Cum să curățați o mașină de spălat cu twin

VIDEO

Twin Tub Machines de spălat au două căzi pentru spălarea hainei-one pentru spălarea reală și cealaltă pentru a vă roti apa din îmbrăcămintea dvs. Sunt o mare alternativă la mașinile de spălat regulate, deoarece folosesc mai puțină apă și sunt foarte ușor de utilizat. Curățarea acestora durează doar câteva minute și necesită doar câteva articole ca un prosop moale și oțet.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ștergerea în jos
  1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu twin Tub Pasul 1
1. Scurgeți apa din cada de spălare de îndată ce ați terminat-o folosind. Conectați furtunul în partea inferioară a mașinii și poziționați celălalt capăt al furtunului în chiuvetă sau o găleată. Rotiți cadranul din cada de spălare la "Scurgere" Pentru a lăsa toată apa să se scurgă cu ușurință. Așteptați până când toată apa sa drenat înainte de a muta furtunul, astfel încât să nu pulverizați accidental apă.
  • Furtunul mașinii de spălat se poate conecta la două pete pe mașină - una în partea de sus pentru ao umple cu apă și cealaltă în partea de jos a mașinii pentru ao scurge. Ambele spoturi de conectare sunt ușor de găsit.
  • Dacă utilizați o găleată și găleata se umple înainte ca cada să fie terminată drenaj, mutați cadranul înapoi la "Off" și scoateți găleata pentru ao refuza.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu două cadă Pasul 2
    2. Deconectați mașina de spălat pentru a vă asigura că alimentarea este oprită. Comutați toate butoanele de pe mașina de spălat la "Off." Opriți comutatorul în casa dvs. care alimentează aparatul și deconectați mașina de spălat de la priză, doar pentru a fi sigur.
  • Este important să vă asigurați că alimentarea este oprită înainte de a lucra în cadă din motive de siguranță.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu twin Tub Pasul 3
    3. Ștergeți interiorul și în afara mașinii cu o cârpă umedă. Umeziți o cârpă moale cu apă caldă sau rece și ștergeți mai întâi în interiorul tuburilor. Frecați interiorul fiecărei căci cu cârpă, deplasându-vă pânza în mișcări circulare pentru ao curăța bine. Odată ce ați terminat cu interiorul, ștergeți-vă și în afara mașinii. Este important să ștergeți mașina de fiecare dată când o utilizați astfel încât să rămână super curată.
  • Evitați utilizarea țesăturilor dure sau plăcuțe de spălare pentru spălarea mașinii.
  • În comparație cu o mașină de spălat obișnuită, o cadă twin nu are aproape atât de multe găuri, colțuri sau crannies, așa că nu ajunge la fel de murdar. Principalul lucru pe care doriți să-l ștergeți este pulsatorul, care este piesa rotundă în partea de jos a cada.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat twin tub Etapa 4
    4. Uscați interiorul căștilor cu un prosop curat și moale. Utilizați o cârpă moale ca un prosop de microfibră pentru a usca interiorul fiecărei căci. Lucrați-vă drumul de la partea de jos a cadă în partea de sus, ștergând în mici mișcări circulare. Ștergeți în afara mașinii cu prosopul, de asemenea.
  • Asigurați-vă că uscați atât cada de spălare, cât și cada de spin, cât și puteți.
  • Acordați o atenție deosebită marginilor pulsatorului din partea de jos a cada de spălat când îl uscați cu pânza.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu twin Tub Pasul 5
    5. Lăsați capacele mașinii deschise timp de o oră, astfel încât să se usuce complet. Deschideți capacul cada de spălare și ambele capace ale cada de rotație. Lăsați-le deschise timp de cel puțin o oră înainte de a pune mașina departe, astfel încât cadă să se usuce cât mai mult posibil.
  • Acest lucru împiedică mucegaiul sau mucegaiul să crească în cadă dacă există o umiditate rămasă în ele.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea filtrelor de scame și deverse
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat twin tub Pasul 6
    1. Scoateți filtrul de scame prin împingerea pe ea. Filtrul de scame este în jos în interiorul cadă de spălare, chiar în interiorul filtrului de deversare. Deoarece filtrul de supraîncărcare și filtrul de scame sunt singurele lucruri de pe interiorul cada, sunt ușor de observat. Când filtrul de scame este în cadă, va arăta ca un tub lung, slab. Pentru a scoate afară, împingeți în jos pe săgeată și scoateți-o ușor.
    • Curățați filtrul de scame de fiecare dată când ați terminat o încărcătură.
    • Filtrul de scame colectează scameul de la îmbrăcămintea dvs. în timp ce se spală.
    • Manualul care vine cu mașina de spălat twin twin va avea o diagramă care vă arată exact unde este filtrul de scame.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat twin tub Etapa 7
    2. Clătiți filtrul de scame într-un castron sau o găleată de apă curată. Umpleți o găleată cu apă și plasați filtrul în interior. Utilizați degetele pentru a îndepărta toate scamele de la filtru, mutați-l în apă, astfel încât este foarte curat.
  • Scameul va ieși din filtrul de scame ușor în apă.
  • Turnați apa afară dacă sunteți îngrijorat de înfundarea țevilor.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu twin Tub Pasul 8
    3. Reintroduceți filtrul de scame în mașina de spălat. Așezați filtrul de scame înapoi în filtrul de suprasolicitare, la fel cum ați luat-o. Împingeți ușor filtrul până când se află în poziție.
  • Filtrul de scame va fi marcat cu ce scop intră în primul rând în filtrul de suprasolicitare.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu două cadă Pasul 9
    4. Scoateți filtrul de suprasolicitare pentru ao spăla la fiecare 2 luni. Filtrul de supraîncărcare este panoul dreptunghiular care ține filtrul de scame și se găsește în interiorul cada de spălat. Pentru ao curăța, trageți gheara elastică în direcția în care se indică săgeata. Pop Țeava pe care o vedeți din suportul său, trăgându-l pur și simplu din inelul de plastic și spălați zona cu o ceașcă de apă curată. Odată ce pare curat, împingeți conducta înapoi în poziție și așezați filtrul de suprasolicitare înapoi în fața sa.
  • Când puneți filtrul de deversare înapoi, în loc să trageți pe gheara elastică, îl veți împinge.
  • Țeava este ușor de luat și este conectată numai de un suport subțire din plastic.
  • Metoda 3 din 3:
    Dezinfectarea mașinii de spălat
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu twin Pasul 10
    1. Adăugați apă caldă la cada de spălat prin conectarea furtunului la chiuvetă. Conectați capătul slab al furtunului dvs. în partea superioară a mașinii de spălat și celălalt capăt al furtunului la robinetul chiuvetei. Porniți apa fierbinte a chiuvetei pentru a umple cada de spălat în jurul unui sfert sau o treime din calea plină.
    • Furtunul se va potrivi chiar peste duza lui RobeT, astfel încât apa merge direct de la chiuvetă în mașina de spălat.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu două cadă Pasul 11
    2. Se toarnă 1-2 cani (240-470 ml) de oțet alb în cada. Oțetul alb va acționa ca dezinfectant pentru a curăța cada de spălat. Deoarece majoritatea mașinilor de spălat twin sunt mult mai mici decât o mașină de spălat normală, 1 cană (240 ml) de oțet este tot ce aveți nevoie, dar puteți adăuga mai multe dacă cada gemene este foarte murdară.
  • Dacă există un loc specific în cada de spălare pe care sunteți îngrijorat, luați în considerare pulverizarea cu oțetul înainte de a se vărsa în oțet suplimentar, astfel încât este foarte curat.
  • Nu este necesar să vă dezinfectați mașina de spălat twin tub foarte des - la fiecare 3-6 luni este mare.
  • Pentru curățenie suplimentară, adăugați 1 cană (240 ml) de bicarbonat de sodiu la apă.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu twin Tub Pasul 12
    3. Rotiți cadranul în ciclul de spălare pentru a lăsa oțetul să curețe cada. Pretindeți că faceți un ciclu de spălare obișnuit și rotiți cadranul la "Spalare" La fel ca și cum ai fi dacă hainele tale erau în ea. Alegeți cât timp doriți ca cada să fie curățată, cum ar fi 10-15 minute.
  • Există un cadran pentru "Spalare" precum și un cadran pentru cât timp doriți ca mașina de spălat să ruleze.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu twin Tub Pasul 13
    4. Scurgeți cada prin comutarea cadranului la "Scurgere." Odată ce cada este terminată spălarea, comutați capătul furtunului care este conectat în partea superioară a mașinii de spălat la baza mașinii în schimb. Scoateți capătul care este atașat la robinet și se fixează în chiuvetă, asigurându-vă că nu se va mișca în jurul valorii de astfel încât apa nu se pulverizează. Comutați cadranul la "Scurgere" și urmăriți scurgerea apei din cadă în chiuvetă.
  • Așteptați până când cada de spălare este complet drenată înainte de a vă deplasa fiecare capăt al furtunului.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu twin Tub Pasul 14
    5. Ștergeți în jos cada de spălat cu o cârpă curată pentru a vă asigura că este foarte uscat. Utilizați o cârpă curată și uscată pentru a mări excesul de umiditate în cada de spălat, folosind mișcări circulare pe măsură ce mergeți de-a lungul laturilor și marginilor. Acordați o atenție deosebită fundului casei, deoarece acesta este locul în care apa este mai probabil să se colecteze.
  • Lăsați capacul mașinii de spălat deschis timp de o oră sau două, astfel încât cada are timp să se usuce complet.
  • Sfat de experți
    Chris Willatt

    Chris Willatt

    Curățarea casei ProfessionalChris Willatt este proprietarul și fondatorul alpine servitoare, o agenție de curățenie din Denver, Colorado a început în 2015. Alpine Maiservi a primit premiul Super Service din Lista Angie timp de trei ani la rând din 2016 și a primit Colorado "Curățarea locală de top" Premiul în 2018.
    Chris Willatt
    Chris Willatt
    Curățenie Curățenie profesională

    Expertul nostru este de acord: Lăsați ușa mașinii de spălat pentru a preveni mirosurile. Pentru a preveni formarea mucegaiului în primul rând, lăsați ușa mașinii de spălat crăpat după ce o utilizați astfel încât interiorul poate fi uscat la aer.

    Video: Cum să curățați o mașină de spălat cu twin

    Ceas
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar