Cum să vă apărați drepturile ca fotograf de stradă

În general, în Statele Unite, vi se permite să fotografiați ceea ce doriți în public sau în locuri unde aveți permisiunea de a fotografia. Acest standard este același pentru un fotograf profesionist, precum și o persoană obișnuită care face fotografii. Cu excepția cazului în care există o lege specifică care interzice fotografia într-o anumită locație sau vă interferați în mod legitim cu operațiunile de poliție, puteți face o imagine a oricărui lucru pe care îl vedeți în spațiile publice. Este important să vă recunoașteți drepturile legale legate de fotografia stradală, astfel încât să nu fiți interzis ilegal sau în mod eronat să faceți fotografii. De asemenea, este important să vă gândiți la cea mai bună modalitate de a reacționa dacă o persoană încearcă să vă împiedice să faceți fotografii în spațiile publice.

Pași

Partea 1 din 3:
Protejarea drepturilor tale de a fotografia în public
  1. Imagine intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 1
1. Știți ce este public și în vizualizare simplă. Dreptul dvs. de a face fotografii și video de oameni și lucruri care se află în spații publice și în mod simplu este protejat constituțional. Fotografiile locurilor publice și a funcționarilor publici, chiar și poliția, în public, este considerată o formă de supraveghere publică a Guvernului. În general, cu excepția cazului în care este interzisă printr-o lege sau o ordonanță specifică, vi se permite să fotografiați următoarele în spațiile publice:
  • Clădiri, inclusiv clădiri publice și poduri.
  • Oameni aflați în public, inclusiv copii.
  • Celebritati.
  • Poliția și alți oficiali publici, inclusiv atunci când își îndeplinesc îndatoririle oficiale.
  • Aeroporturi și alte depozite de tranzit în masă.
  • Imagine intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 2
    2. Afirmați-vă dreptul de a fotografia și de tranzit în masă. Există o percepție greșită, mai ales din 11 septembrie, că nu puteți face fotografii pe tranzit în masă sau în terminalele aeroportului. Nu există o interdicție largă împotriva fotografiei pe tranzitul de masă. Administrația de securitate a transportului (TSA) a declarat că fotografia este permisă în și în jurul punctelor de control ale companiilor aeriene, atâta timp cât nu interferați cu procesul de screening.
  • În New York City, a existat o mișcare pentru a opri fotografia pe metrou, calea ferată lungă și trenurile de metrou. În cele din urmă, Autoritatea de Transport Metropolitană (MTA) a afirmat afirmativ că nu există interzicerea fotografiei.
  • În ciuda acestei interdicții, ofițerii de poliție MTA au amenințat că arestat presa și fotografii civili.
  • Dacă sunteți amenințat cu arestarea pentru a face fotografii pe transportul public, puteți contacta biroul local ACLU pentru a obține informații despre drepturile dvs. legale în zona dvs.
  • Imaginea intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 3
    3. Exercitați-vă dreptul de a fotografia clădirile publice. Nu există o lege federală care interzice indivizilor să fotografieze exteriorul clădirilor federale. În timp ce jurnaliștii și civili care fac fotografii au suferit hărțuire, au fost reținuți și arestați pentru fotografierea și filmele federale din trotuarele publice, nu există nicio justificare legală pentru acest comportament.
  • U.S Departamentul de Securitate Internă a emis un memoriu care a declarat că este permisă fotografia exteriorului clădirilor federale din proprietatea publică.
  • Puteți accesa o copie a memorii pe site-ul ACLU. ACLU recomandă să aduceți o copie a memoriei cu dvs. dacă intenționați să fotografiați clădirile federale.
  • Ar trebui să rețineți că aveți dreptul să faceți o fotografie a exteriorului unei clădiri. Dacă utilizați o lentilă de telefoto pentru a privi în interiorul ferestrei cuiva, invadează confidențialitatea acelei persoane și puteți face obiectul unui proces.
  • Imagine intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 4
    4. Fotografia poliția. Cetățenii au dreptul de a lua o poze sau ofițeri de poliție de poliție în public care își îndeplinesc locurile de muncă. Fotografia, în acest caz, reprezintă o înregistrare independentă a activității poliției, care poate fi folosită pentru a arăta abaterile poliției.
  • Aveți dreptul să fotografiați poliția. Ofițerii de poliție vă pot spune că nu aveți voie să le fotografiați. Cu toate acestea, după cum sa discutat mai detaliat mai jos, dacă faceți fotografii sau video într-un spațiu public sau într-un spațiu privat la care aveți dreptul de a fi prezenți și nu vă interferați cu poliția, aveți dreptul legal de a lua poze.
  • Partea 2 din 3:
    Înțelegerea limitelor de pe fotografia stradală
    1. Imagine intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 5
    1. Recunoașteți proprietatea privată și limitele de intrare în acea proprietate. Puteți introduce numai proprietatea privată cu permisiunea proprietarului proprietății, iar proprietarul proprietății are dreptul de a limita ceea ce aveți voie să fotografiați pe terenul său. Un proprietar de proprietate vă poate cere să părăsiți proprietatea dacă nu respectați regulile care au fost stabilite pentru fotografia dvs. Puteți fi arestat pentru introducerea proprietății private a cuiva fără permisiune, acest lucru este denumit încălcarea. Cu toate acestea, puteți face poze cu terenuri private dintr-un loc public sau dintr-o altă locație în care aveți permisiunea de a intra.
    • Există mai multe excepții de la Legea Trespassului, în legătură cu fotografia. Vă este permis să faceți fotografii pentru a documenta sau diminua un dezastru. De asemenea, vi se permite să faceți fotografii pe proprietatea altcuiva pentru a documenta o crimă.
  • Imagine intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 6
    2. Fiți conștienți de limitele legate de restricția de poliție a fotografiei. Ofițerii de poliție pot comanda o persoană să nu mai facă fotografii dacă persoana interferează cu operațiunile de poliție. Interferarea cu operațiunile de poliție nu înseamnă să filmeze sau să fotografieze poliția în timp ce lucrează. Dacă vi se ordonă să nu mai fotografiați poliția, va trebui să faceți o judecată cu privire la faptul dacă veți respecta comanda. Dacă nu sunteți aproape de scenă, dar se pare că sunteți hărțuit pentru că ofițerii de poliție nu doresc ca activitățile lor să fie prinse pe cameră, puteți lua în considerare în scădere respectuoasă a cererii ofițerului.
  • Imagine intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 7
    3. Recunoașteți repercusiunile legale ale acțiunilor dvs. legate de fotografie. Dacă interferează cu operațiunile de poliție sau rupeți o lege pentru a face o fotografie (cum ar fi încălcarea), puteți fi arestat sau reținut de poliție. Ați putea fi, de asemenea, arestat dacă fotografiați anumite locuri legate de securitatea națională, cum ar fi instalațiile nucleare sau instalațiile militare. În timp ce indivizii privați nu au dreptul să vă împiedice să le fotografiați pe o stradă publică, există limite pentru modul în care puteți utiliza imaginea.
  • De exemplu, nu puteți publica o imagine a unei persoane în scopuri publicitare, fără a căuta permisiunea persoanei pe care le-ai fotografiat.
  • În mod similar, nu puteți utiliza fotografia într-un articol care descrie ceva care poate fi considerat negativ fără a avea permisiunea persoanei. De exemplu, nu puteți folosi o fotografie pe care ați luat-o public într-un articol despre obezitate fără a primi permisiunea persoanei.
  • S-ar putea să fiți în judecată dacă utilizați imaginea unei persoane necorespunzător.
  • Nu poți fotografia oamenii atunci când s-au retras în locuri unde au o așteptare de intimitate, cum ar fi săli de îmbrăcăminte, băi sau în interiorul casei lor.
  • Partea 3 din 3:
    Manipularea confruntărilor asupra fotografiei stradale
    1. Imagine intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 8
    1. Să înțeleagă limitele autorității non-poliție. Adesea, gardienii de securitate încep confruntările asupra fotografiilor care fac fotografii ale locului în care lucrează. Ocazional, ofițerii de securitate pot încerca să restrângă fotografia care citează preocupări de securitate vagabond. În calitate de fotograf profesionist sau civil, ar trebui să înțelegeți că un membru al publicului nu are dreptul să vă rețină într-un loc public deoarece faceți fotografii. Chiar dacă o persoană vă pune întrebări, nu aveți nicio obligație să oferiți niciun răspuns în ceea ce privește fotografia dvs.
    • Este ilegal pentru un membru al publicului să vă rețină împotriva voinței voastre.
    • Legal, o persoană nu poate folosi frică sau amenințarea cu violența pentru a vă forța să vă dezvăluiți identitatea sau motivul pentru care faceți fotografii.
    • Dacă sunteți hărțuit sau amenințat de un membru al publicului, puteți apela poliția. Dacă simțiți că ați putea fi răniți, puteți apela la 911 și încercați să vă îndepărtați de rău cât mai repede posibil.
    • Unele state solicită să vă dezvăluiți identitatea unui ofițer de poliție, dar nu sunteți obligat să vă dezvăluiți identitatea unui membru al publicului în general.
  • Imaginea intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 9
    2. Gestionați cu atenție toate confruntările. Un fotograf poate fi capabil să dezamăgească o situație tensionată cu o persoană care a fost fotografiată vorbind politicos și calm față de persoana respectivă. Dacă persoana începe să escaladeze situația și vă simțiți amenințată, ar trebui să sunați la poliție. Dacă cineva încearcă să vă rețină sau să vă ia filmul, luați în considerare întrebarea următoarelor întrebări, astfel încât să puteți urmări cu acțiunea legală, dacă este necesar:
  • Cereți persoanei pentru numele său.
  • Cereți persoanei să-și identifice angajatorul. Acest lucru poate fi deosebit de important dacă un gard de securitate vă hărțuiește.
  • Întrebați-le dacă sunteți liber să plecați și dacă intenționează să vă rețină. Dacă aceștia afirmă că vă vor reține, întrebați-i dacă intenționează să folosească forța fizică.
  • Întrebați-le cu privire la motivele legale pe care le consideră că vă pot reține sau pot încerca să vă confiscați camera.
  • Ar trebui să contactați poliția de îndată ce sunteți în stare.
  • Imagine intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 10
    3. Interacționează cu poliția cu atenție și politicos. În majoritatea cazurilor, poliția nu are motive legale să vă împiedice să faceți fotografii. Cu toate acestea, este important să rămâi politicos atunci când vorbești cu poliția și să nu reziste fizic unui ofițer de poliție. Dacă sunteți oprit de un ofițer de poliție, puteți face următoarele:
  • Întrebați "Sunt liber să plec?"Dacă ofițerul spune că nu, atunci sunteți reținuți de poliție. În general, un ofițer de poliție nu poate reține o persoană fără o suspiciune rezonabilă pe care ați comis-o sau ați comis o crimă. Până când vă întrebați dacă puteți pleca, oprirea dvs. este considerată voluntară și legală.
  • Dacă ofițerul vă deține, aveți dreptul să cereți politicos ce motiv sau crimă sunteți suspectat de comitere. De asemenea, puteți reaminti ofițerului că dreptul dvs. de a face fotografii este protejat de primul amendament.
  • Fotografii au fost acuzați de comportament dezordonat, încălcare și obstrucție a administrației guvernamentale doar pentru a face fotografii ca parte a locului de muncă. Adesea, avocații districtului respinge acuzațiile, dar ofițerii, determinând fotograful cu privire la taxe discutabile, au putut opri fotograful să facă fotografii.
  • Imagine intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 11
    4. Exercitați-vă dreptul de a refuza confiscarea echipamentului dvs. de fotografie. Dacă sunteți văzută fotografia unui eveniment, un ofițer de poliție poate încerca să confiscă sau să solicite accesul la echipamentul dvs. de fotografie sau să vizualizeze filmul sau videoclipul. Puteți refuza accesul poliției la echipamentul dvs., întrebându-vă dacă au un mandat pentru a vă vedea datele digitale. Această întrebare poate fi suficientă pentru a opri un ofițer de poliție să urmărească mai mult problema. În timp ce Curtea Supremă nu a condus în mod specific necesitatea unui mandat de a vizualiza imagini digitale, a decis că poliția are nevoie de un mandat de a căuta telefonul mobil. Părțile private nu vă pot forța să ștergeți imaginile cu excepția cazului în care primesc o hotărâre judecătorească.
  • În anumite circumstanțe, poliția poate accesa telefonul mobil și cel mai probabil camera dvs. fără un mandat. Poliția ar trebui să prezinte circumstanțe exigente, ceea ce înseamnă că trebuie să vă acceseze electronica pentru a salva o viață sau pentru că ofițerul de poliție are o credință rezonabilă, bună credință că pot împiedica distrugerea dovezilor.
  • Imagine intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 12
    5. Refuzați să ștergeți imaginile. Ofițerii de poliție nu sunt permise legal să vă ștergeți fotografiile sau videoclipurile în nici un caz. Ofițerii care s-au angajat în acest tip de comportament s-au confruntat cu taxe de crimă pentru a face dovada de manipulare și obstrucție și furtul pentru a lua cartea de memorie a fotografului. Dacă un ofițer încearcă să ștergă fotografia, îl puteți reaminti politicos că este o crimă dacă șterge materialul.
  • Imaginea intitulată apără drepturile dvs. ca un fotograf de stradă pasul 13
    6. Explorați remediile dvs. legale dacă sunt hărțuite. Dacă ați suferit hărțuire, intimidare sau amenințări, sau ați fost reținut fizic, ar trebui să contactați poliția. Dacă ați suferit în mâinile poliției, trebuie să contactați un avocat de drepturi civile și să le întrebați cum ar trebui să continuați. De multe ori există consilii civile de reclamații la care puteți raporta comportamente de poliție necorespunzătoare și ilegale.
  • Ați putea avea, de asemenea, un caz civil împotriva persoanei care a hărțuit angajatorului dvs. S-ar putea să aveți dreptul la daunele de bani pentru orice vătămare pe care ați suferit-o.
  • Avertizări

    Unele agenții de aplicare a legii au încercat să utilizeze legi de wireping pentru a interzice videoclipul activității poliției, revendicând că o înregistrare audio se ridică la înregistrarea ilegală sau la wirepping. Nici o instanță nu a respectat această afirmație în ceea ce privește ofițerii de poliție.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar