Cum să curățați un rezervor septic

Rezervoarele septice sunt sisteme autonome de evacuare a apelor reziduale. Aceasta înseamnă că sistemul dvs. septic nu este conectat la alimentarea cu apă oraș și că sunteți responsabil pentru păstrarea operațiunilor sistemului. Când un rezervor septic este neglijat, se poate înfunda cu nămolul și spuma care nu poate fi defalcată de bacterii, ceea ce duce la o colaps sistemic costisitor. Din acest motiv, trebuie să vă păstrați rezervorul curat, inspectat și pompați în mod regulat. Pentru a vă curăța rezervorul septic, descoperiți rezervorul, căutați fisuri și scurgeri, curățați filtrul, măsurați adâncimea deșeurilor în interiorul rezervorului, apoi aveți o pompă profesionistă a deșeurilor.

Pași

Partea 1 din 5:
Pregătirea rezervorului
  1. Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 1
1. Găsiți rezervorul. Începeți de la conducta de canalizare la nivelul inferior al casei dvs., dacă este posibil. Urmați direcția pe care o ia în timp ce iese din casă. Rezervorul dvs. poate fi acolo și îngropat. Localizarea rezervorului economisește acum timp și bani mai târziu, indiferent dacă dvs. sau un inspector Curățați rezervorul.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 2
    2. Săturați partea de sus a rezervorului. Rezervorul dvs. poate fi îngropat subteran. Înainte de inspecție, luați o lopată și scoateți murdăria din partea de sus a rezervorului. Rezervorul dvs. va avea un capac de port de acces care ar trebui să fie puternic și strâns.
  • Stăpânii pot fi adăugați în partea de sus a rezervorului. Acestea vă ajută să localizați și să accesați rezervorul fără săpături. Pierderi de sisteme septice le pot adăuga aceste.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 3
    3. Inspectați rezervorul pentru fisuri. Uită-te de-a lungul rezervorului, inclusiv interiorul, pentru zonele deteriorate. Fisurile trebuie reparate de un profesionist odată ce rezervorul este pompat, astfel încât sistemul nu eșuează. Căutați piese rupte sau rupte pe conductele de admisie și de evacuare necesare pentru drenaj. Verificați orice casete de distribuție sau camere de pompare, dacă rezervorul dvs. are una atașată.
  • Este util să rulați puțină apă din casa dvs., cum ar fi de la toaletă sau mașină de spălat, pentru a vedea dacă apa o face în rezervor și apoi se scurge corect.
  • Partea 2 din 5:
    Afișarea adâncimii scumului
    1. Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 4
    1. Tăiați o conductă. Începeți cu o conductă din PVC de zece picior (3 m). Folosind un tăietor de ferăstrău sau PVC, separați-l într-un șase inch (15.24 cm) și o nouă și jumătate picior (2.9 m) secțiune.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 5
    2. Lipiți conductele împreună. Se toarnă cimentul PVC într-o îmbinare a cotului. Atașați conducta mai mică în partea superioară a țevii mai mari folosind cimentul și articulația. Țeava se va stinge direct spre dreapta sau spre stânga într-o formă "L".
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 6
    3. Capac fiecare capăt. Capacele PVC pot fi găsite la magazinul hardware unde ați primit țevile, cimentul și tăietorii. Împingeți capacele pe țevi, astfel încât acestea să fie strânse și să reziste fluxului de apă.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 7
    4. Coborâți bastonul în gaură. Țineți gunoi cu țeavă mai mică din partea inferioară și orientată spre partea laterală în forma "L". Coborâți conducta până când îl țineți pe stratul superior al deșeurilor rezervoare septice fără a fi rupt.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 8
    5. Marcați bastonul. Utilizați un marker sau o bucată de bandă pentru a indica punctul superior al scumpei. Când conducta se sprijină pe partea superioară a stratului, plasați-vă amplasarea în cazul în care țeavă traversează de la sol până la partea de sus a rezervorului.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 9
    6. Împingeți prin stratul de scumpă. Forțați stick-ul prin intermediul spumei. Este posibil să trebuiască să întoarceți bastonul astfel încât partea ascuțită să poarte. Când ajungeți la partea inferioară a stratului de spumă, veți simți bățul care se deplasează prin apă în loc de grăsimea și uleiul rezistent. Țineți bastonul în partea de jos a gunoiului, deoarece ați făcut partea superioară a spumei, menținând plasa de țeavă mai mică și în partea, astfel încât stickul să ia forma "L".
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 10
    7. Marchează stick-ul din nou. Din nou, utilizați un marker sau o bandă pentru a indica unde se termină stratul de spumă. Adăugați marcajul dvs. în cazul în care țeavă traversează solul în partea superioară a rezervorului.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 11
    8. Măsurați marcajele. Îndepărtați cu grijă bastonul și odihniți-l pe o prelată. Utilizați măsura de bandă pentru a afla distanța dintre cele două semne pe care le-ați făcut. Aceasta este adâncimea nivelului spumei. Când acest strat de grăsime și ulei este de numai trei centimetri (7.62 cm) deasupra fundului conductei de evacuare, rezervorul trebuie pompat.
  • Partea 3 din 5:
    Testarea adâncimii de nămol
    1. Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 12
    1. Tăiați o conductă. Tăiați o conductă PVC de zece picior (3 m) în cinci picioare (1.5 m) subsecțiuni. Acest lucru vă permite să faceți un stick stabil cu două părți.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 13
    2. Lipiți conductele împreună. Conectați cele două țevi cu un adaptor drept sau cuplu filetat din magazinul de hardware. Fixați capetele din conector utilizând cimentul PVC.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 14
    3. Capac fiecare capăt. Capacele PVC pot fi găsite și la magazinul de hardware. Aplicați unul la fiecare capăt al stick-ului. Împingeți-l strâns, astfel încât niciun canalizare să poată intra în țeavă.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 15
    4. Înfășurați materialul alb în jurul unui capăt. O cârpă albă, prosop, șosete sau velcro sunt utile pentru a captura o marcă pentru a vă arăta adâncimea de nămol. Înfășurați materialul în jurul unui capăt, până la trei picioare (.91 m) de-a lungul lungimii conductei. Asigurați materialul cu suportul velcro, banda sau șirul.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 16
    5. Împingeți stick-ul prin gaura de gaură. Dacă nu ați făcut-o deja, utilizați un stick făcut pentru testarea adâncimii scumului pentru a împinge o gaură prin stratul superior din rezervor. Odată ce acest lucru se termină, coborâți bastonul de nămol prin gaură până când simțiți că ajunge la fundul rezervorului.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 17
    6. Țineți stickul în loc de trei minute. Lăsați bastonul să se odihnească pentru cel puțin trei minute. Cu cât țineți mai mult stick-ul, cu atât mai bine vă puteți asigura că nămolul pete al tău alb.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 18
    7. Scoateți bastonul. Acum trageți stick-ul înapoi, ținându-l constant pe măsură ce trageți-o prin gaura pe care ați făcut-o inițial. Atâta timp cât nu o mișcați, nu veți pata bastonul. Așezați-l pe o prelată unde nu veți distruge pata și veți putea curăța stick-ul mai târziu.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 19
    8. Măsurați pata. Utilizați măsura de bandă pentru a nota lungimea păcii din partea inferioară a bățului. Când nămolul sau nămolul plus spulgii ocupă o treime din adâncimea rezervorului (aproximativ 12 inci sau 30.48 cm înălțime), trebuie să fie pompată. Dacă stratul de nămol este în termen de șase inci (15.24 cm) din partea de jos a țevilor de evacuare, rezervorul trebuie pompat.
  • Partea 4 din 5:
    Curățarea filtrului de deflectoare
    1. Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 20
    1. Deschideți rezervorul. Trageți capacul rezervorului în timpul inspecției anuale. Așezați capacul deoparte și localizați țevile care conduc deșeurile în rezervor și apă din rezervor. Deflectoarele sunt în interiorul lor, ținând spumă și nămol în poziție.
    • Nu toate rezervoarele sunt instalate cu filtre.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 21
    2. Trageți filtrele. Puneți niște mănuși de cauciuc de protecție. Ajungeți în deflectorul de ieșire folosind mâinile, o rake sau un hoe. Scoateți filtrul. Poate fi colorat luminos și are un mâner la capăt, dar dacă rezervorul dvs. are una, va fi în interiorul deflectorului de evacuare.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 22
    3. Clătiți filtrul. Fie țineți filtrul peste partea de admisie a rezervorului septic și pulverizați-o cu un furtun sau faceți-o într-o găleată de apă. Asigurați-vă că toate solidele se întorc în rezervor sau în găleată. Când ați terminat clătirea, turnați orice deșeuri înapoi în rezervor.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 23
    4. Inspectați filtrul pentru daune. Căutați orice fisuri sau solide înfundând filtrul. Când filtrul nu este curățat în mod regulat, se umple și nu mai funcționează. Dacă nu vă puteți curăța sau apare deteriorată, înlocuiți-o cu un filtru nou.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 24
    5. Înlocuiți filtrul. Fie că puneți înapoi filtrul vechi sau instalarea unui nou, priviți de-a lungul părților laterale ale filtrului. Filtrul poate avea o săgeată pe ea. Când instalați corect filtrul, săgeata va indica în jos sistemul de drenaj. Când filtrul este sigur în deflectie, înșurubați capacul rezervorului înapoi strâns.
  • Partea 5 din 5:
    Pompând rezervorul
    1. Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 25
    1. Pompa rezervorul la fiecare câțiva ani. Mulți oameni fac greșeala în a gândi că rezervorul nu trebuie tratat atâta timp cât instalațiile sanitare pare să funcționeze. Prin menținerea rezervorului înainte de a se bloca cu nămol și lichid se oprește, veți ajunge să salvați mii de dolari în reparații costisitoare. Acest lucru trebuie făcut la fiecare la trei ani sau ori de câte ori măsurați că nivelele și nivelele de spumă ocupă o treime din rezervor sau se apropie de conducta de evacuare.
    • Cu cât rezervorul este mai mic, fie cu atât mai mulți oameni, cu atât mai frecvent va trebui tratată. Un rezervor de 750 galon, standard într-o casă cu două dormitoare, va dura doi rezidenți aproximativ patru ani fără pompare. Pentru patru rezidenți, va dura mai puțin de doi ani fără pompare.
    • Tratamentul anual va, la costul câtorva sute de dolari, să păstreze rezervorul curat și să permită detectarea oricăror probleme înainte de a deveni gravuri septice grave.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 26
    2. Pompează deșeurile. Pomparea implică utilizarea unei pompe de fontă care poate fi pornită. Pompa sugerează solidele care nu pot fi defalcate pe bacterii și le îndepărtează într-un recipient cum ar fi interiorul unui cisternă. Odată ce nămolul și spuma sunt îndepărtate, nu aveți nevoie să reintroduceți bacteriile sau apa.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor septic Pasul 27
    3. Aruncați deșeurile septice. Chiar dacă încercați să pompezi singur rezervorul, trebuie să eliminați deșeurile într-o manieră legală. Deșeurile trebuie transportate de un cisternă la o locație aleasă de guvern, departe de apă și zone în care oamenii se adună. Din acest motiv, este mai bine să lăsați un profesionist să se ocupe de ea.
  • sfaturi

    Obțineți rezervorul dvs. inspectat și pompat la fiecare la trei ani. Este mai bine să plătiți o mică sumă de bani pentru o întreținere obișnuită decât să se ocupe de un sistem septic rupt.
  • Utilizarea mai mare a apei, cum ar fi atunci când persoanele multiple trăiesc în casă sau folosiți o cadă cu hidromasaj, cauzează ca rezervorul să se umple mai repede.
  • Evitați eliminarea deșeurilor, cum ar fi șervețele pentru copii și grăsimile. Acestea blochează sistemul și duc la deteriorare.
  • Avertizări

    Deschiderea unui rezervor septic este foarte periculos. Rezervorul conține vapori foarte puternici din deșeuri. Lucrați cu un partener și rămâneți înapoi de la deschidere.
  • Copiii pot cădea în rezervoare. Asigurați-vă că capacele sunt puternice și strânse.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Lopată
    • Două zece picior (3 m) țevi din PVC
    • Cutter PVC sau a văzut
    • PVC ciment
    • Comunitatea cotului din PVC
    • Conector din PVC
    • Patru capace de capăt din PVC
    • Zbor alb, șosete sau velcro
    • TRIP
    • Bandă de măsurare
    • Furtun și găleată
    • Filtru de deflectoare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar