Cum să devii un editor de cărți

Există mai mulți autori decât au existat vreodată în istorie și toți ar putea beneficia de un editor. Firmele de publicare Urmează cu siguranță această filozofie, atribuind editori manuscrisului din prima decizie de a accepta acest lucru, până la aspectul final înainte de imprimare. Devenind o parte a acestui proces poate dura ani de muncă grea, dar ați putea să vă luați primul loc de editare independentă cu mult înainte de asta.

Pași

Partea 1 din 2:
Câștigați calificări
  1. Imaginea intitulată deveni un editor de carte Pasul 1
1. Câștigă o diplomă universitară. Angajatorii preferă candidații cu o diplomă de licență de patru ani într-un subiect de scriere-grele, cum ar fi engleza, comunicarea sau jurnalismul. Dacă este posibil, luați cursuri care includ mass-media și studiile transversale. Unele instituții oferă chiar programe concentrate în mod specific pe editare și publicare.
  • O diplomă de afaceri și marketing este foarte relevantă pentru lumea publicării, dar va trebui să o completați cu experiență de scriere.
  • Imaginea intitulată deveni un editor de carte Pasul 2
    2. Instruiți-vă să utilizați software-ul de publicare. Programele precum Adobe InDesign sau Microsoft Editor sunt frecvente în lumea editorială a cărții. Învățați-vă cum să utilizați aceste lucruri în timpul dvs. și veți avea un avantaj atunci când aplicați lucrările de editare. Viitorul dvs. de muncă va include, de asemenea, utilizarea grea a Microsoft Word "urmareste schimbarile" caracteristică.
  • Mulți editori lucrează la proiecte multimedia digitale. Formarea suplimentară în sistemele de management al conținutului și software-ul grafică sau editare video va deschide mai multe oportunități de angajare. Scopul dvs. eventual este editarea cărților, dar vă ajută să aveți alte opțiuni la intrarea în câmp.
  • Elevii pot fi eligibili pentru reduceri la acest software.
  • Imaginea intitulată Deveniți un editor de cărți Pasul 3
    3
    Perfecționați abilitățile de scriere. Editorii sunt experți în limba și comunicarea. Lucrul la propriul dvs. blog, roman sau alt proiect de scriere oferă stilul de modelare a experienței de experiență și formularul. Mulți editori viitori își încep cariera ca scriitori, astfel încât un portofoliu de lucru finalizat vă poate ajuta să intrați în câmp.
  • O poziție de scriere sau editare cu ziarul dvs. de colegiu sau o revistă studențească este o modalitate excelentă de a câștiga experiență.
  • Dacă doriți să editați ficțiune sau memori, scrierea experienței personale în acest gen este de neprețuit. Luați în considerare înscrierea în cursuri de scriere relevante dacă acesta este visul dvs.
  • Imaginea intitulată Deveniți un editor de cărți Pasul 4
    4. Căutați stagii de publicare. În timpul verii sau după ce ați absolvit, căutați un stagiu la o editură. Căutați aceste oportunități pe site-uri web, cum ar fi BookJobs, Marketplace Publishers, Mediabistro și editori săptămânal - și în publicația de tipărire Piața scriitorului.
  • Cele mai multe stagii de publicare sunt neplătite și concentrate într-o mână de orașe (aproximativ 20% din toate u.S. Editorii lucrează în New York). Există excepții, dar pregătiți pentru o căutare amănunțită dacă finanțele vă limitează la oportunități plătite sau locale.
  • Căutați de edituri care se specializează în genuri vă bucurați de lectură. Puteți căuta acest online ("Publicarea cărților de bucate") sau chiar uita-te la pagina de drepturi de autor a cărților tale preferate pentru a afla ce companii le-au publicat.
  • Urmăriți edițiile și editorii pe Twitter pentru a vă informa despre oportunitățile viitoare. Nu vă fie frică să le întrebați pentru sfaturi în timpul căutării dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un editor de carte Pasul 5
    5. Luați în considerare un seminar de corectare. Aceste ateliere de o zi vă învață elementele de bază ale corectării manuală și pe un computer, inclusiv cum să scrieți marcajele de corectare. Acest lucru poate fi valoros dacă ați fost în afara școlii pentru o vreme sau dacă nu aveți experiență într-un câmp greu de scris.
  • Imaginea intitulată deveni un editor de carte Pasul 6
    6. Lucrări de referință de cumpărare. Cele mai multe U.S. Editura companiilor se bazează pe cele mai recente ediții ale Chicago Manual de stil și Dicționarul colegial al lui Merriam Webster. Se referă la acestea adesea pe măsură ce scrieți sau editați pentru a vă îmbunătăți înțelegerile de ortografie, punctuație și norme stilistice.
  • În afara u.S., Uită-te la lista de locuri de muncă de la edituri pentru a identifica care manuale de stil sunt utilizate în zona dvs.
  • Partea 2 din 2:
    Devenind editor
    1. Imaginea intitulată Deveniți un editor de cărți Pasul 7
    1. Lucrați ca o temperatură de corectare. Corectarea pentru o agenție temporală este una dintre modalitățile mai ușoare de a câștiga experiență de editare fără istoric de muncă anterior. S-ar putea să lucrați pentru firmele de avocatură decât pentru editura dvs. de vis, dar vă veți construi CV-ul și abilitățile.
  • Imaginea intitulată deveni un editor de carte Pasul 8
    2. Rețea online pentru muncă independentă. Concurența pentru lucrările de editare la nivel de intrare este ridicată. Dacă nu sunteți suficient de norocoși să aterizați imediat un loc de muncă permanent, va trebui să vă bazați pe lucrări independente sau chiar pe proiecte de voluntariat. Cuvânt de gură (sau "Cuvântul de e-mail") este extrem de important în această etapă. Puneți efort într-o prezență online activă, profesională:
  • Afișați-vă munca pe un site personal, construit cu Optimizare motor de căutare Tehnici.
  • Promovați-vă pe social media.
  • Contribuiți la discuțiile în cadrul grupurilor de editare online pe site-urile LinkedIn, Facebook sau Professional Editor.
  • Imaginea intitulată deveni un editor de carte Pasul 9
    3. Începeți cu munca academică. Universitățile și presele academice publică cărți destinate publicului mici obișnuiți cu limbaj dens și dificil. Multe dintre lucrările lor de editare a copiilor se concentrează numai pe gramatica de bază și pe ortografie. Acest lucru face o alegere bună pentru editorii începători, care nu pot avea încă experiența pentru editarea structurală sau stilistică.
  • Imaginea intitulată deveni un editor de carte Pasul 10
    4. Aplicați pentru lucrările asistentului editorial. Pe măsură ce lista dvs. de lucrări editate crește, veți întâlni mai mulți oameni în publicarea și dezvoltarea experienței de care aveți nevoie pentru un loc de muncă permanent. Verificați site-urile companiilor de editare a viselor dvs. adesea pentru postările de locuri de muncă și participați la editarea și publicarea conferințelor în care vă puteți întâlni cu angajatorii față în față. Când unul dintre ei vă angajează, va fi probabil în rolul asistentului editorial. Locul de muncă poate include manuscrise de corecție (efectuarea revizuirii finale după finalizarea modificărilor principale), măsurarea manuscriselor nesolicitate sunt publicate și asistarea restului personalului în organizarea zilnică.
  • Imaginea intitulată deveni un editor de carte Pasul 11
    5. Avans la editorul complet. Acest lucru durează adesea cinci până la șapte ani în industrie. În acest timp, veți trece de la asistent editorial la editorul asistent, apoi asociatul editorului, apoi în cele din urmă la o poziție completă de editare. Există mai multe roluri diferite pe care te-ai putea îndrepta spre, deși nu toate casele de publicare le separă complet:
  • Achiziții editori sau editori de punere în funcțiune de recrutare autori pentru compania de publicare, căutând noi bestsellers.
  • Editorii de dezvoltare lucrează îndeaproape pentru a îmbunătăți structura generală a cărții, asistată de editori de linie care lucrează la o scară mai mică.
  • Editorii tehnici utilizează cunoștințe specializate pentru editarea lucrărilor legate de știință, matematică și tehnologie.
  • Editorii de producție supraveghează etapele finale ale manuscrisului, gestionarea copiilor și a scrisorilor.
  • sfaturi

    Participați la asociații și organizații profesionale pentru editori. Puteți efectua contacte de rețea și puteți ține pasul cu diferite deschideri de locuri de muncă în câmpul de editare.
  • Dacă sunteți auto-motivați și disciplinați, puteți transforma editarea independentă în întreaga dvs. carieră. Multe edituri de publicitate închiriază Freelancers pentru majoritatea lucrărilor lor copiilor și autorii publicați pot să vă angajeze pentru editare în profunzime a dezvoltării.
  • Citiți, citiți, apoi citiți mai multe. Nu vă limitați la unul sau două genuri, ci cât de mulți puteți.
  • Avertizări

    Deseori durează cel puțin trei ani pentru a obține o experiență practică suficientă pentru a deveni un editor de cărți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar