Cum să curățați pietrele de pește

Alimente neobișnuite și materie fecală se pot așeza în partea de jos a rezervorului de pește, făcându-ți pietrișul tău. Îndepărtarea periodică a acestor deșeuri și resturi creează un mediu mai sănătos pentru peștele dvs. Indiferent dacă aveți un rezervor mic, cu un singur gold sau un rezervor mare, cu multe pești exotici, vă puteți curăța pietrișul acvariu la domiciliu și păstrați-vă peștele fericit și sănătos.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălați pietrișul în rezervoare miciSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 1
1. Scoateți peștele din rezervor. Dacă aveți un singur pește mic, cum ar fi un aur sau o betta, este mai ușor să o eliminați din rezervor pentru curățarea pietrișului. Umpleți un recipient curat cât mai aproape de dimensiunea rezervorului de pește posibil cu apă non-clorurată. Utilizați un geam de băut sau o plasă de pește pentru a vă deplasa ușor peștele din rezervor la recipient.
  • Imagine intitulată Rock-uri curat de pește Pasul 2
    2. Scoateți accesoriile din rezervor. Deschideți filtrul de apă și îndepărtați orice plante sau decorațiuni din rezervorul de pește. Setați-le deoparte. Rezervorul trebuie să fie plin de apă și pietriș înainte de a începe curățarea.
  • Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 3
    3. Clătiți pietrișul cu apă tratată. Turnați ușor apa din rezervorul de pește printr-o colandere. Sub un flux de apă călduță, agitați colanderul pentru a slăbi și spăla orice resturi încăpățânate. Faceți acest lucru de mai multe ori până când apa coboară de pe pietrișul dvs. curat și clar.
  • Imagine intitulată Rock-uri curat de pește Pasul 4
    4. Înlocuiți pietrișul pe podeaua rezervorului. Când pietrișul este curat, răspândiți-l în mod egal în partea de jos a rezervorului de pește. Reatașați filtrul de apă și configurați orice decorațiuni după cum doriți.
  • Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 5
    5. Setați rezervorul înapoi. Reumpleți rezervorul de pește cu apă non-clorurată. Dacă rasa de pește necesită orice alte cerințe particulare, cum ar fi apa unui anumit pH, tratați rezervorul în consecință. Când totul este în vigoare, scufundați ușor peștele și recipientul de exploatare în rezervor, lăsând peștele să înoate gratuit.
  • Consultați magazinul local de animale de companie pentru mai multe informații despre cerințele de apă ale peștelui dvs. special.
  • Metoda 2 din 3:
    Spălați pietrișul în rezervoare mariSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Rock-uri curat de pește Pasul 6
    1. Nu scoateți peștele din rezervor. Dacă aveți multe pești sau rase exotice, nu vă îndepărtați peștele din rezervor pentru curățarea pietrișului. A face acest lucru pentru perioada extinsă de timp necesar pentru a curăța un rezervor mai mare poate fi stresant pentru pește. De asemenea, nu este necesar atunci când utilizați un Siphon de pietriș, un instrument special de curățare a pietrișului pentru rezervoare mai mari pe care le veți folosi.
  • Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 7
    2. Puneți o găleată de plastic pe podea lângă rezervor. Cumpărați o găleată curată pe care o utilizați numai pentru întreținerea rezervorului de pește. Puneți-l la un nivel inferior decât acvariul, astfel încât gravitația poate face cea mai mare parte a lucrării pentru dvs.
  • Nu utilizați o găleată de uz casnic care ar putea avea substanțe chimice din proiectele de curățare anterioare. Deși folosiți numai această găleată pentru a elimina apa de pește, este foarte bine să păstrați consumabilele de companie separate pentru a evita confuzia.
  • Imagine intitulată Rock-uri curată de pește Pasul 8
    3. Poziționați pietrișul Sifon. Așezați capătul cilindrului sifonului pietrișului în rezervor, astfel încât deschiderea să se odihnească în partea de jos a pietrișului. Ghidați tubulatura din plastic la celălalt capăt peste marginea rezervorului, ținând-o în mână peste găleata de așteptare.
  • Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 9
    4. Sugeți pe capătul tubului a sifonului de pietriș pentru a crea presiune negativă. Imediat plasați capătul tubului în găleata de așteptare după ce ați făcut acest lucru. De îndată ce suge, presiunea negativă va fi creată în tub, iar apa din rezervorul de pește murdară va curge prin tubulatura la găleată. Aceasta este ceea ce doriți, dar aveți grijă să nu suge prea mult, deoarece ați putea obține o gură de apă de acvariu.
  • Dacă nu puteți suveni stomacul pe tuburi, unele sifoane fac bile de primare speciale care pornesc sifon pentru tine. Căutați unul la magazinul local de animale de companie sau acvariu.
  • Dacă ajungeți să beți puțin apă, fiți siguri că acest lucru nu este dăunător.
  • Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 10
    5. Utilizați capătul cilindrului Sifonului pentru a îndepărta resturile. Odată ce Sifonul merge, nu trebuie să faceți nimic pentru a menține presiunea. În timp ce apa curge liber, apăsați capătul deschis și scufundat al sifonului în pietriș. Deplasați-vă de la un capăt al rezervorului la alta, apăsând gura sifonului în pietriș cu o mișcare de circulație pentru aspirarea resturilor. Aspirația poate ridica o bucată de pietriș sau două în cilindrul sifonului, dar nu va fi capabil să-l sugă în tubulatură - pur și simplu scuturați orice biți de pietriș care se ridică.
  • Ar trebui să vezi că chestia fiind aspirată din pietriș în timp ce lucrezi. Dacă nu, apăsați deschiderea mai profundă în pietriș.
  • Pe măsură ce mutați sifonul despre rezervor, aveți grijă să nu vă loviți sau să vă sperieți peștele. Lucrați încet.
  • Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 11
    6. Nu scurgeți mai mult de 25% din apa din rezervor. Acest lucru poate supăra echilibrul bacteriilor bune în rezervor. În plus, peștele dvs. sunt încă acolo și au nevoie de ea chiar dacă curățați.
  • Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 12
    7. Aruncați apa murdară. Odată ce ați aspirat pietrișul spre satisfacția dvs., scoateți sifonul de pietriș și lăsați-l deoparte. Aruncați apa murdară din găleată, turnându-l în chiuvetă sau în toaletă. Spălați sifonul în apă fierbinte.
  • Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 13
    8. Reumpleți rezervorul. Odată ce curățarea pietrișului este completă, reumpleți rezervorul la nivelul normal cu apă non-clorurată. Dacă peștele dvs. au cerințe speciale, cum ar fi ajustările pH-ului, asigurați-vă că și pentru a le îndeplini.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea pietrișului dvs. de acvariuSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 14
    1. Modificați filtrul de acvariu pe instrucțiunile producătorului. Păstrarea în partea de sus a modificărilor filtrului de apă va împiedica pietrișul să colecteze un murdar suplimentar. Faceți un memento calendaristic pentru a vă ajuta să vă amintiți să o schimbați în mod regulat.
    • Poate fi util să vă lăsați filtrele noi și vechi de acvariu să funcționeze în tandem pentru câteva zile pentru a păstra de la schimbarea ecosistemului rezervorului dvs. prea rapid.
  • Imagine intitulată Rock-uri curat de pește Pasul 15
    2. Curățați pietriș la fiecare două săptămâni. Curățați pietrișul dvs. la fiecare altă săptămână pentru a menține sănătatea peștelui dvs. și a rezervorului dvs. A face acest lucru mai des este inutil și poate elimina bacteriile benefice din mediul înconjurător.
  • Imagine intitulată Curățenie Tank Rocks Pasul 16
    3. Evitați utilizarea detergenților sau a curățătorilor aspre. Cele mai multe soluții de curățare comerciale sunt toxice pentru pescuit. Întotdeauna spălați pietrișul cu apă simplă, non-clorurată. Dacă pietrișul dvs. este atât de murdar încât aceste metode nu o curăță, cumpărați un pietriș nou, mai degrabă decât să încercați o soluție mai puternică.
  • sfaturi

    Avertizări

    Nu este necesar să spălați pietrișul tot timpul. Poate fi de fapt în detrimentul bacteriilor care trăiesc pe substrat și de a deranja plantele înrădăcinate în timp ce îndepărtează substanțele nutritive nu sunt bune. Spălați numai dacă aveți nevoie.
  • Nu spălați niciodată pietrișul cu săpun.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Sticlă
    • Strecurătoare
    • Container
    • Pietriș sifon
    • Găleată
    • Apă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar