Cum se schimbă un senzor de oxigen

Prima indicație a unei probleme cu senzorul de oxigen al vehiculului dvs. este adesea atunci când se aprinde lumina "motorul de verificare". Senzorii care nu reușesc să provoace mișcări jekky, problemele de pornire și eficiență redusă a combustibilului dacă nu sunt înlocuite. Senzorii de oxigen sunt necesari pentru vehiculele pentru a combina raportul adecvat de gaz și oxigen în combustibil. În funcție de marcă și de model, vehiculul dvs. ar putea avea 2 până la 4 dintre aceștia să înlocuiască. Chiar dacă aveți o experiență minimă cu mașinile, acestea nu sunt greu de înlocuit. Răsuciți vechii senzori, instalați cele noi și apoi apreciați cât de mult funcționează vehiculul dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea erorii și asigurarea vehiculului
  1. Imagine intitulată Schimbarea unui senzor de oxigen Pasul 1
1. Utilizați an OBD Cod Scanner Pentru a detecta senzorul rupt. Un scaner cod OBD este un dispozitiv care se conectează într-un port de pe tabloul de bord al mașinii. Acesta preia un cod de eroare de pe computerul de la bord, care vă arată motivul pentru lumina motorului de verificare. Fiecare cod de eroare corespunde unei părți diferite a vehiculului. Pentru a afla ce senzor este de vină, tastați codul într-o bază de date online http: // obdia.COM / coduri.ASP.
  • Puteți cumpăra un scaner online sau la cele mai multe magazine de piese auto. Dacă nu aveți unul, puteți să vă luați vehiculul într-un magazin de piese auto sau un mecanic pentru a le detecta codul de eroare.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui senzor de oxigen Pasul 2
    2. Lăsați motorul să se răcească înainte de a încerca să elimine un senzor. Senzorii sunt situați de-a lungul sistemului de evacuare, care devine foarte cald când vehiculul este în uz. Atingerea motorului, de exemplu, este periculoasă. Opriți vehiculul și dați-l aproximativ 30 de minute pentru a se răcească. Dacă aveți nevoie să atingeți o componentă înainte de a vă asigura că este rece, purtați unelte de protecție.
  • Au o mănușă rezistentă la căldură, cum ar fi un mitt de sudor. De asemenea, puneți îmbrăcăminte cu mâneci lungi și ochelari de protecție pentru protecție suplimentară.
  • Imagine intitulată Schimbați un senzor de oxigen Pasul 3
    3
    Jack vehiculul dacă trebuie să ajungeți la un senzor sub el. Parcați mașina pe o suprafață tare, plană. Împiedicați deplasarea roților prin chipurile de legătură în spatele lor. Apoi, glisați un cric sub una dintre punctele de lovire ale vehiculului. După ce a ridicat-o, puneți o suport de cric acolo pentru a menține mașina ridicată.
  • Începând cu anul 1994 și 1995, producătorii au început să facă vehicule cu 2 senzori de oxigen.Cel de-al doilea senzor este accesibil numai prin crawlerea sub vehicul.
  • Ridicarea unei mașini este periculoasă, deci asigurați-vă că este stabilă înainte de a căuta senzorul. Dacă nu sunteți confortabil să lucrați sub o mașină, întrebați un mecanic pentru ajutor.
  • Partea 2 din 3:
    Scoaterea senzorului vechi
    1. Imagine intitulată Schimbați un senzor de oxigen Pasul 4
    1. Localizați senzorul de oxigen sub capotă sau vehicul. Căutați o parte care arată ca o bujie cu un cablu gros, negru care iese din ea. Primul senzor va fi întotdeauna lângă motor din compartimentul motorului. Va fi pe conducta de evacuare care duce de la motor spre partea din spate a vehiculului. Cele mai multe mașini au, de asemenea, un al doilea senzor în spatele convertorului catalitic, care arată ca un cilindru metalic pe linia de evacuare și se găsește chiar în spatele roților din față.
    • Majoritatea vehiculelor făcute după anul 2000 au de fapt 4 senzori. Fiecare vehicul are 2 senzori în apropierea motorului și 2 lângă convertorul catalitic.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui senzor de oxigen Pasul 5
    2. Deconectați conexiunea electrică la senzorul de oxigen. Urmați cablul departe de capătul senzorului conectat la linia de eșapament. Se va termina într-un dop de plastic introdus într-o priză. Pentru al scoate, localizați fila mică de la capătul ștecherului. În timp ce împingeți fila în jos, trageți ștecherul înapoi cu mâna.
  • Dacă aveți un timp greu deconectați firul senzorului, împingeți fila în jos cu o șurubelniță platformă în timp ce trageți conexiunea înapoi cu mâna liberă.
  • Evitați încercarea de a tăia și apoi lipirea firelor la noul senzor de oxigen. Cu senzori moderni, lipirea provoacă firele să nu mai funcționeze corect.
  • Imagine intitulată Schimbați un senzor de oxigen Pasul 6
    3. Pulverizați unele ulei penetrant pe senzor pentru ao slăbi. Senzorii uzați pot fi greu de îndepărtat, dar un ulei bun penetrant ajută la asigurarea căilor. Adăugați lubrifiantul la deschiderea în care senzorul se conectează la linia de eșapament. Așteptați aproximativ 10 minute pentru ca uleiul să se înmoaie înainte de a încerca să deșurubați senzorul. Este posibil să trebuiască să aplicați uleiul de câteva ori înainte de a putea obține senzorul afară.
  • O altă modalitate de a trata un senzor de oxigen încăpățânat este să-și încălzească baza și firele. Utilizați un pistol de căldură în loc de o torță pentru a încălzi ușor senzorul până când îl puteți elimina. Un pistol de căldură nu are flăcări, așa că este mai sigur decât o torță, dar fiți atenți și vă protejați cu unelte de siguranță adecvate.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui senzor de oxigen Pasul 7
    4. Deșurubați senzorul de oxigen folosind o cheie cu clichet. Cea mai ușoară modalitate de a detașa senzorul este prin utilizarea unui /8 în (0.95 cm) Cheie Ratchet se potrivește cu A /8 în (2.2 cm) soclu senzor de oxigen. Dacă nu aveți una, încercați să utilizați o cheie deschisă. Montați cheia deasupra senzorului în care se conectează la linia de eșapament. Rotiți-o în sens invers acelor de ceasornic pentru ao slăbi, apoi terminați deșurubându-l cu mâna.
  • Toate instrumentele de care aveți nevoie sunt disponibile online sau la cele mai multe magazine de piese auto. De asemenea, puteți verifica dacă magazinele locale de piese auto au un program de închiriere de instrumente.
  • Dacă senzorul se simte blocat în poziție, nu-l forțați. Aplicați mai mult ulei de penetrare, după cum este necesar pentru a evita deteriorarea vehiculului. Dacă este prea greu să eliminați, luați-o la un profesionist.
  • Partea 3 din 3:
    Instalarea noului senzor
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui senzor de oxigen Pasul 8
    1. Selectați un nou senzor de oxigen care este același cu cel vechi. Utilizați marca și modelul mașinii pentru a găsi senzorul corect de oxigen. De exemplu, căutați un Toyota Prius pentru a găsi senzorul exact folosit într-un nou Prius. Asigurați-vă că noul senzor are aceeași dimensiune și formă ca cea veche. De asemenea, ar trebui să fie același brand.
    • Puteți găsi senzori off-brand la o rată mai ieftină, dar evitați-le de dragul vehiculului dvs. Singurul model de senzor garantat pentru a lucra cu computerul de bord al vehiculului este același pe care producătorul folosit.
    • Dacă sunteți în măsură, contactați un magazin de piese auto înainte de a încerca să schimbați senzorul. De asemenea, puteți lua vechiul senzor la un magazin dacă puteți obține o plimbare acolo.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui senzor de oxigen Pasul 9
    2. Adăugați o cantitate mică de anti-profită la noul senzor. Senzorii noi sunt ambalați cu o pungă de gel de bronz. S-ar putea să vă întrebați ce goo ciudat este la început, dar este un lubrifiant foarte important. Tăiați sacul, apoi utilizați o mănușă sau o cârpă curată pentru a răspândi o cantitate mică de lubrifiant pe firele noului senzor. Firele sunt canelurile din inelul metalic în apropierea vârfului senzorului.
  • Pentru a evita orice probleme cu anti-confiscarea, purtați o mănușă atunci când o aplicați manual. Dacă o luați pe piele, nu este probabil să vă rănească, dar spălați-vă bine mâinile după aceea.
  • Nu aveți nevoie de multă gel. Atâta timp cât obțineți o parte din canelurile de fire, senzorul se va potrivi corespunzător în linia de eșapament.
  • Imagine intitulată Schimbați un senzor de oxigen Pasul 10
    3. Rotiți senzorul în sensul acelor de ceasornic pentru ao fixa pe linia de evacuare. Montați vârful senzorului în orificiul de pe linia de eșapament. Asigurați-vă că este centrat și merge fără probleme pe măsură ce începeți rotirea în sensul acelor de ceasornic cu mâna. Odată ce acesta este strâns în poziție, utilizați o priză senzor de oxigen sau o cheie deschisă pentru a da o întoarcere finală.
  • Noul senzor nu trebuie să fie strâns cât mai mult posibil. De fapt, delimitarea senzorului ar putea scoate firele, făcând imposibilă îndepărtarea!
  • Imagine intitulată Schimbați un senzor de oxigen Pasul 11
    4. Conectați conectorul electric înapoi în vehicul. Senzorii moderni de oxigen sunt echipați cu un cablu electric conectat, deci nu trebuie să faceți nici o muncă suplimentară. Cablul va fi agățat de capătul liber al senzorului. Conectați-l în portul de evacuare aproape de linia de evacuare.
  • Împingeți conectarea până când se fixează în poziție. Asigurați-vă că cablul nu atinge motorul sau alte părți care se încălzește atunci când vehiculul este utilizat.
  • Imagine intitulată Schimbați un senzor de oxigen Pasul 12
    5. Porniți mașina pentru a vedea dacă problema este fixată. Noul senzor face o mare diferență. Aceasta determină vehiculul dvs. să ardă combustibil mai eficient, sună mai bine, funcționează mai ușor și utilizează mai puțin combustibil. Dacă lumina motorului de verificare a fost aprinsă, cel mai probabil se va opri și. Luați mașina pe drum pentru a vă asigura că rămâne oprit.
  • În unele vehicule, este posibil să fie necesar să ștergeți manual lumina motorului de verificare. Opriți motorul, apoi rotiți alimentarea mașinii utilizând cheia de aprindere. Utilizați funcția Ștergere pe un scaner cod OBD pentru a reseta lumina.
  • Deconectați bateria sau luați vehiculul la un mecanic pentru modalități suplimentare pentru a opri lumina motorului de verificare.
  • Dacă lumina motorului de verificare revine, fie senzorul de oxigen nu a fost instalat corect sau vehiculul dvs. are o altă problemă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru a da seama dacă un senzor rău provoacă o lumină aprinsă a motorului, utilizați un cititor de cod OBD-II. Se conectează în mașina dvs. și primește coduri de eroare de pe computerul de la bord pentru a găsi problema.
  • Cele mai multe magazine de piese auto au cititoare de cod pe care le puteți împrumuta pentru a detecta un senzor defect. Angajații vă vor ajuta chiar să o utilizați, deși vor încerca, de asemenea, să vă vândă senzori de înlocuire.
  • Pentru a vă menține bine mașina, înlocuiți-o imediat pe toți senzorii. Dacă cineva nu reușește, șansele sunt celelalte vor eșua în curând, așa că încercați să le păstrați pe același program de întreținere.
  • Senzorii de oxigen trebuie înlocuiți aproximativ la fiecare 100.000 mi (160.000 km) pentru vehiculele fabricate după anul 2000. Pentru vehiculele mai vechi, schimbați-le la fiecare 60.000 mi (97.000 km) sau mai devreme.
  • Avertizări

    Permiteți întotdeauna motorului și sistemului de evacuare să se răcească înainte de a începe să lucrați pentru a preveni arderea accidentală.
  • Traversarea sub o mașină este periculoasă, deci practicați siguranța bună prin utilizarea standurilor Jack.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Noi senzori de oxigen
    • Jack
    • Jack Stands
    • /8 în (0.95 cm) Cheie cu clichet sau cheie deschisă
    • /8 în (2.2 cm) soclu senzor de oxigen
    • Uleiul penetrant
    • Scaner / cititor de diagnosticare automată (opțional)
    • Șurubelniță Flathead (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar