Cum de a construi un adăpost de cădere

Un adăpost de cădere vă protejează și familia după un atac nuclear sau dezastru. Puteți începe construirea unui adăpost simplu prin săparea unui șanț și acoperirea acesteia cu jurnale de acoperis și murdărie. Acest tip de adăpost, numit adăpost de șanț acoperite cu pole, este rezistent la apă și rezistent la radiații atunci când este construit corect. Deși sperăm că nu va trebui niciodată să folosiți adăpostul, puteți să vă odihniți ușor știind că sunteți pregătiți pentru orice.

Pași

Partea 1 din 4:
Excavarea solului
  1. Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 1
1. Alegeți o zonă de construcție pe teren stabil departe de obstacole. Când o armă nucleară detonează, creează un impuls termic care poate pune la foc lucrurile de 20 MI (32 km). Puteți construi adesea un adăpost în curtea din spate dacă o puteți poziționa astfel încât atât apa de ploaie cât și apa din spatele barajelor, se îndepărtează de ea. De asemenea, va trebui să luați în considerare unde se află liniile de utilitate în zona dvs., astfel încât să nu le deranjați.
  • Încercați să selectați teren stabil în cazul în care copacii și clădirile nu vor cădea pe adăpost. Dacă sunteți într-un oraș, puteți construi un adăpost armat într-un subsol. Betonul vă poate proteja de răsturnarea și scăderea resturilor.
  • Cercetați topografia zonei dvs. Biroul local de anchetă local al guvernului va fi disponibil. De asemenea, verificați cu biroul de răspuns de urgență.
  • Evitați poziționarea adăpostului în jos de la corpurile de apă sau sub pantele abrupte. Păstrați-o clar de clădirile inflamabile.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost de cădere Pasul 2
    2. Imprimați un plan pentru adăpostul pe care doriți să-l faceți. Având un plan clar vă va ajuta să construiți un adăpost stabil și eficient. Puteți găsi câteva planuri de bază pur și simplu prin căutarea fantelor de adăpost pentru Fallout online. Unele planuri pot include chiar și o prezentare pas cu pas pentru construirea adăpostului.
  • De asemenea, puteți obține planuri prin consultarea unui arhitect sau a unui elaborat. Ele pot oferi îndrumări cu privire la ce adăpost se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Cele mai multe companii de construcții de clădiri pot construi un adăpost pentru dvs.
  • Chiar dacă nu doriți să angajați pe cineva să proiecteze un adăpost, schițați propriile planuri înainte de a începe construcția. Puteți încerca să utilizați un program de calculator cum ar fi schița.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 3
    3. Stați și ștergeți zona de construcție pentru construcții. Complotiți perimetrul adăpostului în funcție de planul dvs. Plantați o serie de mize de lemn în pământ pentru a schița perimetrul adăpostului. Apoi, utilizați lopate, axe și alte instrumente pentru a săpăm iarba, copacii, rocile și alte resturi din zonă.
  • Ștergeți terenul de aproximativ 10 ft (3.0 m) Dincolo de perimetrul adăpostului, astfel încât să aveți o mulțime de spațiu pentru a lucra.
  • Dimensiunea adăpostului este de până la tine. Așteptați să adăugați aproximativ 3 ft (0.91 m) la lungimea adăpostului pentru fiecare persoană care se va ascunde acolo. Un adăpost de bază cu 4 persoane este de aproximativ 10 × 10 × 10 ft (3.0 × 3.0 × 3.0 m) în dimensiune.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost de cădere Pasul 4
    4. Săpăți un șanț și să mutați murdăria din zona de excavare. Începeți săturați solul pentru a forma conturul de bază al adăpostului dvs. Puteți face acest lucru cu lopate, deși durează mult timp și muncă. Deplasați murdăria excavată 10 ft (3.0 m) Dincolo de mize. Va trebui să păstrați murdăria departe, astfel încât să nu cadă înapoi în șanț.
  • Pentru munca mai rapidă, închiriați o buldoexcavatoare de la o companie de echipamente din apropierea dvs. Acest lucru poate deveni scumpe, dar accelerarea procesului de excavare este adesea în valoare de ea.
  • Săparea unui șanț mai profund înseamnă mai mult spațiu și o protecție împotriva exploziei pentru adăpostul dvs.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 5
    5. Creați o ieșire de urgență la capătul îndepărtat al șanțului. Ieșirea de urgență va servi, de asemenea, ca ventilație suplimentară. La capătul șanțului, săpați un spațiu de crawlere de aproximativ 2 ft (0.61 m) Wide și 3/2 FT (1.1 m) adânc. Spațiul cu crawlere va fi chiar sub suprafața solului. Creați o ieșire la sfârșit prin săparea unui șanț mic pentru a conecta spațiul de crawl în lumea exterioară.
  • Puteți construi pașii de murdărie după cum este necesar pentru a ajunge la suprafață. Grămadă murdărie lângă intrare, apoi începe să săpați în ea cu o lopată. Formați murdăria în pași mici. Pragurile de prag peste fiecare pașii, leagă-le la panouri laterale cu șuruburi de 10 in (25 cm) lag.
  • Aveți întotdeauna oa doua ieșire din adăpostul dvs. pentru a vă proteja împotriva situațiilor de urgență.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 6
    6. Face o a doua cale de acces pentru intrare. Creați principala intrare în același mod în care ați construit ieșirea de urgență. De data aceasta, săpeți pe capătul opus al adăpostului. Puteți face această intrare un pic mai larg, astfel încât să aveți un timp mai ușor de intrare în adăpost. Păstrați intrarea sub pământ, ieșind departe de principalele camere de locuit ale adăpostului.
  • Intrarea principală nu va avea pompe de aer sau conducte de ventilație care rulează prin aceasta, deci poate să apară mai mare în mod implicit.
  • Partea 2 din 4:
    Crearea acoperișului adăpostului
    1. Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 7
    1. Păstrați stâlpi de acoperiș din lemn unul lângă celălalt peste șanț. Obțineți poli care au depășit șanțul cu cel puțin 2 ft (0.61 m), astfel încât acestea sunt mai puțin probabil să se prăbușească. Lăsați-le peste lățimea șanțului. Împingeți buștenii cât mai aproape posibil pentru a reduce golurile din acoperișul adăpostului.
    • De exemplu, încercați să utilizați 9 ft (2.7 m) stalpi peste un șanț 5 ft (1.5 m) larg.
    • Stâlpii de acoperis sunt în principiu lung, bucăți de cherestea. Le puteți obține de la melodii de cherestea. Furnizorii de acoperiș și magazinele de îmbunătățire la domiciliu pot, de asemenea, să poată ajuta.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 8
    2. Stive stalpi în fața intrării pentru a menține murdăria din ele. Așezați câteva 6 ft (1.8 m) stalpi de acoperiș din lemn între șanț și marginea fiecărei intrări. Utilizați aproximativ 3 sau 4 jurnale pe fiecare parte. Legați-le împreună cu frânghia puternică sau sârmă, legându-le și la cei mai apropiați poli care atârnă peste șanț.
  • Aceste polonezi de intrare țineți înapoi murdăria pe care o veți folosi pentru a crea plafonul adăpostului. Dacă nu le aveți în poziție, murdăria poate glisa în intrare, blocându-le.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 9
    3. Impermeabil jurnalele cu un prelată sau un alt material plastic. Asigurați-vă că acoperiți orice lacune între jurnale, astfel încât apa și murdăria nu pot cădea în adăpost. Puteți face acest lucru cu ușurință prin achiziționarea unui prelată suficient de mare pentru a se potrivi peste șanț. De asemenea, încercați să suprapuneți câteva tarpuri mai mici.
  • De asemenea, puteți umple golurile cu pânză, frunze, argilă sau alte materiale alternative.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 10
    4. Acoperiți jurnalele cu un dome de pământ de 18 în (46 cm). Începeți să mutați murdăria excavată înapoi deasupra jurnalelor. Asigurați-vă că murdăria nu este în măsură să se scurgă în spațiul de locuit sub jurnale. Pe măsură ce strângeți murdăria, formați-o într-o movilă rotunjită, chiar înainte de intrările adăpostului. Forma de movilă va da acoperișului adăpostului o mulțime de stabilitate pentru ao împiedica să se spele.
  • Pentru protecția suplimentară a radiațiilor, faceți cupola mai profundă. Încercați să plasați un al doilea strat de prelată din plastic peste cupola, apoi strângeți încă 18 în (46 cm) de murdărie.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost de cădere Pasul 11
    5. Împachetați pământul în jurul intrării pentru a sigila apa. Stack câțiva poli de acoperis mai scurți sau nisipuri în jurul fiecărei intrări. Legați-le în jos strâns cu frânghie sau sârmă. Apoi, construiți pământul în jurul stâlpilor în pante 6 în (15 cm) adânc pentru a îndepărta apa departe de intrare.
  • Faceți pantele pe toate părțile fiecărei intrări pentru a vă asigura că apa de ploaie nu intră niciodată la adăpost.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 12
    6. Atârnați cărbunele din plastic peste intrare pentru a le proteja de apă. Extindeți o prelată de plastic din cupola acoperișului peste intrare. Scufundați câteva mize în cupola, apoi legați prelata în poziție cu cordoane puternice sau fire. Asigurați celălalt capăt al prelatului la jurnalele sau nisipurile stivuite în fața intrării pentru a rezuma în continuare adăpostul.
  • Asigurați-vă că Tarps formează o formă de cort. Ei trebuie să formeze o pantă consistentă, astfel încât apa să se îndepărteze de adăpostul dvs.
  • Partea 3 din 4:
    Instalarea de funcții de viață
    1. Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 13
    1. Instalați o pompă de ventilație acționată manual în ieșirea de urgență. Alegeți o pompă de ventilație cu o țeavă de aproximativ 20 în (51 cm) lățime și 36 în înălțime (91 cm). Așezați filtrul pe podea lângă ieșirea de urgență. Apoi, executați conducta de-a lungul spațiului cu crawlere, lăsându-l să iasă de preferință deasupra baldachinului din plastic.
    • Utilizați întotdeauna o pompă cu o opțiune pentru funcționarea manuală. Pompa va funcționa în cea mai mare parte a timpului, dar în caz de urgență, îl puteți opera pentru a menține aerul curat al adăpostului.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 14
    2. Configurați o toaletă într-o zonă separată a adăpostului. Aveți mai multe opțiuni pentru instalarea toaletelor. Cea mai eficientă modalitate este o toaletă compostare, similară cu ceea ce ați vedea într-un RV. Va trebui să instalați o conductă de ventilație, rulându-l din toaletă la suprafață. O locație bună pentru toaletă este aproape de ieșire cea mai îndepărtată de sferturile de dormit.
  • Pentru a instala conducta de ventilație, executați-o prin cea mai apropiată intrare, dacă este posibil. Este posibil să trebuiască să săpați prin murdărie, astfel încât conducta iese deasupra baldachinului din plastic peste intrare. De asemenea, puteți încerca să vă îmbinare conductei la conducta de ventilație a pompei de aer.
  • Multe adăposturi nu au apă curentă, astfel încât o toaletă obișnuită nu este de obicei o opțiune. Este posibil să nu puteți obține apă curată, curentă în caz de urgență, deci este posibil să fie necesar să instalați un sistem scump de rezervoare, țevi și filtre dacă doriți mai mult confort.
  • O altă opțiune este utilizarea toaletelor sau găleților mici din plastic. Nu este ideal, dar este o modalitate eficientă de a vă păstra adăpostul în siguranță și sanitar. Sigilați găleți și le transportați la suprafață după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost de cădere Pasul 15
    3. Face paturi și alte mobilier pentru adăpost. Cu un adăpost de șanț acoperite de pol, cel mai bun mod de a configura mobilierul este de a face hamace. Buclă puternică sau sârmă în jurul stâlpilor de tavan. Conectați cablul sau firul la pânză pentru a crea hamace puternice, dar ușoare. De asemenea, puteți încerca asamblarea stâlpilor și a plăcilor împreună pentru a crea paturi supraetajate.
  • Nu trebuie să cumpărați mobilier voluminos. Obțineți creativ și ambarcațiune propriul mobilier sau asamblați lenjeria de patch-uri.
  • De exemplu, puteți face un "pat" prin pături pline. Chiar și ambalarea frunzelor, acul de pin sau fânul este un mod rapid și ieftin de a crea un pat.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 16
    4. Ambalare alimente, apă și alte necesități. Alimentele și apa sunt cele mai importante consumabile, deci păstrați-le în abundență. Planificați să aveți cel puțin 1 US Gal (3.8 l) de apă pe persoană pe zi. Păstrați o cantitate de alimente uscate care vă vor dura aproximativ 2 săptămâni. De asemenea, aduceți de-a lungul consumabilelor medicale, cutia de eliminare și îmbrăcămintea suplimentară.
  • În general, va trebui să fiți în adăpost timp de aproximativ 3 zile, dar să planificați să rămâneți până la o lună în caz de urgență serioasă.
  • Obțineți un kit bun de prim ajutor care include bandaje, bandă, aripi, foarfece, alcool de frecare și orice medicament de care aveți nevoie.
  • Pentru alimente, aduceți lucruri care nu necesită o mulțime de pregătire, cum ar fi linte, jerky și mresc militari.
  • Partea 4 din 4:
    Făcând un adăpost într-o clădire
    1. Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 17
    1. Găsiți o cameră făcută din beton. Cele mai bune camere de adăpost sunt subterane, deși puteți converti orice cameră de beton într-un adăpost. Un subsol este adesea un loc minunat pentru un adăpost. Căutați, de asemenea, clădiri de birouri concrete sau alte structuri protejate, puțin probabil să se prăbușească în timpul unui eveniment.
    • Dacă trebuie să faceți un adăpost în interior, încercați să alegeți o cameră mai aproape de mijlocul clădirii. Acest lucru va pune cât mai mult spațiu între dvs. și posibil.
    • De asemenea, puteți construi o cameră separată de beton sau un adăpost în afara.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 18
    2. Protejați pereții cu materiale grele, cum ar fi sandbagurile. Dacă aveți timp, stivă de nisip în apropierea ferestrelor și alte pete în care radiația poate scurge. Cu cât acoperiți mai mult pereții, cu atât mai multă protecție aveți împotriva radiației. Materialele matrimoniale, cum ar fi saltelele, mesele, cărțile și chiar pungile de haine de ajutor în timpul unei situații de urgență.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 19
    3. Stocați adăpostul cu alimente și alte necesități. Planificați să păstrați suficiente consumabile timp de cel puțin 3 zile. Umpleți-l cu apă curată, îmbuteliată și gustări care nu necesită prea multă pregătire. Asigurați-vă că includeți consumabile medicale și medicamente pentru prescripție medicală. Veți avea nevoie, de asemenea, de o găleată de salubritate.
  • Un radio este la îndemână și îl puteți folosi pentru a asculta actualizări. Vă poate ajuta să vă decideți când părăsiți adăpostul este sigur.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost pentru cădere Pasul 20
    4. Lăsați ventilații mici pentru aer la intrări. Sigilați intrările cu sandbaguri sau alte materiale rezistente. Lăsați un mic decalaj, astfel încât toată lumea din adăpost să aibă suficient aer pentru a respira.
  • De asemenea, luați în considerare instalarea unei pompe de ventilație a aerului. Este posibil să puteți conecta la conductele de ventilație deja instalate în clădire.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Depozitați alte necesități, cum ar fi tabletele de vitamină și un kit de prim ajutor.
  • Există multe modalități de a construi și personaliza adăpostul. De exemplu, puteți face o cameră de intrare protejată de ușile de explozie, care vă va ajuta să mențineți aerul poluat.
  • Dacă nu reușiți să săpați un adăpost de șanț, căutați alternative. Zonele subterane sunt cele mai sigure. Chiar și un adăpost construit într-un subsol este o opțiune viabilă în caz de urgență.
  • Pentru stabilitate suplimentară, înclinați pereții adăpostului, astfel încât acestea sunt mai puțin susceptibile de a se afla.
  • Stocuri pe alimente și apă. Păstrați cel puțin o ofertă de 2 săptămâni la îndemână. Depozitați cani de apă curată împreună cu alimente conservate care necesită puțin până la nici un preparat, cum ar fi fasole uscată și boabe.
  • Betonul și rebarul sunt minunate pentru a ține radiația, dar făcând adăpostul dvs. din aceste materiale este mult mai costisitor și mai intensiv decât murdăria și lemnul.
  • Cu excepția cazului în care sunteți conștient de condițiile de sol din zona dvs., cercetați-le înainte de a începe să vă construiți adăpostul. Solul dur este greu de săpat, dar solul moale este susceptibil de a se prăbuși în timp ce sunteți în adăpostul dvs.
  • Avertizări

    Este imposibil să se prezică exact ceea ce aveți nevoie în caz de urgență. Depinde de situația dvs. unică. Faceți tot posibilul pentru a planifica pentru toate scenariile.
  • Aveți grijă când vă construiți adăpostul. Va trebui să faceți o mulțime de săpături. Solul poate să vă îngrijească dacă nu vă asigurați adăpostul în mod corespunzător.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Lopeți
    • Plastic Tarss
    • Busteni de acoperire din lemn
    • Frânghie puternică sau sârmă
    • Axe
    • Mizerie din lemn
    • Sistem de filtrare a aerului
    • Toaletă
    • Stingător de foc
    • Provizii
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar