Cum de a face față cerșetorilor care vă cer bani

Când sunteți într-un oraș, probabil veți întâlni oameni care vă cer bani. Uneori este greu să pleci de la un cerșetor. Cu toate acestea, acordarea de bani pe cerșetori va oferi doar o soluție foarte scurtă pe o problemă lungă. Prin tratarea cerșetorilor cu demnitate, exercitând unele inteligente de stradă și lucrul cu organizațiile de caritate și adăposturi locale, puteți face o diferență.

Pași

Metoda 1 din 3:
Care se ocupă de o întâlnire directă
  1. Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 1
1. Recunoașteți cerșetorul. În loc să le ignor, uită-te la ei. NOD, Zâmbiți sau salut să vă arătați că sunteți conștienți de prezența lor. Acesta este un răspuns plin de compasiune care nu vă va costa bani.
  • Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 2
    2. Refuză să dea bani politicos. Un apartament "nu" la cererea lor ar putea părea nepoliticos și netezit. În schimb, încercați ceva de genul ", aș vrea să vă ajut, dar nu am bani."Este respectuos și vă permite să evitați să vă simțiți ca un răufăcător.
  • Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 3
    3. Cereți cerșetorului ce au nevoie. Ai putea să-ți dai schimbarea de rezervă, dar nu poți controla ceea ce va fi folosit pentru. În schimb, dacă este sigur să faceți acest lucru, întrebați ce ar dori să cumpere. Dacă au nevoie de un bilet de autobuz, oferta de a cumpăra unul pentru ei. Dacă poartă pantofi în stare proastă sau se acoperă cu ziare, cereți dimensiunea pantofului sau oferta de a aduce o pătură. Acest lucru vede nevoile lor fizice și le dă, de asemenea, demnitatea și respectul că banii nu pot cumpăra.
  • Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 4
    4. Oferă alimente. Dacă sunteți lângă un restaurant sau o cafenea, oferiți-vă să cumpărați o ceașcă de cafea sau un sandwich. Acest lucru vă va permite să vă adresați cerșetorului într-un mod care este util și deschis. De asemenea, puteți fi asigurați cel puțin că vor avea mâncare sau o băutură caldă.
  • Țineți minte că unii cerșetori pot tranzacționa alimente pentru alte bunuri sau servicii. Nu puteți controla acest lucru odată ce îi predați mâncarea. Acest lucru nu se întâmplă tot timpul, dar este bine să păstrați acest lucru în minte, astfel încât să fiți conștienți de posibilele dezavantaje de a da un aliment cerșetor.
  • Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 5
    5. Direcționați cerșetorul la un adăpost. Dacă credeți că ar putea dormi pe stradă, spuneți-i să cunoască locația celui mai apropiat adăpost fără adăpost. Acest lucru îi va ajuta să coboare de pe străzi, cel puțin pentru o noapte. De asemenea, le va conecta cu servicii care le-ar putea da mijloacele de a se ridica din situația lor. Pentru a găsi locații de adăpost în întreaga lume, vizitați:
  • Link de stradă pentru adăposturile din Regatul Unit.
  • Administrarea adăpostului fără adăpost pentru adăposturi în Statele Unite.
  • Canada fără adăpost pentru adăposturi în Canada.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați-vă în siguranță
    1. Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 6
    1. Stați unde vă pot vedea oamenii. Vorbiți cu cerșetori pe străzi ocupate și bine luminate. Rămân în picioare, deoarece crouching sau ședință te face mai puțin vizibil. Nu urmați pe nimeni într-o alee goală sau un colț întunecat.
  • Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 7
    2. Ține-ți ochii pe cerșetor. Dacă dați instrucțiuni sau predarea unor alimente, nu vă uitați departe de cerșetor. Distragerea este un hoțăi comuni de tactici folosiți victimelor cu intenții bune. În timp ce majoritatea cerșetorilor nu sunt criminali, trebuie să utilizați întotdeauna prudență.
  • Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 8
    3. Rămân în mașină. În timp ce conduceți, ați putea fi tentați să ajutați un cerșetor la o lumină de trafic ieșind din mașină. Acest lucru ține traficul și vă pune în pericol de un accident de circulație. Recunoaște-i cu un nod sau un zâmbet, dar fă-o de la mașina ta.
  • Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 9
    4
    Protejați-vă de cerșetorii agresivi. Dacă un cerșetor devine agresiv, nu ar trebui să vă permiteți să fiți agresați. Shout pentru a atrage atenția asupra ta. Mergeți într-o afacere din apropiere și cereți asistență. Dacă vedeți un ofițer de poliție în zonă, spuneți-le despre situația dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Donarea către organizații de caritate sau adăposturi
    1. Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 10
    1. Da bani unei caritate locale. Căutați organizații de caritate care ajută oamenii să rămână de pe străzi și să ofere sprijin pentru persoanele fără adăpost. Dacă sunteți preocupat de cerșetori într-o țară pe care o vizitați, căutați o caritate care se concentrează asupra unei nevoi specifice, cum ar fi furnizarea de cărți și consumabile școlare pentru copii. Acest lucru le va păstra în școală și de pe străzi. Pentru a vă asigura că banii dvs. vor merge acolo unde este necesar, ați putea verifica:
    • Caritate Navigator, care ratează organizațiile de caritate pe baza nivelului de succes și urmați.
    • O listă de organizații de caritate de primă clasă din întreaga lume, situată la oferindwhatwecan.Org.
  • Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 11
    2. Sprijiniți un adăpost fără adăpost. Donează bani. Acest lucru vă va ajuta să vă îmbunătățiți comunitatea și să vă oferiți o modalitate de a sprijini persoanele fără adăpost în zona dvs. De asemenea, puteți dona articole altele decât banii. Ați putea lua în considerare:
  • Produse de igienă orală, cum ar fi periuțele de dinți, pasta de dinți și ața dentară.
  • Produse de igienă personală cum ar fi șervețele pentru copii sau șervețele sanitare.
  • Produsele de prim ajutor, cum ar fi bandaje și șervețele antiseptice.
  • Îmbrăcăminte, în special haine de iarnă vechi și pantofi.
  • Imagine intitulată Deal cu cerșetorii care vă cer pentru bani Pasul 12
    3. Voluntar la un adăpost sau o caritate locală. Puteți servi mese, ajutați la sortare prin donații și oferiți alte servicii după cum este necesar. Contactați adăpostul local pentru oportunitățile de voluntariat. Implicați-vă cu organizațiile de caritate pe care le dați pentru a vă simți impactul direct al donării dvs. financiare.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar