Cum se adaugă pește într-un rezervor nou

Adăugarea de pește noi în rezervorul dvs. poate fi un timp interesant, deoarece puteți introduce noi prieteni noi în mediul dvs. subacvatic. Dar mulți pești introduși într-un rezervor necorespunzător se pot îmbolnăvi sau pot muri. Trebuie să pregătiți mai întâi rezervorul înainte de a le adăuga în rezervor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea noului rezervor
  1. Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor Pasul 1
1. Spălați pietrișul, rocile și ornamentele. Odată ce obțineți noul rezervor și completările rezervoarelor dvs., va trebui să le spălați în apă caldă. Nu utilizați niciun săpun sau detergenți pentru a spăla pietrișul, rocile sau ornamentele, doar apă caldă. Acest lucru va asigura că aceste elemente sunt lipsite de murdărie, bacterii și toxine.
  • Puteți spăla pietrișul plasându-l într-o colandere. Puneți colorantul pe o tigaie de plastic sau o găleată și adăugați apă la colander cu pietriș. Amestecați pietrișul în jurul valorii de pietriș, scurgeți-o și repetați-o de mai multe ori până când apa rulează clar și curat prin colander.
  • Odată ce aceste elemente sunt curate, le puteți adăuga în rezervor. Asigurați-vă că pietrișul este distribuit uniform în partea de jos a rezervorului. Plasați rocile și ornamentele în rezervor, astfel încât să se ascundă locuri pentru ca peștele dvs. să exploreze.
  • Imagine intitulată Adăugați pește la un nou rezervor 2
    2. Umpleți rezervorul o treime plină cu apă temperatura camerei. Utilizați o găleată curată pentru a turna apa în rezervor. Plasați o farfurie sau o farfurie peste pietriș pe măsură ce se toarnă în apă, astfel încât pietrișul să nu se miște.
  • Odată ce ați umplut rezervorul o treime cu apă temperatura camerei, ar trebui să adăugați balsam sau dechlorinator pentru a îndepărta clorul din pește. Clorul în apă rezervor poate fi mort pentru peștele dvs. și / sau duce la probleme de sănătate.
  • Puteți observa că apa devine înnorat în primele două până la trei zile. Acest lucru se datorează creșterii bacteriilor și ar trebui să dispară în mod natural.
  • Imagine intitulată Adăugați pește la un nou rezervor 3
    3. Conectați pompa de aer. Ar trebui să aveți o pompă de aer în rezervor pentru a vă asigura că există suficientă oxigen în apă rezervorului. Va trebui să conectați tubularea companiilor aeriene de la pompa de aer la ieșirile de aer din rezervor, cum ar fi o piatră de aer.
  • Poate doriți să utilizați o supapă de verificare a acvariului, care este o supapă mică situată în afara rezervorului pentru a ține tubulatura de aer. Acest lucru vă va permite să plasați apoi pompa de aer sub rezervorul sau acvariul. Supapa acționează, de asemenea, ca o oprire și previne ca apa să se rezerve în rezervor dacă într-un fel puterea la rezervor este oprită.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor 4
    4. Adăugați plante vii sau plastice. Plantele vii sunt bune pentru circularea oxigenului în apa rezervorului, dar puteți adăuga, de asemenea, plante de plastic pentru a crea locuri de ascundere pentru peștele dvs. De asemenea, puteți utiliza plantele pentru a ascunde orice echipament din rezervorul pe care doriți să îl deghizați pentru scopuri estetice.
  • Păstrați plantele vii umede până când vor fi plantate prin înfășurarea lor în ziarul umed. Plantați rădăcinile de sub suprafața pietrișului, cu coroana plantei expuse. De asemenea, puteți aplica un îngrășământ acvatic pentru a vă asigura că plantele vii cresc bine.
  • Imagine intitulată Adăugați pește la un nou rezervor Pasul 5
    5. Ciclul apei din rezervor cu un kit de ciclism. Ciclismul apei rezervorului va ajuta la echilibrarea amoniacului și a nitritilor produsi de pește și va introduce bacterii care vor mânca aceste substanțe chimice dăunătoare. Va trebui să ciclați apa rezervorului timp de patru până la șase săptămâni, astfel încât rezervorul poate menține un echilibru biologic și chimic sănătos. Acest lucru înainte de a adăuga peștele vă poate ajuta să vă asigurați că noul dvs. pește rămâne fericit și sănătos în noul lor mediu. Puteți găsi kituri de ciclism pentru acvarii la magazinul dvs. local de animale de companie sau online.
  • Când faceți prima dată rezervorul de la zero, veți observa o acumulare de amoniac în jurul celei de-a doua sau a treia săptămâni. Apoi, va fi o construcție de nitriți atunci când nivelurile de amoniac scade la zero. În jurul săptămânii șase de ciclism, amoniacul și nitriturile vor scădea la zero și veți observa acumularea de nitrați. Nitratul este mai puțin toxic decât amoniac și nitrit. Puteți controla nivelul de nitrat cu o întreținere regulată, regulată a apei rezervorului.
  • Dacă utilizați kitul de ciclism și observați că există încă o citire pozitivă pentru amoniac sau nitriți, rezervorul dvs. este încă ciclism și va avea nevoie de mai mult timp pentru a se adăuga peștele. Un rezervor sănătos nu ar trebui să arate niciodată o lectură pozitivă fie pentru substanțe chimice.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor Pasul 6
    6. Testați calitatea apei. Odată ce rezervorul a fost ciclu corect, trebuie să testați și calitatea apei din rezervor. Puteți utiliza un kit de testare a apei de la un magazin de animale de companie sau online.
  • Apa rezervorului trebuie să aibă o citire zero pentru clor și pH-ul apei ar trebui să se potrivească sau să fie cât mai aproape de magazinul de pește unde vine noul dvs. pește.
  • Metoda 2 din 3:
    Adăugarea de pește la un rezervor nou
    1. Imagine intitulată Adăugați pește la un nou rezervor 7
    1. Transportați peștele într-o pungă de plastic din magazin. Majoritatea magazinelor de animale de companie au pus pește într-o pungă de plastic clară umplută cu apă. Asigurați-vă că păstrați peștele într-un loc întunecat pe măsură ce îl transportați acasă de la magazin.
    • Încercați să-l aduceți acasă imediat, deoarece va trebui să fie introdus în rezervor imediat după ce a fost plasat în sacul de plastic. Acest lucru va reduce nivelurile sale de stres și îi va ajuta să aclimatizeze mai repede la apa rezervorului. Peștele dvs. poate pierde o mică colorare în timpul călătoriei acasă, dar nu vă faceți griji, acest lucru este normal și peștii dvs. ar trebui să-și recupereze colorarea odată ce este în rezervorul său.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor Pasul 8
    2. Opriți luminile din acvariu. Dim sau opriți orice lumini din acvariu înainte de a adăuga noul pește, deoarece acest lucru va crea un mediu mai puțin stresant pentru pește. De asemenea, trebuie să vă asigurați că rezervorul dvs. are o mulțime de plante și roci ca locuri ascunse pentru noul dvs. pește. Acestea îl vor ajuta să se simtă mai puțin stresate pe măsură ce se obișnuiește cu noua sa casă.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor 9
    3. Adăugați mai mult de un pește la un moment dat. Adăugarea a mai mult de un pește la un moment dat va asigura că peștele dvs. existent se poate obișnui cu noile adăugiri. De asemenea, împiedică un pește să se hrănească de celălalt pește, deoarece peștele existent va avea mai mulți prieteni noi de obliga. Introduceți noi pești în loturi mici de 2-4, astfel încât să nu copleșești rezervorul.
  • Alegeți întotdeauna pește din magazin care par sănătoși și fără boală. De asemenea, trebuie să vă monitorizați cu atenție noua dvs. sosire pentru primele câteva săptămâni pentru a vă asigura că nu există semne de boală sau stres.
  • Unii proprietari de acvariu vor pune noul lor pește în carantină timp de două săptămâni pentru a se asigura că nu are boli sau infecții. Dacă aveți luxul de timp și accesul la un alt rezervor curat, puteți utiliza ca rezervor de carantină, puteți încerca această opțiune. Dacă observați că peștele se îmbolnăvește în rezervorul de carantină, îl puteți trata fără a afecta celălalt pește sau chimia noului rezervor.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor Pasul 10
    4. Plasați sacul de plastic nedeschis în rezervor timp de 15-30 de minute. Bagul de plastic nedeschis cu peștele plutesc pe suprafața acvariului. Acest lucru va da timp de pește pentru a se obișnui cu temperatura apei rezervorului.
  • După 15-30 de minute, deschideți sacul și utilizați o ceașcă curată pentru a scoate o cantitate egală de apă din rezervor în sacul de plastic. Ar trebui să existe de două ori mai multă apă în sac, apă rezervor de 50% și apă de casă de companie de 50%. Asigurați-vă că nu amestecați apa din sac în apa rezervorului, deoarece acest lucru ar putea contamina apa rezervorului.
  • Permiteți sacului să plutească în rezervor pentru încă 15-20 de minute. Puteți sigila marginea sacului pentru a vă menține de la vărsare.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor Pasul 11
    5. Net de pește din geantă și pune-l în rezervor. După 15-20 de minute, eliberați peștele în rezervor. Faceți acest lucru prin conectarea peștilor din sac și plasându-le ușor în apa acvariului.
  • Ar trebui să monitorizați peștele pentru orice semne de boală sau boală. Dacă există deja alte pești în rezervor, trebuie să vă asigurați că nu hărțuiesc sau nu mai deranjează noua adăugare. Cu timpul și întreținerea corectă a rezervorului, tot peștele ar trebui să coexiste fericit.
  • Metoda 3 din 3:
    Punerea peștilor într-un rezervor existent
    1. Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor Pasul 12
    1. Configurați un rezervor de carantină. Carantinarea noului dvs. pește va asigura că acestea sunt sănătoase și nu vor introduce boală sau boală în rezervorul dvs. existent. Rezervorul de carantină trebuie să fie de cel puțin 5 până la 10 galoane, cu un filtru de burete care a fost într-un rezervor cu pește. Acest lucru va asigura că filtrul conține bacterii bune pentru a popula rezervorul. Rezervorul ar trebui să aibă, de asemenea, un încălzitor, o lumină de acvariu și o acoperire.
    • Dacă sunteți un proprietar de acvariu avariu, este posibil să aveți deja un rezervor de carantină. Ar trebui să păstrați rezervorul de carantină curat și să-l pregătiți înainte de a cumpăra pește nou pentru rezervorul dvs. obișnuit.
  • Imagine intitulată Adăugați pește la un nou rezervor 13
    2. Plasați noul pește în rezervorul de carantină timp de două până la trei săptămâni. Odată ce ați configurat rezervorul de carantină, puteți introduce noul dvs. pește în rezervor prin aclimatizare.
  • Începeți prin plasarea sacului de plastic nedeschis în rezervor timp de 15-20 de minute. Acest lucru va da timpului de pește pentru a începe să se obișnuiască cu apa din rezervorul de carantină.
  • După 15-20 de minute, deschideți sacul și utilizați o ceașcă curată pentru a scoate o cantitate egală de apă din rezervor în sacul de plastic. Ar trebui să existe 50% apă rezervor și 50% apă de companie în sac în sac. Evitați amestecarea apei din sac cu apa rezervorului, deoarece aceasta ar putea contamina apa rezervorului.
  • Permiteți sacului să plutească în rezervor pentru încă 15-20 de minute. Puteți închide marginea sacului pentru a păstra la vărsarea. După 15-20 de minute, utilizați o plasă pentru a scoate ușor peștele și a le pune în rezervorul de carantină.
  • Trebuie să observați peștele în fiecare zi în rezervorul de carantină pentru a vă asigura că nu transportă nici o boală sau paraziți. După două până la trei săptămâni în rezervorul de carantină fără probleme, peștele este gata să fie introdus în rezervorul principal.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor Pasul 14
    3. O schimbare de apă de 25 până la 30%. A face o schimbare de apă va permite noului dvs. pește să se obișnuiască cu nitrații din apă și să evite să sublinieze noul dvs. pește. Acesta este un pas deosebit de important dacă nu faceți schimbări regulate de apă ale apei principale a rezervorului dvs.
  • Pentru a face o schimbare de 25 până la 30% a apei, îndepărtați 25 până la 30% din apa rezervorului și înlocuiți-o cu apă dechlorurată. Apoi, ciclu prin apă de mai multe ori cu filtrul pentru a vă asigura echilibrul de nitrați în apele rezervorului este corect.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor pasul 15
    4. Alimentați orice pește în rezervorul principal. Dacă aveți deja pește în rezervor și introduceți un pește nou în rezervor, ar trebui să vă asigurați că hrăniți mai întâi peștele. Acest lucru va face peștele în rezervor mai puțin agresiv față de noua adăugare.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor Pasul 16
    5. Rearanjați accesoriile din rezervor. Deplasați-vă în jurul oricăror roci, plante și ascundeți locurile din rezervor până la noi pete. Rearanjarea accesoriilor înainte de a introduce noul pește va distrage peștele existente și va elimina orice teritorii stabilite care au fost marcate în rezervor. Acest lucru vă va asigura că noul dvs. pește intră în rezervor pe motive egale și nu sunt izolate de celălalt pește.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor Pasul 17
    6. Aclimatizați noul pește la apa principală a rezervorului. Odată ce noul dvs. pește au fost în carantină, trebuie să repetați același proces de aclimatizare pe care l-ați făcut cu rezervorul de carantină pentru apa principală a rezervorului. Acest lucru va ajuta peștele să se obișnuiască cu apa principală a rezervorului și să se ușureze în noul lor mediu.
  • Așezați peștele într-un castron sau într-o pungă umplută cu apa rezervorului de carantină. Lăsați sacul sau castronul să stea pe suprafața apei principale de apă timp de 15-20 de minute. Apoi, utilizați o ceașcă curată pentru a scoate o parte din apa principală a rezervorului în sac sau castron. Ar trebui să existe apa de rezervor principal de 50% și apă rezervorului de carantină de 50% în sac.
  • Imagine intitulată Adăugați pește într-un nou rezervor Pasul 18
    7. Introduceți noul pește în rezervorul principal. Lăsați peștele să stea în sac sau în castron de apă timp de încă 15-20 de minute. Apoi, utilizați o plasă pentru a scoate ușor peștele din sac sau castron și puneți-l în rezervorul principal.
  • Să monitorizeze noul pește în următoarele câteva săptămâni pentru a se asigura că se întâlnește cu colegii săi și nu prezintă semne de boală sau boală.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar