Cum de a construi un adăpost natural în junglă

Dacă sunteți pierdut sau rămâneți în junglă, un adăpost este important dacă doriți să rămâneți uscați și în siguranță de la elemente. Chiar dacă nu aveți instrumente, puteți lucra cu resursele naturale din jurul dvs. pentru a face un loc robust să doarmă. Odată ce găsiți locația potrivită, puteți face o serie de adăposturi diferite într-o perioadă scurtă de timp!

Pași

Metoda 1 din 4:
Găsirea locației potrivite
  1. Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 1
1. Puneți adăpostul pe o bucată de pământ uscată și plată. Orice umiditate de pe pământ va pătrunde prin hainele voastre și vă va face rece în noapte. Simțiți-vă pământul pentru a vedea dacă este uscat sau murdar înainte de a se stabili pe o locație. Un loc plat asigură, de asemenea, că ploaia nu va rula în jos o pantă în adăpostul tău.
  • Dacă nu găsiți zone plate, săpați tranșee în pământ pentru a redirecționa apa departe de locul în care doriți să vă construiți adăpostul.
  • Imaginea intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 2
    2. Rămâneți pe teren mai înalt de la corpurile de apă. În timp ce ar trebui să fiți la mică distanță de o sursă de apă, nu vă configurați tabăra lângă un râu sau la lac. Dacă plouă sau râul inundațiilor, tu și adăpostul tău ar putea fi umezit sau spălat departe. Evitați să setați tabăra în râuri sau pe un teren scăzut din același motiv.
  • Nu setați în văi adânci, deoarece aerul rece se va rezolva acolo noaptea.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în Jungle Pasul 3
    3. Găsiți o zonă înconjurată de copaci pentru a bloca vântul. Dacă există vânturi reci în zona dvs., copacii vor ajuta la bufet, astfel încât să puteți rămâne cald. Încercați să găsiți un loc cu frunze groase pentru a vă proteja de elemente și pentru a rămâne ascunsă.
  • Dacă doriți să fiți găsit, rămâneți aproape de zonele deschise unde puteți atrage planurile care zboară deasupra capului.
  • Imaginea intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 4
    4. Priviți deasupra zonei pentru orice semne de pericol. Verificați pentru ceva peste cap, care ar putea dăuna dvs. sau să vă deteriorați adăpostul. Căutați membrele moarte, roci libere sau noroi, deoarece acestea ar putea să se spargă cu ușurință și să cadă deasupra dvs.
  • Metoda 2 din 4:
    Construirea unei legări
    1. Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 5
    1. Găsiți o piatră sau un copac căzut pentru a vă construi Lean. Căutați un obiect care este cel puțin atâta timp cât corpul vostru. Se află pe teren lângă el pentru a vedea dacă este mai înalt decât tine pentru a determina dacă aveți spațiu pentru a petrece confortabil noaptea. Pe partea de sus a ființei principalele sprijin pentru stânca sau copacul dvs. va acționa ca o barieră împotriva vântului și a ploii.
    • Dacă nu găsiți nimic care funcționează, susține o ramură lungă pe 2 membri mici de copaci pentru sprijinul principal.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 6
    2. Înclinați ramurile căzute lungi la un unghi împotriva suprafeței solide. Setați ramurile apropiate la un unghi de 45 de grade, astfel încât să aveți suficient spațiu pentru a vă culca sub adăpostul. Asigurați-vă că nu există nici o fisură între ramuri sau altfel vânt sau ploaie ar putea intra cu ușurință înăuntru.
  • Utilizați ramuri mai mici pentru a completa orice găuri.
  • Pentru mai multă stabilitate, săpăți un șanț în pământ pentru ca un loc să se odihnească capetele ramurilor.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în Jungle Pasul 7
    3. Acoperiți structura cu frunze moarte și coajă pentru a vă proteja împotriva elementelor. Strat izolația astfel încât este de aproximativ 1 ft (0.30 m) grosime. Acest lucru va ajuta la umplerea oricăror fisuri mai mici și adăugați o protecție suplimentară împotriva elementelor exterioare.
  • Este posibil să aveți nevoie să vă plimbați puțin pentru a găsi suficiente frunze moarte și coajă pentru a acoperi întreaga structură.
  • Imaginea intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 8
    4. Așezați mai multe ramuri pe partea de sus a izolației, astfel încât nu suflă departe. Utilizați ramuri puternice, grele care vor cântări izolația în jos. Continuați să adăugați ramuri până când izolația este complet acoperită.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în Jungle Pasul 9
    5. La 3-4 în (7.6-10.2 cm) de frunze moarte, uscate pe solul din interior. Colectați cât mai mult frunzi al morții și liniați la sol cu ​​el. Acest lucru va adăuga un confort pentru adăpostul dvs. când vă culcați.
  • Evitați să folosiți frunze verzi proaspete, deoarece puteți zdrobi umiditatea din ele și obțineți hainele umede.
  • Metoda 3 din 4:
    Construirea unui adăpost un cadru
    1. Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 10
    1. Configurați 2 ramuri robuste pentru a forma o formă "A". Utilizați ramuri care sunt de cel puțin 1/2-2 picioare (0.46-0.61 m) în lungime. Stați la sfârșit și le înclinați împreună, astfel încât vârfurile lor se întâlnesc. Utilizați iarba, frânghia sau șilicurile dvs. pentru a le lega împreună, astfel încât vârfurile formează un mic "V."
    • De asemenea, puteți găsi jurnale înalte pentru a le utiliza.
    • Setați ramurile astfel încât deschiderea sub ramurile fețelor departe de vânt.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în Jungle Pasul 11
    2. Legați un baston care este 2 ft (0.61 m) mai înalt decât tine la vârfurile cadrului A. Asigurați-vă că stickul este în mare parte drept. Odihniți un capăt în mic "V" în partea de sus a cadrului A și celălalt capăt al solului. Verificați dacă aveți suficient spațiu pentru a vă culca complet în adăpost. Legați ramura mai lungă la cadru, astfel încât ramura mai lungă să nu se deplaseze sau să se schimbe.
  • Săpați o gaură mică pentru a se odihni celălalt capăt al ramurii dacă doriți o stabilitate adăugată.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 12
    3. Acoperiți solul sub structura cu frunze și iarbă uscată. Utilizați cel puțin 6-10 în (15-25 cm) de așternut, astfel încât să nu vă culcați pe sol. Evitați utilizarea unor frunze verzi proaspete, deoarece acestea ar putea transfera ușor umiditatea corpului.
  • Imaginea intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 13
    4. Ramuri solide înclinate pe fiecare parte a stick-ului lung pentru a forma o ribcage. Așezați ramurile de pe fiecare parte a adăpostului, astfel încât acestea să se afle la un unghi de 45 de grade la filiala principală. Pauze sau taie orice ramuri care se extind peste ramura lungă, astfel încât adăpostul dvs. este compact. Completați toate fisurile dintre ramuri cât mai bine cât puteți.
  • Utilizați ramuri mai mici pentru a acoperi orice găuri sau fisuri și pentru a preveni scăderea resturilor.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 14
    5. Puneți ramurile moarte și frunzele deasupra rigurii. Începeți din partea inferioară a structurii și stradeți resturile pe cadrul pe care l-ați făcut. Cea mai groaznică vă faceți izolația, încălzirea veți rămâne și mai camuflate veți fi. Scopul de a stratifica frunzele de cel puțin 2 ft (0.61 m) grosime.
  • Acoperiți deschiderea cadrului dvs. cu mai multe bastoane dacă doriți să închideți complet adăpostul atunci când dormiți sau departe.
  • Metoda 4 din 4:
    Făcând un teepee
    1. Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în Jungle Pasul 15
    1. Ramuri lungi de susținere unul împotriva celuilalt pentru a forma un cadru de trepied. Utilizați ramuri care au aceeași lungime, astfel încât acestea sunt mai ușor de gestionat. Legați un capăt al ramurilor împreună cu fibră de plante, frânghie, șirețe sau o centură înainte de a le picioare în poziție verticală. Setați ramurile, astfel încât acestea să fie distanțe egale.
    • Dimensiunea ramurilor depinde de câte persoane doriți să se potrivească înăuntru. Cel puțin, răspândiți cele 3 ramuri suficient de departe pentru ca tu să stați confortabil.
    • Înclinați ramurile într-un cerc împotriva unui trunchi de copac dacă doriți un sprijin suplimentar.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în Jungle Pasul 16
    2. Înclinați mai multe ramuri de aceeași lungime față de cadrul trepiedului. Găsiți mai multe ramuri care sunt similare în lungime pentru a înconjura restul teepee. Când plasați o ramură, mergeți la partea opusă teepee și plasați o altă ramură, astfel încât teepee să rămână echilibrat.
  • Nu uitați să lăsați un spațiu pe o parte, astfel încât să puteți intra și în afara adăpostului dvs.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în Jungle Pasul 17
    3. Completați fisuri cu ramuri mai mici. Odată ce ați construit structura principală, căutați orice fisuri sau găuri în cadrul din Teepee. Utilizați bastoane mai mici și mai subțiri pentru a le umple în așa ceva, iar ploaia nu se află în interiorul adăpostului. Încercați să acoperiți cât mai multe dintre crăpături.
  • Imagine intitulată Construiți un adăpost natural în jungla Pasul 18
    4. Acoperiți exteriorul cu ramuri cu frunze pentru izolație. Utilizați ramuri robusi care au frunze pe ele pentru a adăuga o izolație suplimentară în teepee. Înclinați-le în mod egal peste teepee, astfel încât este izolat cât mai mult posibil.
  • Frunze și resturi moarte vor sufla în vânturi puternice, dacă nu folosiți mai multe ramuri pentru a le ține în poziție.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă adăposturile cât de mici puteți să păstrați cea mai mare căldură.

    Avertizări

    Multe dintre aceste structuri sunt temporare și vor trebui să fie reparate sau reconstruite după vremea severă.
  • Urmăriți insectele și plantele otrăvitoare în așternut înainte de a vă culca.
  • Aveți grijă de obiecte periculoase deasupra dvs. și adăpostul dvs., cum ar fi membrele moarte, roci sau noroi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar