Cum să curățați scloarea din covor

În timp ce jucați cu Slip este destul de plăcută, spilling pe covor poate pune repede un amortizor pe distracție. Din fericire, puteți curăța zgomotul de pe covor, eliminând excesul de șlam, amestecând o soluție de oțet și scoateți pata cu doar câteva elemente pe care probabil le aveți deja în casa dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Îndepărtarea excesului de șuvoi
  1. Imagine intitulată Slim curată din covorul 1
1. Scoateți excesul de scurs umed cu o lingură. Înainte de a trata pata de slime, îndepărtați toate excesul de șuvoi care nu sa scufundat în covor, dar prin ao scoate cu grijă cu o lingură. Lucrați încet și cu atenție din exterior pentru a evita răspândirea în continuare a șparării.
  • În timp ce îl scoateți, turnați excesul de șlam într-un coș de gunoi. Evitați turnarea slimului în chiuveta dvs., deoarece se poate bloca conductele de scurgere.
  • 2. Ridicați excesul de slim umed cu un prosop (alternativ). Ridicați orice scurgere excesivă cu un prosop de hârtie curat sau un prosop de mâncare. Așezați prosopul ușor peste șuvoiul de pe covor. Apoi, folosiți-vă mâinile pentru a scoate sub slime cu prosopul, deplasându-se din exterior spre interior până când mâinile sunt împreună.
  • Repetați a doua oară cu un prosop de hârtie nou, curat, dacă rămâne în exces.
  • Încercați să țineți gheață împotriva șleelii pentru ao ajuta să se solidifice, astfel încât este mai ușor de eliminat.
  • 3. Răzuiți Excesul de șurub uscat cu un cuțit sau o lingură. Dacă șlefuirea de pe covor a fost deja uscată, utilizați o lingură sau un cuțit pentru a răsturna cât de mult puteți lucra din exterior. Odată ce ați răzuit cât mai mult posibil, utilizați furtunul de vid pentru a suge biții răzuiți.
  • Dacă utilizați un cuțit, răzuiți încet și cu atenție pentru a evita tăierea fibrelor pe covor. 
  • Partea 2 din 3:
    Amestecarea soluției de oțet
    1. Imagine intitulată Slim curată din covorul 3
    1. Alegeți o oțet albă distilată pentru a evita decolorarea. Oțetul albă distilat este, în general, cea mai bună opțiune pentru curățarea eficientă fără nici un risc de deteriorare a covorului. În timp ce unele vinegari populare, cum ar fi oțetul de vin roșu și oțetul de cidru de mere, au o culoare naturală care poate afecta unele tipuri de covor, oțetul albă distilat este sigur de utilizat.
    • Oțetul albă distilat poate fi găsit la majoritatea magazinelor de produse alimentare sau îl puteți comanda online.
  • 2. Se amestecă soluția de curățare a oțetului. Adăugați 2 piese oțet alb la fiecare 1 parte apă într-o sticlă curată de pulverizare. Suma va varia în funcție de cât de mare este pata și cât timp a fost acolo, dar ca punct de plecare, adăugați /3 Cupa (160 ml) de oțet albă distilată și /3 Cupa (79 ml) de apă.
  • 3. Se agită pentru a combina oțetul și apa. După ce ați adăugat oțetul și apa în raportul corect, înșurubați partea de sus înapoi pe sticla de pulverizare. Asigurați-vă că sprayul este acoperit sau răsucite în poziția "OFF" de pe capac. Apoi, agitați viguros sticla timp de câteva secunde pentru a combina oțetul și soluția de apă.
  • Partea 3 din 3:
    Tratarea pata de slime
    1. Aplicați soluția de oțet pe pata de slime. Pulverizați porțiunea colorată a covorului cu generos cu oțetul alb și soluția de apă. Asigurați-vă că saturați întreaga zonă colorată.
  • Imagine intitulată Slim curată din covorul Pasul 8
    2. Lăsați-o să se odihnească timp de 5 până la 10 minute. După pulverizarea patei cu soluția de oțet, lăsați-o să se odihnească pe covor, astfel încât să aibă timp să se scufunde. Dacă slimul este o culoare drastic diferită de covor (cum ar fi zgomotul verde strălucitor pe un covor alb) sau dacă pata a fost acolo de mult timp, puteți lăsa soluția un pic mai mult (aproximativ 5 minute) Dați-i mai mult timp pentru a slăbi zgomotul din fibrele covoarelor.
  • 3. Se toarnă apa caldă pe petele înmuiate cu oțet. După lăsarea soluției de oțet se odihnește timp de 5 până la 10 minute (sau 15 minute pentru petele încăpățânate), umpleți o ceașcă cu apă fierbinte și se toarnă încet pe suprafața colorată. Apa caldă vă va ajuta să îndepărtați oțetul în timp ce slăbiți șlefuirea din fibrele covoarelor, permițându-vă să o curățați.
  • În timp ce doriți ca apa să fie foarte caldă, evitați să utilizați apă fiartă, deoarece acest lucru poate deteriora covorul. În schimb, porniți apa caldă din chiuvetă și lăsați-o să ruleze timp de câteva secunde sub cea mai tare setare pentru a încălzi. Apoi, umpleți paharul cu apa la cald. 
  • 4. Blot zona colorată cu un prosop. Utilizați un prosop curat sau un prosop de hârtie pentru a blot sau dab zona colorată pentru a absorbi soluția de oțet, apă caldă și pata slăbită slăbită. Când utilizați prosopul pentru a curăța pata, asigurați-vă că mai degrabă blot sau dab decât frecați sau ștergeți. Frecarea sau ștergerea poate face ca pielea să se scufunde mai adânc în covor și poate ruina și fibrele din covor.
  • Dacă pata este încăpățânată, puteți folosi o perie moale de frecare în plus față de un prosop pentru al ajuta să-l slăbească, deși acest lucru poate risca să răspândească pete și mai mult.
  • Imagine intitulată Slim curată din covorul Pasul 11
    5. Repetați după cum este necesar până când pata este plecată. Dacă pata de slime este deosebit de încăpățânată, este posibil să fie nevoie să repetați din nou acest proces. Oțetul alb distilat este, în general, blând pe covoare, deci ar trebui să puteți repeta acest proces de mai multe ori până când pata a dispărut fără a risca să deterioreze covorul.
  • Imagine intitulată Slim curată din covorul Pasul 12
    6. Adăugați removerul de pete pentru petele încăpățânate. Dacă există încă niște șlam în covor după ce ați șters lichidele din zona colorată, poate doriți să încercați să adăugați o remover. Urmați instrucțiunile de pe sticla de removersiune a carpei pentru ao aplica la stația rămasă.
  • Dacă covorul dvs. este alb, este posibil să doriți să încercați un remover de covor care conține Bleach. În caz contrar, nu utilizați Bleach, deoarece ar putea decolora țesătura.
  • Imagine intitulată Curățenie sclimă din covorul 13
    7. Lăsați mașina de covor să se usuce complet. Odată ce ați repetat acest proces de câte ori este necesar pentru a scoate pata de slime, lăsați-vă aerul de covor acum să se usuce complet timp de câteva ore sau peste noapte. Când covorul este uscat, puteți rula vidul peste zona curățată pentru a netezi fără probleme covorul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Curățenie curată
    • Curățați prosoapele și prosoapele de hârtie
    • Perie de frecare moale (opțional)
    • Oțet albă distilată
    • Apa fierbinte 
    • Remover de pete de covor (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar