Cum să urcați în siguranță o scară

Scările sunt peste tot și vin în multe forme diferite pentru a se potrivi cu multe nevoi diferite. Folosirea scărilor vă poate aduce la înălțimi mari, dar fără o tehnică adecvată, vă pot trimite înapoi la pământ puțin prea repede. Cu toate acestea, angajarea unei tehnici adecvate poate face ca o scară ascendentă ca fiind sigură ca orice alt instrument din garaj. Totul de la materialul propriu-zis la unghiul de scară adecvat poate părea evident, dar sunt extrem de importante.

Pași

Partea 1 din 2:
Folosind scara
  1. Imagine intitulată urcă o scară în condiții de siguranță Pasul 1
1. Ridicați scara. Țineți scara astfel încât fiecare picior să fie plantat ferm împotriva solului. Ridicați partea superioară a scării și mergeți spre perete. Dacă aveți o scară de prelungire, ridicați treptele, fie cu mâna, fie prin utilizarea roții de frânghie și scripete.
  • 2. Setați scara la un unghi de 75 ° cu solul. Cea mai simplă modalitate de a realiza acest lucru este în picioare cu degetele de la picioare atingerea picioarelor scării și întinzându-vă brațele înainte. Palmele tale ar trebui să poată ajunge la o treaptă a scării când brațele tale sunt complet extinse. Dacă unghiul este prea abrupt, scara ar putea să se întoarcă înapoi - prea superficială și ar putea să alunece sau să se îndoaie în mijloc.
  • De asemenea, puteți obține acest unghi trăgând picioarele scării departe de perete aproximativ ¼ din lungimea totală a scării.
  • Imagine intitulată urcă o scară în condiții de siguranță Pasul 3
    3. Asigurați-vă că picioarele sunt sigure. Așezați întotdeauna picioarele paralele cu peretele și pe teren ferm, la nivel de nivel. Nu este niciodată în siguranță să plasați scara pe partea de sus a oricăror obiecte pentru a obține o înălțime suplimentară.
  • Pe sol moale, răsturnați picioarele scării în sus pentru a expune Spurs și stomp pe trenul de jos pentru a pătrunde în sol.
  • Pe teren inegal, o scară Leveler este singura modalitate sigură de a extinde în mod eficient un picior al scării.
  • Dacă este posibil, puteți, de asemenea, să strângeți o clipă în sol în spatele picioarelor pentru a ajuta la alunecare.
  • Imagine intitulată urca o scară în condiții de siguranță Pasul 4
    4. Asigurați-vă că partea de sus a scării este sigură. Ambele șine laterale ar trebui să fie susținute la fel de susținute și plasate pe o suprafață uniformă. Scara nu ar trebui să alunece sau să se rătăcească când puneți greutate împotriva ei. Ori de câte ori practic, legați partea superioară a scării pentru ao fixa pe perete.
  • Dacă scara este complet extinsă, este posibil să doriți să legați și la mijlocul secțiunii.
  • 5. Urcați scara menținând trei puncte de contact. Ar trebui să urcați întotdeauna o treaptă la un moment dat, mutați doar o mână sau un picior la un moment dat. Întotdeauna se confruntă cu scara pe măsură ce urcați și folosiți doar treptele pentru a urca opuse șinelor laterale.
  • Partea 2 din 2:
    Luând măsuri de precauție suplimentare
    1. Imagine intitulată urca o scară în condiții de siguranță Pasul 6
    1. Utilizați accesorii pentru a ajuta la stabilizarea vârfului scării. Există o varietate de sarcini care solicită o scară și o varietate de accesorii pentru partea de sus a scărilor care vă pot ajuta să completați mai ușor și în siguranță aceste sarcini.
    • Moale "Mitts" care alunecă peste partea superioară a șinelor laterale pot oferi o prindere suplimentară și protejează suprafața de deteriorarea faptului de scară.
    • Stabilizatorii de scară lărgind în principiu punctele la care se odihnește partea superioară a scării. Acest lucru poate fi util pentru a proteja siding fragil sau pentru a șterge lățimea unei ferestre.
    • Atașamentele unice de sprijin sunt necesare ori de câte ori scara este înclinată pe o suprafață mai îngustă decât lățimea scării, ca un pol de telefon. Se montează pe scară deasupra treptului superior dintre cele două șine laterale.
  • Imagine intitulată urcă o scară în condiții de siguranță Pasul 7
    2. Evitați scările de aluminiu atunci când lucrați cu energie electrică. Scările de aluminiu tind să fie cea mai ușoară greutate, dar sunt și conductori electrici. Deci, ori de câte ori trebuie să plasați scara lângă o linie electrică live sau un dispozitiv de fixare sau chiar și atunci când lucrați cu unelte electrice cu cablu, este cel mai bine să utilizați o scară din lemn sau din fibră de sticlă, deoarece nici conductorii electrici nu sunt.
  • Chiar dacă utilizați scări din lemn sau din fibră de sticlă, încercați să evitați să intrați în contact cu orice fire electrice.
  • 3. Inspectați scara dvs. pentru deteriorarea de multe ori. Verificarea tuturor părților în mișcare, cum ar fi picioarele și încuietorile de rung, precum și integritatea generală a scării, pot preveni cele mai grave accidente. De asemenea, este important ca scara să fie curată de orice substanțe străine care ar putea fi alunecoase, lipicioase, corozive, conductive sau altfel un pericol adăugat pentru a utiliza scara.
  • Imagine intitulată urcă o scară în condiții de siguranță Pasul 9
    4. Consultați eticheta de siguranță a scării. Toate scările sunt vândute cu o etichetă pe partea exterioară a uneia dintre șinele laterale care detaliază scările maxime, datorie (sau greutatea maximă) și alte informații de siguranță utile. Amintiți-vă că greutatea maximă include greutatea corpului, a hainelor, a uneltelor și a oricăror accesorii atașate la scară.
  • sfaturi

    Cel mai înalt pas în picioare este de cel puțin trei metri de partea de sus a scării, dar ca o regulă de degetul mare, nu stați pe primele trei trepte ale unei scări.
  • Purtați pantofi de acoperire în siguranță, închis și verificați întotdeauna tălpi pentru noroi sau alte substanțe alunecoase înainte de alpinism.
  • Ori de câte ori este posibil, aveți pe cineva să se supună fundului scării pentru o stabilitate suplimentară.
  • Avertizări

    Niciodată nu se confruntă cu scara în timp ce stați pe ea.
  • Nu încercați să mutați scara în timp ce încă o dată pe ea.
  • Căutați întotdeauna linii de putere aeriene lângă dvs. înainte de a vă înființa scara!
  • O scară complet extinsă este de vârf, atât de mică, atât de scăzută, înainte de a se mișca sau scara ar putea fi greu, mai ales într-o zi cu vânt.
  • Nu depășiți cu o parte sau alta, pur și simplu mutați scara în schimb. Acest lucru va dura mai mult, dar supraevaluarea este cea mai frecventă cauză a căderilor de pe o scară.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar