Cum de a fixa un rezervor de toaletă scurgeri

Un rezervor de toaletă scurgeri nu se simte niciodată o problemă simplă de a face față. Dacă apa se scurge în castron sau pe podea, vor fi necesare unele lucrări de instalare pentru a le repara. Din fericire, odată ce știți cum să determinați cauza scurgerii, este un proces simplu pentru a vă repara rezervorul de toaletă scurgeri. Puteți face acest lucru înlocuind supapa de spălare, fixarea unei supape de umplere scurgeri sau pur și simplu strângeți garniturile de toaletă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Determinarea cauzei scurgerii
  1. Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurs Pasul 1
1. Opriți alimentarea cu apă la toaletă. Localizați supapa de închidere în partea din spate a toaletei, conectată la o țeavă care iese din perete. Rotiți această supapă în sensul acelor de ceasornic cât de departe puteți să opriți apa.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurs Pasul 2
    2. Marcați nivelul apei în rezervor cu un marker sau un creion. Faceți amprenta la cel mai înalt punct în care ajunge apa din spatele rezervorului. Acest lucru vă va ajuta să determinați dacă apa din rezervor se ridică sau scade în timp.
  • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un marcaj de creion: un creion va funcționa, dar poate fi spălat în cazul în care apa se ridică.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurs Pasul 3
    3. Adăugați colorant sau vopsea alimentară în apă și așteptați 10 minute. Adăugați 1 tabletă de colorare sau 10 picături de colorare a alimentelor în apă din rezervor. Vopsirea apei în acest fel vă va permite să vedeți dacă apa din rezervor se scurge în vasul de toaletă.
  • În mod normal, puteți achiziționa tablete de vopsea de apă de la furnizorul dvs. local de apă.
  • Asigurați-vă că așteptați cel puțin 10 minute, astfel încât apa din rezervor să schimbe complet culoarea.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurgeri Pasul 4
    4. Verificați apa din vasul de toaletă pentru a vedea dacă este schimbată culoarea. Dacă apa din castron are orice urmă a colorantului pe care l-ați pus în rezervor, apa din rezervor a scăpat în castron. Aceasta înseamnă că cauza scurgerii dvs. este o supapă de spălare defectă.
  • Dacă aveți o supapă de spălare deteriorată, va trebui înlocuită.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurs Pasul 5
    5. Uită-te pentru a vedea dacă nivelul apei din rezervor a crescut sau în jos. Dacă apa a crescut, aceasta înseamnă că probabil că există ceva în neregulă cu supapa de umplere. Dacă apa a scăzut, există probabil o scurgere în supapa dvs. de spălare.
  • Dacă nivelul apei a crescut, verificați dacă există apă în tubul de suprasolicitare. Aceasta ar indica, de asemenea, că supapa de umplere scade și depășește apa din rezervor.
  • Dacă nu sunteți sigur exact ce parte a ansamblului de toaletă trebuie să înlocuiți, cumpărați doar un kit cu toate piesele noi și înlocuiți totul. Sunt destul de ieftini și vă vor economisi mult timp.
  • Imagine intitulată Fix Un rezervor de toaletă scurs Pasul 6
    6. Verificați dacă apa vopsită din rezervor sa scurs pe podea. Dacă apa vopsită a ieșit din fundul rezervorului și pe podea, aceasta înseamnă că este probabil o garnitură de scurgere. Dacă apa vopsită a ieșit din corpul rezervorului, rezervorul în sine poate fi spart.
  • Din păcate, dacă rezervorul este spart, va trebui să fie complet înlocuit.
  • Bacsis: Toaletele pot dezvolta condensare pe exteriorul rezervorului în timpul vremii calde sau când luați un duș foarte fierbinte. Această "transpirație" este inofensivă.

    Metoda 2 din 4:
    Înlocuirea unei supape de spălare
    1. Imagine intitulată Fix Un rezervor de toaletă scurs Pasul 7
    1. Opriți alimentarea cu apă la toaletă și spălați-o. Aceasta va scurge toată apa din rezervor și în josul comodei. Dacă nu puteți spăla toaleta din anumite motive, puteți folosi și o ceașcă sau un furtun pentru a îndepărta apa din partea din spate a rezervorului.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurs Pasul 8
    2. Scoateți piulițele atașate la tubul de alimentare și la castronul de toaletă. Rezervorul este atașat la perete de tubul de alimentare și atașat la castronul de toaletă cu două șuruburi sub rezervor. Utilizați o cheie reglabilă pentru a slăbi și a elimina aceste piulițe, astfel încât să puteți scoate rezervorul.
  • Este posibil să fie necesar să utilizați o șurubelniță plat pentru a ține șuruburile în poziție pe măsură ce rotiți piulițele sub rezervor.
  • Imagine intitulată Fix Un rezervor de toaletă scurs Pasul 9
    3. Ridicați rezervorul de pe vas după ce piulițele au fost slăbite. Așezați rezervorul cu susul în jos lângă castronul de toaletă pe o suprafață stabilă. Dacă doriți să evitați apa pe podea, puneți niște prosoape în jos și puneți rezervorul de pe partea de sus a acestora.
  • Plasarea rezervorului cu susul în jos vă va oferi acces direct la supapa de spălare din partea de jos a rezervorului.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurs Pasul 10
    4. Deșurubați blocul de blocare pe fundul rezervorului și scoateți supapa. Aceasta este piulița mare în mijlocul rezervorului care deține supapa de spălare în poziție. Odată ce ați deșurubat Locknut, pur și simplu împingeți supapa de spălare pentru ao ieși.
  • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați cheia unui instalator pentru a deșuruba blocul de blocare.
  • Imagine intitulată Fix Un rezervor de toaletă scurs Pasul 11
    5. Plasați noua supapă de spălare în locul în care a fost vechea supapă. Împingeți noua supapă de spălare în jos pe deschiderea rezervorului pentru ao instala. Urmați instrucțiunile producătorului pentru a vă asigura că instalați corect noua supapă.
  • Puteți cumpăra o nouă supapă de spălare la orice distribuitor care vinde consumabile de îmbunătățire a casei.
  • Imagine intitulată Fix Un rezervor de toaletă scurgeri Pasul 12
    6. Strângeți blocul de blocare cu o cheie de maimuță pentru a finaliza instalarea. Reatașați orice părți ale supapei de spălare pe care le-ați deconectat când ați înlăturat cel vechi. Asigurați-vă că înlocuiți garnitura deasupra locului de blocare.
  • Imagine intitulată Fix Un rezervor de toaletă scurs Pasul 13
    7. Așezați rezervorul pe toaletă și strângeți șuruburile. Strângeți piulițele pe care le-ați slăbit anterior că fixați rezervorul la tubul de alimentare și la castronul de toaletă. Odată ce rezervorul a fost reținut, puteți roti alimentarea cu apă înapoi și reumpleți rezervorul.
  • Odată ce instalarea este completă, spălați rezervorul pentru a vă asigura că scurgerea este complet plecată. Dacă nu este plecat, verificați pentru a vă asigura că scurgerea nu vine de undeva.
  • Dacă apa se scurge în castronul de toaletă, du-te înapoi și asigurați-vă că ați strâns complet șuruburile atașate supapa de spălare.
  • Metoda 3 din 4:
    Fixarea unei scurgeri de supapă de umplere
    1. Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurs Pasul 14
    1. Opriți alimentarea cu apă a toaletei și scoateți apa din rezervor. Rotiți supapa de alimentare cu apă în partea din spate a toaletei, tot drumul în sensul acelor de ceasornic pentru a opri alimentarea. Scoateți apa din rezervor prin spălarea toaletei odată ce apa a fost oprită.
    • De asemenea, puteți folosi o ceașcă sau un magazin VAC pentru a scoate apa din rezervor.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurgeri Pasul 15
    2. Deconectați tubul de alimentare cu apă din spatele rezervorului. Acesta este tubul imediat sub locația supapei de umplere sub rezervor. Utilizați o cheie pentru a transforma acest tub în sens invers acelor de ceasornic pentru ao deconecta.
  • În funcție de modelul de toaletă, tubul de alimentare va fi fie o conductă lungă, rigidă, fie un tub scurt conectat la supapa de închidere a alimentării cu apă.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurs Pasul 16
    3. Deșurubați blocul de blocare atașat la supapa de umplere din partea inferioară a rezervorului. Aceasta este piulița situată sub rezervorul care deține supapa de umplere în poziție. Utilizați o cheie mică sau pereche de clești pentru a slăbi și a scoate locul de blocare.
  • Locknut este cel mai probabil localizat chiar lângă tubul de alimentare.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurgeri Pasul 17
    4. Scoateți supapa de umplere veche prin partea superioară a rezervorului. Luați capacul din partea de sus a rezervorului, dacă nu ați făcut-o deja. Trageți vechea supapă direct în sus pentru ao scoate din rezervor.
  • Asigurați-vă că ați eliminat toată apa din rezervor înainte de a face acest lucru. Dacă scoateți supapa de umplere cu apă încă în partea de jos a rezervorului, acea apă va cădea din orificiul unde se utilizează supapa de umplere și se termină pe podeaua de baie.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurs Pasul 18
    5. Plasați noua supapă de umplere în rezervor și instalați-o pe instrucțiunile sale. Puneți noua supapă de umplere în fața locului în care ați scos vechea supapă și înșurubați blocarea pe fundul acesteia. Asigurați-vă că atașați tubul de reîncărcare în partea laterală a supapei de umplere și orientați-o peste tubul de suprasolicitare din rezervor.
  • Rețineți că instrucțiunile vor include, de asemenea, orientări pentru cât de mare va trebui să fie plutitorul supapei de umplere.
  • Imagine intitulată Fix Un rezervor de toaletă scurs Pasul 19
    6. Reatașați tubul de alimentare cu apă din spatele rezervorului și porniți apa. Odată ce alimentarea cu apă a fost întoarsă, spălați toaleta pentru a testa noua supapă de umplere. Dacă se umple corect și nu se revarsă, este fixat.
  • Dacă încă mai aveți probleme cu scurgerile de apă, toaleta dvs. poate avea o problemă mai gravă. Apelați un instalator pentru a le diagnostica problema și a vedea dacă poate fi reparat.
  • Metoda 4 din 4:
    Strângerea garniturilor scurgeri
    1. Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurgeri Pasul 20
    1. Opriți apa și goliți apa din rezervor. Rotiți supapa de alimentare cu apă în spatele toaletei în sensul acelor de ceasornic pentru a opri alimentarea cu apă. Odată ce apa a fost oprită, spălați toaleta pentru a goli rezervorul.
    • De asemenea, puteți folosi o ceașcă sau un magazin VAC pentru a scoate apa din rezervor.
  • Imagine intitulată Fix Un rezervor de toaletă scurs Pasul 21
    2. Localizați șuruburile din rezervor care conectează rezervorul la castron. Acestea sunt capetele de șurub 2 sau 3 care înconjoară flapul în partea de jos a rezervorului. Veți recunoaște șuruburile de către șaibele de cauciuc sub ele.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurs Pasul 22
    3. Utilizați o cheie reglabilă și șurubelniță pentru a strânge aceste șuruburi. Utilizați o șurubelniță cu cap plat pentru a ține șuruburile în poziție. Apoi, cu cheia reglabilă, rotiți șuruburile în sensul acelor de ceasornic sub rezervor pentru a le strânge.
  • Strângerea șuruburilor ar trebui să împiedice scurgerea apei de la rezervor.
  • Imagine intitulată Fix un rezervor de toaletă scurgeri Pasul 23
    4. Reumpleți rezervorul și verificați scurgerile provenite de la șuruburi. Rotiți alimentarea cu apă înapoi pentru a permite reumplerea rezervorului. Așteptați câteva minute, apoi uitați sub rezervor pentru a vedea dacă este încă scurgeri. Dacă nu mai există scurgeri, garnitura a fost fixată.
  • Dacă există încă o scurgere, șaibele de sub șuruburile din rezervor vor trebui înlocuite.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Marker sau creion
    • Colorarea alimentelor sau tabletă de colorant
    • Cheie reglabilă
    • Flathead șurubelniță
    • Cheia de maimuță
    • Noua supapă de spălare (dacă este necesar)
    • Noua supapă de umplere (dacă este necesar)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar