora în care apare fiecare incident. Dacă există alți martori, scrieți numele lor în jos.Asigurați-vă că profesorul dvs. nu vă vadă că faceți acest lucru. Dacă trebuie, JOT jos notează că numai tu ai putea înțelege, apoi scrieți incidentul complet după clasă.
  • Amintiți-vă că este foarte rar ca profesorii să fie concediați din cauza costului financiar al concedierii. Într-un studiu detaliat realizat în 2016, studiul a arătat: "În întreaga țară, cele mai multe districte și state continuă să conferite mandatul pe durata de viață pe profesori, profesorii slabi încă mai iau ani de zile pentru a renunța în cazul în care acestea ating statutul tentativ și orice încercare de a respinge un profesor veteran ineficient rămâne vulnerabil la provocările costisitoare în fiecare etapă din cadrul procesului de la evaluare, la remediere, la decizia de concediere și dincolo de. În consecință, în majoritatea districtelor și școlilor, respingerea unui profesor de veterani ineficienți rămâne mult mai greu decât este sănătos pentru copii, școli, contribuabili - și profesia de predare în sine."
  • Notați evenimentele cu adevărat.
  • Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 4
    4. Adunați dovezi. Dacă există o modalitate de a înregistra în siguranță audio sau să faceți fotografii / video ale incidentelor atunci când se întâmplă, faceți-o. Acest lucru vă va ajuta cazul de fiecare dată când vă luați plângerea la oficialii școlii. În unele state este ilegal să înregistreze o altă persoană fără cunoștințele și consimțământul lor. Dacă profesorul face ceva atât de rău încât credeți că va fi un caz de instanță despre aceasta, dovada dvs. nu poate fi admisibilă în instanță.
  • Cu toate acestea, dovada dvs. va atrage cu siguranță atenția oficialilor școlari și pot începe să monitorizeze profesorul.
  • Arderea unui profesor poate fi un proces lung și dificil, astfel încât funcționarii școlii mai devreme pot începe investigația, cu atât mai devreme acel profesor va ieși din clasă.
  • Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 5
    5. Raportați abaterile la director. Probabil că ar fi util să luați un prieten, părinte sau tutore împreună cu dvs. când faceți acest lucru. Aduceți lista dvs. de incidente și orice dovadă pe care ați adunat la această întâlnire și o prezentați directorului. Explicați calm partea dvs. a povestirii. Dacă ați încercat să vorbiți cu profesorul despre această problemă, asigurați-vă că lăsați-o pe principalul să știe asta. Dacă au existat martori, asigurați-vă că furnizați acele nume.
  • Asigurați-vă că acordați copiile principale ale dovezilor dvs., fie că este vorba despre video, audio sau fotografii. Ar trebui să păstrați originalele, doar în caz. Păstrați aceste dovezi private.
  • Raportați numai faptele.
  • Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 6
    6. Întrebați ce se întâmplă în continuare. După ce ați furnizat toate informațiile pe care le aveți, întrebați ce măsuri vor fi luate împotriva profesorului. Dacă aceasta este prima dată când acest profesor a fost raportat vreodată, iar abaterile nu sunt periculoase, criminale sau imorale, principalul vă va spune probabil că vor începe să monitorizeze profesorul și / sau vor da profesorului un avertisment. Consiliul școlii este obligat să treacă printr-un proces foarte special pentru a respinge un profesor, iar cele două lucruri sunt primul pas.
  • Dacă profesorul este destul de nou la școala dvs. (de obicei, dacă au fost acolo mai puțin de 3 ani), este posibil ca profesorul să fie respins imediat.
  • Solicitați ca raportul dvs. să rămână anonim ori de câte ori este posibil.
  • În timp ce consiliul școlii își desfășoară investigația, cereți-vă să fie plasați într-o altă clasă cu un profesor diferit. Nu ar trebui să suporți mai mult decât abaterile.
  • Metoda 2 din 3:
    Avertisment, monitorizare și păstrare a documentației
    1. Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 7
    1. Da profesorului un avertisment. Dacă sunteți oficial școlar și un profesor a fost raportat pentru incompetență sau abatere, oferindu-le un avertisment este, în general, primul pas. Majoritatea statelor vor necesita acest lucru, mai ales dacă profesorul are o manevră. Puteți face acest lucru verbal, dar poate doriți să le luați în considerare oferirea unui avertisment scris, în funcție de gravitatea raportului de abatere.
    • Dacă profesorul este încă în perioada de probă (de obicei primii trei ani ca angajați) și nu a obținut mandatul, este posibil ca acestea să poată fi respinse direct.
    • Dacă profesorul are tendință, terminând-o devine mult mai dificilă. Doar dacă nu au făcut ceva lewd, imoral sau criminal, au dreptul la un avertisment și o șansă de a îmbunătăți comportamentul rău.
  • Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 8
    2. Furnizați resurse pentru a ajuta profesorul să se îmbunătățească. Multe state vor dori ca profesorul să primească nu numai un avertisment, ci și să primească resurse pentru a le ajuta să se îmbunătățească. Dacă doriți să vă asigurați că sunteți înțeles, furnizați documente scrise cu resurse sugerate și acțiuni clar scrise.
  • Păstrați o copie a acestor documente în dosarul profesorului, astfel încât să le puteți accesa.
  • Este foarte probabil că vi se va cere să dovediți că ați furnizat resurse și sugestii specifice.
  • Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 9
    3. Observați profesorul din clasă. Profesorul va trebui să fie evaluat, în special în cazul incompetenței. Districtul dvs. școlar și, eventual, chiar și statul, pot avea cerințe de evaluare specifice, astfel încât să vă familiarizați cu aceste reguli. De exemplu, în Ohio, oficialii școlii trebuie să programeze mai întâi două observații de 30 de minute. În timpul acestor observații, trebuie colectate dovezile care sprijină motivele posibilei concedieri.
  • În plus, profesorul trebuie, de asemenea, să primească copii scrise ale planurilor foarte detaliate de îmbunătățire.
  • Investighează criteriile școlii dvs. și urmați-o în consecință.
  • Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 10
    4. Documentați fiecare incident care apare. Ar trebui să aveți un fișier deja creat pentru profesorul în cauză. Documentul Totului - plângeri, absențe, ceea ce a fost găsit în evaluări și orice altceva care are legătură cu acel profesor. Dacă intenționați să terminați profesorul, vi se va cere să furnizați toate dovezile și informațiile colectate. Cu cât aveți mai mult, cu atât este mai bine cazul dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Propunerea de concediere și terminarea unui profesor
    1. Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 11
    1. Prezentați dovezile consiliului școlii. În cazul în care profesorul a primit toate alocațiile prezentate și nu a reușit să se îmbunătățească, fie în performanță, fie în comportament, o propunere de concediere a acestora ar trebui prezentată consiliului școlii. Dosarul profesorului ar trebui să fie prezentat cu propunerea.
    • Dosarul ar trebui să includă fiecare informație sau dovezi relevante care au fost colectate.
    • Pentru a rezilia un profesor, de obicei unul dintre următoarele: conduită imorală, incompetență, neglijare a taxei, neconformitate substanțială cu legile școlare, condamnarea unei infracțiuni, insubordonare, fraudă sau denaturare.
  • Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 12
    2. Informați profesorul despre concediere. Curtea Supremă Statele Unite ale Americii Curtea de Educație Cleveland V. Loudermill a oferit standardul de bază pentru cum se face acest lucru. Un profesor cu mandatul trebuie să primească o notificare verbală sau scrisă a concedierii lor. Toate acuzațiile împotriva profesorului trebuie să fie dezvăluite, împreună cu orice dovezi adunate.
  • De asemenea, angajatorul este de așteptat să explice dovezile și de ce este motiv pentru concediere.
  • Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 13
    3. Furnizați profesorului o șansă de a-și prezenta partea. Profesorii sunt protejați de procedeu procedural, ceea ce înseamnă, în esență, că după ce concedierea a fost servită și o explicație oferită, au dreptul să-și spună partea lor de poveste. Trebuie să fie clar că au ocazia să facă acest lucru, cu înțelegerea că vor fi auzite.
  • În unele cazuri, profesorul va fi încă respins. Adesea, respingerea unui profesor încorporat este un proces foarte scump pentru districtul școlar - multe districte vor alege alte metode (cum ar fi un avertisment sau o mustrare) în loc de concediere. Suma de bani și dovezi necesare pentru a trage un profesor încorporat o face foarte rar.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar