Cum să colorați covorul

Covorul din interiorul unei case sau vehicule devine adesea colorat și decolorat cu mult înainte de a fi uzat. Chiar și cu aspirare și curățare regulată, covorul dvs. poate arăta vechi înainte de timpul său. Dacă covorul dvs. este fabricat din lână sau nailon, vopsirea covorului poate fi o modalitate eficientă de ao face din nou să arate nou, să-și extindă viața sau să o schimbe pentru a se potrivi unui nou decor de acasă. Nu vopsiți covorul dvs. dacă este fabricat din acrilic, polipropilenă sau poliester - fibra nu va absorbi în mod corespunzător colorantul. Există profesioniști disponibili pentru a vă ajuta să vă decideți să vopiți covorul. Do-It-yourseiny vopsirea covoarelor este foarte riscantă și rezultatele sunt marginale, dar este posibil.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătiți covorul
  1. Imagine intitulată Covorul covorului 1
1. Luați în considerare costul și efortul. O idee bună ar putea fi aceea de a arăta covorul de către un profesionist mai întâi doar pentru a vedea cât de mult ar putea costa. Utilizați cifrele citate de către dvs. de către un profesionist ca numerele de a ține minte în timp ce judecați costul de a-ți face slujba. Dacă nu este mult mai scump și nu sunteți total încrezător în capacitatea dvs. de a face acest lucru, ar fi meritat să angajeze profesioniștii.Este, de asemenea, foarte dificil.
  • Imagine intitulată Covorul covorului 2
    2. Alegeți colorantul de covor drept pentru covor. Doar vopsiți covorul dvs. Dacă sunteți sigur că este lână sau nailon. Citiți cu atenție ambalajul cu colorant pentru a vă asigura că este sigur pentru utilizarea pe aceste materiale. Unele magazine locale de țesături, covoare și alimentare la domiciliu, precum și o varietate de comercianți cu amănuntul online, vinde vopsea de covoare într-un sortiment de culori standard. Unele site-uri online oferă o mare varietate de culori comune, în plus față de o serie de culori unice de covoare.
  • În general, mucegaiul de covoare acasă este mai eficient atunci când alegeți o culoare mai întunecată decât culoarea originală a covorului.Dacă covorul este puternic colorat cu pete de culoare închisă, o culoare mai închisă decât pată produce cele mai bune rezultate. Nu puteți vopsi un covor la o culoare mai deschisă.
  • Imagine intitulată Covorul covorului 3
    3. Găsiți un comerciant cu amănuntul care vinde coloranți de covoare personalizați dacă încercați să vă vopiți covorul la culoarea originală sau să potriviți pereți, draperii sau alt decor. Unele companii oferă potrivirea de colorare. Puteți să aduceți sau să trimiteți prin poștă într-o mică bucată de covor și vor amesteca un vopsea personalizată de covoare pentru dvs. Fiți atenți, deoarece acest lucru ar putea fi mai scump. Vopseaua de vopsire de la magazinele de vopsire, cravatele cortinei și alte probe de culoare pot fi, de asemenea, în mod eficient, potrivite.
  • Imagine intitulată Covorul covorului 4
    4. Îndepărtați toate mobilierul din cameră. Acest lucru este cu siguranță necesar dacă muriți un covor de perete-perete și veți avea nevoie să faceți o curățare profundă, indiferent de puteți obține și mobilierul din cale.
  • Imagine intitulată Covorul de vopsea Pasul 5
    5. Achiziționați sau închiriați o mașină de curățare cu aburi de covoare. Atât Walmart cât și Home Depot Rent Cleaners Steam, astfel încât să puteți merge la unul dintre aceste magazine sau un magazin local și să închiriați mai curat pentru această zi. Nu trebuie să aveți nevoie de ea mai mult decât atât. Rug Doctor oferă, de asemenea, servicii de închiriere.
  • Imagine intitulată Covorul de vopsea Pasul 6
    6. Curățați covorul cu atenție. Asigurați-vă că urmați direcția de pe mașina dvs. specifică de covor. Ele pot fi periculoase și doriți să vă asigurați că este o bună curățare a treaba. Asigurați-vă că treceți peste fiecare loc de pe covor cel puțin de două ori. O abordare "cosit de gazon" este o idee bună - mergeți în sus la lățimea covorului și apoi continuați când acoperiți toate zonele murdare.
  • Imagine intitulată Covorul de vopsea Pasul 7
    7. Permiteți covorul și tamponul să se usuce bine înainte de a muri. Dacă covorul este umed când încerci să o vopsi, procesul va fi mult mai dificil. Utilizați prosoape de hârtie sau bureți pentru a fi uscat. Nu trebuie să fie de 100% uscat, dar nici nu poate fi umed. Un pic de umed este în regulă.
  • Metoda 2 din 3:
    Vopsirea covorului
    1. Imagine intitulată Covorul covorului 8
    1. Urmați instrucțiunile din pachetul de colorant pentru a pregăti colorantul. Este diferit pentru fiecare colorant, deci este greu să fii specific aici, dar majoritatea coloranților covoarei vă cer să le amestecați cu apă caldă și un produs chimic. Se amestecă colorantul în funcție de sugestiile producătorului.
  • Imagine intitulată Covorul covorului 9
    2. Purtați îmbrăcămintea corectă. Nu veți dori să purtați frumosul khakis sau rochia preferată. Cotele sunt destul de mari încât veți obține o parte din vopsea pe hainele voastre. Veți dori, de asemenea, să purtați ochelari de protecție și poate mănuși.
  • Imagine intitulată Covorul covorului 10
    3. Testați colorantul de pe covor într-o zonă inconspicuoasă înainte de a începe locul de muncă. Colțul ar putea fi un loc bun pentru acest lucru sau o parte din covor care se odihnește în mod normal sub masă. Testați-l și dați-l câteva ore să se usuce, deoarece culoarea imediată ar putea să nu fie aceeași culoare odată ce nu mai este umedă. Producătorul ar trebui să aibă o perioadă de uscare enumerată. Dacă sunteți mulțumit de rezultatul, puteți continua să pierdeți covorul. Continuați cu decizia dvs. de a viza covorul dvs. numai dacă nu există efecte adverse la aspectul sau simțul covorului și sunteți mulțumit de culoarea.
  • Imagine intitulată Covorul de vopsea Pasul 11
    4. Aplicați colorantul la covor. Porniți aplicația de colorant în colțul cel mai îndepărtat al camerei și continuați să lucrați spre ușa de ieșire, astfel încât să nu trebuie să mergeți pe vopsea umedă. Mulți producători doresc să pulverizați colorantul pe covor. Acest lucru este suficient de ușor, tot ce va trebui să faceți este să luați un pulverizator gol încât să vă culcați și să turnați colorantul în ea. Aveți grijă să nu vărsați colorantul - turnați-l într-o ceașcă mai întâi și apoi în pulverizator ar putea funcționa mai bine. Un pulverizator de vânt gol sau ceva de natură va funcționa.Curățați vopseaua în fibrele covorului după pulverizarea. Utilizați o perie rigidă și lucrați într-o mișcare circulară. Luați-vă timpul pentru a vă asigura că toate fibrele de covoare sunt acoperite uniform atunci când vă uitați la ele din toate unghiurile. Dacă vă curățați covorul - fibrele vor fi adresate. Îmbrăcămintea cu o rake covoare într-o singură direcție este singura modalitate de a agita coloranții și de a nu dăunează fibrelor.
  • Imagine intitulată Covorul covorului 12
    5. Lăsați-l să se usuce. Păstrați copiii și animalele din cameră și dați covorului dvs. timp suficient pentru a se usca. Producătorul de coloranți ar trebui să aibă un timp estimat de uscare și este întotdeauna sigur să așteptați puțin după aceea. Sperăm că covorul tău va arăta grozav!
  • Metoda 3 din 3:
    Angajarea unui profesionist pentru a vă vopsi covorul
    1. Imagine intitulată Covorul covorului 13
    1. Închiriați o companie de curățenie a covoarelor locale pentru a muri covorul. Multe companii locale de curățare a covoarelor oferă servicii de moarte la prețuri rezonabile. Invitați unele dintre ele la domiciliu, astfel încât să poată vedea locul de muncă, să ofere opțiuni și să ofere citate.
    • Numai contactați companiile care oferă numai servicii de vopsire covoare. Angajarea unui covoare de covoare care nu are expertiză pe moarte de covoare ar putea duce la faptul că covorul este prost făcut. Asigurați-vă că oricine aveți angajarea este un profesionist și că au vopsit covoare înainte.
  • Imagine intitulată Covorul de vopsea Pasul 14
    2. Obțineți o garanție care acoperă rezultatele. Chiar dacă chiar dacă angajați profesioniști, nu doriți să fiți pe cârlig pentru un covor scump care a fost distrus de un loc de muncă neglijent. Mai ales dacă le-ați plătit să o facă! Asigurați-vă că citiți contractul înainte de a le angaja. Așa ți-ai acoperit spatele.
  • Imagine intitulată Covorul de vopsea Pasul 15
    3. Configurați un timp de moarte și o dată la telefon sau în persoană. Asigurați-vă că nu va trebui să utilizați camera pe care covorul este în acel moment. Profesioniștii vor avea grijă de restul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Uneori trebuie să aplicați vopsea a doua oară în zonele care se usucă mai ușor decât restul covorului. Acest lucru se poate întâmpla dacă nu aplicați o vopsea suficientă prima dată sau în zonele în care pete, decolorate și alte modificări de culoare variate înainte de a aplica colorantul.
  • Limitați-vă utilizarea covorului vopsită pentru perioada de timp sugerată de producător. Condițiile de mediu și covoare pot afecta, de asemenea, timpul necesar pentru că colorantul să se stabilească complet.
  • Nu vopsiți un covor care este în formă extrem de slabă. Vopselele nu vor continua, chiar dacă există o mulțime de pete, pete sau discoloare pe care încercați să le acoperiți.
  • Verificați dublu pentru a vă asigura că covorul este nailon sau lână. Puteți face acest lucru prin colectarea câtorva fibre de față și plasarea în vas de mică adâncime. Acoperiți fibrele cu înălbitor de uz casnic și lăsați să stea peste noapte (timp de cel puțin 12 ore). Este de vanzabilă dacă fibra ar trebui să fie galbenă sau albă, după ce a pierdut toată culoarea originală (adică este covorul de nailon) . Dacă fibra se dizolvă, este lână și este de dansabilă. Dacă fibra nu pierde nici o culoare, nu este vanzată. Dacă fibra devine roz sau violet, nu este vanzată.
  • Covorașul de covoare nu este o soluție permanentă pentru înlocuirea covoarelor și nu trebuie făcută niciodată pe covoare murdare sau uzate. Covorul murit este destinat să facă un covor să arate bine pentru o perioadă mai lungă. În timp, culoarea poate purta de la covor, în special în zonele cu trafic ridicat sau expunere la soare.Aplicați vopsea proaspătă în acele zone dacă nu este încă timpul să înlocuiți covorul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar