Cum să curățați un covor de vâscoză

Covoarele Viscose sunt o alternativă la prețuri accesibile la covoarele naturale de mătase. Aceste covoare sunt realizate dintr-un material numit raion și diferă de covoarele de mătase într-o varietate de moduri. Fibrele covorului sunt mai fragile și necesită îngrijire specifică pentru a le menține curat. Dacă urmați corect tehnicile și folosiți soluțiile de curățare făcute în mod specific pentru a curăța raionul, puteți curăța chiar și Covorul cel mai murdar.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând o curățare simplă
  1. Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 1
1. Rulați-vă mâna de-a lungul covorului pentru a obține direcția somnului. Puiul sau grămada este direcția naturală pe care fibrele covorului le execută. Rularea mâinii peste suprafața covorului vă va oferi o indicație a modului în care se află fibrele covorului.
  • Agitarea covorului împotriva grămezii poate slăbi fibrele covorului și distorsionează covorul.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 2
    2. Împingeți un măturătoare de covor în direcția somnului. Aspiratoare de înaltă putere și viduri cu peri maritime pot deteriora fibrele într-un covor de vâscoză. În schimb, utilizați un covor neelectric sau măturătoare de covor și o rulați de-a lungul direcției de pui sau grămadă a covorului. Acest lucru ar trebui să ridice orice crumbs rămase sau murdărie blocată în covor.
  • Puteți trece peste covor de mai multe ori dacă este încă murdar.
  • Puteți găsi un măturător de covoare ieftin la multe magazine de departament sau online. Dacă nu aveți un măturătoare de covoare, puteți folosi o mătură moale, cum ar fi o broșă de spălare sau mătură de mână.
  • Rețineți că viscoza nu este un material puternic. Nu se va ține bine dacă îl aspirați adesea sau puneți-l într-o zonă de trafic mare. Când trebuie să o curățați, nu curățați foarte tare sau suprasolicitați fibrele.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 3
    3. Mătură marginile cu o mătură. Nu treceți peste fringes pe covor cu un măturător de covoare sau cu vid, deoarece puteți detașa franjurile de la covor. În schimb, folosiți o mătură sau periați și periați murdăria și resturile din afara marginilor. Utilizați un praf de praf pentru a colecta și a elimina praful rămas.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 4
    4. Utilizați un săpun blând pentru a curăța scurgerile. Testați săpunul de mâncare pe o mică parte a covorului înainte de ao folosi. Dacă observați decolorarea sau colorarea, nu o utilizați. Dacă există o zonă mai mare pe care trebuie să o curățați, săpunul și apa este o soluție bună. Saturați o cârpă cu apă rece și o picătură de săpun neutru neutru de pH, apoi frecați cârpa în direcția somnului. Când ați terminat, ștergeți zona cu o cârpă uscată până când este uscată.
  • Nu utilizați detergenți deoarece pot pata și modifica culoarea în covor.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 5
    5. Spot curat cu oțet alb, apă și săpun de mâncare. Debit de curățare de îndată ce se întâmplă vor reduce dimensiunea și severitatea petelor. Pentru pete deosebit de dure, încercați să curățați zona cu un amestec de apă, oțet alb și săpun ușor de mâncare. Amestecați soluția împreună și împingeți bulele din partea superioară a soluției cu o cârpă. Utilizați cârpa cu bulele pe el pentru a șterge pata apoi îndepărtați imediat soluția cu o cârpă curată și umedă.
  • Nu depășiți cârpa în soluție sau vă puteți deteriora covorul.
  • Ca o alternativă la o soluție de oțet, o soluție de acid citric va trata și petele. Din moment ce apa poate să-ți galbeze fibrele de vâscoză, s-ar putea prefera să utilizați o soluție de acid citric specializat care nu va galba viscoza.
  • Puteți, de asemenea, să pulverizați un balsam de țesături pe covor după ce ați curățat-o pentru ao menține moale. Când folosiți balsamul de țesături, puneți-l într-o sticlă de pulverizare, apoi diluați-o cu apă. Spray un pic de balsam de țesături pe covor. Apoi, folosiți o perie moale de păr pentru a manta mirele covorului, periajându-l în direcția cerealelor.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind o mașină de curățat covoare și o soluție
    1. Limita cât de des vă curățați covorul. Viscoze este un material slab, deci se poate deteriora cu ușurință. Folosind o mașină pentru a curăța covorul crește riscul de deteriorare, așa că faceți doar atunci când covorul este foarte murdar. Cel mai bine este să mențineți curățenia covorului, astfel încât să nu trebuie să o curățați profund.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 6
    2. Asigurați covorul sau covorul la podea sau o suprafață plană. Utilizați cleme pentru a fixa covorul pe o suprafață plană sau pentru a pune covorul pe o placă de montare, astfel încât să nu se miște în jur pe măsură ce curățați. Puteți achiziționa o placă de montare la cele mai multe magazine de covoare sau online.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 7
    3. Închiriază sau achiziționează o mașină de curățat covoare. Puteți închiria sau cumpăra o mașină de curățat covoare sau cu covoare la Magazine de îmbunătățire a casei sau la magazinele departamente. Aceste mașini vin cu o furtună și o duză de curățare care transferă și vacuums soluția de curățare pe covor. Închiriați o mașină care utilizează apă rece, deoarece apa caldă poate deteriora covoarele de vâscoză.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 8
    4. Mix chimicale de curățare a covoarelor cu apă pentru a crea o soluție de curățare. Puteți găsi detergenți anionici sau alți agenți de curățare special pentru covoare de vâscoză online sau la magazinele de covoare. Achiziționați produse chimice de curățare care sunt fabricate special pentru Viscoză și citiți instrucțiunile de pe spate. Se amestecă substanțele chimice de curățare cu apă rece într-o găleată înainte de a transfera soluția la bazinul din mașina de curățare a covoarelor.
  • Apa caldă vă poate micșora covorul.
  • Când ați terminat combinarea substanțelor chimice, asigurați-vă că le amestecați împreună, astfel încât acestea să devină bine încorporate.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 9
    5. Trageți capul mașinii de curățare a covorului de pe covor. Trageți declanșatorul pe capul mașinii de curățare a covorului pentru a scoate soluția de curățare în covor. Asigurați-vă că mergeți cu puiul, astfel încât să nu înlocuiți niciuna dintre fibrele covorului. Murdăria și murdăria în covor ar trebui să înceapă să vină.
  • Asigurați-vă că obțineți un crăpător care poate spăla covoare cu apă rece, astfel încât să nu vă micșora covorul.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 10
    6. Utilizați covorul de covoare pentru a aspira soluția. Odată ce ați rulat mașina de curățare a covorului de la un capăt al covorului spre cealaltă, mergeți în jos pe aceeași cale, dar de data aceasta cu doar vidul care rulează. Acest lucru ar trebui să suge toată apa murdară și murdăria de pe covor.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 11
    7. Repetați pașii până când întregul covor este curățat. Continuați să mergeți în sus și în jos covorul cu soluția de curățare și cu covoarele de curățare până când întregul covor este curățat.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 12
    8. Atârnă covorul să se usuce. Răsturnați covorul și atârna-o pe o balustradă pentru a lăsa să se usuce la aer. Nu aplicați căldură directă la covor sau ați putea să-l deteriorați.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea covorului curat
    1. Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 13
    1. Ia covorul dvs. curățat profesional dacă este în stare proastă. Covoarele de vâscoză sunt fragile și pot fi decolorate sau distruse foarte ușor. Dacă dețineți un covor de viscoză care este important pentru dvs. personal, luați în considerare faptul că îl curățați profesional, mai degrabă decât să faceți singur. Acest lucru vă va asigura că covorul dvs. nu va fi deteriorat.
    • Curătorii profesioniști de covoare vor avea substanțele chimice și instrumentele pentru a vă curăța covorul de vâscoză.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 14
    2. Blot deversări de îndată ce se întâmplă. Utilizați o cârpă curată sau un prosop de hârtie și se blochează pe suprafața deversării. Cu cât sunteți mai repede în stare să ștergeți petele, cu atât mai puțin timp vor trebui să se scurgă în fibrele covorului. Nu frecați sau agitați petele sau puteți împinge lichidul mai adânc în covor.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de vâscoză Pasul 15
    3. Păstrați covorul din zone umede. Când covoarele de vâscoză sunt expuse la umezeală pentru o perioadă lungă de timp, acestea sunt ușor distruse. Evitați să puneți covoarele de vâscoză în locuri precum subsolul, baia sau în afara, unde ar putea fi expuși la o mulțime de umiditate.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Aspirator
    • Cârpe
    • Săpun blând
    • Masina de curatare a covoarelor
    • Soluția de curățare a covoarelor
    • Cleme
    • Soluția de curățare a viscozelor
    • Apă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar