Cum să curățați un covor de lână

Covorul de lână este o investiție frumoasă pentru podelele dvs. Este durabil, rezistent la pată și ecologic. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le țineți minte să o păstrați curate, cum ar fi aspirația în mod regulat, blotting scurgeri imediat și folosind un vapor cel puțin o dată pe an. Păstrați-vă investiția frumoasă în viitor, cu câteva sfaturi la îndemână despre cum să vă îngrijiți covorul de lână.

Pași

Partea 1 din 3:
Aspirarea regulată
  1. Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 4
1. Utilizați un aspirator cu peri moale și aspirație bună. Asigurați-vă că utilizați un aspirator de înaltă calitate pe covor pentru a prelungi durata de viață a fibrelor de lână. Utilizați un vid cu părul moale pentru a agita ușor orice murdărie și praf prins și asigurați-vă că aspirația este puternică.
  • Dacă aveți covor de înaltă grămadă, utilizați un vid cu părul care se poate ajusta mai sus la sol.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 1
    2. Covor de lână în vid în fiecare zi pentru prima săptămână după ce este pusă prima dată. Când obțineți covor de lână nouă, este important să aspirați adesea pentru a îndepărta scame și praf de la instalare. Vacura cu ușurință covorul de lână în fiecare zi pentru prima săptămână după ce este instalat.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 2
    3. Rulați un vid de două ori pe săptămână în zonele cu trafic ridicat. Zonele de pe covorul de lână care văd o mulțime de trafic picior trebuie să fie aspirat cel puțin de două ori pe săptămână. Treceți vidul peste covor în camere frecvent utilizate de 5 până la 7 ori.
  • Imagine intitulată Curățați o covoare de lână Pasul 3
    4. Vid o dată pe săptămână în zonele cu trafic redus. Chiar dacă o zonă a covorului dvs. nu a mers prea mult, ar trebui să aspirați o dată pe săptămână pentru a îndepărta praful sau murdăria care se mișcă prin aer. Treceți un vid peste toate zonele cu trafic scăzute ale covorului dvs. de 3 ori o dată pe săptămână.
  • Partea 2 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 5
    1. Scoateți-vă imediat substanțele solide și blot. Lana, în mod natural, elimină lichidele de la absorbția în fibrele sale, dar asta nu înseamnă că ar trebui să lăsați mâncarea sau băutura vărsată să aibă șansa de a pata. Scoateți solidele fără a le lăsa să sapă mai adânc în covor și blot - nu freacă de scurgere cu un prosop de hârtie uscată.
  • Imagine intitulată Curățați o covor de lână Pasul 6
    2. Utilizați apă curată pe petele umede. Dacă o scurgere este proaspătă, apă caldă simplă va fi probabil suficientă pe covorul de lână. Umpleți o sticlă de apă cu apă caldă, pulverizați puțin pe deversare după ce ați șters tot ce puteți. Ușor frecați apă pe pete cu o cârpă moale sau un burete și ștergeți orice exces de apă în sus cu o cârpă uscată sau un prosop de hârtie.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 7
    3. Eliminați accidentele de companie cu bicarbonat de sodiu și oțet. Soda de copt va absorbi mirosul și oțetul alb va ajuta la dezinfectarea zonei. Liberal presărați soda de copt pe pete și lăsați-o să stea timp de 30 de minute, apoi vacuum. Faceți o soluție de curățare din /2 Cup (120 ml) oțet, 2 cani (470 ml) apă și /2 Teaspoon (2.5 ml) Detergent lichid de spălat vase și urmează aceste instrucțiuni:
  • Îndepărtați o cârpă sau un burete curat în soluția de curățare și scoateți-o afară.
  • Frecați ușor pata folosind mișcări circulare.
  • Frecați un burete sau o cârpă umezită cu apă peste zonă pentru a clăti și a blând cu un prosop de hârtie.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 8
    4. Blot Pete încăpățânate cu terebentină minerală. Îndepărtați petele încăpățânate, cum ar fi rujul, rugina, uleiul și creionul cu terebentină minerală. Dacă nu aveți acest diluant de vopsea utilizat în mod obișnuit la domiciliu, căutați unii la magazinul dvs. local de hardware. Înmuiați o cârpă curată în terebentină și ușor dab și ștergeți pata cu ea.
  • După ce pata dispare, blot toate excesul de umiditate cu un prosop uscat, alb de hârtie și treceți la următorul pas.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 9
    5. Utilizați detergentul de lână și oțetul pentru a curăța petele pe bază de apă. Indiferent dacă trebuie să spălați telpentina minerală sau pete curate ca cafeaua sau sucul, un detergent de lână aprobat și oțet alb vă va curăța covorul de lână în sus în sus. Se amestecă 1 linguriță (4.9 ml) de detergent de lână, 1 linguriță (4.9 ml) oțet alb și 4.25 de cupe (1.01 l) de apă caldă. Umeziți o cârpă în soluție, frecați ușor și dați pete, și utilizați un burete umezit cu apă pentru a îndepărta curățătorul.
  • Blot toate apa cu un prosop uscat, alb și lăsați zona să se usuce timp de câteva ore.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind un aburitor
    1. Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 10
    1. Curați covorul cel puțin o dată pe an. Lana este mare la ascunderea murdăriei, dar asta nu înseamnă că nu este încă acolo. Nisipul prins și noroi uscat pot purta fibrele pe un covor de lână, cu atât mai mult vă plimbați și frecați picioarele pe el. Steam Curățați cel puțin o dată pe an pentru a îndepărta toate murdăria prinsă și luați în considerare curățarea acestuia de două ori pe an pe covorul foarte folosit.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 11
    2. Îndepărtați toate mobilierul și elementele de pe covor. Găsiți un loc pentru a pune toate articolele pe mochetă care trebuie curățată. Amintiți-vă că va trebui să așteptați cel puțin o zi pentru ca covorul să se usuce complet înainte de a vă aranja articole înapoi, astfel încât stiva mobilier de-a lungul marginilor unei alte camere care nu sunt curățate. Asigurați-vă că vă puteți mișca cu ușurință în jurul camerei dacă aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 12
    3. Ia covorul dvs. curățat profesional pentru cele mai bune rezultate. Închiriați un dispozitiv de curățare a covoarelor locale pentru a vă curăța cu abur profesional covorul folosind extragerea apei calde. Se va îndepărta profund murdăria, praful și dezacordul de la animale de companie. Uită-te în paginile galbene și citește recenzii despre potențialul de curățare online.
  • Imagine intitulată Curățați un covor de lână Pasul 13
    4. Închiriați un vapor pentru o zi pentru a economisi bani. Steam Curățarea covoarelor dvs. Puteți fi o opțiune mai puțin costisitoare decât utilizarea unui covor profesionist. Pentru a găsi unde să închiriezi un vapor, sunați la magazinele dvs. hardware și covoare locale. Ei probabil vor închiria aburi sau vă vor îndruma unde să găsiți unul.
  • Verificați pentru a vă asigura că aveți o soluție de curățare compatibilă pentru mașină și dacă este certificată de Institutul de covoare și covoare.
  • sfaturi

    Suflați un ventilator pe covor umed pentru a accelera timpul de uscare și pentru a ajuta la aerul.

    Avertizări

    Nu utilizați curățătorii cu agenți de iluminat, cum ar fi peroxidul de înălbire sau hidrogen, pe covor colorat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar