Cum de a contesta furtul de identitate

Dacă informațiile dvs. financiare sau personale au fost furate sau utilizate fără permisiunea dvs., este posibil să fiți victimă a furtului de identitate. La primul semn al furtului de identitate, cum ar fi o tranzacție suspectă pe cardul dvs. de credit, este important să acționați cât mai repede posibil pentru a contesta furtul de identitate înainte de a face mai multe daune. În mod obișnuit, furtul de identitate implică, de obicei, efectuarea de rapoarte către mai multe companii diferite și agenții guvernamentale.

Pași

Partea 1 din 5:
Închiderea sau înghețarea conturilor afectate
  1. Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 1
1. Sunați la companiile dvs. bancare și cărți de credit. Băncile și companiile de cărți de credit au de obicei o linie telefonică de fraudă dedicată sau puteți apela pur și simplu numărul de servicii pentru clienți din spatele cardului.
  • Spuneți reprezentantului că sunteți victimă a furtului de identitate și cereți să aveți conturile închise sau înghețate. Dacă există tranzacții suspecte sau frauduloase în contul dvs., le puteți contesta și ei.
  • Faceți acest apel cât mai curând posibil după ce ați descoperit că ați fost victima furtului de identitate - nu așteptați și vedeți dacă sunt efectuate taxe neautorizate. Dacă raportați furtul de identitate înainte de orice post de tranzacții neautorizate, nu veți fi răspunzător pentru orice taxe frauduloase.
  • Dacă raportați furtul de identitate în termen de două zile de la învățare despre furt, puteți avea loc doar la răspundere pentru 50 de dolari în taxe. Cu toate acestea, dacă așteptați mai mult de două zile, este posibil să fiți răspunzător de până la 500 de dolari în taxe neautorizate, iar legea federală nu vă limitează răspunderea dacă așteptați mai mult de 60 de zile calendaristice.
  • Cardurile de debit au reguli diferite. Dacă cineva face debitele neautorizate utilizând numărul cardului dvs. - nu cardul în sine - nu sunteți răspunzător pentru niciunul dintre aceste acuzații, cu condiția să raportați furtul la bancă în termen de 60 de zile de la primirea declarației lunare de cont pe care a apărut taxele.
  • Este posibil să trebuiască să sunați din nou odată ce ați raportat furtul de identitate agențiilor guvernamentale sau trimiteți o copie a raportului la banca dvs. Reprezentantul vă va spune dacă acest lucru este necesar.
  • Luați note detaliate despre conversațiile dvs. cu fiecare reprezentant al companiei, inclusiv data și ora conversației și numele persoanei cu care ați vorbit. Cereți-i să vă trimită o confirmare scrisă a acțiunilor pe care le ia pentru a vă proteja conturile.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 2
    2. Schimbați parolele și știfturile. Dacă nu ați avut conturile închise, asigurați-vă că ați modificat toate codurile necesare pentru a accesa conturile.
  • În funcție de modul în care informațiile dvs. au fost compromise, puteți dori, de asemenea, să modificați numele de conectare sau e-mailul. Dacă credeți că contul dvs. de e-mail a fost compromis, configurați una nouă și utilizați această adresă pentru orice comunicare cu privire la furtul de identitate.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 3
    3. Monitorizați declarațiile contului. Dacă vedeți tranzacții suspecte în contul dvs., trebuie să le raportați imediat.
  • FTC are litere mari disponibile la https: // furt de identitate.Gov / Scrisori de probă că puteți copia și utiliza ca șabloane pentru a trimite o notificare scrisă privind tranzacțiile frauduloase. Păstrați aceste șabloane la îndemână, astfel încât să puteți răspunde rapid pentru a contesta tranzacțiile legate de furtul de identitate.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 4
    4. Obțineți o copie a raportului dvs. de credit. Dacă vedeți orice conturi ciudate sau alte activități în raportul dvs. de credit, ar trebui să îl eliminați imediat.
  • Aveți dreptul la un raport de credit gratuit în fiecare an, pe care îl puteți comanda vizitând anualCreditreport.COM. Acest site web este singurul site web aprobat de Guvern pentru a comanda raportul dvs. de credit gratuit.
  • Dacă au fost deschise conturi în numele dvs., sunați la Banca sau furnizorul de carduri de credit la numărul listat în raportul de credit și să informați reprezentantul că ați fost victimă a furtului de identitate. Au fost închise contul.
  • Partea 2 din 5:
    Activarea unei alerte de fraudă
    1. Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 5
    1. Contactați unul dintre cele trei birouri de credit. Dacă aveți un birou de credit plasați o alertă de fraudă în raportul dvs., trebuie să notifice celorlalți doi să facă același lucru.
    • Nu există nicio taxă pentru a avea o alertă de fraudă plasată în raportul dvs. Biroul de credit pe care îl sunați poate oferi să vă înscrieți pentru serviciile sale de protecție împotriva fraudei pentru o taxă lunară, dar subscrierea la unul dintre aceste servicii nu este necesar să plasați o alertă de fraudă.
    • Puteți solicita plasarea unei alerte de fraudă vizitând unul dintre site-urile Biroului de credit sau prin apelarea 1-800-680-7289 pentru transuniune, 1-888-397-3742 pentru experian, sau 1-888-766-0008 pentru Equifax.
    • Alertele de fraudă nu influențează scorul dvs. de credit. În esență, plasarea unei alerte de fraudă asupra raportului dvs. de credit cere creditorilor să ia pași suplimentari pentru a vă verifica identitatea înainte de a crește o limită de credit sau de a deschide noi conturi în numele dvs.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 6
    2. Furnizați informațiile necesare pentru a avea o alertă inițială plasată. Trebuie să furnizați informații cum ar fi numele, adresa și numărul de securitate socială pentru a obține o alertă de fraudă.
  • Alerta de fraudă inițială va rămâne în raportul dvs. de credit pentru 90 de zile. Dacă sunteți încă îngrijorat după ce perioada inițială sa încheiat, puteți solicita o alertă extinsă să fie plasată în raportul dvs. Alerta extinsă va dura timp de șapte ani, cu excepția cazului în care solicitați să fie eliminată.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 7
    3. Păstrați înregistrările dvs. actualizate. Păstrați documentația scrisă a oricui cu care vorbiți la oricare dintre birourile de credit și asigurați-vă că aveți confirmarea alertei de fraudă în scris.
  • Când primiți confirmarea scrisă a alertei de fraudă din fiecare dintre cele trei birouri de credit, acesta va include instrucțiuni privind modul de obținere a unui raport de credit gratuit. Ordonați imediat, deoarece poate dura ceva timp pentru a procesa. Deoarece nu toate companiile raportează tuturor celor trei birouri de credit, este posibil să aveți informații despre un raport de credit care nu este prezent pe ceilalți.
  • Notați detalii despre orice conturi, tranzacții sau informații pe care nu le recunoașteți. Dacă furnizați aceste informații în raportul dvs. de poliție și plângerea pe care o faceți cu Comisia Federală de Comerț, acesta poate ajuta anchetatorii să urmărească vinovatul.
  • Poate doriți să configurați un anumit fișier sau un dosar pentru gestionarea tuturor documentelor și notelor pe care le-ați referit la furtul de identitate. Puteți organiza acest fișier după dată sau prin cont, oricare dintre acestea funcționează mai bine pentru dvs.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 8
    4. Furnizați raportul de furt de identitate pentru a obține o alertă extinsă. La sfârșitul perioadei inițiale de 90 de zile, puteți avea alerta de fraudă extinsă la șapte ani.
  • După ce ați depus un raport de poliție și o plângere cu FTC, puteți utiliza aceste două documente pentru a obține alerta inițială extinsă. Face o notă despre calendarul dvs. de expirare a alertei inițiale de 90 de zile, astfel încât să puteți decide în acel moment dacă doriți să o extindeți.
  • Partea 3 din 5:
    Depunerea unei plângeri la FTC
    1. Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 9
    1. Mergeți la site-ul asistent al reclamației FTC. Trebuie să depuneți o plângere a furtului de identitate la Comisia Federală de Comerț pentru a arăta alte agenții guvernamentale și întreprinderilor ca dovadă că identitatea dvs. a fost furată.
    • De asemenea, puteți apela 1-877-438-4338 pentru a vă depune reclamația. Luați note la telefonul telefonic și asigurați-vă că trimiterea reprezentantului dvs. o copie a plângerii dvs. completate.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 10
    2. Faceți clic pe "furt de identitate" categorie. Înainte de a începe formularul online, trebuie să alegeți categoria și subcategoria corectă pentru plângerea dvs.
  • Când alegeți categoria de furt de identitate, trebuie să alegeți o subcategorie pentru plângerea dvs. FTC oferă opțiuni pentru a trimite un raport de furt de identitate dacă cineva a folosit de fapt identitatea dvs. pentru a deschide conturi sau a face taxe frauduloase, dacă au încercat să-ți folosească identitatea sau dacă informațiile dvs. au fost expuse într-o încălcare a datelor. De asemenea, puteți depune un raport de furt de identitate dacă portofelul sau punga dvs. este pierdut sau furat.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 11
    3. Introduceți informații despre furtul dvs. de identitate. Puteți enumera tipurile de conturi care au fost utilizate sau deschise în numele dvs., precum și furnizarea de detalii despre ceea ce sa întâmplat și despre posibilele suspecți.
  • Fi amănunțit și includeți cât mai multe fapte și detalii posibil. Cu cât mai multe informații pe care le includeți, cu atât este mai probabil ca anchetatorii să poată urmări un suspect.
  • În timp ce nu vi se cere să furnizați propriile informații de contact, acest lucru va permite FTC sau alte agenții de aplicare a legii să intre în contact cu dvs. dacă există evoluții în cazul dvs.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 12
    4. Revizuiți și trimiteți plângerea dvs. După ce ați introdus informațiile dvs., aveți posibilitatea de a vă revizui plângerea în ansamblu înainte de ao trimite.
  • Asigurați-vă că toate informațiile pe care le-ați furnizat sunt complete și corecte înainte de a trimite raportul dvs.
  • FTC va face ca reclamația dvs. să fie disponibilă într-o bază de date utilizată de agențiile federale, de stat și locale care investighează și acționează furtul de identitate.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 13
    5. Imprimați o copie pentru înregistrările dvs. Ar trebui să aveți o copie fizică a plângerii dvs. atât pentru dosarele dvs., cât și pentru a vă prezenta întreprinderilor sau agențiilor guvernamentale pe măsură ce contestați toate tranzacțiile care au rezultat din furtul de identitate.
  • Asigurați-vă că imprimați o copie a afirmațiilor dvs., precum și salvați-o la computer în cazul în care aveți nevoie de copii suplimentare. Nu veți putea accesa din nou plângerea dvs. după ce părăsiți pagina. Dacă aveți nevoie să vă actualizați reclamația, puteți face acest lucru prin apelarea 1-877-438-4338.
  • Partea 4 din 5:
    Depunerea unui raport de poliție
    1. Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 14
    1. Adunați informații despre incident și pentru a vă dovedi identitatea. Ar trebui să aduceți un ID de fotografie emis de guvern împreună cu alte documente, cum ar fi un certificat de naștere sau un card de securitate socială.
    • Luați o copie a declarației FTC Identity FurtFidavit produsă ca urmare a plângerii dvs. De asemenea, trebuie să aduceți o dovadă a adresei dvs., cum ar fi o declarație de închiriere sau credit ipotecar sau o factură de utilitate.
    • Aduceți copii ale oricăror dovezi pe care le aveți la furtul de identitate, inclusiv anunțurile sau declarațiile de cont, raportul dvs. de credit și orice note pe care ați făcut-o.
    • FTC a publicat un memoriu pentru aplicarea legii locale care detaliază importanța unui raport al furtului de identitate. Dacă anticipați poliția va fi rezistentă sau reticentă în a vă depune raportul, poate doriți să imprimați o copie a acestei memorii pentru a lua cu dvs. Puteți descărca o copie la http: // consumator.FTC.GOV / Site-uri / Implicit / Fișiere / Articole / PDF / PDF-0088-FTC-memo-de aplicare.pdf.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 15
    2. Du-te la incinta de poliție locală. De obicei, va trebui să raportați furtul de identitate în persoană, mai degrabă decât la telefon.
  • Introduceți-vă și explicați că ați fost victima furtului de identitate și doriți să depuneți un raport. Fiți pregătiți să arătați documentele ofițerului care vă dovedesc identitatea și să ofere cât mai multe detalii cu privire la furtul identității dvs.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 16
    3. Obțineți copii ale raportului de poliție. Raportul dvs. de poliție combinat cu o copie a plângerii dvs. FTC poate fi folosit pentru a raporta furtul dvs. de identitate altor întreprinderi și agenții guvernamentale.
  • Odată ce aveți un raport de furt de identitate completă, aveți dreptul să obțineți o alertă de fraudă extinsă de șapte ani după ce alerta inițială de 90 de zile expiră. Raportul complet al furtului de identitate vă oferă, de asemenea, dreptul de a obține copii gratuite ale raportului dvs. de credit, să contestați tranzacții financiare sau informații frauduloase și să oprească colectorii de datorii să urmărească datorii frauduloase.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 17
    4. Urmăriți după cum este necesar. Dacă achiziționați informații suplimentare care ar putea fi utile pentru poliție, puteți să vă actualizați raportul.
  • De exemplu, dacă o revizuire a raportului dvs. de credit relevă faptul că ați fost raportate un nou nume sau o adresă, aceste informații pot ajuta poliția să identifice un suspect.
  • Partea 5 din 5:
    Eliminarea tranzacțiilor sau a informațiilor frauduloase
    1. Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 18
    1. Examinați periodic raportul dvs. de credit. Raportul de furt de identitate vă oferă acces la rapoarte suplimentare de credit gratuite dincolo de un raport gratuit că sunteți garantat în fiecare an în conformitate cu legea federală.
    • În plus, este posibil să doriți să vă înscrieți pentru un serviciu de monitorizare, astfel încât să puteți vizualiza raportul dvs. de credit și să primiți alerte ale unei noi activități. Puteți plăti o taxă de abonament pentru un astfel de serviciu sau puteți utiliza un serviciu gratuit, cum ar fi Karma de credit sau menta pentru a vă monitoriza conturile.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 19
    2. Contactați birourile de credit pentru a contesta informațiile frauduloase. Trebuie să contestați tranzacțiile frauduloase în scris și să furnizați o copie a raportului de furt de identitate.
  • Notificați birourile de credit ale oricăror intrări frauduloase la raportul dvs. cât mai curând posibil. Biroul de credit trebuie să informeze creditorul, iar datoria nu poate fi vândută unui colector de datorii dacă este raportat ca activitate frauduloasă conectată la furtul dvs. de identitate.
  • Legea federală de raportare a creditelor de credit impune creditorilor și agențiilor de raportare pentru a corecta informațiile inexacte în raportul dvs. la cererea dvs. scrisă. FTC are o scrisoare de dispută de eșantion pe care o puteți utiliza ca ghid disponibil la http: // consumator.FTC.Gov / Articole / 0384-Exemplu-Scrisoare-Errors-Raport-dvs. de credit.
  • Odată ce raportați o intrare inexactă sau frauduloasă, Biroul de Credit are 30 de zile pentru a investiga disputa dvs. și a acționa în consecință pentru a elimina intrarea.
  • Asigurați-vă că solicitați o dovadă scrisă a oricărei acțiuni întreprinse pentru a elimina informațiile frauduloase din raportul dvs. de credit. La cererea dvs., Biroul de Credit poate trimite, de asemenea, o notificare privind corectarea oricărei companii care a solicitat raportul dvs. de credit.
  • De asemenea, este posibil să trebuiască să contactați creditorul sau colectorul de datorii care a furnizat informațiile inexacte Biroului de Credit pentru a contesta intrarea și cererea de a nu mai raporta acest lucru. Continuați să monitorizați raportul dvs. de credit pentru a vă asigura că orice conturi frauduloase sau intrări pe care le-ați eliminat să rămână în afara raportului dvs.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 20
    3. Răspundeți la orice notificare. Dacă primiți anunțuri suspecte sau nefamiliare de la bănci sau colectori de datorii, sunați imediat numărul de telefon furnizat și spuneți reprezentantului că sunteți victimă a furtului de identitate.
  • Aveți scrierea la informații scrise de la un colector de datorii care vă spune creditorul original și cât de mulți bani se datorează. Dacă primiți un anunț de la un colector de datorii, trimiteți o scrisoare care solicită aceste informații.
  • Dacă trimiteți un creditor sau un colector de datorii o copie a raportului de furt de identitate (declarația dvs. FTC și raportul dvs. de poliție), acestea nu pot continua să vă contacteze sau să încerce să colecteze datoria de la dvs. De asemenea, trebuie să oprească raportarea informațiilor despre contul fraudulos sau cu privire la Birourile de raportare a creditelor.
  • Dacă aveți un cont închis, obțineți reprezentantul să vă trimită o confirmare scrisă a acțiunii și să continuați să monitorizați raportul dvs. de credit pentru a vă asigura că contul nu apare din nou.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 21
    4. Monitorizați toate conturile active. Pot exista anumite conturi pe care nu ați putut să le închideți sau să înghețați pentru că ați avut o nevoie continuă de ele.
  • În majoritatea cazurilor, compania de carduri bancare sau de credit vă va elibera un nou card de credit sau de debit și poate modifica numărul contului oricăror conturi de verificare sau de economii care au fost compromise.
  • Dacă aveți acces online la contul dvs., revizuiți tranzacțiile zilnic și comparați-le cu propriile chitanțe și înregistrări. Dacă observați tranzacții neautorizate, raportați-le imediat.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 22
    5. Luați în considerare adăugarea unei înghețuri de credit. Spre deosebire de o alertă de fraudă, un îngheț de credit păstrează pe cineva să acceseze raportul dvs. de credit.
  • Abilitatea dvs. de a obține o înghețare a creditelor este determinată de stat, nu federală, lege. În funcție de locul în care locuiți, este posibil să trebuiască să plătiți o mică taxă pentru a începe o înghețare de credit.
  • Dacă doriți să configurați un credit în rapoartele dvs., trebuie să contactați fiecare dintre cele trei birouri de credit individual. Pentru a solicita o înghețare de credit, puteți contacta transuniunea prin apelarea 1-888-909-8872, experian prin apelarea 1-888-397-3742 și Equifax prin apelarea 1-800-349-9960.
  • Deși fiecare stat are anumite scutiri, în general, o înghețare a creditului nu înseamnă că nu vă puteți accesa propriul raport și nu veți păstra companiile cu care aveți o relație preexistentă de la accesarea raportului dvs.
  • Imagine intitulată Furtul de identitate al litigiilor Pasul 23
    6. Păstrați-vă propriile înregistrări actualizate. Asigurați-vă că ați scris confirmarea oricărei activități făcute în numele dvs. de credit, bănci sau creditori de credit și păstrați aceste documente organizate și într-un loc sigur.
  • Dacă vorbiți cu reprezentanții serviciului clienți prin telefon, faceți o notă de data și ora apelului telefonic, numărul pe care l-ați sunat (sau primit) și numele persoanei cu care ați vorbit.
  • Este posibil să fie necesar să afișați aceste documente sau să le consultați din nou dacă apare o activitate suplimentară legată de acel cont sau de tranzacție la o dată ulterioară.
  • sfaturi

    În funcție de situația dvs., este posibil să fie necesar să contactați alte agenții guvernamentale. De exemplu, dacă numărul dvs. de securitate socială a fost utilizat, trebuie să-l raportați la cel mai apropiat birou de securitate socială.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar