Cum să curățați un rezervor vechi de pește

Folosind un rezervor vechi de pește este o modalitate excelentă de a oferi casa potrivită pentru peștele dvs. fără a cumpăra un nou rezervor. Pentru ca peștele dvs. să prospere și să supraviețuiască, este important ca vechiul dvs. rezervor de pește să fie curățat și dezinformat în mod corespunzător. Prin golirea rezervorului, dezinfectarea sticlei și spălarea tuturor decorațiilor rezervoarelor, peștele dvs. va avea o casă asemănătoare, care este curată și sigură!

Pași

Partea 1 din 3:
Golirea rezervorului
  1. Imaginea intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 1
1. Scoateți toate elementele detașabile din rezervor. Folosind mâinile sau o plasă de pește, îndepărtați totul din rezervorul de pește care nu este permanent, inclusiv toate decorațiile, plantele, rocile și pietrișul. Acest lucru vă va permite să curățați corect și să dezinfectați rezervorul.
  • Dacă intenționați să curățați și să reutilizați aceste elemente, să le puneți deoparte pentru a fi dezinfectați separat.
  • Dacă pietrișul este prea dificil de îndepărtat cu mâna de mână sau de pește, este posibil să fie nevoie să utilizați a Pietriș Siphon Vacuum Pentru a face totul afară.
  • Imaginea intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 2
    2. Scurgeți sau vărsați orice apă veche într-o găleată sau chiuvetă. Dacă rezervorul de pește este relativ mic și ușor de transportat, puteți ridica rezervorul și turnați orice lichid rămas într-o găleată sau chiuvetă. Dacă rezervorul este prea mare pentru a se ridica, puneți o găleată mare pe sol lângă rezervor și înclinați ușor rezervorul astfel încât apa să cadă încet în găleată.
  • Asigurați-vă că utilizați o găleată care este suficient de mare pentru a ține toată apa veche din rezervorul dvs. Vrei să-l scurgi complet. De exemplu, dacă rezervorul dvs. de pește deține 4 galoane de apă, probabil că doriți să utilizați cel puțin o găleată de 5 galoane pentru a evita spilloverul.
  • Dacă rezervorul de pește este foarte mare, poate fi necesar să utilizați a Furtunul Siphon pentru a scurge apa într-o găleată sau chiuvetă.
  • Imaginea intitulată Curățați un rezervor vechi de pește pas 3
    3. Ștergeți murdăria și reziduul cu apă caldă și un prosop de hârtie. Deschideți ușor un prosop de hârtie cu apă caldă. Ștergeți părțile interioare și exterioare și partea inferioară a rezervorului cu prosopul de hârtie ușor umezit pentru a îndepărta murdăria și reziduurile.
  • Ștergerea murdăriei și reziduul mai îndepărtat vor facilita dezinfectarea rezervorului și identificarea oricărui reziduu albă datorită construirii de var sau de calciu sau a petelor de apă tare care vor trebui să fie curățate sau curățate curate.
  • Partea 2 din 3:
    Dezinfectarea sticlei
    1. Imaginea intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 4
    1. Se amestecă soluția de curățare. Este important să utilizați o soluție de curățare sigură astfel încât rezervorul vechi de pește să fie dezinfectat în mod corespunzător. Există mai multe soluții de curățare pe care le puteți amesteca în mod eficient și în siguranță curățați vechiul rezervor de pește. Încercați să amestecați:
    • Părți egale apă și oțet într-o sticlă de pulverizare. O soluție de oțet și curățare a apei este excelentă pentru ruperea reziduurilor albe sau a petelor de apă tare, neutralizând mirosurile de pește și dezinfectarea în siguranță a vechii rezervoare de pește. Adăugați oțet și apă într-o sticlă de pulverizare curată, alternând fiecare pentru a vă asigura că aveți părți egale. Agitați viguros timp de 10 secunde pentru a se combina.
    • 1 parte neteducător de detergent la fiecare 9 părți apă într-o sticlă de pulverizare. Când este utilizat în concentrații adecvate, Bleach este perfect sigur pentru a fi folosit pentru a curăța un rezervor vechi de pește. Pentru siguranța peștilor, este important ca soluția dvs. să nu depășească 10% Bleach. De exemplu, amestecați 2 uncii (57 g) de înălbitor cu 18 uncii (510 g) de apă într-o sticlă de pulverizare. Agitați viguros timp de 10 secunde pentru a se combina.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 5
    2. Pulverizați soluția de curățare peste părțile interioare și exterioare și partea inferioară a rezervorului. Generos pulverizare pentru a vă asigura că acoperiți toate suprafețele rezervorului cu soluția de curățare. Asigurați-vă că ați pulverizat în interior și în jurul oricăror elemente care pot fi atașate la rezervor.
  • Când pulverizați exteriorul rezervorului, asigurați-vă că rezervorul se află pe o suprafață sigură sau oțet de oțet, în funcție de soluția pe care o alegeți să o utilizați.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 6
    3. Lăsați soluția de curățare pentru a dezinfecta timp de 10 până la 15 minute. Dacă utilizați Bleach, asigurați-vă că nu lăsați soluția de curățare pe rezervorul de pește pentru mai mult de 15 minute. Bleach este o substanță chimică corozivă și poate provoca leziuni permanente pentru vechiul dvs. rezervor de pește dacă este lăsat prea mult.
  • Dacă utilizați o soluție de oțet, este sigur să lăsați soluția pentru mai mult timp. Puteți lăsa o oțet și o soluție de apă de până la 48 de ore, fără a provoca vătămări la rezervorul de pește.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 7
    4. Clătiți rezervorul de pește cu apă și se scurge cu o găleată. Umpleți rezervorul cu apă curată și lăsați-l să se înmoaie timp de 10 până la 15 minute. După ce apa curată s-a îmbibat, se scurge încet într-o găleată sau o chiuvetă mare sau prin utilizarea unui furtun sifon.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 8
    5. Lăsați ca rezervorul să se usuce pentru a descompune substanțele chimice în subproduse inofensive. Odată ce rezervorul de pește este drenat, lăsați-l să se usuce cu aer timp de 24 de ore. Acest lucru permite ca orice albire rămasă sau oțet să se descompună, lăsând-o în siguranță pentru peștele dvs.
  • Imaginea intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 9
    6. Curățați și răsturnați orice reziduu albă rămas sau apa dur. Folosind o lamă de ras sau un tampon de spălare a algelor de pește, curățați și răzuiți orice reziduu rămas sau pete de apă tare de pe pereții și partea inferioară a rezervorului. Odată ce ați curățat și ați dezmembrat toate petele rămase, utilizați apă caldă și un prosop de hârtie pentru a îndepărta orice resturi excesive din rezervor.
  • Asigurați-vă că utilizați precauție când dezmembrați cu o lamă de ras. Întotdeauna îndreptați lama departe de tine cu lumină la presiune medie pentru a evita zgârierea sticlei.
  • Dacă siguranța este o preocupare, puteți utiliza o lamă de ras acrilic sau plastic în locul unei lame metalice. O lamă de ras acrilic sau plastic este mai puțin ascuțită decât o lamă de metal, dar ar trebui să fie eficientă în îndepărtarea varului, algelor și a bazei de calciu sau a petelor de apă tare.
  • Dacă ați dezmembrat o mulțime de resturi în rezervorul de pește, este posibil să fie nevoie să reinserați rezervorul cu apă pentru a vă asigura că rezervorul este complet curat pentru peștele dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Spălarea decorațiilor rezervoarelor detașabile
    1. Imaginea intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 10
    1. Pulverizați elementele rezervoarelor detașabile cu soluția de curățare cu oțet sau cu înălbitor. După ce ați curățat și dezinfectați paharul în rezervor, veți dori să dezinfectați orice decorațiuni ale rezervorului pe care intenționați să le reutilizați.
    • Plasați toate obiectele rezervoarelor detașabile pe o oțet sau o suprafață sigură de bleach.
    • Pulverizați toate elementele generoase cu soluția de curățare și lăsați-i să se înmoaie timp de 10 până la 15 minute.
    • După înmuiere, clătiți obiectele sub apă curentă pentru a îndepărta toată oțetul sau înălbitorul. Lăsați-i să se usuce timp de 24 de ore.
    • De asemenea, puteți să vă amestecați oțetul sau soluția de înălbitor într-o găleată mare de albire sau să se scufunde și să lăsați produsele rezervoarelor detașabile să se înmoaie submersați timp de 10 până la 15 minute.
  • Imaginea intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 11
    2. Curățați decorațiunile rezervorului cu un pad de spălare în siguranță sau periuță de dinți curată. Folosind un pad de spălare în condiții de siguranță, curățați toate elementele care au orice construire rămasă, murdărie sau resturi. Dacă elementul este mic sau are spoturi greu accesibile, puteți utiliza o periuță de dinți curată și nouă pentru a vă ajuta să ajungeți la crevici.
  • Clătiți obiectele curățate sub apă curgătoare. Se usucă cu un prosop de hârtie curat sau să lăsați aerul să se usuce complet.
  • Imagine intitulată Curățați un rezervor vechi de pește Pasul 12
    3. Returnați elementele rezervoarelor detașabile în rezervorul de pește. Odată ce rezervorul și toate elementele au fost curățate, sunteți gata să reasamblați vechiul rezervor de pește și să oferiți o casă sigură și sanitară pentru peștele dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Apă curată
    • 2-3 găleți
    • Noua sticlă de pulverizare
    • Alge sau tampoane de spălare cu pește
    • Lamă de ras
    • Albire fără detergent sau oțet și sare
    • Furtunul Siphon

    sfaturi

    Nu uitați să curățați orice mijloace de filtrare în rezervor, de asemenea.
  • Curățați orice pietriș înainte de ao pune înapoi în rezervor.
  • Avertizări

    Nu utilizați niciodată săpun sau detergent pentru a vă curăța rezervorul de pește sau oricare dintre elementele care merg în ea. Ambele sunt foarte toxice pentru pescuit și chiar o cantitate mică de reziduuri rămase după curățare poate fi mortală.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar