Cum de a construi pași concreți

Construirea propriilor pași concreți este un proiect provocator și intensiv, dar este, de asemenea, un mare economizor de bani. Dacă sunteți un Diyer experimentat cu unele cunoștințe de a lucra cu beton, vă puteți face propriile pași cu materialele potrivite și o planificare atentă. Odată ce v-ați planificat scările, va trebui să construiți o sub-bază robustă și o formă de scări armată. După aceea, este timpul să vă turtezi și să vă terminați betonul.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificați scările
  1. Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 1
1. Echipați-vă cu un vocabular de scară. Fiecare pas este alcătuit din 2 părți principale: un risitor, care este partea verticală a pasului, iar suprafața de rulare, care este partea pe care o faceți. Alți termeni importanți care știu când se construiește scările dvs. includ:
  • linia de pitch, o linie imaginară care rulează de la buza scării de jos la buza pasului superior. "Pitchul" scărilor este unghiul dintre baza scărilor și linia de pitch.
  • creştere, care este înălțimea totală a scării dvs. de la baza sa la pasul superior.
  • alerga a scărilor dvs., care este adâncimea scării, măsurată din partea din față a scării în spate.
  • Striveri a scărilor dvs. sunt suporturile laterale către fiecare parte a fiecărui pas. Măsurătorile pentru ridurile dvs. vor fi utilizate în crearea formelor dvs. de beton.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 2
    2. Măsurați dimensiunile pentru scări. În primul rând, va trebui să găsiți creșterea totală a scărilor dvs., care poate fi găsită prin măsurarea înălțimii totale de la baza planificată la nivelul superior / podeaua pe care o construim până la. Atunci:
  • Măsurați rularea pașilor prin găsirea distanței dintre partea cea mai mare și cea mai mare parte a scării.
  • Găsiți lățimea scărilor dvs. prin măsurarea distanței dintre limitele din stânga și cele mai drepte ale pașilor planificați.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 3
    3. Calculați numărul de scări de care veți avea nevoie. Puteți face acest lucru prin găsirea creșterii (înălțimea totală de la nivelul inferior la nivelul superior) al scărilor dvs. și împărțind acest număr de înălțimea creșterii (înălțimea fiecărui pas). Standardurile standard sunt între 6 și 8 în (15-20 cm). Codul clădirii din unele state stabilește înălțimea maximă a crescut la 8.25" (21 cm), dar ar trebui să vă asigurați că ați verificat codul dvs. local de construcție pentru a preveni crearea scărilor care încalcă codul de stat sau ordonanțele locale.
  • Dacă acest număr iese ca o zecimală, trebuie să vă îndreptați până la următorul număr întreg.
  • Dacă scările dvs. sunt construite, astfel încât suprafața de suspendare este un pas sub nivelul / podeaua pe care o construim până la numărul de trepte de care aveți nevoie va fi de 1 mai puțin decât numărul de ascensoare. În caz contrar, veți avea nevoie de un număr egal de trepte și ascensiuni.
  • Există multe site-uri online care oferă calculatoare simple pas pentru a simplifica acest proces. Ar trebui să puteți găsi aceste informații printr-o căutare generală pe Internet a "Scară Calculator." Aceste calculatoare vă vor ajuta să determinați specificațiile exacte ale pașilor dvs., inclusiv numărul de trepte, înălțimea fiecărui risitor, lungimea stringerului, linia de pitch și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 4
    4. Determinați înălțimea și adâncimea benzii de rulare. Adâncimea fiecărei benzi (suprafața superioară a pasului) este puțin mai flexibilă, dar fiecare ar trebui să fie de cel puțin 11 inci (27.9 cm) pentru a găzdui ambele picioare mari și mici.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 5
    5. Găsiți înălțimea creșterilor voastre. Împărțiți creșterea totală (înălțime) a întregii scări prin numărul de ascensoare. În general, ar trebui să rotunjim înălțimea de ridicare a pașilor dvs. la cel mai apropiat 1/16 inch (1.6 mm).
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 5
    6. Găsiți lungimea strorităților. Strângerile scărilor dvs. vor forma părțile laterale ale formularului dvs. pe ambele părți ale scării. Pentru a găsi lungimea strorităților dvs., înmulțiți creșterea totală de la sine. Apoi multiplicați rula totală de la sine. După aceea, va trebui să:
  • Adăugați creșterea înmulțită cu ea însăși și rularea înmulțită cu ea însăși împreună și apoi Luați rădăcina pătrată din acel număr.
  • În cele din urmă, găsiți unghiul de stringeri prin luarea sine inversă (păcat) din creșterea totală împărțită pe durata strorării dvs.
  • Este posibil să fie mai ușor să utilizați un calculator, un telefon sau un calculator online pentru a găsi lungimea și unghiul de șiruri. Simbolul rădăcinii pătrate va arăta ca un semn de verificare sau un marcaj de verificare cu un vârf orizontal (√).
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 7
    7. Plan pentru balustrade dacă aveți nevoie de ele. Este posibil să trebuiască să instalați paranteze în beton atunci când se toarnă, deci determinați dacă balustradele sunt o necesitate pentru scările dvs. Dacă scările sunt lângă un perete, puteți atașa întotdeauna o mână de mână.
  • Partea 2 din 3:
    Așezând baza de bază
    1. Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 6
    1. Participați la baza pașilor dvs. Acum că știți dimensiunile generale ale pașilor dvs., puteți să vă ocupați zona în care vă veți construi pașii. Ciocan de lemn în pământ la fiecare colț al bazei scărilor.
    • Măsurați din colț la colț pentru a vă asigura că aspectul dvs. este în mod corespunzător, iar dimensiunile sunt corecte.
    • Pentru a vă asigura că mizele dvs. sunt aliniate uniform, rulați o lungime de șir între mizele din jurul perimetrului și utilizați șirul pentru a vă verifica mizele sunt aliniate corespunzător.
    • Nu rulează o linie între mizele dvs. pentru a menține alinierea poate duce la mai multă muncă din partea dvs. În scenariul cel mai rău caz, un perimetru slab aliniat poate duce la un produs finit înclinat / înclinat.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 7
    2. Excavați zona în care vor fi turnate pașii dvs. Va trebui să utilizați o lopată pentru a sapa 4-8" (10.2-20.3 cm) sub nivelul solului bazei scărilor. Săpat în limita șirului pe care l-ați configurat pentru a preveni săparea mai mult decât trebuie.
  • Această excavare este destinată să îndepărteze pietre, copaci, iarbă, arbuști și orice altceva care ar putea interfera cu turnarea betonului. De asemenea, va trebui să puneți o sub-bază pe care se va odihni betonul.
  • Deoarece sub-baza dvs. ar trebui să fie de cel puțin 4-8 ani" (10.2-20.3 cm) gros, va trebui să săpați cel puțin atât de departe sau să creșterea primului dvs. pas va fi mai mare decât planificați.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 8
    3. Tăiați piesele pentru formularul dvs. Folosind dimensiunile pe care le-ați luat pentru scară, tăiați bucăți de lemn de resturi sau cherestea de clasa inferioară, astfel încât să aveți o placă pentru a se ridica pentru fiecare pas și două plăci pentru atritele (una pentru fiecare parte a formei dvs. de scări).
  • Utilizați 2 în × 6 în (5.1 cm × 15.2 cm), 2 în × 8 în (5.1 cm × 20.3 cm), sau placaj care este /4 în (19 mm) grosime.
  • Formularul dvs. ar trebui să excludă partea superioară și inferioară a întregii scări. Partea orientată spre sol a formelor Stringer trebuie să fie tăiate pentru a îndeplini linia de pitch (unghiul) scării, iar partea de sus trebuie tăiată într-un mod de zigzag pentru a urma creșterea și adâncimea fiecărei benzi (pas).
  • Dacă vărsați pași de beton care formează un unghi drept (formă L), formularele dvs. Stringer nu trebuie să fie tăiate pe un unghi. În acest caz, Stringerul dvs. va urma întreaga rulare și va crește pe scări.
  • Ar trebui să radeți un unghi ușor în partea inferioară a fiecărei plăci de forme de creștere, excluzând placa de fund de fund. În acest fel, atunci când vă vărsați betonul, veți putea să vă lăsați ușor zona din colțurile fiecărui pas.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 9
    4. Asamblați forma dvs. de beton. Utilizați șuruburi și un burghiu de alimentare pentru a atașa fiecare placă de formare a rândurilor la șiruri. Puteți face acest lucru prin așezarea fiecărui formular prin stringă, astfel încât partea inferioară a fiecărui stringer este plat pe pământ și partea zigzag a Stringerului este orientată spre punctele sale orientate spre sus.
  • Șurub 2 în × 4 în (5.1 cm × 10.2 cm) se scală în formă și le fixează la sol cu ​​mize de lemn pentru a împiedica închiderea formularului.
  • Spațiu-vă șiruri să fie aproximativ lățimea planificată a scărilor. Apoi puteți pune panourile de formare a părții de-a lungul zigzelor din Stringer care se potrivește cu creșterea ascendentă a fiecărui pas. Acum, ar trebui să puteți utiliza cu ușurință burghiul de alimentare pentru a atașa fiecare placă de formare a panourilor cu formularul Stringer.
  • Dacă scările dvs. formează un unghi drept (formă L), ar trebui să le puteți sprijini pe o bază obiect robustă, astfel încât fiecare formă de forminger este orientată ca o scări normală. Este posibil să trebuiască să plasați o placă între șiruri pentru a le stabiliza până când vă înșurubați prima placă a formei de rulare în poziție.
  • Asigurați-vă că nu există lacune în forma dvs. și că panourile se aliniază în mod egal. Orice lacune poate duce la scurgeri de beton prin formularul dvs., iar inegalitatea va duce la pași inegali. Când te uiți la forma ta din lateral, ar trebui să arate ca pași finalizați.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 10
    5. Așezați-vă subcase. Pașii dvs. de beton vor sta pe un subcase de umplere granulară, cum ar fi piatra de calitate deschisă, care vă va proteja pașii betonului turnat de la schimbările din pământ sau deteriorarea. Veți avea nevoie de 4-8" (10.2-20.3 cm) de umplere pentru subcase.
  • După plasarea subcase-ului dvs., va trebui să vă retrageți până când este ambalat extrem de ferm, nivel și stabil. Utilizați o placă plată lungă și un nivel pentru a verifica nivelul subcaselor dvs.
  • Proiectele mai mici pot fi făcute cu o manevră de mână, care este, în esență, o placă metalică grea, fixată la un mâner din lemn. Proiectele mai mari ar putea cere să utilizați o mașină compactor de plăci.
  • Nerespectarea unei subcase robuste poate duce la crăpături, deteriorare sau defecțiuni structurale în pașii dvs. betonați. Forța betonului dvs. depinde de o subbază solidă.
  • Poate doriți să puneți o plasă de sârmă groasă de pe partea de sus a subcaselor dvs. pentru a întări betonul pe care îl veți furniza. Ideea este, chiar dacă fisurile dvs. de beton, plasa îl va ține în loc, astfel încât integritatea scărilor dvs. este menținută.
  • Dacă locuiți într-un climat mai rece, puteți aplica un strat de Styrofoam 2 inchi (5.1 cm) Deep înainte de a adăuga pietriș, astfel încât înghețarea nu îngheață sub pașii tăi și le dăunează.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 11
    6. Plasați formularul dvs. Se potrivesc formei de scări în poziție peste subcase, slotând-o în spațiul creat de nivelul solului / podeaua și nivelul pe care îl construim scările până la. Odată ce formularul dvs. este în vigoare, utilizați un nivel pentru a verifica dacă nu este înclinat o direcție sau cealaltă. Este posibil să trebuiască să adăugați un pic de umplere la ambele sau pe ambele părți ale formularului dvs. pentru a vă asigura că este la nivel.
  • Poate doriți să oferiți formularul dvs. a foarte unghi ușor de coborâre. În acest fel, când plouă, apa va scurge pașii.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 14
    7. Construiți o cușcă de rebar în forma dvs. O cușcă de rebar va oferi o armare suplimentară și va ajuta scările să dureze mai mult. Utilizați rebar care este de cel puțin 3/8 de inch (.95 cm) în diametru și conectați-l cu legăturile de sârmă.
  • Partea superioară a cuștii de rebar ar trebui să fie de cel puțin 2 inci (5 cm) sub înălțimea pașilor finali.
  • Utilizați tăietori de șuruburi sau un șlefuitor de unghi pentru a tăia bucățile de rebar la lungimea potrivită.
  • Veți avea nevoie de un twister pigtail pentru a fixa legăturile de sârmă.
  • Partea 3 din 3:
    Turnând și terminând scările de beton
    1. Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 15
    1
    Se amestecă betonul. Pentru un proiect la fel de mare ca o scară, probabil că va trebui să închiriați un mixer de ciment mic. Urmați instrucțiunile din amestecul de beton bagat pentru a determina cât de multă apă trebuie să adăugați.
    • Proiectele mai mici, cum ar fi construirea unui singur pas, ar putea fi posibile fără un mixer de ciment. Ați putea amesteca betonul cu mâna într-o roabă. O altă alternativă este de a crea o cutie de amestecare (denumită și o cutie de mortar) utilizând lemn de resturi / de grad scăzut pentru a crea un rezervor improvizat în care vă puteți amesteca betonul.
    • Adăugați colorant în beton înainte de a le amesteca pentru a schimba definitiv culoarea.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 13
    2
    Se toarnă betonul. Transferați betonul în formularul dvs. cu o lopată, roabă sau (pentru proiecte mai mari) pâlnia care a venit cu mixerul de ciment. Dacă utilizați o roabă, ați putea construi o rampă de pământ, astfel încât să puteți roti cimentul până la buza formei și vârful din beton.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 14
    3. Șapă (aplatizează) suprafața betonului. Așezați un instrument de piatră, ca o mistrie lungă sau o scândură lungă de lemn, plat de-a lungul părților superioare ale formei dvs. și, care lucrează de la înmormântare la coborâre, lucrați instrumentul de-a lungul formularului pentru a aplatiza și a netezi betonul. Odată ce ați terminat strigătul, betonul dvs. ar trebui să înceapă să se uite mai mult ca produsul finit.
  • Dacă utilizați o placă de lemn sau o bord, ar trebui să fie cât mai drept posibil și fără deformări și alte nereguli. Acestea pot crea gouge sau pot lăsa suprafața betonului dvs. neuniform.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 15
    4
    Plutiți betonul dvs. Plutirea implică apăsarea unei suprafețe plane de-a lungul vârfului betonului pentru a provoca "cremă" (partea fără pietriș al betonului) pentru a ajunge la suprafață. Un instrument de taur float este ideal pentru acest proces, deși ar putea să nu fie necesar pentru proiecte mai mici.
  • Proiectele mai mici ar putea necesita numai utilizarea unui plutitor de magneziu portabil. Aceste tipuri de floturi sunt extrem de durabile și sunt concepute pentru a aluneca pe suprafața betonului dvs. liniștit cu ușurință.
  • Pentru a folosi un plutitor de taur, împingeți-l de pe tine peste partea de sus a betonului, păstrând capătul din spate al flotorului ușor ridicat, apoi trageți plutitorul înapoi spre dvs., menținând capătul din față ușor ridicat. Plutiți întreaga suprafață a betonului dvs. bine.
  • Dacă ați folosit un plutitor de taur, ar trebui să utilizați un plutitor de magneziu portabil pentru a trece peste suprafață încă o dată când ați terminat. Utilizați propuneri lungi și măturate pentru cele mai bune rezultate. În acest moment, nu este neobișnuit să vezi apa sângerată pe suprafața betonului.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 16
    5. Periați betonul pentru o tracțiune îmbunătățită. Trageți o mătură de împingere rigidă pe suprafața betonului pentru a crea caneluri fine în suprafață. Betonul neted poate fi foarte alunecos, care poate fi deosebit de periculos pentru pașii betonului.
  • Utilizați presiunea luminii atunci când faceți acest caneluri care sunt prea adânci, va provoca apă să se încleșteze pe beton și ar putea compromite integritatea.
  • Dacă observați aglomerările de ciment pe mătură, acesta este, în general, un semn pe care îl adăugați prea curând tracțiunii. Smooth beton încă o dată cu pluterul de magneziu portabil și așteptați până când mai târziu pentru a vă peria suprafața.
  • Așteptați să faceți acest lucru până când betonul a fost uscat suficient încât nu mai vedeți scurgerea apei (sau "sângerarea") pe suprafață. În caz contrar, periajul va duce la caneluri prea adânci.
  • Imagine intitulată Construiți pașii de beton Pasul 17
    6. Permiteți-vă betonului să se vindece. Ar trebui să urmați întotdeauna instrucțiunile livrărilor pe care le utilizați, mai ales că diferite tipuri de beton vor avea specificații diferite. În general, betonul durează 28 de zile pentru a vindeca complet.
  • Puteți îmbunătăți procesul de întărire prin aplicarea unui dealer de beton după turnarea betonului. Urmați instrucțiunile de pe etanșare pentru cele mai bune rezultate.
  • Ar trebui să vă puteți elimina formularele după o singură zi. Îndepărtați cu atenție șuruburile și scoateți-vă forma. După câteva zile, concretul dvs. va fi suficient de puternic pentru a merge, deși nu este complet vindecat. Bucurați-vă de noile pași concreți!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Luați în considerare dimensiunea topului de aterizare pentru pașii dvs. Ar trebui să fii capabil să stai confortabil pe ea. Dacă există o ușă care se deschide spre pașii dvs., asigurați-vă că există suficient spațiu pentru a se deschide în timp ce cineva stă pe aterizare.

    Avertizări

    Construirea pașilor concreți necesită cunoașterea amestecare și turnare beton, făcând forme concrete, și folosind instrumente, cum ar fi ciocane, burghie, niveluri și așa mai departe. Dacă acesta este primul dvs. proiect care utilizează beton, poate doriți să practicați în schimb un proiect mai simplu, cum ar fi turnând un podea simplu de beton.
  • Acest tip de muncă este intensivă de muncă, astfel încât să doriți să verificați mai întâi medicul dumneavoastră dacă nu sunteți sigur dacă sunteți fizic capabil să efectuați această sarcină obositoare.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Bull Float (pentru proiecte mai mari)
    • Ingrediente din beton (amestec de ciment, agregat, apă, nisip)
    • Mixer de beton (opțional)
    • Burghiu
    • Placă plană (pentru șape)
    • Formați cherestea
    • Ciocan
    • Nivel
    • Magneziu Float
    • Bandă de măsurare
    • Șuruburi
    • Lopată
    • Şir
    • Roabă
    • Mizerie din lemn
    • Rebar
    • Ties de sârmă
    • Sârmă de coadă de porc Twister
    • Tăietori de șuruburi sau polizor cu unghi
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar