Cum să curățați un covor alb

Clasa, stilul și moaletele Un covor alb poate adăuga într-o cameră este de neegalat, dar ca proprietar al unui covor alb, puteți vedea doar un accident alb mare care așteaptă să fie curățat. Este ca și aspectul crocant, de vară al pantalonilor albi, până când cafeaua de dimineață se varsă pe ei. Din fericire, curățarea unui covor alb nu este la fel de greu cum pare. Cu întreținerea regulată, curățarea spoturilor și petele de abordare imediat, covorul dvs. poate arăta întotdeauna alb strălucitor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Menținerea covorului dvs
  1. Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 1
1. Vidați covorul dvs. în mod regulat. Păstrați covorul în căutarea unei pristine prin aspirarea în mod regulat. Praful și murdăria se pot acumula cu ușurință pe un covor alb și tracțiune de picior pe garnitura blocată poate purta de fapt o covor de lână. Pentru a minimiza atât acumularea murdăriei, cât și deteriorarea covorului dvs., aspirați covul frecvent pe o setare scăzută de aspirație și păstrați rola de perie oprită. Evaluați cât de mult traficul este covorul dvs. și rămâneți la o rutină de vid:
  • Pentru zonele cu trafic ridicat, vidați covorul dvs. zilnic.
  • Pentru zonele de trafic mediu, vacuum de două ori pe săptămână.
  • Pentru zonele cu trafic redus, vacuum o dată pe săptămână.
  • Înainte de a aspira partea superioară a covorului, flip-o peste și vidați partea inferioară. Apoi îl răsturnați pe partea dreaptă și în vid din nou. Acest lucru va ajuta la slăbirea murdăriei și murdăriei care sa stabilit adânc în fibre.
  • Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 2
    2. Periați părul de animale de companie afară. Scapi de părul de companie pe covorul alb, prin spălarea ei. Alegeți o perie de păr cu peri metalice sau cu păr din plastic rigid. O mătură de cauciuc poate funcționa bine la ridicarea părului de animale de companie.
  • Încercați o rolă extra lipicioasă pentru părul de companie pe suprafața covorului.
  • Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 3
    3. Scuturați covoarele mici. Dacă covorul tău este suficient de mic pentru a aduce afară și agitare, a face acest lucru poate elimina murdăria și praful prins mai bine decât unele aspiratoare. Aruncați covorul peste o șină și bateți-l cu o mătură sau cumpărați un batater tradițional de rattan.
  • Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 4
    4. Utilizați un curatator de aburi la fiecare 6 luni. Pentru a curăța profund covorul alb, este important să utilizați un covor de covor la fiecare 6 luni până la un an, în funcție de cât de multă acțiune vede covorul. Închiriați un covor profesionist de curățare pentru a avea grijă de ea, sau să-l curățați dacă aveți un vapor acasă.
  • O familie de 4 cu un covor alb într-o zonă frecventată ar trebui să fie curățată adânc la fiecare 6 luni.
  • Un covor într-o zonă mai puțin frecventată poate fi curățat o dată pe an.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 5
    1. Blot lichide vărsate imediat. Cu cât vă adresați mai repede se varsă mai bine, așa că au mai puțin timp pentru a absorbi în fibrele covoarelor. Scoateți orice accidente semi-solide și lichide blot imediat cu o cârpă albă sau un prosop alb, alb. Nu folosiți nimic cu amprente, deoarece poate sângera pe covorul alb.
  • Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 6
    2. Încercați să scăpați de petele cu apă în primul rând. Multe deversări pot fi curățate cu apă curată dacă nu au timp să se stabilească. Fără pete cu un burete cu apă umezită de apă. Este deosebit de important să încercați mai întâi apa pe covoarele din lână, deoarece lâna în mod natural îi împiedică lichidele de la absorbție și curățătorii aspre pot purta fibrele afară.
  • Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 7
    3. Utilizați oțet alb și sodă club pe petele pe bază de apă. Pentru scurgeri ca cafeaua, sucul sau-yikes-vin roșu, amestecați împreună piese egale oțet alb și soda clubului pentru a freca pe pată. Îndepărtați o cârpă curată în soluție, blot și frecați-o pe pete puțin câte puțin până când scurgerea dispare. Bureți un pic de apă pe zonă după aceea pentru a îndepărta oțetul și sifonul.
  • De asemenea, puteți utiliza peroxid de hidrogen ca o alternativă la oțet și club de sodiu.
  • Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 8
    4. Utilizați alcool de frecare pentru a elimina petele de cerneală și petrol. Decoolarea alcoolului poate curăța scurgerile pe bază de ulei, cum ar fi laptele sau grăsimea de gătit. În plus, funcționează magia sa pe scurgerile de cerneală. Îndepărtați o cârpă curată, albă în alcool și aplicați o cantitate mică la un moment dat. Blot și frecați ușor alcoolul pe pată de covoare. Utilizați o soluție de 1 linguriță (4.9 ml) Detergent uscat la 1 pint (0.47 l) de apă pentru a spăla alcoolul și pentru a îndepărta în continuare pata.
  • Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 9
    5. Utilizați o remodelare a petelor comerciale atunci când toate celelalte nu reușesc. O remoderare a paței cumpărat de magazin poate avea substanțe chimice mai puternice care ar putea fi dur pe fibrele covorului dvs., dar ar putea fi meritat dacă aveți de-a face cu pete dure ca fecalele animalelor. Asigurați-vă că vă blocați cât mai mult lichid de la accident înainte de a aplica o spumă sau o îndepărtare a patrilor de pulverizare.
  • Urmați instrucțiunile date de producătorul de îndepărtare a patrimoniului.
  • Metoda 3 din 3:
    Îngrijirea covoarelor de specialitate
    1. Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 10
    1. Spălați piesa de oaie cu șampon pentru copii. Un covor de oaie poate fi adus înapoi la viață cu un cleanser echilibrat non-alcalin, pH, cum ar fi șamponul pentru copii sau spălarea pieselor de oaie. Umpleți o cadă cu apă caldă și /4 Cupa (59 ml) de curățare ușoară. Agitați ușor piesa de oaie în apă timp de 5 minute și rotiți-o pentru a stoarce apa. Puneți-l în mașina de spălat pe ciclul de centrifugare pentru a elimina în continuare excesul de apă și pentru ao usca pentru a se usca pentru această zi.
    • Puneți oaia de oaie să se usuce de lumina directă a soarelui.
    • Utilizați o perie metalică pentru a combina lâna după ce se usucă.
  • Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 11
    2. Împrospătați blănurile și pieile de oaie cu pulbere de talc sau soda de coacere. Pentru a elimina mirosurile și pentru a împrospăta blănurile și covoarele de oaie Sans, presărați pulbere de talc necorespunzătoare sau bicarbonat de bicarbonat pe covor. Lăsați pulberea timp de câteva ore, agitați și periați și repetați după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 12
    3. Curățați covoarele țesute în mașina de spălat. Dacă covorul dvs. este suficient de mic pentru a pune în mașina de spălat și instrucțiunile de îngrijire nu vă sfătuiesc, aruncați-o acolo. Reglați ciclul mașinii de spălare pentru a fi blând mai întâi, plasați covorul într-o pernă sau o pungă de plasă și se usucă la scăzut.
  • Nu puneți un covor cu o susținere din cauciuc în mașina de spălat. Dacă cauciucul începe să se degradeze și să se desprindă, ar putea bloca mașina de spălat.
  • Imagine intitulată Curățați un covor alb Pasul 13
    4. Fiți atenți la aspirarea unui covor Shag. Dacă aveți un covor adevărat, de înaltă grămadă, folosind un aspirator poate fi o afacere riscantă. Fibrele de covoare pot fi prinse în vid și pot fi înfricoșate. Întoarceți setarea vidului la o grămadă de mare sau să scuturați murdăria de la un covor Shag.
  • sfaturi

    Consultați un covor profesionist de curățare dacă nu sunteți sigur de cum să curățați anumite pete.
  • Întotdeauna la fața locului înainte de a începe curățarea covorului.
  • Avertizări

    Nu folosiți prea multă apă pe covorul alb, deoarece atunci veți avea de-a face cu o pată de apă.
  • Evitați aspirarea marginilor înclinate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar