Cum să curățați un covor oriental valoros și să eliminați petele

Un covor oriental valoros este de valoare dacă îl apreciați suficient pentru a avea grijă de ea. Acest articol oferă câteva sfaturi despre cum să eliminați petele comune și cum să preveniți molii să vă alimenteze covorul prețios.

Pași

Partea 1 din 4:
Eliminarea decolorării
  1. Imagine intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 1
1. Determinați materialul pe care covorul este făcut din. Tratamentul cu covoare variază în funcție de tipul de pete, de vârsta și compoziția sa chimică. Pașii de mai jos acoperă o procedură de eliminare a petelor economice "Fă-o", dar privindu-se mai multe informații despre materialul dvs. de covor este recomandat să fie sigur că utilizați cea mai bună procedură pentru covor.
  • Imagine intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 2
    2. Acoperă imediat scurgerile făcute cu prosoape uscate. Întotdeauna blot o pată, nu împingeți niciodată lichidul sau solidele în covor.
  • Imaginea intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 3
    3. Face o soluție de pată. Se amestecă 1 lingură de detergent ușor cu o ceașcă de oțet alb și o ceașcă de apă.
  • Imagine intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 4
    4. Soluție răspândită peste zona de scurgere. Blot din nou, deplasându-se spre centrul patei umede.
  • Imagine intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 5
    5. Aplicați multe straturi de prosoape în zona afectată. Cântărește soluția plasată pe zona colorată.
  • Imagine intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 6
    6. Lăsați soluția pentru a curăța timp de 24-36 ore sau până la uscare. Nu deplasați greutatea.
  • Imagine intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 7
    7. Scoateți ușor prosoapele plasate în ziua următoare. Periați zona. Repetați pașii dacă este necesar.
  • Partea 2 din 4:
    Tratarea covoarelor ruinate de la înmuierea lungă în apă
    1. Imagine intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 8
    1. Păstrați covoarele uscate. Apa poate provoca daune și "culoarea de funcționare." Covoarele cu culoarea de funcționare cauzate de inundații trebuie să fie uscate complet și rapid, pentru a preveni deteriorarea suplimentară.
    • Dacă apa este murdară sau contaminată, atunci trebuie să fie tratată de o instalație profesională de spălare a covorului. Aduce covoare grav înmuiate profesioniștilor. Covoarele complet absorbite pot fi uscate într-o cameră uscată profesională peste noapte.
  • Imagine intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 9
    2. Vindeca problemele de funcționare a culorii, permițând covorului să se usuce la soare timp de trei până la cinci zile sau chiar mai mult. Razele ultraviolete ale soarelui pot ajuta la înălbirea oricărei culori de rulare. Cu toate acestea, dacă este supraexpus, razele dure ale soarelui pot, de asemenea, să dispară culorile covorului. Deci, procedați cu atenție, răsturnarea covorului într-o zi la un moment dat dacă plasați covorul afară. Verificați-l cu atenție în fiecare zi pentru expunerea prin răspândirea grămezii covorului și verificarea culorii sale originale.
  • Partea 3 din 4:
    Curățarea deteriorării molii și putrezite
    1. Imaginea intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 10
    1. Fixați leziunile și putrezite. Cel puțin, luați-vă covorul valoros din casă și vidați-l încet și în față. Făcând acest lucru va deranja cu atenție orice molii, precum și eliminarea acestora. Aer și soare covorul pentru o vreme.
  • Imaginea intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 11
    2. Luați covorul către un profesionist dacă covorul este în stare proastă și daunele de molii sunt severe. Profesioniștii vor putea să facă o curățare aprofundată și o rezistență la molii. De asemenea, pot efectua înlocuirea parțială, după cum este necesar.
  • Partea 4 din 4:
    Repararea daunelor
    1. Imagine intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 12
    1. Re-țesut franjuri sparte. Dacă este un covor knotted de mână, va avea nevoie de țesut de mână pentru a reveni la caracterul său original și construcția de către un weaver calificat. Multe stiluri de re-construire covoare pot fi făcute. Aici se consultă o operațiune calificată este importantă. Dacă o mașină repară un covor făcut de mașină, acest lucru se poate face pentru mai puțin cost.
  • Imaginea intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 13
    2. Să se ocupe de margini frayed sau uzate. În funcție de cât de rău se află uzura pe margini, pot fi utilizate multe tehnici, variind de la reconstrucția marginii originale pentru a re-înfășura peste margine. Din nou, țesătorii profesioniști calificați trebuie să facă această lucrare.
  • Imagine intitulată Curățați un covor oriental valoros și eliminați petele Pasul 14
    3. Reparații tăieturi, lacrimi și găuri. Unele tăieturi și lacrimi pot fi cusute la domiciliu cu mâna, cu condiția să vă simțiți confortabil cu acest lucru. Cu toate acestea, găurile, colțurile urechii de câine și zonele mari de bord vor avea nevoie de reinteare profesională de țesătorii calificați, care uneori vor trebui să înlocuiască urzelul, bătăia și se grăbește cu exact aceeași lână vopsită, în caracterul original al covorului.
  • Proiectele mari de rezervare sunt cele mai bune în străinătate de către profesioniști, unde munca este încă relativ ieftină. Dacă urbanul și bătălia au nevoie de înlocuire, covorul va trebui să meargă pe loom. Dacă numai nevoia de a înlocui și re-knotând, lucrarea va fi completă mai rapidă.
  • sfaturi

    Dacă este nevoie să ajustați umbrirea și decolorarea covorului, nu puteți face prea multe lucruri, fără să trimiteți frecarea unei instalații de re-vopsire. Cu toate acestea, uneori rearanjarea mobilierului sau spălarea covorului ajută la diminuarea problemei evidente.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar