Cum să verificați suportul anvelopei cu un ban

Testul Penny este o modalitate ușoară de a verifica rularea pe anvelopele vehiculului. Tread-ul adecvat permite vehiculului dvs. să câștige tracțiunea și să îndepărteze pneurile. Dacă suprafața dvs. de rulare este uzată, vehiculul dvs. este mai probabil să alunece în ploaie și să se blocheze în zăpadă sau noroi. Anvelopele dvs. sunt, de asemenea, mai multe șanse de a sparge dacă conduceți pe o suprafață de rulare, care poate duce la un accident. În timp ce testul Penny vă va informa dacă suprafața dvs. de rulare este periculos de scăzută, puteți fi mai bine să faceți acest test cu un sfert dacă doriți să fiți mai proactivi despre înlocuirea anvelopelor - mai ales dacă locuiți într-o zonă care primește o mulțime de ploaie.

Pași

Partea 1 din 2:
Efectuarea testului
  1. Imagine denumită verificarea benzii de rulare cu un penny pas 1
1. Faceți testul Penny în fiecare lună pentru a vă asigura că anvelopele sunt în siguranță. Treadul tău poartă în jos pe măsură ce conduci, astfel încât să-l verifice în fiecare lună este cheia pentru a rămâne în siguranță pe drum. Acest test implică alunecarea unui ban între suprafața de rulare a anvelopelor pentru a măsura cât de uzuează anvelopele dvs. sunt. Prin menținerea portretului lui Abraham Lincoln spre Hubcap și verificând cât de mare ajunge cauciucul pe monedă, puteți spune dacă anvelopele dvs. trebuie înlocuite. Monitorizați suprafața de rulare folosind testul Penny pentru a vă asigura că suprafața de rulare nu primește periculos de scăzut.
  • Tread-ul ideal pentru majoritatea anvelopelor este în jurul valorii de /32 inch (0.79 cm), care este aproximativ distanța de la marginea de sus a unui ban la ochii lui Abraham Lincoln când are partea dreaptă în sus.
  • Distanța dintre părul lui Lincoln și marginea superioară a monedei este /32 în (0.16 cm), care este atunci când trebuie să înlocuiți anvelopele.
  • În Statele Unite, trenul de anvelope este de obicei măsurată în 32 de inch.
  • Imagine intitulată Verificați banda de treaptă cu un penny pas 2
    2. Apucați un penny curat pentru a efectua testul pe anvelope. Săpați în portofel, pungă sau borcan de monede pentru un penny curat și strălucitor. Dacă penny este prea murdar, poate fi greu să obțineți o măsurătoare precisă cu moneda.

    Variație: Dacă locuiți într-o zonă ploioasă, conduceți un vehicul cu anvelope mai mari sau doriți să fiți mai proactivi atunci când vine vorba de înlocuirea anvelopelor, luați un sfert în loc de un ban. Pe un sfert, distanța dintre părul lui George Washington și vârful trimestrului este /32 în (0.32 cm), care vă oferă un extra /32 în (0.16 cm) de cameră de respirație.

  • Imagine intitulată Verificați banda de anvelope cu un penny pas 3
    3. Rotiți penny, așa că capul lui Abe este îndreptat spre anvelopă. Puteți începe pe orice anvelopă pe care doriți. Întoarceți banii în mână, astfel încât portretul lui Abraham Lincoln vă confruntă cu tine și părul lui se îndreaptă spre centrul anvelopei.
  • Dacă folosiți un sfert, faceți același lucru cu fața lui George Washington.
  • Imagine intitulată Verificați suportul anvelopei cu un penny pas 4
    4. Glisați penny între rasa de rulare pentru ao măsura. Treadul este cel mai larg canelură în mijlocul anvelopei. Se împrăștie în jurul anvelopei, paralel cu părțile laterale ale cauciucului, iar vehiculul dvs. are probabil mai multe trepte. Alegeți orice suprafață de rulare pentru a începe cu și glisați penny între ea, astfel încât marginea monedei se odihnește direct împotriva spațiului dintre suprafața de rulare.
  • Păstrați părul lui Abe Lincoln îndreptat spre centrul anvelopei.
  • Nu contează dacă faci asta pe partea sau partea de sus a anvelopei. Doar alegeți o zonă în care veți putea vedea Penny.
  • Imagine intitulată Verificați trenarea anvelopei cu un penny Pasul 5
    5. Vedeți cât de mare ajunge cauciucul pe portretul lui Abraham Lincoln. Rețineți locația în care cauciucul care se lipeste din partea laterală a penny-ului se află în legătură cu portretul lui Abe. Acest lucru vă va oferi o estimare generală a modului în care este uzat pe treapta dvs.
  • Imagine intitulată Verificați suportul anvelopei cu un penny Pasul 6
    6. Verificați suprafața de rulare pe alte porțiuni ale aceleiași anvelope. Odată ce ați observat unde cauciucul întâlnește moneda, trageți moneda din suprafață de rulare. Apoi, repetați acest proces pe 2-3 alte lungimi de rulare pe aceeași anvelopă. Finalizați anvelopa prin repetarea acestui proces de 2-3 ori pe celelalte laturi ale aceleiași anvelope pentru a găsi orice inconsecvențe.
  • De fiecare dată când verificați o altă porțiune a anvelopei, rotiți moneda astfel încât părul lui Abraham Lincoln îndreptat întotdeauna spre centrul jantei.
  • Imagine intitulată Verificați suportul anvelopei cu un penny Pasul 7
    7. Repetați testul Penny pe celelalte anvelope pentru a vă asigura că sunt în siguranță. Odată ce ați terminat verificarea primului anvelopă, lucrați în jurul vehiculului și verificați celelalte 3 anvelope. Repetați întregul proces prin glisarea penny-ului între rularea pe diferite porțiuni ale cauciucului.
  • Dacă nu ați avut niciodată o anvelopă înlocuită, suprafața de rulare ar trebui să fie identică pe toate cele 4 din anvelopele dvs. Cu toate acestea, dacă ați înlocuit anvelopele din spate sau ați înlocuit o singură anvelopă după o explozie, suprafața de rulare poate fi diferită.
  • Partea 2 din 2:
    Interpretarea rezultatelor
    1. Imagine intitulată Verificați suportul anvelopei cu un penny pas 8
    1. Achiziționați anvelope noi dacă puteți vedea partea de sus a capului lui Lincoln. Dacă la punctul în timpul inspecției dvs. puteți vedea partea de sus a părului lui Abraham Lincoln când penny este în rulare, anvelopele trebuie înlocuite. Conduce vehiculul la magazinul mecanic sau auto într-o zi când nu există ploaie și la un moment dat când există foarte puțină trafic. Conduceți încet și luați-o ușor. La magazin, plătiți pentru a vă înlocui anvelopele.
    • Din motive de uniformitate, este mai bine să înlocuiți toate anvelopele în același timp dacă puteți. Acest lucru va evita uzura neuniformă a vehiculului dvs.
    • Dacă utilizați un sfert, obțineți anvelopele înlocuite când puteți vedea partea de sus a părului George Washington. Acest lucru este aproximativ /32 în (0.32 cm), dar scopul utilizării unui sfert este înlocuirea anvelopelor înainte ca suprafața de rulare să devină periculos scăzută.
  • Imagine intitulată Verificați anvelopele cu un penny Pasul 9
    2. Continuați să conduceți pe anvelopele dvs. Dacă părul lui Lincoln este complet ascuns. Dacă penny-ul este destul de adânc în suprafața de rulare pe care cauciucul întâlnește ochii lui Lincoln și părul lui este acoperit de cauciuc, ești bine să pleci. Anvelopele dvs. încă mai au viață în ele și puteți continua să conduceți în siguranță.
  • Când Penny este din dreapta sus, ochii lui Lincoln sunt aproximativ /32 în (0.79 cm) de la marginea superioară a monedei.
  • Pentru testul de trimestru, atâta timp cât cauciucul întâlnește fruntea lui George Washington, ești bun. Acest lucru este aproximativ /32 în (0.95 cm).
  • Imagine intitulată Verificați anvelopele cu un penny Pas 10
    3
    Obțineți o aliniere Dacă suprafața de rulare este diferită pe una sau mai multe anvelope. Dacă ați observat că portretul lui Lincoln se întâlnește cu cauciucul în diferite locații de pe una sau mai multe dintre anvelopele dvs., înseamnă că anvelopele dvs. nu poartă în mod egal. Acesta este, de obicei, un semn al unei probleme de aliniere, dar trebuie să aveți un mecanic să aveți o privire mai atentă. Conduceți vehiculul la mecanicul dvs. și explicați problema.
  • Dacă vehiculul dvs. are nevoie de o realiniere, nu este mare lucru. Acest lucru costă adesea 50-100 $ și se poate face în mai puțin de 2 ore dacă mecanicul nu este ocupat. Din păcate, aceasta nu este o reparație pe care o puteți face de la domiciliu, deoarece necesită un suport de aliniere.
  • Imagine intitulată Verificați suportul anvelopei cu un penny Pasul 11
    4. Înlocuiți anvelopele la fiecare 6-10 ani, chiar dacă suprafața de rulare pare bine. În timp ce suprafața de rulare este, în general, un bun indicator al sănătății anvelopei, cauciucul se descompune de-a lungul timpului. Citiți manualul de instrucțiuni al vehiculului pentru a vedea cât de des trebuie să înlocuiți anvelopele. Pe majoritatea vehiculelor, este fie la fiecare 6 sau 10 ani. Dacă anvelopele dvs. sunt peste data de expirare, înlocuiți-le, chiar dacă suprafața de rulare pare bine.

    Bacsis: Dacă nu sunteți sigur cât de vechi sunt anvelopele dvs., dar au fost făcute după 2000, căutați un șir de litere și numere embosate direct pe anvelopă. Apoi, inspectați ultimele 4 numere în acest rând. Primele 2 cifre sunt săptămâna, iar ultimele 2 cifre sunt anul în care anvelopa dvs. a fost fabricată. De exemplu, dacă anvelopa dvs. are "2415", a fost făcută în săptămâna 24 din 2015.

  • sfaturi

    Testul trimestrului este, în general, considerat mai bun dacă doriți să evitați să vă purtați pe suprafața de rulare periculoasă. Totuși, testul Penny este cea mai bună opțiune dacă încercați să obțineți kilometrajul optim din anvelope.

    Avertizări

    Nu conduceți în ploaie dacă suprafața dvs. este mai mică decât /32 în (0.16 cm). Acest lucru este extrem de periculos, deoarece vehiculul dvs. va fi foarte probabil ca hidroplane.
  • În multe țări și majoritatea statelor americane, conducerea cu o treaptă de anvelope sub /32 în (0.16 cm) este ilegală.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Penny sau sfert
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar