Cum se construiește un mic sistem septic

Cele mai multe sisteme septice private sunt alcătuite din două părți: rezervoarele de exploatare și digerare și câmpul de dispersie. Pe măsură ce primul rezervor de exploatare se umple, deșeurile lichide se vor transfera la al doilea rezervor. Odată ce al doilea rezervor se umple cu lichid, se va dispersa în solul de sub ea. Sistemul afișat aici este un mic sistem, conceput pentru o utilizare limitată de către doi oameni fără rufe. Rezervorul este mult mai mic decât este necesar, iar designul lipsește câteva elemente importante, cum ar fi deflectoarele interne și o evaluare calificată a site-ului. Acest sistem utilizează două tobe de 55 US Gal (210 l), spre deosebire de rezervoarele de 1.000-2.000 US Gal (3.800-7.600 l) utilizate pentru un sistem standard septic la domiciliu. Sistemul are, de asemenea, un câmp de dispersie aproximativ o treime din o casă mare.

Proprietarii de proprietate care planifică un sistem similar cu acesta ar trebui să fie conștient de faptul că acest sistem nu va trece inspecții de la orice departament de sănătate publică din SUA și ar putea suporta proprietarul la o amendă dacă sistemul a fost descoperit în uz. Pe de altă parte, este mai bine să eliminați în siguranță deșeuri decât nu. Toaletele de salvare de astăzi folosesc mai puțin de două galoane per spălare. Acest sistem se va ocupa de o astfel de sarcină. Pentru persoanele care locuiesc în locuri fără tratament septic, ar putea fi un salvator.

Pași

Partea 1 din 3:
Tăierea rezervoarelor
  1. Imagine intitulată Construiți un mic sistem septic pas cu pas 3
1. Tăiați o gaură în partea de sus a fiecărui tambur care are aceeași dimensiune ca măsurarea exterioară a flanșei de toaletă. Măsurați diametrul exterior al flanșei de toaletă pe care îl utilizați. Așezați gaura pe marginea tamburului, astfel încât să le puteți conecta cu ușurință la țevi. Utilizați un ferăstrău Saber pentru a tăia tobe.
  • Imaginea intitulată Construiește un mic sistem septic pas cu pas 4
    2. Atașați o flanșă de toaletă de 4 in (10 cm) la fiecare gaură. Împingeți flanșele în partea superioară a fiecărui rezervor, astfel încât acestea să se potrivească cu spălare. Înșurubați flanșele în rezervoare, astfel încât acestea să nu se miște sau să se schimbe după ce le plasați.
  • Imagine intitulată Construiește un mic sistem septic pas cu pas 6
    3. Tăiați o gaură de 4 in (10 cm) în primul tambur pe partea opusă ca orificiul din partea de sus. Așezați gaura de aproximativ 4-5 cm (10-13 cm) în jos de la partea superioară a tamburului și asigurați-vă că este în sus cu orificiul deasupra rezervorului. Tăiați gaura cu un ferăstrău de sabie sau o ferăstrău cu gaură.
  • Imaginea intitulată construiește un mic sistem septic pas cu pas 5
    4. Tăiați 2 găuri în partea laterală a tamburului la unghiuri de 45 de grade din centrul gaurii deasupra. Găsiți linia centrală care trece prin mijlocul gaurii deasupra tamburului. Faceți unghiuri de 45 de grade din ambele părți ale liniei centrale și marchează-o pe al doilea tambur. Utilizați un sab sau o gaură văzut pentru a tăia pe partea laterală a cilindrului și faceți găurile.
  • Partea 2 din 3:
    Plasarea rezervoarelor subterane
    1. Imagine intitulată Construiește un mic sistem septic pas 1
    1. Săpați un șanț care este 4 × 26 × 3 ft (1.22 × 7.92 × 0.91 m). Utilizați fie o lopată, fie un excavator pentru a face o gaură în fața locului în care doriți rezervorul dvs. Păstrați săpați până când gaura este de 4 picioare (1.2 m) lățime, 26 de picioare (7.9 m) lung și 3 picioare (0.91 m) adânc.
    • De obicei, puteți închiria excavatoare pentru săparea de la un magazin de aprovizionare cu mașini grele. Verificați închirieri de echipamente online.
  • Imagine intitulată construiește un mic sistem septic pas cu pas 7
    2. Așezați tamburul cu o gaură laterală la capătul șanțului. Asigurați-vă că tamburul este un nivel când îl configurați. Verificați dacă partea superioară a tamburului este de cel puțin 4 inci (10 cm) sub suprafață.
  • Imaginea intitulată construiește un mic sistem septic pas 8
    3. Săpați o gaură 1 ft (30 cm) mai adânc pentru plasarea celui de-al doilea tambur în fața primei. Faceți gaura același diametru ca tamburul pe care îl plasați în ea, așa că are o fixare strânsă și nu se mișcă în jur.
  • Imagine intitulată Construiți un mic sistem septic pas cu pasul 9
    4. Nivel gaura cu pietriș până la curbura de 90 de grade se potrivește din gaura din partea laterală a tamburului de sus la flanșa de toaletă a tamburului inferior. Se potrivesc cu uscat curbarea de 90 de grade dintre cele 2 tobe pentru a vedea daca gaurile se linge bine. Săturați gaura ușor mai profundă dacă aveți nevoie să faceți o linie de țeavă mai bună.
  • Imaginea intitulată construiește un mic sistem septic pas cu pasul 10
    5. Tăiat 3/2 și 2/2 în (8.9 și 6.4 cm) bucăți de țeavă ABS de 4 în (10 cm) și lipiți-le pe îndoire. Tăiați abs piese de țevi sau sfârcuri, cu un hacksaw. Montați piesele în Bend și utilizați adezivul din PVC pentru a le fixa în poziție.
  • Imagine intitulată Construiți un mic sistem septic Pasul 11
    6. Testați potrivirea pentru alinierea dintre cele două tobe. Se potrivesc la sfârșitul celor 2/2 în (6.4 cm) mamelon în gaura laterală de pe primul tambur. Asigurați-vă că mamelul de pe celălalt capăt se liniștează cu orificiul deasupra celui de-al doilea tambur.
  • Imagine intitulată Construiți un mic sistem septic pas cu pasul 12
    7. Lipiți sfârșitul celor 3/2 în (8.9 cm) mamelon în flanșa de toaletă din al doilea rezervor. Utilizați adezivul din PVC pentru a fixa îndoirea în loc. Nu vă faceți griji cu privire la conexiunea la primul tambur încă de când o veți conecta mai târziu.
  • Imagine intitulată construiește un mic sistem septic pas 13
    8. Lipiți un Y-Bend la un 3/2 în (8.9 cm) și adăugați o îndoire de 45 de grade la porțiunea înclinată a acestuia. Utilizați adezivul dvs. PVC pentru a vă asigura un mamelon până la capătul curbei Y. Aliniați conducta înclinată pe curbarea Y, așa că întâlnește linia de deșeuri primite și lipiți-o în flanșa de toaletă.
  • Imagine intitulată Construiți un mic sistem septic Pasul 14
    9. Tăiați și lipici 2/2 în (6.4 cm) sfarcuri la un capăt al curbei de 45 de grade la și le introduce în partea laterală a tamburului inferior. Punct capetele curbelor de 45 de grade, astfel încât acestea sunt perpendiculare pe fundul șanțului.
  • Partea 3 din 3:
    Conectarea țevilor de scurgere
    1. Imaginea intitulată construiește un mic sistem septic pas cu pas 16
    1. Lovește o miză în pământ, astfel încât partea de sus a mizei este la nivel cu fundul curbelor de 45 de grade. Nu contează ce fel de mize folosiți. Conduceți mizele în pământ folosind un ciocan sau un ciocan.
  • Imaginea intitulată construiește un mic sistem septic pas cu pas 17
    2. Bandă A 1 din (2.5 cm) bloc larg până la sfârșitul unui 4 ft (1.2 m) nivel. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că creați țevi de scurgere înclinate astfel încât rezervoarele să se poată goli.
  • Imaginea intitulată construiește un mic sistem septic pas 18
    3. Plasați o altă miză de aproximativ 3/8 FT (1.2 m) în jos pe șanț de la prima. Utilizați ciocanul sau ciocanul pentru a conduce miza în jos până când este aceeași înălțime ca și primul.
  • Imagine intitulată Construiește un mic sistem septic Pasul 19
    4. Așezați sfârșitul nivelului fără blocul de pe prima miză și blocul de pe al doilea. Lira a doua miză până când nivelul este echilibrat. A doua miză este acum 1 inch (2.5 cm) mai mică decât prima, sau /4 inch (0.64 cm) inferior pe 1 picior (30 cm).
  • Imaginea intitulată construiește un mic sistem septic pas cu pasul 20
    5. Repetați acest proces până când aveți mize lungimea șanțului. Continuați să adăugați mizele în restul șanțului la fiecare 3/8 picioare (1.2 m) de la ultima, astfel încât mizele se înclină departe de tobe.
  • Imaginea intitulată construiește un mic sistem septic pas cu pas 22
    6. Puneți pietrișul în șanț până la partea superioară a pietrișului este nivelul cu vârful mizelor. Pietrișul se va închide acum de tobe la /4 inch (0.64 cm) pe 1 picior (30 cm) de distanțe orizontale.
  • Imaginea intitulată construiește un mic sistem septic pas cu pas 23
    7. Plasați 20 ft (6.1 m) de țeavă de scurgere perforată pe fiecare gaură de pe cel de-al doilea tambur. Glisați capetele conductelor de scurgere în curburile de 45 de grade de pe tamburul inferior. Asigurați-vă că găurile din țevi cu fața în jos, astfel încât lichidele pot să se înmoaie înapoi în pământ.
  • Imagine intitulată Construiește un mic sistem septic pas cu pasul 24
    8. Verificați conductele cu nivelul pentru a vedea dacă /4 în (0.Gradul de 64 cm) este consecvent de-a lungul lungimii conductei. Reglați panta prin adăugarea sau îndepărtarea pietrișului sub țeavă.
  • Imaginea intitulată construiește un mic sistem septic pas cu pas 25
    9. Sigilați curbele de 45 de grade și 90 de grade în tobe inferioare și superioare, respectiv. Utilizați o cabină de exi sau silicon de 2 părți pentru cea mai bună etanșare a țevilor de scurgere. Încercați să utilizați țeavă Flex pentru acest lucru, astfel încât, dacă solul se schimbă, va da un pic.
  • Imaginea intitulată Construiți un mic sistem septic pas cu pasul 26
    10. Umpleți tamburul inferior cu apă pentru a împiedica să se prăbușească sub greutatea pietrișului. Îngropați șanțul în partea de sus a tamburului de jos cu pietriș rămas.
  • Imagine intitulată Construiți un mic sistem septic pas cu pas 27
    11. Lăsați țesătura peisajului peste pietriș. Acest lucru va împiedica pătrunderea solului în pietriș și va asigura că păstrați drenajul bun pe rezervoarele dvs.
  • Imagine intitulată construiește un mic sistem septic pas cu pas 28
    12. Completați zona de șanț rămasă cu sol, compactă bine la gradul original. Asigurați-vă că solul este un nivel când ați terminat umplerea zonei cu solul. Lăsați conducta superioară din primul rezervor expus astfel încât să puteți accesa cu ușurință rezervoarele dacă trebuie să le scurgeți mai târziu.
  • Imagine intitulată Construiți un mic sistem septic pas cu pasul 29
    13. Umpleți tamburul superior cu apă. Se toarnă apa direct în conductele expuse din tamburul de sus. Continuați să umpleți tamburul până când este plin și plasați un capac pe partea de sus pentru ao sigila.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partea orizontală a "Y" se conectează la sursa de deșeuri și trebuie să fie echipată cu un conector care se potrivește liniei de alimentare sursă.
  • În loc de un cot de 90 °, ar trebui să le puneți împreună două dintre ele, pentru a forma un u. În acest fel, sfârșitul în primul butoi se va îndrepta spre fundul rezervorului. Adăugați o scurtă secțiune de conductă dreaptă la aceasta, extinzându-l cu câțiva centimetri mai adânc spre partea de jos. Solidele fie plutesc sau se scufundă. Ei nu stau în jurul mijlocului. În acest fel, solidele nu o fac niciodată la al doilea rezervor, doar deșeurile lichide defalcate. Același lucru trebuie făcut pentru fiecare dintre conductele de drenaj care provin de la al doilea baril.Doar pentru a face absolut sigur că nici un solid nu se îndreaptă spre câmpul Lumea Leach.
  • Partea verticală a "Y" va fi folosit pentru a pompa rezervorul atunci când este complet umplut cu solide.
  • 30% din deșeurile coboară în pământ și 70% este evaporată de lumina soarelui. Nu compactați solul, deoarece se deplasează procesul de evaporare.
  • Deșeurile umple primul rezervor, cu solidele care se încadrează în partea de jos. Când lichidul ajunge la nivelul pierderii în al doilea rezervor, se scurge în ea. Dacă există solide acolo, ei cad în partea de jos.Când lichidul din al doilea rezervor ajunge la cele două ieșiri, acesta călătorește la câmpul de leșiere de pietriș pentru dispersare. Majoritatea solidelor vor lichefia în timp și vor fi dispersate. După câțiva ani, solidele pot veni în partea de sus a rezervorului, iar rezervorul va trebui să fie pompat.
  • După un timp, puteți observa solul inferior în cazul în care a fost trench. Umpleți-l cu mai mult sol și compactați-l.
  • Adâncimea șanțului este relativă la adâncimea liniei sursei de deșeuri. Dacă linia este mai profundă sau mai mare decât cea afișată, va trebui să săpați șanțul mai adânc sau mai puțin pentru a se potrivi cu acea adâncime. Nu este atât de greu să se gândească. Dacă aveți un șanț prea superficial, sistemul dvs. septic ar putea fi deteriorat mai ușor.
  • Se presupune că știți cum să lucrați cu țeavă ABS din plastic. De asemenea, trebuie să aveți echipament pentru a săpăm șanțul (sau să fiți dispuși să obțineți o mulțime de exerciții).
  • Avertizări

    Acesta este un sistem de capacitate foarte mic. Acest lucru nu este conceput pentru a satisface nevoile unei gospodării mari. Este proiectat pentru o remorcă de călătorie mică și două persoane. Pentru a maximiza durata de viață a acestui sistem mini, nu puneți nimic în sistemul septic, cu excepția apei, a deșeurilor umane și a hârtiei igienice. În caz contrar, este posibil să trebuiască să pompați tamburul superior o dată pe an sau cam asa ceva. Sistemul prezentat aici trebuie să fie pompat de două ori în 5 ani.
  • Nu conduceți peste zona care conține tobe.
  • Urmați reglementările septice locale atunci când construiți un sistem septic.Este ilegal să instalați un sistem septic fără permis. Permisul va detalia cerințele locale pentru instalarea unui sistem septic.
  • Nu puneți sistemul dvs. septic prea aproape de copaci, deoarece rădăcinile copacilor vor crește în linia dvs. și îi provoacă înfundarea și cu timpul, dăunează sistemului dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 9 metri cubi (6.9 m) de 3/4 sau 1 1/2 rock zdrobit sau metal albastru
    • 80 de metri pătrați (7.4 m) de țesătură de peisaj
    • 2 tobe din plastic care sunt 55 US Gal (210 L)
    • 10 picioare (3.0 m) din conducta de plastic ABS de 4 in (10 cm)
    • 4 în (10 cm) ABS de 90 de grade Bend
    • 4 în (10 cm) ABS Y-Bend
    • 3 Băduri de 45 de grade ABS cu diametre 4 în (10 cm)
    • 40 de picioare (12 m) de 4 in (10 cm) de scurgere perforată
    • 2 cupluri de țeavă de scurgere cu diametre 4 în (10 cm)
    • 2 flanșe de toaletă cu diametre 4 în (10 cm)
    • Nivel
    • 10 Mizele din lemn
    • Adeziv din PVC
    • Epoxid sau etanșant de silicon din două părți
    • Bloc de lemn care este 1 din (2.5 cm) grosime
    • Banda adeziva
    • 4 în capacul detașabil al ABS (10 cm)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar