Cum să eliminați inventarul învechit

Inventarul învechit sau excesiv este frustrant. Când aveți prea multă inventar care nu vinde, este nevoie de un spațiu valoros și trebuie să-l protejați de daune. Liber spațiu prin vânzarea ca multe dintre produse cum puteți. Obțineți creativi și faceți obiectele atractive clienților, oferind stimulente de vânzări. Dacă încă mai aveți stocul rămas, returnați-l pentru credit, donați-l sau îl vindeți pentru resturi. Bineînțeles, cel mai bun mod de a gestiona inventarul învechit este de a împiedica să se înmulțească în primul rând. Monitorizați ce vinde bine și nu re-comandă automat produsele.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stimularea vânzărilor
  1. Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 1
1. Dați stimulentele vânzătorilor dvs. dacă vând inventarul la prețul obișnuit. Dacă aveți o echipă de vânzări care ajută clienții, să le ofere un bonus pentru vânzarea unei anumite cantități de inventar învechit. Acest lucru le poate motiva să se concentreze asupra acestor produse înainte de a vinde inventarul mai nou.
  • De exemplu, ați putea da un procent din vânzări sau un bonus fix la următorul paycheck.
  • Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 2
    2. Oferiți mai multe reduceri pentru clienți pentru a face un profit. Faceți inventarul mai atractiv clienților prin reducerea prețului. Piața reducerii ca procent sau evidențiază noile prețuri de închidere. Deși nu veți face cât mai mult profit, veți clarifica un spațiu valoros și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la ce să faceți cu bunurile.
  • S-ar putea să reducă mărfurile în fiecare trimestru sau după fiecare sezon.
  • Suma pe care o reduceți depinde de finanțele afacerii dvs. S-ar putea să reduceți o cantitate mică dacă sperați să recuperați cea mai mare parte a costului sau ați putea prefera să efectuați o vânzare la o rată abruptă cu discount.
  • Decideți în prealabil dacă doriți să răsturnați reducerile. De exemplu, dacă nu doriți să îl marcați cu mai mult de 60%, începeți primele dvs. împingeți de vânzări la 20%. Apoi, marcați bunurile la 30% și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 3
    3. Bundle Inventarul învechit cu articole de vânzare rapidă pentru a vinde rapid o mulțime de bunuri. Dacă doriți cu adevărat să eliberați spațiu și să scăpați de o mulțime de inventar simultan, obiectele de grup împreună pentru un preț și oferiți pachetul la o rată rezonabilă. Clienții cum ar fi sentimentul că primesc o înțelegere și este o modalitate excelentă pentru a vă deplasa produsul care nu poate vinde pe cont propriu.
  • De exemplu, pereche 1 element care vinde bine cu 2 produse care fac parte din inventarul dvs. învechit. Prețul pachetului, astfel încât este mai ieftin decât cumpărarea fiecărui articol separat sau comercializați elementul obișnuit, astfel încât celălalt element este gratuit.
  • Nu uitați să clarificați că nu veți accepta declarații sau schimburi cu vânzări reduse sau grupate.
  • Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 4
    4. Creați un eveniment de vânzare cu discount pentru a aduce mai mulți clienți. Configurați o vânzare de depozit, eveniment de închidere sau vânzări de garaj care este limitată la o zi sau două. Faceți publicitate evenimentului și faceți-o deschisă angajaților și publicului larg. Piața câtorva vânzări de ușă pentru a atrage oamenii interesați și pentru a promova evenimentul în avans pentru a crea un buzunar.
  • Din nou, clarificați că toate vânzările sunt finale, astfel încât să nu vă ocupați de hassle de întoarcere.
  • Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 5
    5. Vindem inventarul unui dealer de resturi dacă nu puteți găsi clienți. Dacă aveți inventar care are o mulțime de metal, sunați la un dealer de resturi locale și întrebați dacă vă vor plăti să o trageți departe. Negociați valoarea inventarului dvs. dacă doriți să încărcați distribuitorul de resturi pentru o mică taxă.
  • Unii dealeri de resturi vă pot percepe dacă vin și iau inventarul, deci fiți clar cu privire la costurile atunci când ați configurat afacerea.
  • Puteți face un profit ușor dacă puteți negocia o afacere bună sau vă poate costa dacă trebuie să plătiți pentru a fi tras.
  • Metoda 2 din 3:
    A scăpa de inventar
    1. Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 6
    1. Returnați inventarul dacă furnizorul dvs. acceptă acest lucru. Unele companii acceptă inventarul învechit și vă vor oferi o rambursare. Dacă nu sunteți sigur, contactați compania și întrebați-le despre politicile lor de rambursare. Compania ar putea emite un credit pentru achizițiile viitoare, de exemplu.
    • Probabil că va trebui să plătiți pentru transport și manipulare, dar va merita să clarificați spațiul și să obțineți o mică valoare pentru produse.
  • Imagine intitulată Aruncarea de inventarul învechit Pasul 7
    2. Utilizați inventarul pentru a efectua noi produse. Treceți prin inventarul învechit pentru a vedea dacă îl puteți utiliza pentru un produs nou. S-ar putea să-l puteți desface la piese sau componente pentru articole noi. Rețineți cât de mult vă va costa pentru a relua inventarul pentru a fi profitabil.
  • Dacă credeți că va ajuta vânzările, comercializați noile produse ca "upcycled" sau "repurposed."
  • De exemplu, dacă vindeți un coș cadou sezonier care este sezonul trecut, luați articolele și actualizați coșul pentru sezonul curent sau vindeți elementele separat.
  • Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 8
    3. Comercializați inventarul cu concurenții sau partenerii dacă doriți să schimbați bunuri. Contactați alte întreprinderi care vând inventar similar și întrebați dacă ar fi dispuși să comercializeze inventarul. Fii deschis la negociere, astfel încât să ștergeți articolele învechite și să obțineți produse noi pentru a vinde. Tranzacționarea este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți relația cu concurenții.
  • Amintiți-vă când întreprinderile sunt utile și tranzacționate cu ele din nou dacă vă cer să eliminați unele dintre inventarul lor învechit.
  • Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 9
    4. Lichidarea sau licitațiile de pe produse pentru a muta rapid inventarul. Licitațiile reprezintă o modalitate excelentă de a dispune de o mulțime de inventar într-o perioadă scurtă de timp, dar vă va costa să configurați licitația și personalul evenimentului. Dacă preferați să luați o abordare hands-off și, eventual, faceți puțini bani, lucrați cu un lichidator. Veți negocia un preț și vor dispune de inventarul pentru dvs.
  • Rețineți că nu veți obține o reducere a vânzărilor de la lichidator, deoarece veți fi plătit pentru produsele în avans.
  • Imagine intitulată Aruncați de inventarul învechit Pasul 10
    5. Donați inventarul și revendicați-l ca o scriere fiscală dacă nu o puteți vinde. S-ar putea să nu terminați opțiunile de vânzare sau de tranzacționare a produselor, deci găsiți o organizație în zona dvs. care le-ar putea folosi. Apoi, lucrați cu contabilul dvs., astfel încât să puteți pretinde bunurile ca off pentru impozitele de afaceri.
  • Inventarul trebuie să fie în stare bună și util pentru caritate. Întrebați-le pentru o chitanță atunci când donați elementele și dosiți-l cu contabilul dvs.
  • Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 11
    6. Reciclați sau gunoi inventarul dacă nu puteți scăpa de ea altfel. Dacă ați încercat să vindeți produsele, să le întoarceți sau să le comercializați fără noroc, să reciclați sau să aruncați inventarul. Deși nimănui nu-i place să facă acest lucru, să vă reamintească că iau camera care ar putea fi folosită pentru produsele care vând bine.
  • Veți economisi, de asemenea, timp de la numărarea inventarului învechit și protejându-l de la daune.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea inventarului învechit
    1. Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 12
    1. Examinați inventarul cel puțin o dată pe an, astfel încât să știți dacă produsele se aprind. Dacă sunteți o companie mare cu o mulțime de produse, s-ar putea să dedicați o săptămână un an pentru a număra și urmări inventarul. Pentru o afacere mai mică, ați putea face acest lucru mai frecvent ca o dată pe un sfert. Urmărirea numerelor dvs. de produse vă ajută să vedeți ce produse aveți multe, astfel încât să nu continuați să le ordonați inutil.
    • În timp, puteți compara numerele dvs. de inventar pentru a obține o idee despre cât de bine vinde un produs. De exemplu, dacă vi se pare că aveți prea mult de 1 tip de stoc, tăiați înapoi la comanda acest lucru, astfel încât să nu aveți exces.
  • Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 13
    2. Urmăriți ce produse sunt lente de vânzare. Creați un sistem de urmărire a vânzărilor, astfel încât să puteți monitoriza când se vinde elementele și prețul pe care l-au vândut. Examinați periodic aceste informații, mai ales înainte de a comanda un nou stoc.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă oferiți articole noi și nu sunteți sigur cum vor răspunde clienții.
  • Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 14
    3. Decideți când un produs este învechit, astfel încât să știți când să împingeți vânzările. Inventarul învechit poate însemna lucruri diferite pentru diferite companii. Puteți lua în considerare un produs învechit după ce nu l-ați vândut pentru o perioadă de timp sau dacă produsul nu vă face o anumită sumă de bani. Luați în considerare un produs învechit dacă nu ați vândut niciunul de la ultimul dvs. inventar, de exemplu.
  • De exemplu, un produs ar putea fi depășită dacă vă costă mai mulți bani pentru a stoca și a promova decât faceți vânzări.
  • Imagine intitulată Aruncarea inventarului învechit Pasul 15
    4. Opriți re-comandarea automată, astfel încât să nu creați prea mult stoc. Este ușor să acumulezi prea mult stoc dacă re-comandați automat fără a verifica numerele dvs. de inventar. Opriți re-comandarea automată și vedeți cât de repede se vinde produsele înainte de a vă decide să le completați.
  • Elementele ar putea fi comandate accidental dacă mai mult de o persoană face comanda dvs. Încercați să eficientizați procesul de comandă, astfel încât 1 persoană coordonează achizițiile.
  • sfaturi

    Dacă nu aveți timp să vă gestionați eficient inventarul, să acordați sarcina unui angajat. Să le ofere un stimulent dacă îndeplinesc așteptările de inventar într-o anumită perioadă de timp.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar