Cum de a forma un plan

Indiferent dacă vă confruntați cu o problemă, încercând să vă sortați viața sau pur și simplu doriți să vă structurați ziua, veți avea nevoie de un plan. Efectuarea unui plan poate părea descurajantă, dar cu o anumită diligență, instrumentele potrivite și o mică creativitate, veți putea să stați un plan și să începeți să vă atingeți obiectivele.

Pași

Metoda 1 din 3:
Planificați pentru ziua dvs
  1. Imagine intitulată formează un pas Pasul 01
1. Stai jos cu o bucată de hârtie. Acest lucru poate fi într-un jurnal, notebook spiral sau un document gol pe computerul dvs. - indiferent de ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Listați ce trebuie să vă realizați în acea zi, inclusiv orice întâlnire sau întâlniri pe care le aveți. Care sunt obiectivele dvs. pentru această zi? Doriți să potriviți exercițiul sau timpul de relaxare? La ce sarcini trebuie să terminați absolut?
  • Imagine intitulată formează un plan de plan 02
    2. Creați un calendar pentru dvs. La ce oră ar trebui să vă faceți astăzi cu prima sarcină, proiect sau activitate? Listează fiecare activitate, începând cu cel mai devreme și lucrează în timpul orelor zilei. Asigurați-vă că lucrați în jurul oricăror întâlniri sau întâlniri pe care le aveți. Desigur, zilele tuturor sunt diferite, astfel încât planul fiecărei persoane va fi diferit. Un plan de bază ar putea arăta așa ceva:
  • 9:00 până la 10:00: ajungeți la birou, verificați e-mailul, trimiteți răspunsuri
  • 10:00 - 11:30: Întâlnire cu George și Sue
  • 11:30 - 12:30 PM: Proiectul # 1
  • 12:30 până la 1:15 PM: Pranz (mâncați sănătoși!)
  • 1:15 - 2:30: Revizuirea proiectului # 1, întâlniți cu Sam și discutați despre proiect # 1
  • 2:30 - 16:00: Proiectul # 2
  • 4:00 până la ora 17:00: Porniți proiectul # 3, setați lucrurile pentru mâine
  • 5:00 - 6:30: Lăsați biroul, mergeți la sala de gimnastică
  • 6:30 - 19:00: Pick Up Heading Head Home
  • 7:00 - 8:30: Faceți cina, relaxați-vă
  • 8:30 PM: Du-te la filme cu Cody
  • Imagine intitulată formează un pas Pasul 03
    3. Reorientează-te în fiecare oră sau cam așa ceva. Este important să luați o clipă după fiecare timp alocat pentru a revizui cât de productiv ați fost în acel moment. Ai făcut tot ce ai nevoie pentru a te face? Apoi, dați-vă un minut pentru a reini - închide ochii și relaxați-vă. În acest fel, veți putea trece în mod eficient în următoarea activitate pe care trebuie să o faceți.
  • Uneori va trebui să lăsați un proiect și să vă întoarceți mai târziu. Asigurați-vă că ați notat unde ați rămas. Acest lucru va facilita revenirea la proiect mai târziu.
  • Imagine intitulată formează un pas de plan 04
    4. Examinați-vă ziua. Când ați terminat majoritatea zilei, luați o clipă pentru a vă revizui cât de succes ați fost în stare de a vă lipi de planul dvs. Ați reușit să terminați tot ce ați vrut? Unde ai alunecat? Ce a funcționat și ce nu a făcut-o? Ce te-a distras și cum poți să-l păstrezi să vă distragă atenția în viitor?
  • Rețineți că unele proiecte vor lua mai multe zile sau săptămâni pentru a finaliza și asta este în regulă. Încercați să vă gândiți la ceea ce ați realizat în termeni de incremente, mai degrabă decât în ​​ansamblu. Dacă este necesar, învățați Planificați-vă săptămâna În plus față de ziua dvs. pentru a face proiectul dvs. la timp.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea unui plan de viață

    Partea întâi: Evaluarea rolurilor pe care le jucați

    1. Imagine intitulată formează un plan de plan 05
    1. Determinați ce roluri jucați în prezent. În fiecare zi facem roluri diferite (de la studenți la fiu, de la artist la motociclist). Ceea ce vrei să faci este să te gândești la rolurile pe care le joci în viața de zi cu zi.
    • Aceste roluri ar putea include (între multe, multe altele): călător, student, fiică, scriitor, sertar, angajat, suflante de sticlă, excursii, nepoț, gânditor etc.
  • Imagine intitulată formează un pas Pasul 06
    2. Luați în considerare rolurile pe care doriți să le jucați în viitorul dvs. Multe dintre aceste roluri viitoare s-ar putea suprapune cu rolurile pe care le aveți acum. Aceste roluri sunt substantivele pe care le-ați dori să le utilizați pentru a vă descrie la sfârșitul vieții voastre. Luați în considerare rolurile pe care le jucați chiar acum. Sunt oricare dintre ele care vă subliniază în mod inutil? Dacă da, acest rol nu ar putea fi unul care trebuie să-ți continue viața. Prioritizați aceste roluri de la cele mai importante la cele mai puțin importante. Acest exercițiu vă va ajuta să determinați ceea ce într-adevăr apreciați în viață și ceea ce este cel mai important pentru dvs. Țineți cont, totuși, că această listă este complet schimbabilă - la fel cum vă schimbați în mod constant.
  • Lista dvs. ar putea să arate ceva de genul: Mama, fiica, soția, călătorul, suflanta de sticlă, mentor, voluntar, excursii etc.
  • Imagine intitulată formează un plan de plan 07
    3. Determinați motivul din spatele rolurilor pe care doriți să le jucați. Un rol este o modalitate excelentă de a vă defini, dar motivul din spatele motivului pentru care doriți să jucați rolul este ceea ce îi dă. Poate doriți să fiți voluntar pentru că veți vedea necazurile din lume și doriți să vă faceți partea dvs. pentru ao repara. Sau poate că vrei să fii tată pentru că vrei să-ți dai copiilor copilaria perfectă.
  • O modalitate de a vă ajuta să definiți scopul rolului dvs. este de a vă imagina propria înmormântare (da, acest lucru este destul de morbid, dar cu adevărat funcționează). Care ar fi în participație? Ce vrei să spună despre tine? Cum ați vrea să vă amintiți?
  • Partea a doua: Crearea de obiective și crearea planului

    1. Imagine intitulată formează un plan de plan 08
      1. Creați obiective largi pe care doriți să le obțineți în timpul vieții dvs. Cum doriți să progresați? Ce vrei să obții în viața ta? Gândiți-vă la această listă de găleți - lucrurile pe care doriți să le faceți înainte de a muri... Aceste obiective ar trebui să fie cele pe care doriți să le obțineți - nu cele pe care le voi gândi Tu trebuie sa ai. Uneori vă ajută să creați categorii pentru obiectivele dvs., astfel încât să puteți vizualiza mai ușor. Unele categorii pe care le puteți utiliza includ (dar cu siguranță nu sunt limitate la):
    2. Carieră / Vocație - Călătorii - Social (Familie / Prieteni) - Sănătate - Finanțe - Cunoștințe / Intelect - Spiritualitate
    3. Unele obiective (în ordinea categoriilor enumerate mai sus) includ: Publicați o carte - călătoriți la fiecare continent - obțineți o familie - pierde 20 de kilograme - faceți suficienți bani pentru a permite să-mi trimită copiii la colegiu - obțineți diploma de masterat În scrierea creativă - aflați mai multe despre budism.
    4. Imagine intitulată formează un pas Pasul 09
      2. Creați câteva obiective specifice cu datele specifice pentru a le atinge. Acum că aveți niște obiective vagi pe care doriți să le atingeți în viața voastră, ați stabilit câteva obiective definite. Aceasta înseamnă să vă oferiți o dată pentru a finaliza aceste obiective. Iată câteva exemple care sunt puțin definite decât cele enumerate în pasul anterior.
    5. Trimiteți manuscrisul de carte la 30 de editori până în iunie 2018.
    6. Călătorește în America de Sud în 2019 și Asia în 2020.
    7. Cântăresc 120 lbs până în ianuarie 2019.
    8. Imagine intitulată formează un plan Pasul 10
      3. Evaluați-vă realitatea și unde sunteți acum. Acest lucru înseamnă a fi sincer cu tine însuți și într-adevăr o privire la viața ta actuală. Folosind obiectivele pe care le-ați enumerat, gândiți-vă unde vă aflați în legătură cu ei chiar acum. De exemplu:
    9. Scopul dvs. este de a publica o carte și de a avea manuscrisul trimis la editori până în noiembrie 2018. Chiar acum, aveți jumătate din manuscrisul scris și nu sunteți în totalitate sigur că vă place prima jumătate.
    10. Imagine intitulată formează un plan Pasul 11
      4. Aflați cum vă veți atinge obiectivele. Ce măsuri trebuie să luați pentru a vă putea atinge obiectivul? Evaluați pașii de care va trebui să treceți și să scrieți acești pași în jos. Pentru a continua cu exemplul de publicare a unei cărți:
    11. De acum până la Nov. 2018 Va trebui să: a. Re-citiți prima jumătate a cărții dvs. B. Finalizați scrierea cărții. C. Aspectele cărții pe care nu le place. D. Editați pentru gramatică, punctuație, ortografie etc. E. Obțineți mai mulți prieteni critici pentru a vă citi cartea și pentru a vă oferi feedback. F. Editorii de cercetare pe care credeți că o vor lua în considerare cartea dvs. pentru publicare. G. Trimiteți manuscrisul.
    12. După ce ați scris pașii dvs., luați în considerare cele care ar putea fi mai dificile decât altele. Este posibil să aveți nevoie să vă desființați câțiva pași chiar mai mult.
    13. Imagine intitulată formează un pas Pasul 12
      5. Scrieți pașii pentru a vă atinge toate obiectivele. Puteți face acest lucru este orice format pe care îl preferați - fie scris de mână, pe computer, în vopsea etc. Felicitări, tocmai ați scris planul dvs. de viață!
    14. Imagine intitulată formează un pas Pasul 13
      6. Revizuiți planul dvs. și ajustați-l. Ca și în cazul în care în această lume, viața voastră se va schimba și obiectivele dvs. se vor schimba. Ceea ce a fost important pentru dvs. când ați fost 12 ar putea să nu fiți la fel de importanți pentru dvs. când aveți 22 sau 42 de ani. Este bine să vă schimbați planul de viață, de fapt este sănătos să faceți acest lucru pentru că arată că sunteți conștient și în acord cu schimbările care apar în viața voastră.
    Metoda 3 din 3:
    Rezolvarea unei probleme cu un plan

    Partea întâi: Definirea problemei

    1. Imagine intitulată formează un pas Pasul 14
    1. Recunoașteți problema cu care vă confruntați. Uneori, cea mai dificilă parte a formării unui plan de rezolvare a unei probleme este că nu sunteți sigur că este problema. Adesea, problema cu care ne confruntăm este de fapt provocând mai multe probleme pentru noi. Ceea ce trebuie să faceți este să ajungeți la rădăcina problemei - adevărata problemă pe care trebuie să o rezolvați.
    • Mama ta nu te lăsa să te duci la cabina de munte a prietenului tău în patru săptămâni. Aceasta este cu siguranță o problemă, dar ceea ce trebuie să faceți este să determinați rădăcina acestei probleme. Faptul este că primiți un C- în clasa algebră, motiv pentru care mama dvs. nu vrea să cheltuiți schiurile de weekend. Prin urmare, problema este că nu vă faceți bine în clasa de matematică. Aceasta este problema pe care trebuie să vă concentrați.
  • Imagine intitulată formează un plan de plan 15
    2. Știți ce sperați că va fi rezultatele de fixare a problemei dvs. Care este scopul dvs. pe care sperați să îl atingeți prin rezolvarea problemei dvs? S-ar putea să existe mai multe speranțe la obiectivul principal. Concentrați-vă pe atingerea obiectivului dvs., iar celelalte rezultate vor veni cu ea.
  • Scopul dvs. este de a vă ridica gradul la cel puțin o b în clasa de matematică. Împreună cu acest obiectiv, sperăm că prin ridicarea clasei dvs., mama dvs. vă va lăsa să vă duceți la cabina prietenului dvs.
  • Imagine intitulată formează un pas Pasul 16
    3. Determinați ceea ce faceți acest lucru afectează problema. Ce obiceiuri ați dezvoltat care ar putea provoca această problemă? Luați o clipă pentru a vă examina interacțiunile cu problema.
  • Problema dvs. este că obțineți un Math C- în matematică. Uită-te la ceea ce faci acest lucru afectează această problemă: vorbești cu prietenul tău în acea clasă ... o mulțime și nu ți-ai făcut temele în fiecare noapte pentru că ai aderat recent o echipă de fotbal și după practică în zilele de marți și joi, Tot ce vrei să faci este să mănânci cina și să dormi.
  • Imagine intitulată formează un pas de plan 17
    4. Ia în considerare barierele din afara care ar putea afecta problema. În timp ce o mulțime de problemă poate fi cauzată de acțiunile dvs., ar putea fi, de asemenea, forțele externe care lucrează împotriva dvs. Ia în considerare ceea ce ar putea fi acestea.
  • Obțineți o Math C- în Math, care trebuie să se schimbe. Cu toate acestea, o barieră pentru succesul dvs. ar putea fi că nu înțelegeți cu adevărat conceptele care sunt învățate în clasă - nu doar pentru că vorbești în clasă, dar pentru că nu ați "atins niciodată algebra. În plus, nu știți cu adevărat de unde să obțineți ajutor.
  • Partea a doua: găsirea de soluții și realizarea unui plan

    1. Imagine intitulată formează un pas cu pas 18
      1. Determinați câteva soluții posibile pentru problema dvs. Puteți lista pur și simplu aceste soluții pe o bucată de hârtie sau angajați unii Tehnici de brainstorming ca făcând o hartă a minții. Indiferent de modul pe care îl alegeți, ar trebui să luați în considerare soluțiile atât pentru modul în care afectați personal problema, iar barierele pe care le-ați putea confrunta, care nu sunt de făcut.
    2. Soluții pentru a vorbi cu prietenul tău în clasă: a. Forțați-vă să stați pe partea opusă a clasei de la prietenul dvs. B. Spune-i prietenului tău că primești o clasă foarte proastă în clasă și trebuie să te concentrezi. C. Dacă aveți o misiune de ședere, adresați-vă profesorului dvs. să vă deplasați astfel încât să vă puteți concentra mai mult.
    3. Soluții pentru a nu face temele din cauza fotbalului: a. Faceți niște teme la prânz sau în timpul perioadei libere, astfel încât să nu aveți la fel de mult de făcut noaptea. B. Păstrați-vă la un program strict - după practică veți mânca cina și apoi faceți temele. Recompensați-vă prin vizionarea unei ore de televizor după terminarea temelor.
    4. Soluții pentru a nu înțelege algebra. A. Înscrieți-vă ajutorul unui coleg de clasă care vă poate explica conceptele (dar numai dacă amândoi nu vă veți distrage în timp ce treceți peste probleme). B. Adresați-vă profesorului dvs. pentru ajutor - Abordați-vă profesorul după clasă și întrebați dacă ați putea crea o întâlnire cu ea, deoarece aveți întrebări despre temele. C. Obțineți un tutore sau alăturați-vă unui grup de studiu.
    5. Imagine intitulată formează un plan Pasul 19
      2. Formați-vă planul. Acum că ați dat seama ce este problema și ați crezut câteva soluții, alegeți soluțiile pe care le considerați că vor funcționa cel mai bine și vor scrie un plan pentru dvs. Scrierea planului dvs. vă va ajuta să o vizualizați. Așezați planul scris undeva unde îl puteți vedea adesea, ca pe oglinda dvs. pe care o utilizați când vă pregătiți pentru această zi. Nu este nevoie să utilizați toate soluțiile pe care le-ați enumerat, dar ar trebui să păstrați unele dintre celelalte idei de soluții ca backup-uri.
    6. Planul dvs. pentru ridicarea gradului dvs. în matematică ar trebui să arate așa ceva:
    7. Planificați să ridicați gradul în patru săptămâni:
    8. Vorbește cu Peggy despre cum nu pot vorbi în clasă. (Dacă ea continuă să vorbească cu mine, schimbați scaunele)
    9. Faceți temele în timpul prânzului în fiecare marți și joi, așa că pot continua să merg la practica de fotbal, dar nu am prea multe de făcut când ajung acasă
    10. Mergeți la Centrul de Tutoring al școlii mele pentru ajutor în fiecare luni și miercuri - întrebați-mi profesorul dacă există un credit suplimentar pe care îl pot face pentru a-mi ridica gradul meu
    11. Obiectiv: până săptămâna a patra voi fi ridicat de gradul cel puțin
    12. Imagine intitulată formează un plan Pasul 20
      3. Evaluați succesul planului dvs. după o săptămână. Ai făcut tot ce ai sperat că vei face în prima săptămână de a încerca planul tău? Dacă nu, unde ați alunecat? Recunoscând ceea ce aveți nevoie pentru a lucra, veți putea să respectați mai eficient planul dvs. săptămâna viitoare.
    13. Imagine intitulată formează un pas Pasul 01
      4. Păstrați-vă motivat. Singura modalitate prin care veți avea succes este dacă chiar rămâneți motivați. Dacă lucrați mai bine când sunteți motivați, creați o recompensă pentru dvs. (deși rezolvarea problemei dvs. poate fi suficient de recompensă). Dacă vă abateți de la plan într-o zi, nu vă lăsați să o faceți din nou. Nu vă ușurați planul pe jumătate prin el doar pentru că vă simțiți că sunteți aproape de a vă atinge obiectivul - urmați-vă cu planul dvs.
    14. Dacă găsiți că ceva pe care îl faceți într-adevăr nu funcționează, modificați planul. Schimbați una dintre soluțiile pe care le-ați folosit în planul dvs. cu o soluție diferită de care ați venit în timpul sesiunii de brainstorming.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pe măsură ce completați un obiectiv, verificați-l de pe planul dvs., astfel încât să puteți vedea progresul.
  • Când adăugați la detaliile planurilor dvs., încercați să ghiciți ce ar putea merge prost și să dezvolte planuri de urgență.
  • Felicitați-vă pe planurile dvs. și fiți încântați de obiectivele dvs. Vizualizați modul în care viața voastră va fi diferită după ce ați realizat aceste obiective.
  • Amintiți-vă că planificarea este doar lucrarea care transformă haosul în eroare - nu vă așteptați ca doar pentru că ați creat un plan că va funcționa perfect fără efort. Planul este doar punctul de plecare.
  • Au un bun simț și nu vă arătați data (i.E. Cody) Cum se potrivește în planul dvs. zilnic / calendar.
  • Dați-vă timp să faceți un plan - dacă vă frământați, ați putea uita detalii importante.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar