Cum de a alege o linie de îngrijire a pielii

Alegerea liniei drepte de îngrijire a pielii este importantă pentru menținerea pielii sănătoase. Unii oameni ar putea dori să abordeze o anumită problemă a pielii, în timp ce alții pot dori pur și simplu să stabilească o rutină de întreținere eficientă pentru pielea lor. Cunoașterea tipului dvs. de piele, a obiectivelor de îngrijire și a preferințelor consumatorilor vă vor ajuta să vă decideți dintre cele mai multe produse de frumusețe disponibile pe piață. Cu o mică temă, puteți să veniți cu o linie de îngrijire a pielii, care este sigură, eficientă și frumos potrivită nevoilor dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Analizând pielea
  1. Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 1
1. Determinați-vă tip de piele. Cunoașterea tipului dvs. de piele este esențială pentru găsirea produselor potrivite pentru a le îngriji. Tipurile de bază sunt normale, uleioase, uscate și combinații. Tipul dvs. este determinat de mărimea porilor, gradul de ulei și umiditate în piele și sensibilitatea la iritanții de mediu.
  • Aveți o piele normală dacă aveți puține imperfecțiuni, nu sensibilități semnificative și pori mici care abia sunt vizibili.
  • Pielea uleioasă vine în general din pori mari. Aceasta duce la pielea plictisitoare sau strălucitoare, care este predispusă la capacele, acnee și alte pete care apar din porii înfundați.
  • Aveți pielea uscată dacă pielea este dură, scalabilă sau plictisitoare. De asemenea, poate fi văzută cu patch-uri roșii sau mâncărime. Porii dvs. vor fi atât de mici încât să fie practic invizibili.
  • Pielea combinată care combină zonele de piele uleioasă, normală și / sau uscată este comună. De exemplu, mulți oameni au pori mai mari care produc mai mult ulei pe frunte, nasuri și bărbie.
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 2
    2. Decideți dacă aveți piele sensibila. Pe lângă cunoașterea tipului de piele, trebuie, de asemenea, să rețineți dacă aveți sensibilități semnificative pentru iritanții de mediu. Dacă pielea dvs. uneori mănâncă, înăspriți, arde și / sau sparge într-o erupție cutanată când utilizați produse de frumusețe sau igienice, atunci aveți o piele sensibilă.
  • Dacă faceți acest lucru, ar trebui să mergeți la produse de frumusețe care sunt pentru pielea sensibilă, hipoalergenică și liberă de coloranți și parfumuri.
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 3
    3. Evaluați toate condițiile care vă afectează pielea. Pe lângă catering la un anumit tip de piele, multe linii de îngrijire a pielii vizează îmbunătățirea condițiilor specifice, tratabile care vă afectează pielea. Întrebați-vă ce probleme încercați să corectați sau să preveniți astfel încât să puteți alege produse pentru a le adresa.
  • De exemplu, doriți să scăpați de acnee, cicatrici de acnee, rosacee, pete întunecate sau pigmentare? Sunt acolo riduri sau alte semne de îmbătrânire pe care doriți să le adresați? Ați dori să Minimizați porii mari sau tratează Blackheads? Pielea este sub ochii tăi pufos sau decolorat?
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 4
    4. Luați în considerare complexul dvs. Este tanditul pielii, lumina, mijlocul sau întunericul? Deși acest lucru nu va face o diferență pentru multe produse, este util să țineți cont atunci când cumpărați produse care sunt colorate pentru a se potrivi cu pielea dvs. (cum ar fi hidratanții colorați). Este, de asemenea, util să vă gândiți când vă gândiți la gradul de protecție a soarelui pe care doriți să-l oferiți produselor de îngrijire a pielii.
  • Dacă aveți o piele corectă, este probabil ca să ardeți cu ușurință și ar trebui să mergeți pentru o linie de îngrijire a pielii care oferă un SPF înalt de 30+. Dacă sunteți lumină sau mediu în ten, alegeți produse care oferă o anumită protecție în intervalul de 15-30 SPF. Dacă aveți o piele mai închisă și doar rareori arde, puteți alege o linie cu minimă la nici o protecție la soare.
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 5
    5. Înregistrați-vă constatările. Asigurați-vă că păstrați note despre evaluările pielii pentru referința dvs. Multe produse de îngrijire a pielii sunt făcute pentru a aborda nevoile și problemele specifice ale pielii. Doriți să aveți tipul de piele, starea și tonul la îndemână pe măsură ce selectați produse de frumusețe pentru a vă ajuta să faceți cele mai bune alegeri.
  • De exemplu, pielea dvs. poate fi uscată, dar și sensibilă, deci aveți nevoie de produse concepute atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea sensibilă, spre deosebire de ceva greu care poate fi hidratant, dar și iritant. Poate că pielea ta este combinată și neagră în colorarea sa. Poate doriți produse care echilibrează umiditatea și tonul pielii.
  • Partea 2 din 3:
    Îngustarea opțiunilor dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 6
    1. Determinați cât de mulți bani doriți să cheltuiți. Pe lângă cunoașterea nevoilor pielii, este important să știți bugetul dvs. atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Prețurile pentru produsele de îngrijire a pielii pot varia foarte mult, variind oriunde de la câțiva dolari la câteva sute sau mai multe. Imaginându-vă cheltuielile minime și maxime sunt foarte utile pentru a limita opțiunile de îngrijire a pielii.
    • De exemplu, hidratanții faciali vă pot conduce oriunde de la mai puțin de 10 dolari (cum ar fi loțiune de umiditate dublă de tratament) la aproximativ 50 de dolari (cum ar fi Lancome Bienfait multi-vital crema de protecție solară) la mai mult de 100 $ (cum ar fi Cream-ul Tracie Martyn Re-sculpting).
    • Ca regulă generală, liniile de produse transportate la saloane, buticuri, magazine de departament high-end și spa-urile tind să costă mai mult decât cele de pe rafturile farmaciei locale sau cu amănuntul cu amănuntul.
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 7
    2. Decideți dacă preferați produse organice sau sintetice. Produsele ecologice trebuie să utilizeze materiale naturale care nu au fost modificate genetic, produse sintetic sau cultivate cu pesticide sau îngrășăminte chimice. Deși nu există dovezi că acestea sunt mai eficiente decât alte tipuri de produse de îngrijire a pielii, unii oameni preferă linii organice din cauza lipsei de ingrediente chimice potențial toxice și a standardelor de producție etice, ecologice.
  • Utilizarea cuvântului "organic" pe etichetele de produs este foarte reglementată de USDA, astfel încât să puteți fi încrezător că produsul care se publică ca astfel de astfel de coduri stricte. Cu toate acestea, cuvintele precum "naturale", "non-toxice" sau "hipoalergenic" nu sunt reglementate. Deoarece nu au o definiție legală stabilită, este important să le tratăm ca termeni de marketing, mai degrabă decât pretenții factuale specifice.
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 8
    3. Cunoașteți ingredientele active. Când căutați o linie de îngrijire a pielii, ar trebui să alegeți acele produse care au ingrediente active care au fost dovedite clinic pentru a fi eficiente. Asigurați-vă că verificați etichetele pentru a vă asigura că liniile pe care le luați în considerare au cel puțin 5-15% concentrații de ingrediente active și eficiente active.
  • Cele mai importante ingrediente active sunt vitaminele A, B, C și E, dar cel mai probabil vor lua nume diferite pe etichetele de produs.
  • Pentru vitamina A, care ajută la hidratare, acnee, rosacee și dermatită, caută acid retinoic, retinol sau retinil-propionat.
  • Pentru vitaminele B & B5, care hidratează în timp ce se adresează acnee, mâncărime, eczemei ​​și arsurilor solare, caută niacină, nicotinamidă, acid pantotenic sau panhenol.
  • Pentru vitamina C, care îmbunătățește textura pielii în timp ce scade ridurile și deteriorarea soarelui, caută acidul L-ascorbic.
  • Pentru vitamina E, care hidratează și ajută la prevenirea ridurilor, căutați di-alfa-tocoferol. Nu utilizați produse care includ acetat de tocoferol, deoarece această formă de vitamina E este susceptibilă în special la degradarea de la lumina soarelui și, prin urmare, poate provoca deteriorarea pielii.
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 9
    4. Aflați cât de cuprinzător ați dori ca linia dvs. să fie. Cea mai de bază "linie" va asocia un curățitor cu un hidratant. Dacă sunteți în căutarea unui regim mai complet care poate aborda probleme mai specifice, puteți lua în considerare adăugarea la tonere, exfoliatori, seruri și / sau tratamente specifice (de exemplu, pentru nopți, riduri, umflătoare și decolorare sub ochi sau acnee).
  • Cantitatea de produs pe care o obțineți ar trebui să corespundă atât nevoilor dvs. de îngrijire a pielii, cât și cu stilul de viață. Liniile mai cuprinzătoare vor fi mai costisitoare de cumpărare și consumatoare de timp pentru a administra.
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea unei linii de îngrijire a pielii
    1. Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 10
    1. Cereți recomandări. Acum că ți-ai făcut temele, este timpul să începeți să găsiți produsele potrivite pentru a se potrivi cu nevoile și preferințele dvs. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să vă luați toate cerințele dvs. cu dvs. către o farmacie, magazin de frumusețe, magazin, saloane sau centru de îngrijire a pielii unde vă puteți consulta cu un estetician. Spuneți-le nevoilor și preferințelor dvs. și cereți sfatul lor despre care liniile de îngrijire a pielii ar oferi cea mai bună potrivire pentru dvs.
    • De exemplu, când vă apropiați de un estetician pentru sfaturi, ați putea spune ceva de genul: "Bună, caut o linie ieftină de produse de îngrijire a pielii. Am pielea uscată și sensibilă, care este foarte corectă. Caut produse care pot aborda ridurile și alte semne de îmbătrânire, oferind în același timp protecția la soare. Aveți recomandări și mostre pe care le-aș putea încerca?"Sau," Bună, mă poți ajuta? Am o piele întunecată, care este predispusă la acnee. Ați putea sugera unele produse de îngrijire a pielii adecvate care sunt sub 100 $?"
    • Evitați vânzătorii care reprezintă o anumită linie. Doriți sfaturi de la cineva care este imparțial și informat despre mai multe mărci. Cereți mai multe opțiuni cu o serie de puncte de preț care se potrivesc în bugetul dvs.
    • Păstrați-vă bugetul în minte atunci când selectați unde să mergeți pentru recomandări. Supra-contra-counter-ul de la farmacii și magazine de înfrumusețare vor fi mai puțin costisitoare decât cele oferite exclusiv de saloane sau centre de îngrijire a pielii. Cu toate acestea, acesta din urmă va avea mai multe șanse de a avea experți calificați să vă ghideze.
    • Multe centre de îngrijire a pielii vor oferi consultări gratuite dacă faceți o întâlnire în avans.
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 11
    2. Încercați eșantioane. Unul dintre lucrurile frumoase despre consultarea cu un estetician în persoană este că probabil vor fi capabili să vă dea mostre de opțiuni de îngrijire a pielii pe care vă recomandă. În timp ce nu veți putea să judecați efectele pe termen lung ale anumitor produse, nu există nimic ca să fiți capabili să testați prima mână dacă vă place aspectul general și simțul unui produs, precum și dacă rutina de îngrijire a pielii asociată cu Linia funcționează pentru dvs.
  • Dacă eșantionați mai mult de o linie, păstrați note despre impresiile dvs. de fiecare pe măsură ce le testați. Listează orice argumente pro și / sau Contra despre modul în care produsele fac pielea dvs. să se uite și să vă simțiți să vă ajute să vă luați decizia finală.
  • De exemplu, atunci când evaluați un produs de curățare, puteți scrie ceva de genul: "Pro: parfum frumos, spumă bună, clătește curat. Contra: Se usucă pielea."Dacă luați note pe un hidratant, ați putea scrie:" Pro: senzație plăcută și textura, hidratarea pe tot parcursul zilei, protecția la soare. Contra: Face pielea strălucitoare în jurul zonei T."
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 12
    3. Citiți recenzii online. Eșantioane vă vor oferi o impresie preliminară de primă mână, dar dacă doriți să auziți mai multe despre satisfacția pe termen lung a clienților cu linia, căutați recenzii.
  • Cele mai multe magazine online care vând mai multe linii de îngrijire a pielii, cum ar fi Amazon sau Sephora, vor permite clienților comentarii să acorde credibilitate produselor oferite. Căutați un anumit produs pentru a vedea cum prețurile IT și citiți recenziile scrise pentru a vedea volumul recenzorilor și pentru a afla de ce au dat ratingurile pe care le-au făcut.
  • Există, de asemenea, unele recenzii de produs disponibile de la experții în îngrijirea pielii. Faceți o căutare online a produsului produsului dvs. + "Revizuire" pentru a vedea dacă a fost evaluată de un expert imparțial. Luați în considerare numai acele recenzii care includ acreditările de îngrijire a pielii autorului și indică faptul că nu au legături financiare cu marca revizuită.
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 13
    4. Ia în considerare efectele secundare și rapoartele de consum. Vedeți dacă ambalajul produsului afișează orice efecte secundare potențiale pe care trebuie să le cunoașteți. În afară de privirea recenziilor clienților, cercetați siguranța liniei dvs. prin baze de date care efectuează testarea independentă a produselor de îngrijire a pielii.
  • Unele produse de îngrijire a pielii pot atenua rapid o problemă specifică, dar poate să nu fie cea mai bună pentru utilizare pe termen lung. Vedeți dacă acesta este cazul pentru linia dvs. înainte de a vă angaja.
  • Încercați consumatorul.COM, un site de revizuire independent care testează produsele de sănătate și nutriționale, pentru rapoartele privind linia de îngrijire a pielii. Căutați un anumit produs și / sau ingredient activ în acesta pentru a vă asigura că linia dvs. este sigură pentru utilizarea consumatorilor.
  • Imagine intitulată Alegeți o linie de îngrijire a pielii Pasul 14
    5. Cumpărați elementele de bază, apoi adăugați. Odată ce ați găsit o linie de îngrijire a pielii care verifică în ceea ce privește eșantioanele și recenziile, mergeți la achiziționarea produselor sale de bază. Asigurați-vă că sunteți mulțumit de componentele de bază ale unei linii înainte de a investi în întregul shebang. În cazul în care curățarea, tonerul și hidratantul funcționează bine pentru pielea dvs., începeți să adăugați la extras pentru a aborda nevoile dvs. specifice, cum ar fi exfolianți, măști, seruri și tratamente.
  • sfaturi

    Multe contoare cosmetice și spa-uri de îngrijire a pielii au mostre gratuite de produse de îngrijire a pielii pentru a da departe. Cel mai bine este să încercați înainte de a cumpăra pentru a vedea ce funcționează pentru dvs.
  • Dacă încă nu sunteți sigur, vizitați un dermatolog sau un estetician pentru a vă ajuta să vă determinați tipul de piele și nevoile de îngrijire a pielii. Unele centre de tratament pentru îngrijirea pielii oferă o consultare gratuită de 15 minute, deci verificați în jur.
  • Folosind un hidratant zilnic cu SPF vă va proteja de deteriorarea soarelui, petele de soare sau de întunecarea pielii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar