Cum să ai grijă de un dud de dud

Mulberii sunt membri mari ai familiei Moraceae care variază în înălțime de la 30-50 de picioare. În timp ce unele mulbele vin sub formă de tufișuri mici, tipurile de fructe sunt copaci mari. Ele sunt cunoscute a fi copaci foioase, auto-polenizare, foioase. Fructele de la duds coapsează în mijlocul și au fost cunoscute pentru a produce drupe delicioase, ușoare și dulci care seamănă cu mure. Prin învățarea modului de a instala și de a vă menține în mod corect arborele, vă puteți bucura atât de copac, cât și de fructele sale de ani de zile.

Pași

Metoda 1 din 3:
Plantarea copacului vostru
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Mulberry Tree Pasul 1
1. Selectați un cultivar. Asigurați-vă că cereți grădiniței sau catalogului pentru a specifica tipul de cultivare pe care îl achiziționați. Când achiziționați un didament pentru fructe, alegeți un cultivar care este puternic, auto-polenizat și are fructe fără semințe. Există, de asemenea, soiuri fără fructe și plângând disponibile pentru cumpărare dacă nu sunteți interesat de un copac purtător de fructe. Căutați soiuri hardy și luxuriante pentru plantare.
  • Hibrizii Morus Alba (Mulberry Alba) și Morus Rubran (cum ar fi Downing și Illinois Everbeaing) sunt cunoscute pentru mari, dulci, fructe și duritate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un arbore de dud Pasul 2
    2. Alegeți solul drept. Mulberii vor crește pe mai multe tipuri de sol atâta timp cât este furnizat un sistem bun de drenaj. Asigurați-vă că nu se află într-o zonă în care inundațiile sunt comune, deoarece acestea nu tolerează înghițirea în apă. Când este posibil, sunt preferate soluri adânci, bine drenate. Optați pentru sol ușor acid cu un pH de 5.5 până la 6 ani.5. Solurile de alcalinitate moderată pot fi tolerate.
  • Dacă nu sunteți sigur de pH-ul solului, luați un eșantion la agenția de extindere a cooperării din județul dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de dud 3
    3. Alegeți o locație pentru plantare. Mulberii sunt capabili să supraviețuiască în condiții de secetă și sărace, astfel încât acestea sunt de obicei bune pentru plantarea urbană sau de coastă. Ei prosperă în climă care văd schimbările de temperatură sezonieră, inclusiv veri însorite și ierni înghețate. Fructul care cade de copaci pot provoca pete întunecate, astfel încât să evite plantarea în apropierea drumurilor sau a căilor de acces, deoarece ramurile pot fi foarte slabe.
  • Puii, curcani și porci se bucură de muls, astfel încât să puteți alege întotdeauna să plantați un dud de dud în cazul în care va fi depășit și să vă ofere animalelor un tratament.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Mulberry Tree Pasul 4
    4. Determină cel mai bun sezon pentru plantare. Deși nu există nici un sezon special care este cel mai bun pentru plantare, regula degetului mare este că plantarea este bine atunci când condițiile sunt "favorabile". Nu trebuie să plantați când solul este înghețat, când temperaturile în timpul zilei sunt sub32ºF sau mai mult de 90ºF, sau când există o vreme extremă, cum ar fi viscolurile sau ploaia torențială.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Mulberry Tree Pasul 5
    5. Pregătiți gaura de plantare și plantați copacul.Gaura ta de plantare ar trebui să fie de aproximativ 3 ori mai mare decât lățimea vasului, la fel de adâncă ca mingea rădăcină. Ar trebui să existe și la 25-30 de picioare (7.6-9.1 m) între fiecare copac, deși unele soiuri vor fi bine cu 15 picioare (4.6 m). Se amestecă solul care a fost lăsat deoparte cu compost de ciuperci în vârstă, gunoi de grajd sau coajă de pin rotat (jumătate și jumătate). Scoateți planta din vas, slăbiți rădăcina și puneți-o în gaură. Umpleți gaura cu amestecul de sol fix anterior și apă pentru a permite rădăcinilor să se stabilească.
  • Evitați îngroparea rădăcinii prea profund, asigurându-vă că cele mai multe rădăcini sunt poziționate la linia de sol.
  • Evitați adăugarea de îngrășăminte la orificiul de plantare, cu excepția cazului în care este în timpul unui timp de fertilizare adecvat. Fertilizarea se bazează pe vârsta copacului și poate apărea oriunde din februarie până în august.
  • Metoda 2 din 3:
    Menținerea copacului vostru
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Mulberry Tree Pasul 6
    1
    Fertiliza Mulberul tău. Îngrășământul dvs. trebuie să conțină fier, zinc, mangan, magneziu, molibden, cupru și bor. O valoare NPK de 10-10-10 este bună. Când aplicați îngrășământul, răspândiți uniform sub baldachinul copacului prin udare sau rack-ul în sol. Evitați răspândirea îngrășămintelor în zona de 5 inchi din jurul trunchiului copacului.
    • Timpul și frecvența adăugării îngrășămintelor depind de vârsta copacului.
    • Majoritatea copacilor se dezvoltă cu puțin la nici o fertilizare. Fertilizarea o dată pe an ar trebui să fie bine.
    • Evitați fertilizarea mai mult de două ori pe an și începeți în martie, dar nu mai târziu de iulie. Fertilizarea după luna august va duce la distrugerea îngheței.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Mulberry Tree Pasul 7
    2. Apă. Apă arborele vostru de două ori pe săptămână dacă este înconjurat de soluri ușoare și apă o dată pe săptămână, dacă este plantată pe solul de lut. Ar trebui să vă luați 40-50 de minute pentru a vă asigura că sistemul rădăcină este complet înmuiat. În fiecare săptămână, arborele dvs. ar trebui să primească cel puțin 1 inch de apă, în special în perioadele extrem de uscate.
  • Nu aveți nevoie să vă apărați manual copacul dacă primiți cel puțin 1 inch de ploaie în zona dvs.
  • Fructele pot cădea din copac prematur dacă nu primește apă amplă. Cea mai bună modalitate de a evita vrăjile uscate este să lăsați grădina dvs. să se scurgă încet pentru a permite apa să pătrundă în loc să se scurgă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de dud Pasul 8
    3. Prune copacul vostru. Tuning Wil vă ajută să vă păstrați copacul curat și sănătos și să faceți o recoltă mai ușoară. Îndepărtarea ramurilor mortale, bolnave sau încrucișate ar trebui făcută în timpul iernii când arborele este latente. Evitați tăierea la mijlocul verii pentru a permite copacului să se stabilească pentru mugurii de fructe din anul următor. Tăieturile ar trebui să urmeze forma copacului și nu ar trebui să fie niciodată mai mult de 2 inci în diametru.
  • Ar trebui să aveți nevoie de mai mult de 5 tăieturi pentru a prune un arbore de dud sănătos.
  • Cuturile de peste 2 inci în diametru pot duce la sângerare, din care arborele dvs. nu este probabil să se vindece. De asemenea, ei vă lasă copacul vulnerabil la anumite boli și ciuperci.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un arbore de dud Pasul 9
    4. Recoltați fructele din copac. Puteți recolta fructele prin heiplicarea lor, sau așezați o foaie sau o prelată sub copac și scuturați ușor ramurile. Nu recoltați înainte ca mai sau fructele dvs. să nu fie complet maturate. Fructe de padure sunt coapte atunci când sunt mari, dulci și negre. Gustați unul pentru a fi sigur.
  • Când vă plasați fructele într-un recipient, evitați stratificarea prea multor sau a boabelor din partea de jos a recipientului vor fi zdrobite.
  • Recolta dvs. nesigură poate fi stocată timp de câteva zile într-un recipient acoperit în frigider.
  • Harvesta dvs. poate fi de asemenea păstrată timp de câteva luni prin spălarea fructelor de padure, bătându-le uscate și plasându-le în saci de congelator.
  • Metoda 3 din 3:
    Controlul dăunătorilor și bolilor
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Mulberry Tree Pasul 11
    1. Mențineți și prune pentru a evita boala de canker. Sooty Canker este o boală Wilt care afectează membrele și ramurile dudului de dud. Copacii care sunt afectați de obicei în sezoanele fierbinți, au cankers pe membre care au murit în cele din urmă înapoi și au crăpături maronie care se despart pentru a dezvălui ciupercile. Păstrarea copacului fertilizat și udat corespunzător va ajuta la prevenirea bolii de cancer. În cazul în care infecția pare să afecteze ramurile, tastați membrele de cel puțin 1 picior sub locul infecției.
    • Nu există niciun control chimic pentru boala de canker de soț, astfel încât întotdeauna să vă asigurați că ați prune ramurile moarte de îndată ce le recunoașteți pentru a evita răspândirea bolii. Arde și ramurile bolnave.
    • Evitați supra-udarea și supra-fertilizarea, deoarece acest lucru subliniază copacul și îl face mai susceptibil la boală.
    • Asigurați-vă întotdeauna că vă curățați instrumentele de tăiere cu alcool de frecare după utilizare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Mulberry Tree Pasul 12
    2. Alegeți și aruncați fructele infectate pentru a evita bolile de popcorn. Boala de popcorn este cauzată de ciuperci și are loc la sfârșitul primăverii și la începutul verii. Fructul devine mare și se extinde mai proeminent decât fructele sănătoase, până când seamănă cu popcornul. Cea mai bună metodă de prevenire este de a alege și de a elimina orice fruct care pare să fie infectat, inclusiv orice fruct care a căzut.
  • Boala nu este dăunătoare copacului în sine, așa că nu sunteți interesat de fructe, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la prevenirea infecției.
  • De asemenea, puteți încerca să pulverizați arborele cu un amestec Bordeaux pentru a trata boala. Cu toate acestea, adesea nu este eficient deoarece este dificil să pulverizați întregul copac.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un copac de dud 13
    3. Evitați mucegaiul pulbere prin tratamente fungicid. Mucegaiul praf este cauzat de ciuperci și este evident când suprafața frunzei pare să fie acoperită de o substanță albă și sub formă de pulbere. Puteți controla mucegaiul prin pulverizarea copacului cu un fungicid aprobat, cum ar fi controlul bolii de grădină Serenadă.
  • Ratele de amestec și liniile directoare de pulverizare variază pe baza copacului dvs. Asigurați-vă că citiți și urmați instrucțiunile tipărite din sticla producătorului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă utilizați un îngrășământ, optați pentru un amestec organic.
  • Încercați să puneți fructe de padure într-un smoothie cu banane pentru o băutură delicioasă, rece și de vară.
  • Pe măsură ce dudul devine mai în vârstă, va deveni mai înalt și va produce mai multe boabe.
  • Avertizări

    Nu tratați copacul cu pesticide toxice și fungicide dacă intenționați să consumați fructele.
  • Nu spălați fructe de padure până când nu sunteți pe cale să le utilizați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar