Fertilizarea unui copac de mere: când, ce, și cât de mult (toate întrebările dvs. Au răspuns)

Vrei să crești mere acasă? Recoltarea propriei dvs. culturi de mere este o modalitate recompensitoare, delicioasă de a profita la maximum de curte. Dacă nu sunteți foarte sigur cum să începeți Fertilizarea copacului, v-am acoperit. Continuați să citiți pentru a obține toate răspunsurile la întrebările frecvente. Ești un pas mai aproape de mere gustoase, selectate manual!

Pași

Întrebarea 1 din 7:
Trebuie să-mi fertilizescă mărul?
  1. Imagine intitulată fertilizează un pas de mere 1
1. Dacă copacul tău este înfloritor pe cont propriu, într-adevăr nu trebuie să-l fertilizați. În fiecare an, pomul dvs. ar trebui să crească un extra 8 și 15 în (20 și 38 cm). Nu aveți nevoie să vă fertilizați arborele de mere dacă deja crește cel puțin 8 în (20 cm) pe an. Cu toate acestea, dacă arborele dvs. nu crește atât de mult, probabil că are nevoie de îngrășământ.
  • Fertilizarea prea mult poate împiedica creșterea de mere, deci este important să evaluați mai întâi creșterea.
Întrebarea 2 din 7:
Când ar trebui să-mi fertilizescă mărul?
  1. Imagine intitulată Fertilizează un pas de mere Pasul 2
1. Hrăniți copacii de 1 până la 2 ani de două ori pe an - în primăvară și vară. Experții recomandă fertilizarea mărului dvs. imediat după ce îl plantați și apoi a doua oară la începutul verii. În timpul celui de-al doilea an, experții sugerează fertilizarea o dată la începutul primăverii și a doua oară la începutul verii.
  • 2. Fertilizați copacii maturi de mere o dată pe an în timpul primăverii. Spre deosebire de alte fructe, arborii de mere nu trebuie să fie fertilizați de mai multe ori în fiecare an. Dacă arborele dvs. are mai mult de 2 ani, trebuie doar să aplicați îngrășăminte o dată la primăvară pentru a începe creșterea.
  • Întrebarea 3 din 7:
    Ce îngrășământ ar trebui să folosesc?
    1. Imagine intitulată fertilizează un pas de mere Pasul 4
    1. Faceți un test de sol pentru a vedea ce sunt nevoile solului dvs. Din păcate, nu există un îngrășământ de o singură dimensiune pentru copaci de mere. În schimb, depinde într-adevăr de locul în care locuiți și de condițiile actuale ale solului. Un test de sol vă va ajuta să identificați ce nutrienți aveți nevoie de sol, astfel încât să puteți alege îngrășământul potrivit.
    • Cumpărați kituri de testare a solului online sau la magazinul local de îmbunătățire a casei.
  • 2. Alegeți un îngrășământ bazat pe rezultatele testului dvs. de sol. Rezultatele testului dvs. vor enumera un raport NPK recomandat - acesta este procentajul azotului, fosfat și potasii pe care le are nevoie de sol. Notați acest raport specific și mergeți la un magazin de alimentare cu grădină. Apoi, cumpărați un îngrășământ cu același raport NPK ca rezultatele testului dvs.
  • De exemplu, dacă rezultatele testului dvs. recomandă un îngrășământ cu 15-5-10 NPK, cumpărați îngrășământ cu un raport 15-5-10, 3-1-2, 9-3-6 sau 12-4-8.
  • Dacă nutrienții din sol sunt destul de chiar, unii experți sugerează că mergeți cu un îngrășământ echilibrat de 10-10-10.
  • Întrebarea 4 din 7:
    Ce alte îngrășăminte pot folosi?
    1. Imagine intitulată Fertilizează un pas de mere Pasul 6
    1. Încercați să aplicați un îngrășământ bogat în azot pentru copaci maturi. Aplicați /8 lb (0.057 kg) de azot pur pentru fiecare an al vârstei copacului. Odată ce copacul dvs. are cel puțin 8 ani, capacul de pe îngrășământul de azot la 1 lb (0.45 kg).
    • /8 lb (0.057 kg) Regula se aplică azotului pur. De asemenea, puteți utiliza un îngrășământ de 21-0-0-0-0-0-0 sau 16-16-16 sau un îngrășământ mai organic, cum ar fi iepure sau gunoi de grajd. Cu toate acestea, în comparație cu azotul pur, va trebui să utilizați de 5 ori mai mult timp de 21-0-0 îngrășământ, de 7 ori mai mult de 16-16-16 îngrășământ, de 35 de ori mai multă gunoi de gunoi de iepure și de 70 de ori mai multă gunoi de grajd.
    Întrebarea 5 din 7:
    Cât de mult îngrășământ am nevoie pentru fiecare aplicație?
    1. Imagine intitulată fertilizează un pas de mere Pasul 7
    1. Aplicați /2 lb (0.23 kg) de îngrășământ pentru copacii nou plantați. După ce vă plantați prima copac, așteptați 3 săptămâni pentru ca solul să se stabilească. Apoi, răspândirea /2 lb (0.23 kg) de îngrășământ în jurul copacului pentru a începe creșterea.
  • 2. Utilizați 1 lb (0.45 kg) de îngrășământ pentru fiecare 1 din (2.5 cm) de lățimea trunchiului după aceea. În anii următori, aplicați un extra 1 lb (0.45 kg) de îngrășământ pentru fiecare 1 din (2.5 cm) de trunchi de copac. Capac de pe îngrășământ odată ce utilizați 2/2 lb (1.1 kg) în fiecare an.
  • Unii experți sugerează adăugarea unui extra /2 lb (0.23 kg) de îngrășământ pentru fiecare an de viață. De exemplu, un copac nou plantat primește o /2 lb (0.23 kg) de îngrășământ, un copac vechi de 2 ani primește 1 lb (0.45 kg), un copac vechi de 3 ani primește 1/2 lb (0.68 kg), și așa mai departe. Fiți atenți la creșterea copacului dvs. și ajustați, după cum este necesar.
  • Întrebarea 6 din 7:
    Cum pot aplica îngrășământul?
    1. Imagine intitulată Fertilizează un pas de mere Pasul 9
    1. Răspândiți îngrășământul de pe pământ sub copac. Nu așezați îngrășământul într-o movilă sau puneți-vă pe trunchiul real de copac, altfel arborele dvs. de mere ar putea fi deteriorat. În schimb, împrăștiați îngrășământul în mod egal în jurul trunchiului de copac.
    • Puteți apărea solul după răspândirea îngrășământului.
    Întrebarea 7 din 7:
    De ce copacul meu de măr nu este fructat?
    1. Imagine intitulată Fertilizează un pas de mere Pasul 10
    1. Ai tăiat sau ți-ai fertilizat prea mult copacul. Când vă fertilizați și supra-prune, aracul dvs. de mere petrece mai mult timp în creștere a lemnului, iar arborele nu dă nici o flori sau fructe. Acest lucru se poate întâmpla atunci când fertilizați iarba în apropierea arborelui tău, iar copacul tău sfârșește absorbant pe unii din azot suplimentar.
  • 2. Frost ar putea fi vinovatul dacă locuiți într-o zonă rece. Dacă temperaturile scade sub 29 ° F (-2 ° C), în timp ce copacul este înflorit, arborele dvs. de mere nu poate produce fructe. Pentru a preveni acest lucru, plantați-vă copacul de mere destul de aproape de casa dvs. sau într-o secțiune mai ridicată de teren din curtea dvs.
  • 3. Polen ar putea fi un factor. Dacă arborele dvs. de mere nu este polenizat foarte bine, s-ar putea să nu producă fructe. Experții recomandă mere încrucișate și perele împreună. De asemenea, ați putea planta crables și perele Bradford ornamentale lângă mere, de asemenea.
  • sfaturi

    Dacă locuiți în nord-estul Statelor Unite, luați în considerare aplicarea 0.5 oz (13 g) de borax la fiecare măr la fiecare 3 ani. În această zonă, solul este notoriu scăzut pe bor.
  • Dacă arborele dvs. de mere nu primește suficientă zinc, pulverizați-l cu un amestec de 1 linguriță (52 g) de sulfat de zinc și 1 US GAL (3.8 l) de apă. În toamnă, pulverizați zincul peste tot până când se scurge umed.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar