Cum de a construi scări spirale

O scară spirală poate face o adăugare atrăgătoare la orice casă sau structură multi-nivel. Construirea unei scări spirale este un pic mai complicată decât construirea unei scări regulate, dar cu instrumentele potrivite și planificarea atentă, este încă în cadrul bugetului mediu al proprietarului de case și de competențe. Înainte de a începe, este esențial să elaborați un plan de construcție detaliat care să stabilească precis dimensiunile scării, precum și dimensiunea, forma și poziția fiecărui pas. Odată ce ați făcut acest lucru, puteți începe să vă adunați și să vă asamblați materialele preferate în funcție de planul dvs. pentru a vă asigura că scara dvs. finită este atractivă, funcțională și structurală stabilă.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificarea aspectului scării dvs
  1. Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 1
1. Desemnează un colț neutilizat sau o zonă centrală deschisă pentru scară. Alegeți un loc între două etaje ale casei sau clădirii pe care credeți că le-ar face o locație bună pentru o scară spirală. Scari spirale tind să funcționeze cel mai bine în spații strâmte și părți ale camerei care nu primesc trafic de picior greu, cum ar fi colțurile. Dincolo de asta, unde vă puneți scara este în întregime până la dvs.
  • S-ar putea să vă așezați scara spirală în foaierul casei dvs. sau într-o cameră de zi jos, pe hol deschis, un garaj multi-nivel sau o altă zonă potrivită.
  • Înainte de a începe proiectul dvs., consultați codurile dvs. de construcție locale și vedeți ce criterii conțin despre scările spirale. În unele cazuri, codurile de construcție ar putea dicta că scările satisfac dimensiunile spațiale specifice, inclusiv lățimea.
  • Imagine intitulată Construirea scărilor spirală Pasul 2
    2. Măsurați de la podea la podea pentru a găsi înălțimea scării. Extindeți o bandă de măsurare de la nivelul solului la podeaua inferioară la nivelul solului la etajul superior (sau invers). Notați măsurarea pe care o obțineți la cel mai apropiat /8 în (0.32 cm). Acest număr vă va spune exact cât de mare trebuie să fie scările dvs.
  • Dacă unul sau ambele etaje sunt mochete, asigurați-vă că ați început măsurarea de la pardoselile solide subiacente, mai degrabă decât partea superioară a covorului, deoarece aceasta este suprafața pe care o veți construi.
  • Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 3
    3. Dați scara dvs. un diametru minim de 26 inci (66 cm). În general, cu cât scara ta este mai largă, cu atât va fi mai bine și va fi mai sigur. Diametrul total al scării spirală, totuși, poate fi limitat de cantitatea de spațiu pe care o aveți la dispoziție. În mod ideal, doriți ca treptele sau pașii să fie de cel puțin 26 de centimetri (66 cm) în scopul de a oferi cât mai multă siguranță și ușurință a navigației.
  • Planificați adăugarea a cel puțin 2 inci (5.1 cm) la diametrul ales al scării dvs. pentru a asigura un clearance adecvat de-a lungul balustracii exterioare.
  • Scara dvs. spirală poate fi nevoie să fie o anumită lățime minimă dacă va servi ca scara principală pentru casa dvs. Pentru mai multe informații despre diametrele scărilor sau alte considerente de siguranță, consultați inspectorul dvs. local de clădiri sau discutați cu un contractor calificat.
  • Imagine intitulată Construirea scărilor spirală Pasul 4
    4. Asigurați-vă că treptele dvs. sunt de cel puțin 7.5 inci (19 cm) adânc în centru. Potrivit codurilor naționale de clădiri din U.S., Adâncimea minimă a benzii de rulare pentru o scară spirală este de 7.5 inci (19 cm) la un punct de 12 centimetri (30 cm) de la capătul îngust al fiecărui road. Aceasta înseamnă că, dacă doriți ca suprafața dvs. să fie de 36 de centimetri (91 cm), vor trebui să fie de cel puțin 7 ani.5 inci (19 cm) adânc în interiorul secțiunii mijlocii. Faceți o notă despre acest lucru pe măsură ce vă prezentați dimensiunile individuale ale scării.
  • Amintiți-vă că codurile de construcție (și, prin urmare, adâncimi minime de rulare necesare) pot diferi de la locul de loc. Pentru a evita erorile costisitoare, este întotdeauna o idee bună să verificați înainte de a construi.
  • Spre deosebire de treptele de scări obișnuite, trecând pe o scară spirală conică pe marginea interioară în care se atașează la coloana de susținere centrală.
  • Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 5
    5. Calculați numărul exact și distanța dintre pașii dvs. Împărțiți înălțimea scării (în inci) cu 7, care este creșterea ideală sau cantitatea de distanță verticală între fiecare pas, pentru majoritatea scărilor. În jurul acelui număr la cel mai apropiat pas întreg, apoi împărțiți încă o dată înălțimea de numărul total de pași pentru a afla cât de multă distanță va trebui să plecați între fiecare pas.
  • Pentru o scară planificată care va fi de 96 de centimetri (240 cm) ridicată, veți împărți 96 de 7 pentru a obține 13.71 sau 14 pași. Apoi, veți împărți 96 de 14 pentru a concluziona că fiecare pas ar trebui plasat 6.85 inci (17.4 cm).
  • Fiecare pas al scării dvs. trebuie, de asemenea, să ofere un minim de 6 ft (1.8 m), 6 în (15 cm) de spațiu pentru a satisface codurile naționale de construcție.
  • Bacsis: Este posibil să fie necesar să adăugați sau să scăpați un pas din planurile dvs. dacă codurile dvs. locale de construcție prescriu o anumită înălțime minimă sau maximă.

  • Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 6
    6. Elaborarea unui plan detaliat de construcție pentru scara spirală. Acum că ați rezolvat dimensiunile necesare pentru scara dvs., le schițați pe o bucată de hârtie. Acest lucru vă va oferi un ajutor vizual la îndemână pe care îl puteți trimite înapoi în timpul procesului de construcție. Asigurați-vă că etichetați planurile dvs. cu toate măsurătorile importante, inclusiv înălțimea și diametrul scării, numărul exact de pași și adâncimea optimă și distanța fiecărei benzi.
  • Verificați dublu planurile pentru a confirma că sunt cât mai complete și precise posibil. Făcând o greșeală în faza de planificare s-ar putea sfârși să vă costă timpul și banii odată ce ați început să construiți.
  • Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 7
    7. Luați în considerare achiziționarea unui kit de scară spirală modulară pentru ușurința de asamblare. Cele mai multe scări spirale nu sunt construite din pământ în sus. În schimb, ele sunt asamblate din kituri modulare, care vin într-o varietate de dimensiuni, materiale și stiluri. Dacă doriți doar să adăugați o scară spirală atractivă în spațiul dvs. de locuit fără lucrarea dureroasă de măsurare, tăiere și configurare a fiecărei componente, un kit modular este calea de parcurs.
  • Kiturile modulare sunt complete cu tot ceea ce trebuie să vă puneți scara împreună, împreună cu instrucțiuni detaliate complete, pentru a vă ghida prin procesul de asamblare de la început până la sfârșit.
  • Seturile de scară spirală modulară pot varia în preț de la un număr de 1.000 de dolari la 100.000 $ sau mai mult.
  • Bacsis: Comparați diferite opțiuni online pe site-urile web ale principalelor centre de îmbunătățire la domiciliu sau căutați întreprinderi în zona dvs. care se specializează în fabricarea kiturilor modulare scărilor.

    Partea 2 din 3:
    Instalarea coloanei centrale
    1. Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 8
    1. Marcați locația coloanei centrale folosind un bob plumb. Un Plumb Bob este un tip de instrument folosit pentru a verifica liniile de construcție verticale. Suspendați Plumb Bob cu mâna dintr-un punct direct deasupra unde doriți ca coloana centrală să meargă. Capătul ponderat al instrumentului va determina cablul atașat să formeze o linie dreaptă de sus în jos. Când bobul se oprește, marcați locul indicat pe podeaua nivelului inferior cu un creion.
    • Dacă instalați scara într-o zonă cu covor, lemn de esenta tare, ţiglă, sau pardoseli laminate, va trebui să scoateți materialele de pardoseală pentru a expune și marca subfloorul dedesubt. Ancorarea coloanei centrale a scării dvs. direct la substratul va contribui la asigurarea unei stabilități maxime.
  • Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 9
    2. Tăiați o secțiune de țeavă de oțel pentru a servi ca coloană centrală. Programul 40 țeavă cu 3-3.5 în (7.6-8.9 cm) Diametrul va funcționa bine pentru majoritatea proiectelor. Marcați înălțimea intenționată a scării pe marginea țevii, apoi utilizați o ferăstrău circular echipat cu o lamă de ferăstrău din oțel carbon sau o sculă rotativă cu un disc de măcinare pentru ao tăia la dimensiune.
  • Scările din lemn pot fi construite în jurul unui post de lemn, mai degrabă decât o țeavă de metal.
  • Dacă ați optat pentru un kit modulular scară spirală, acesta va include o coloană centrală care a fost prefabricată la o lungime care se potrivește cu specificațiile casei dvs.
  • Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 10
    3. Ancorează coloana centrală la substratul folosind o placă de lemn sau oțel. Pentru a face propria placă de bază, taie a /2 în 1.3 cm) foaie de lemn într-o pătrat de 12 in (30 cm) x 12 in (30 cm), apoi găurați o /16 în 1.1 cm) în fiecare colț pentru a face loc pentru /8 în (0.95 cm) șuruburi din lemn sau șuruburi de ancorare a betonului. Conduceți un șurub sau șurub prin fiecare gaură și în substrat pentru a fixa placa de bază și pentru a ține coloana centrală în poziție.
  • Dacă nu ați făcut deja, trageți materialul de pardoseală din zona de lucru pentru a avea acces la substratul.
  • Alternativ, puteți achiziționa o placă de bază din oțel premade pentru a se potrivi coloanei centrale. Acestea au de obicei sloturi pentru șuruburi sau șuruburi turnate direct în ele.
  • Pentru a garanta că coloana centrală va susține greutatea scării finalizate, cât și a ocupanților săi viitori, este important să o asigurați direct la un gunoi sau o secțiune nedeteriorată a subflorării betonului.
  • Partea 3 din 3:
    Asamblarea pașilor și a altor componente
    1. Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 11
    1. Îndepărtați o serie de șanțuri de rulare scări la dimensiunile necesare. Dați-vă în jos la centrul local de îmbunătățire a casei și cumpărați un set de blanuri de rulare scări în materialul preferat și finisaj. Asigurați-vă că aveți suficientă materie primă pentru a modela numărul de pași pe care ați calculat-o în timp ce vă planificați aspectul. Tăiați treptele folosind un bandsaw, amintindu-vă că trebuie să fie de cel puțin 7 ani.5 inci (19 cm) adâncime de 12 inci (30 cm) în interiorul capătului îngust.
    • Este o idee bună să ridicați 2-3 goluri suplimentare în cazul în care faceți o greșeală în timp ce vă tăiați primele trepte de cuplu.
    • Dacă intenționați să construiți o scară de lemn, veți fi, de asemenea, responsabili pentru tăierea propriei dvs Striveri, balustre, balustrade, și opțional creșterile, Toate acestea vor necesita o expertiză extinsă de prelucrare a lemnului.

    Bacsis: Crearea unui șablon de hârtie reutilizabilă poate face mult mai ușor de măsurare și tăiere a scărilor identice.

  • Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 12
    2. Utilizați treptele metalice premade pentru a simplifica plasarea și instalarea. Trenurile preparate sunt măsurate și modelate în conformitate cu codurile naționale de clădiri, ceea ce înseamnă că vă pot economisi timp și muncă considerabilă. Puteți să le instalați ca-este sau să le completați cu capace din lemn în aceeași formă și dimensiune pentru un aspect mai natural.
  • Există multe companii care produc preparate preparate concepute special pentru scari spirale.
  • Dacă lucrați cu un kit modulular scări, ar trebui să vină cu trepte preparate, capace de rulare și distanțiere.
  • Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 13
    3. Aranjați treptele în jurul coloanei centrale într-un model suprapus. Asigurați-vă că marginea din față a fiecărei benzi următoare se blochează pe marginea din spate a benzii de rulare anterioare cu aproximativ 1 din (2.5 cm). Acest lucru va oferi o cantitate confortabilă de cameră, asigurându-se în același timp că scările sunt în siguranță pentru a merge pe. Poziția și asigurați fiecare dintre treptele dvs. unul câte unul pentru a finaliza formarea spirală la aterizarea la nivel superior.
  • Fixați treptele de lemn prin tăierea unui gât în ​​capătul îngust și înșurubați-le sau înșurubați-le în coloana centrală. În funcție de stil, s-ar putea ancora capetele mai largi la scările exterioare Stringer, de asemenea.
  • Cele mai multe trepte din metal premade sunt concepute pentru a fi alunecate pe coloana centrală și au strâns în jos. Unele kituri includ distanțiere alternativă pentru a elimina presupunerile implicate în obținerea fiecărui pas exact la aceeași distanță.
  • Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 14
    4. Atașat o mână de mână pentru a oferi stabilitate suplimentară la scară. Kitul dvs. modular trebuie să vină fie cu o mână pre-curbată, fie o lungime dreaptă de material cu direcții de tăiere și modelare. Crafting un handrav elicoidal de la zero este mai dificil. Cea mai rapidă modalitate de a face acest lucru este de a forma o lungime de oțel sau un alt metal flexibil manual prin hrănirea acestuia printr-o rolă.
  • Cu excepția cazului în care sunteți calificat în prelucrarea metalelor și aveți acces la mașini specializate, probabil că veți găsi mai ușor să achiziționați doar o mână sau să faceți una la specificațiile dvs. precise.
  • O altă opțiune comună pentru fabricarea balustradelor din lemn este de a tăia secțiuni scurte curbate din mai multe bucăți de lemn.
  • Imagine intitulată Build Scări Spirale Pasul 15
    5. Instalați balustre între trepte și balustradă la intervale regulate. Dacă vă referiți la propriile componente ale scării, puteți găuri găuri la fiecare 4-6 cm (10-15 cm) în marginile exterioare ale treptelor înșiși sau cu șiruri adiacente pentru a vă potrivi balustrelor de alegere. Cu un kit modular, tot ce trebuie să faceți este să înșurubați bucățile asemănătoare tijei în sloturile lor desemnate din ansamblu. Odată ce a fost făcut, scara spirală va fi completă!
  • Verificați pentru a vă asigura că toate balustrele dvs. sunt sigure. Un balustru liber este un accident care așteaptă să se întâmple!
  • Balustrele sunt o atingere funcțională, precum și una decorativă - cuprinde părțile laterale ale scării, ceea ce ajută la prevenirea căderilor și a altor nerespectări.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Un contractor sau consultant poate oferi, de asemenea, sfaturi valoroase privind considerațiile importante, cum ar fi locul în care să vă puneți scara, cât de mare ar trebui să fie, și ce stiluri și materiale ar putea să completeze aspectul casei dvs.
  • Construirea unei scări spirale de la pământ în sus este total posibilă pentru proprietarii de case cu experiență în construcții, dar este departe de un proiect de weekend. Dacă nu sunteți încrezător în capacitatea dvs. de a face acest lucru pe cont propriu, luați în considerare angajarea unui contractor calificat.
  • Costul minim mediu al unei scări metalice prefabricate este de aproximativ 3.000 de dolari. Poate costa mai mult sau mai puțin pentru a construi o scară, în funcție de stilul și dimensiunea alese și de materialele specifice utilizate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar