Cum să răspundeți la telefon când sunteți acasă singur

Sunteți acasă singur și nu ați obișnuit să răspundeți la telefon de unul singur. Sau vă este frică să răspundeți la telefon când nimeni altcineva nu este în casă. Cum luați apelul în timp ce rămâneți în siguranță și asigurați-vă că are nevoie de mesajul? Cu acești pași, veți putea asigura siguranța dvs. atunci când răspundeți la telefon, indiferent dacă sunteți copil sau un adult.

Pași

Partea 1 din 2:
Pentru copii
  1. Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să aveți un telefon mobil sau un smartphone (pentru copiii indieni) Pasul 12
1. Creați o listă de numere de urgență. Dacă sunteți prinși într-o situație periculoasă sau vă simțiți nesigură, veți putea apela pe cineva pentru ajutor. Numerele de urgență includ numărul de telefon mobil al părintelui, un vecin de încredere, o rudă din apropiere etc. Cel mai bine este să le memorați, dar ar trebui să le scrieți și să le postați lângă telefon sau pe frigider pentru acces rapid. Dacă aveți nevoie, apelați aceste numere. Dacă sunteți speriat, apelați aceste numere. Fii sigur, nu-ți pare rău. De asemenea, trebuie să învățați să formați 911 în cazul în care apare o urgență serioasă.
  • Imagine intitulată reacționează dacă copilul dvs. raportează abuzul sexual Pasul 8
    2. Ascultați instrucțiunile părinților voștri. Pentru a rămâne fără probleme, urmați ordinele lor și nu răspundeți la telefon dacă vă instruiesc să nu. Acest lucru vă va împiedica să intrați în pericol, deoarece unii oameni pot încerca să extragă informații importante de la dvs. Oferind detalii personale, cum ar fi adresa dvs., vârsta etc. este periculos și înțelept. Urmăriți dorințele părinților dvs. de dragul siguranței dvs.
  • Imaginea intitulată coborâți rapid telefonul 2
    3. Verificați ID-ul apelantului. Dacă telefonul dvs. are unul, este înțelept să îl verificați înainte de a lua decizii. Un ID apelant vă arată cine sună, ceea ce vă poate ajuta să decideți dacă să răspundeți la telefon sau nu. Nu trebuie să răspundeți la telefon dacă nu recunoașteți ID-ul apelantului. Cu toate acestea, dacă răspundeți la telefon, verificați și spuneți "Alo, cine este?". Dacă spun ceva ciudat sau înfiorător, apoi scoateți telefonul imediat și notificați-vă imediat părinții. Întotdeauna păstrați calm și nu sună speriat, pentru că vor observa. Dacă telefonul dvs. afișează numărul persoanei care sună, asigurați-vă că o scrieți undeva, astfel încât persoana să poată fi raportată.
  • Evitați să răspundeți la orice număr de 1-800. Acestea sunt cel mai probabil escrocherii de a apela și încearcă să vă convingă să achiziționați unul dintre produsele lor. Ei pot cere informații personale, deci este mai bine să părăsiți apelurile fără răspuns. Dacă trebuie, le puteți spune să nu vă sunați din nou sau veți apela polițiștii, deoarece unii sunt persistenți până la punctul în care poate fi considerat hărțuire. Dacă răspundeți, amintiți-vă să nu vă spuneți că sunteți acasă singur, nu este niciodată o idee bună!
  • Imaginea intitulată Spune-ți mama despre perioada ta Pasul 11
    4. Raspunde la telefon. Dacă alegeți să faceți apel, apăsați pe "vorbi" butonul sau ridicați receptorul, care vă va conecta la apelant. Asigurați-vă că răspundeți cu un ton politicos. Puteți saluta apelantul folosind o frază pe care un adult ți-a instruit să spun (e.G. "Buna ziua? Acesta este numele tau)."). Cu toate acestea, dacă nu recunoașteți ID-ul apelantului, evitați să vă dați numele sau informațiile când răspundeți pentru prima dată la telefon. Pur și simplu răspundeți cu "Buna ziua?" Pentru a vă proteja confidențialitatea. Este întotdeauna important să știți cine sună, astfel încât să puteți spune părinților dvs. sau să le raportați. Alo, cine este? este întotdeauna un răspuns bun.
  • Alte fraze pe care le puteți saluta apelanții "(Numele de familie), (numele dvs.) vorbind" sau "Bună după-amiază, (numele tău) vorbind." Asigurați-vă că discutați cu un adult despre care unul este cel mai bine de utilizat.
  • Dacă apelantul vă informează că vin pentru a repara ceva, spune-le, "Domnul./D-na. (numele de familie) va trebui să vă sune despre asta." Apoi, închideți-vă și imediat apelați unul din numerele de urgență. Spune-le că cineva a sunat și a spus că vin peste.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să aveți un telefon mobil sau un smartphone (pentru copiii indieni) Pasul 8
    5. Ascultați ceea ce trebuie să spună vorbitorul. Dacă cer să vorbească cu părinții dvs., nu le spuneți că sunteți acasă singuri, așa cum vă pune în pericol. În schimb, spune-le, "Îmi pare rău, este incomod pentru dl./D-na.(introduceți numele de familie) pentru a vorbi cu dvs. în acest moment. Pot să iau un mesaj?"
  • Imagine intitulată Păstrați copiii ocupați cu nici un televizor 7
    6. Cereți numele apelantului. Chiar dacă recunoașteți numărul care apelează, este important să fii conștient de cine vorbești cu. Răspunsul apelantului ar trebui să aibă un impact direct despre modul în care răspundeți, dacă să efectuați o conversație sau să închideți. Dacă refuză să-și dea numele sau să sune în orice fel, poate doriți să închideți și să ignorați apelurile. Deși poate părea că sunteți paranoid, siguranța dvs. ar trebui să vină mai întâi.
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să aveți un telefon mobil sau un smartphone (pentru copiii indieni) Pasul 2
    7. Păstrați un stilou și hârtie de lângă telefon. În acest fel, înainte de a deconecta apelul, puteți să faceți informații sau mesaje pe care ar dori să le împărtășească cu dvs. Ai putea spune, "Pot să iau un mesaj?". Notați toate detaliile pe care le puteți, inclusiv ID-ul apelantului și numărul de telefon, dacă este posibil. Poți să-i dai părinților odată ce se întorc acasă.
  • Imaginea intitulată Gândiți-vă la treburi ca un joc de joc 6
    8. Protejați-vă confidențialitatea. Evitați să oferiți detalii personale despre a fi acasă singur, vârsta dvs., unde vă aflați, în cazul în care părinții dvs. lucrează sau orice alte informații identificabile. Acest lucru vă pune în pericol familia și familia dvs. și furnizați numai apelantului informații despre care pot beneficia de. Cu toate acestea, puteți spune, "Îmi pare rău, dar persoana pe care o căutați nu este disponibilă pentru a vă apela apelul. Pot să iau un mesaj și să-i sun mai târziu?"
  • Imaginea intitulată Convingeți părinții dvs. pentru a vă permite să aveți un telefon mobil sau un smartphone (pentru copiii indieni) Pasul 16
    9. Închideți dacă cealaltă persoană este nepoliticoasă sau persistentă. Dacă apelantul continuă să ceară să vă dați telefonul părinților, spuneți-le, "Bine, un moment - îi voi aduce." Apoi, închideți și ignorați orice alte apeluri de la ele. Deși, dacă părinții dvs. au plecat, le sună dacă aveți numărul lor de telefon. Când părinții dvs. ajung acasă, le informează despre situație. Este posibil să existe o modalitate pentru a verifica telefonul și dacă cunosc apelantul, pot să sune înapoi și să vorbească cu ei. De asemenea, închideți telefonul dacă apelantul vă întreabă întrebări personale. Dacă aceștia continuă să urmărească răspunsuri, în ciuda protestelor dvs., deconectați imediat apelul și nu răspundeți dacă sună înapoi.
  • Cel mai bine este să închideți dacă vă simțiți nesigură sau suspectați cu privire la apelant.
  • Imaginea intitulată Spune-ți mama despre perioada ta Pasul 10
    10. Informați apelantul dacă au un număr greșit. Dacă un număr greșit de numere, nu închideți fără a spune nimic, deoarece pot apela înapoi. Spune, "Buna ziua?" și ei vă pot spune cine caută. Dacă nu recunoști numele persoanei pe care o caută, spune, "Îmi pare rău, dar cred că aveți numărul greșit" și închideți-vă.
  • Imaginea intitulată coborâți rapid telefonul 1
    11. Dacă apelantul păstrează apelul, nu răspundeți. Pur și simplu lăsați-o să meargă la mesageria vocală. Atunci când aveți șansa, verificați mesageria vocală pentru a vedea ce vor ei. Dacă este o urgență adevărată, apelați-i înapoi - dacă nu, așteptați până când altcineva este acasă cu tine.
  • Partea 2 din 2:
    Pentru adulti

    Această secțiune este deosebit de importantă pentru persoanele care trăiesc singure care pot fi vârstnici, rău, anxioși din punct de vedere social, frică sau incomod cu utilizarea telefonului.

    1. Imaginea intitulată admite adevărul peste telefonul 3
    1. Determina cine sună. Dacă aveți ID-ul apelantului, acesta este primul dvs. indicație. Dacă nu, ascultați identificarea apelantului. Este posibil să trebuiască să solicitați apelantului și să cereți numele lor pentru a vă asigura că știți cu cine vorbiți.
    • Dacă apelantul nu se identifică, considerați agățați. Dacă contează cu adevărat, ei vor suna înapoi și se vor identifica pentru că își vor da seama că nu au venit în mod corespunzător cu primul apel.
  • Imaginea intitulată scoateți rapid telefonul Pasul 12
    2. Niciodată nu indică faptul că sunteți acasă singur. Au o linie care o face să sune ca și cum nu sunteți singura persoană la domiciliu. De exemplu, ai putea spune, "Bună ziua, cui dorești să vorbești?" Dacă nu știți cine vă sună. Puteți determina din răspunsul lor dacă apelul merită sau nu.
  • Imaginea intitulată Faceți un apel telefonic Pasul 7
    3. Amintiți-vă că aveți puterea de a închide în orice moment. De asemenea, aveți puterea de a nu dezvălui nimic, așa că nu fiți convins să spuneți lucruri la acest apelant pe care nu vă simțiți o partajare confortabilă sau explicați. Dacă nu le cunoașteți, atunci nu este vorba despre afacerea lor. Cel mai bine este să vă păstrați informații personale, mai ales dacă sunteți nesigur de identitatea sau intențiile lor.
  • Imaginea intitulată coborâți rapid telefonul 3
    4. Nu confirmați sau nu vă refuzați identitatea până când nu știți cine sună. Când răspundeți la telefon, pur și simplu salut cu a "Buna ziua?". Cu această introducere, puteți păstra identitatea dvs. un secret și cereți-i să-ți spună a lor. Uneori, puteți obține un apelant care nu vă va spune cine sunt până când vă veți identifica. Înțelegeți că persoana care a sunat - și nu persoana care răspunde la telefon - trebuie să se identifice mai întâi. Poate doriți să vă gândiți dacă refuză să vă spună cine sunt.
  • Imagine intitulată Cumpărați un telefon mobil Pasul 4
    5. Decideți cum să procedăm. Acest lucru depinde de nivelul dvs. de confort după obținerea informațiilor. După ce apelantul sa identificat, aveți opțiunea de a vă confirma (b) adună mai multe informații despre apelant fără a vă identifica sau (c) doar închideți-vă.
  • Pentru informații despre evitarea de a fi scammed, citiți mai departe Cum să evitați înșelătorii de telefon.
  • sfaturi

    Dacă anxietatea sau teama de a răspunde la telefon este problema dvs., aceasta poate ajuta la efectuarea unor conversații practice cu un prieten sau membru al familiei la telefon. Să-i sunați și apoi să vorbiți cu ei.
  • Amintiți-vă că nu trebuie să răspundeți la telefon - puteți aștepta întotdeauna să nu mai sunet și să vedeți dacă apelantul părăsește un mesaj. Utilizați robotul telefonic ca formular al unui ecran de apel. Dacă apelul este important, atunci persoana care cere cel mai probabil să sune înapoi sau să lase un mesaj.
  • În timp ce răspundeți la apel, acționați ca și cum ați vorbi cu prietenul sau cu relațiile dvs. care se află în apropiere, deoarece acest lucru implică faptul că nu sunteți acasă singur. De exemplu: "Mamă! Vă rog să opriți televizorul?".
  • Cele mai multe 800 de numere sunt telemarketeri, deci nu vă deranjează să le luați în sus.
  • Dacă apelantul este o persoană pe care nu o cunoașteți, scrieți numărul și ceea ce au spus că este un apel important.
  • Avertizări

    Dacă întâmpinați un apel de la un număr suspect, iar oamenii spun că sa întâmplat ceva rău și că trebuie să le dați bani, să cercetați numărul și apoi dacă este un fals, închideți-vă.
  • Nu răspundeți la telefon dacă aveți un sentiment rău despre asta.
  • Dacă ridicați telefonul și există o pauză înainte de a începe să sune, este aproape o garanție că este un telemarketer sau un memento de întâlnire.
  • Dacă sunteți îngrijorat de cineva care vă vând ceva, făcându-vă să luați un sondaj sau să cereți ca facturile să fie plătite, este recomandat să răspundeți la apeluri suspecte și să fie cât mai liniștit posibil. De obicei, fac același lucru și spun salut după prea mult timp de un timp.
  • Amintiți-vă că înșelătorii sunt foarte frecvente. Chiar dacă credeți că nu se vor întâmpla niciodată, există întotdeauna o posibilitate pe care o va face. Acesta este motivul pentru care informațiile personale de orice fel, de la numele dvs. la adresa dvs., nu ar trebui să nu fie date niciodată unui apelant pe care nu îl cunoașteți.
  • Nu spuneți niciodată apelantului că sunteți acasă singur. Chiar dacă este membru al familiei, ei pot să vorbească cu părinții dvs. despre faptul că sunteți acasă singur.
  • Dacă este un număr părinții dvs. vă spun să ignorați sau să raportați, să le ascultați și să verificați numărul când telefonul sună.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Telefon
    • Carte / Hârtie
    • Pen (e) / creion (e)
    • Lista de contacte de urgență
    • Informații despre numere care urmează să fie ignorate sau raportate
    • O memorie bună și fiabilă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar