Cum să curățați un covor

Covoarele pot lega cu adevărat o cameră împreună, dar pot fi scumpe și uneori delicate. Prin înțelegerea modului de curățare a covoarelor, veți putea, de asemenea, să vă păstrați investiția. Întreținerea și aspirarea regulată, îndepărtarea prafului, a insectelor și a tratamentului prompt al petelor și a scurgerilor sunt toate părțile esențiale ale îngrijirii covoarelor. Pentru daune sau tratament extensiv al covoarelor mai valoroase și delicate din lână sau care sunt înnodată înnodată, un profesionist de covor și covor va fi necesar. Cea mai mare întreținere poate fi tratată la domiciliu, așa cum este aparent necesar.

Pași

Partea 1 din 2:
Menținerea unui covor curat
1. Vidați covorul dvs. în mod regulat. Pentru a menține un covor de zonă, cel puțin o dată pe lună îl răsturnați cu susul în jos și vidați spatele covorului. Aspirarea spatelui cu bara de bare / peria rotativă ajută la împingerea murdăriei prinse adânc spre partea de sus a covorului. Flip-o dreapta sus și vidați murdăria. Utilizați numai aspirația pe partea din față a covoarelor de lână, pentru covoare sintetice puteți utiliza bara de baterie / peria rotativă pe partea din față și din spate.
  • Nu vidați marginile sau ciucurile. Ele sunt materiale delicate și ușor încurcate în bara de bare a vidului sau au fost rupte de aspirație.Fluzing-le cu mâna este tot ce au nevoie. Orice altceva poate provoca leziuni acestora.
  • Covoare de lână vid doar de câteva ori pe lună. Vacutarea mai des poate scoate fibrele.
  • 2. Rotiți covorul la pur și simplu de uzură. Modelele de trafic de picior pot bate pistele în modelul și fibrele unui covor. Acest lucru poate fi prevenit prin rotirea în mod regulat a covorului de suprafață, astfel încât să se evite formarea acestei uzuri inestetice. Dacă mobilierul dvs. se odihnește pe un covor, luați în considerare mutarea în mod regulat a mobilierului pentru a evita impresiile sau decolorarea neuniformă pe covor. De asemenea, puteți transforma covorul la fiecare lună la uzură.
  • 3. Rulați covoare pentru deplasare și depozitare. Păstrați rola cât mai strânsă posibil. Acest lucru împiedică formarea creșterilor și pliurilor în covor. De asemenea, este mult mai ușor să se descompună, să se deplaseze și să stochezi covorul când este laminat. Dacă transportați covorul pentru curățarea cu abur sau curățarea chimică, va trebui să rotiți covorul în prealabil.
  • 4. Utilizați oțetul alb diluat pentru a restabili culoarea covorului și a străluci. Se diluează oțetul, 1 parte la 3 părți apă, și se blochează încet și în direcția maci de covor cu un burete. Nu înmuiați covorul, doar o umezi. Permiteți-i să se usuce la aer, evitând în același timp expunerea la soare, care poate înălța culorile.
  • 5. Sprinkle borax pe covor pentru a elimina orice infestare a insectelor. Curățarea cu aburi și șamponarea sunt ineficiente la controlul coloniilor de insecte. Borax în mod natural straturile și degradează exoscheleturile insectelor și distruge larvele și ouăle. Se presară pe covor, așteptați aproximativ 20 de minute și vid. Asigurați-vă că nu există animale de companie lângă covor care ar putea inhala boraxul, care este un iritant ușor toxic.
  • Partea 2 din 2:
    Tratarea petelor și pete
    1. Pete curate sau pete de îndată ce apar. Testați întotdeauna covorul cu un prosop de bumbac alb umed pentru a vă asigura că culorile nu vor fi executate sau nu vor sângera. Nu lăsați niciodată covorul să se usuce pe podea, deoarece acest lucru poate provoca deteriorarea podelei și poate duce la deteriorarea permanentă a apei.
    • Evitați șamponul covorului pe covoare din lână. Șampoanele de covoare sunt de obicei făcute pentru perete sintetic la covor de perete și nu covoare de lână. Verificați întotdeauna eticheta înainte de a utiliza orice spot de curățare sau șampoane de covoare. După ce ați folosit un spot de curățare sau șampon, asigurați-vă că clătiți totul. Dacă există reziduuri de săpun rămase în covor, va atrage murdăria.
  • Imagine intitulată Curățați un covor Pasul 7
    2. Șterge scurgerea și îndepărtați orice resturi solide prin răzuire. Blot folosind un prosop uscat de bumbac alb curat 100%. Apăsați foarte tare de la exterior spre mijloc. Faceți acest lucru în mod repetat, transformând prosopul pliat peste și peste până când ați absorbit cât mai multă umiditate posibil. Când ștergeți spotul, mutați prosopul în linii drepte. Nu frecați într-un cerc, deoarece acest lucru poate deteriora fibrele și construcția covorului.
  • 3. Tratați covorul în funcție de vărsare. Nămolul și petele ușoare pot fi tratate pur și simplu prin blotting uscat și aspirare. Petele mai complicate sau grave necesită o intervenție chimică, în mod normal sub forma unui acid ușor pentru a îndepărta colorantarea covorului, un detergent luminos pentru a îndepărta orice resturi și dezinfectare și amoniac în covoare non-lână în același efect.
  • Dacă covorul este înmuiat, utilizați un vid magazin pentru a suge umiditatea. Uscați-l, cât și puteți și duceți-l la un crăpător. Deteriorarea apei nu pot fi inversate sau tratate acasă fără o experiență semnificativă, îngrijire și hardware.
  • Dacă scurgerea este perisabilă, trebuie să se poată fi luată grijă ca să clătiți bine zona cu detergent și apă ușoară pentru a preveni acuzarea reziduului. Utilizarea săpunului lichid diluat 2: 1 cu apă va ajuta la îndepărtarea și dezinfectarea scurgerilor. Aplicați la un prosop alb de bumbac și o blot până când se absoarbe cât mai mult deversă.
  • Pentru petele care necesită tratament cu amoniac, luați covoare valoroase unui profesionist. Nu utilizați amoniac sau detergenți dur pe covoarele de lână, deoarece fibrele se vor micșora și se degradează cu fiecare tratare a apei. Luați covorul la un curățător profesional pentru a minimiza daunele asociate cu curățarea.
  • Pentru deversările obiectelor perisabile, nu utilizați apă caldă. Blot cu un burete și tratați cu trei părți acid, o parte detergentă ușoară și o parte a apei. Dacă covorul nu este lână, adăugați o parte a amoniacului pentru dezinfectare și curățare.
  • Neutralizați mirosurile de la accidentele de urină și îndepărtați petele prin amestecarea unei oțet alb de o parte cu 3 părți de apă și detergenți de 1/3 părți și blot cu prosop alb sau burete curat. Repetați tratamentul pentru pete dacă covorul este decolorat.
  • 4. Utilizați un ventilator pentru a usca covorul. Expuneți cât mai multă zonă afectată de fluxul de aer pentru a ajuta la umiditatea evaporării. Nu lăsați covorul să se usuce în soare deschis, deoarece fotobleachingul poate distruge culorile din covor și poate provoca degradarea fibrelor. Nu lăsați covorul să se usuce pe podea, în schimb, puneți-l pe un suport de uscare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Utilizați întotdeauna cârpe de cădere când lucrați în jurul covoarelor pentru a vă proteja de scurgeri.
  • Când utilizați orice tip de eliminări la fața locului, puneți întotdeauna spotterul pe un bumbac alb și apoi blotting-ul la fața locului. Punerea spotter pe covor poate face îndepărtarea spotului sau poate face fața într-o pată, care este permanentă.
  • Utilizați un sac de vid aprobat HEPA, dacă este disponibil pentru a îndepărta praful de pe covor, are o eficacitate mai mare la îndepărtarea prafului potențial toxic și un flux mai puternic de aspirație.
  • Un alt mod pe care îl puteți curăța covorul este închiriat sau cumpărați un covor de curățare / extractor. Acest tip de mașină va face o treabă destul de bună de a curăța covorul superficial, dar pentru că nu au capacitatea de a aburiza de fapt fibrele, toate petele și murdăria nu pot fi îndepărtate. Schimbați apa în curățătorul covorului de multe ori. Aceste tipuri de mașini sunt făcute pentru perete sintetic la covor de perete sau tapițerie și va deteriora grav covoarele de lână.
  • Când cumpărați un covor nou, întrebați dacă vine cu un tratament de pază.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar