Cum să aveți grijă de un sistem septic

Pentru ca sistemul dvs. de instalație de la domiciliu să continue să fie cel mai bun, trebuie să aveți grijă de sistemul dvs. septic. Din fericire, este relativ ușor de făcut. Localizați, inspectați și asigurați-vă că rezervorul septic funcționează prin funcționarea apei prin ea. Verificați nivelele de nămol și scumele pentru a vă asigura că nu sunt prea mari. La mulți ani, trebuie să aveți sistemul dvs. pompat de un profesionist. De asemenea, puteți utiliza obiceiuri bune pentru a vă ajuta să vă mențineți sistemul septic și să vă prelungească durata de viață.

Pași

Metoda 1 din 5:
Inspectarea sistemului dvs. septicSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 1
1. Urmați conducta de canalizare pentru a localiza rezervorul septic. Uită-te în subsol sau în crawlspace pentru conducta de canalizare. Urmați direcția țevii de canalizare pentru a identifica locația generală a sistemului dvs. septic. Du-te înapoi afară și priviți în această zonă pentru a identifica rezervorul dvs. septic.
  • Găsiți o țeavă pe care o cunoașteți este o scurgere, cum ar fi o țeavă care vine dintr-o toaletă sau o chiuvetă și o urmați până când se conectează la o conductă mai mare. Țeava mai mare este conducta de canalizare.
  • Odată ce localizați rezervorul septic, trageți o hartă a locației sale, astfel încât să o găsiți în viitor.
  • În mod tipic, rezervoarele septice sunt de cel puțin 15 ft (4.6 m) departe de casa ta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 2
    2. Scoateți murdăria care acoperă partea superioară a rezervorului. Dacă rezervorul dvs. este îngropat subteran, va trebui să expuneți partea de sus a acestuia, astfel încât să puteți inspecta și să o accesați. Utilizați o lopată pentru a îndepărta suficientă murdărie pentru a vă permite să vedeți partea superioară a rezervorului și a gulei.
  • Aveți grijă să nu conduceți lama lopei în sistemul septic când vă săturați.
  • Descoperiți rezervorul suficient pentru ao inspecta, astfel încât să îl puteți îngropa din nou când ați terminat, astfel încât nu este vizibil.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 3
    3. Verificați fisurile sau deteriorarea rezervorului septic. Ori de câte ori expuneți partea superioară a rezervorului, uitați-vă peste suprafața ei. Căutați rugină, dents, fisuri sau orice alte semne de deteriorare a rezervorului. Daunele grave vor necesita o inspecție și, eventual, reparații de la un specialist la rezervorul septic.
  • O mulțime de coroziune și rugină ar putea însemna că este timpul să înlocuiți rezervorul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 4
    4. Spălați o toaletă pentru a vă asigura că rezervorul funcționează corect. O modalitate simplă de a testa dacă instalațiile dvs. de instalație funcționează corect și călătorește până la calea către rezervorul septic este de a verifica conexiunile prin apă prin intermediul acestora. Stați lângă rezervor, aveți pe cineva să scadă o toaletă și să ascultați pentru apă care călătorește în rezervor.
  • Dacă vedeți apa Bubling prin sol sau o fisură în sistem, rezervorul dvs. are nevoie de o reparație de la un specialist la rezervorul septic.
  • Bacsis: Dacă nu aveți altă persoană pentru a spăla o toaletă în timp ce stați lângă rezervor, porniți un robinet, apoi capul în afara rezervorului pentru a vă asigura că apa ajunge în mod corespunzător.

    Metoda 2 din 5:
    Verificarea nivelului scumuluiSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 5
    1. Tăiați 6 inci (15 cm) în afara a 10 ft (3.0 m) țeavă PVC. Pentru a măsura nivelul spumei în sistemul dvs. septic, trebuie să creați un stick de măsurare din țeavă PVC. Utilizați un ferăstrău sau un tăietor de țeavă pentru a elimina o secțiune mică de la conducta mai mare.
    • PIP PVC este relativ ieftin și poate fi găsit la magazinele de îmbunătățire la domiciliu și online.
    • Utilizați șmirghel pentru a netezi marginile țevii tăiate, dacă este necesar.
    • Tăiați conducta uniform pentru a forma o margine dreaptă care se va potrivi într-o îmbinare a cotului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 6
    2. Lipiți segmentul mai mic la conducta mai mare, cu o îmbinare a cotului. Luați o îmbinare a cotului PVC și introduceți secțiunea mai mică în ea. Aplicați adezivul la țeavă și articulații pentru a le sigila împreună. Apoi, introduceți conducta mai mare în articulație și aplicați adeziv pentru conectarea acestora.
  • Puteți găsi articulații cotului care se vor potrivi conductelor dvs. PVC la magazinele hardware sau la domiciliu.
  • Utilizați SuperGlue și utilizați suficient pentru a crea o etanșare strânsă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 7
    3. Plasați capace de plastic pe ambele capete ale țevii. Utilizați capace de plastic proiectate pentru a se potrivi cu țevi PVC și pentru a etapa ambele capete ale țevii "L" cu ele. Acestea ar trebui să se fixeze în siguranță pentru a crea o etanșare.
  • Puteți găsi capace de plastic pentru țevi PVC la magazine hardware și de îmbunătățire la domiciliu sau online.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 8
    4. Introduceți conducta în sistemul septic până când acesta va contacta scumul. Trebuie să măsurați 2 nivele pentru a găsi adâncimea scumului în rezervorul dvs. Introduceți capătul scurt al țevii în formă de "L" în guraul rezervorului până când acesta intră în contact cu partea superioară a lichidului în rezervor cu partea lungă de legare drept în sus. Acesta este partea superioară a stratului de scumpă.
  • Lăsați conducta să plutească pe suprafața superioară pentru o măsurătoare corectă.
  • Bacsis: Odihniți țeava împotriva deschiderii gulei, astfel încât să nu se miște în jur.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 9
    5. Utilizați un marker pentru a marca țeava în partea de sus a gulei. Pentru a vă lua prima măsurare, marcați conducta în care este chiar și cu partea de sus a gulei ca punct de referință. Țeava trebuie să plutească pe partea superioară a stratului de scumpă.
  • Asigurați-vă că linia pe care o marcați este dreaptă și chiar.
  • Utilizați un marcator negru, astfel încât este mai ușor să vedeți împotriva țevii din PVC albă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 10
    6. Împingeți țeava prin spumă, apoi marchează din nou. După ce ați luat măsurarea stratului superior al spului, împingeți conducta în jos prin intermediul spumei până când acesta va contacta partea de jos a stratului dens de scumpă și ajunge la stratul de apă uzată. Apoi marcați conducta în care este chiar și cu partea de sus a gurii.
  • Păstrați tubul încă în timp ce îl țineți pe fundul rezervorului, astfel încât să nu se miște când îl marchează.
  • Stratul de apă uzată va avea mult mai puțină rezistență și vă va spune că ați ajuns la partea inferioară a stratului de scum.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 11
    7. Măsurați spațiul dintre semne pentru a găsi adâncimea scumului. Trageți conducta din rezervorul septic și fixați-o în jos. Utilizați o măsurătoare sau o măsură de bandă pentru a măsura spațiul dintre cele 2 mărci. Aceasta este adâncimea scumului în rezervorul dvs. Dacă stratul de scumpă este de 6 inci (15 cm) din partea inferioară a deflejei de evacuare sau conducta pe care o puteți vedea în deschiderea gulei, rezervorul trebuie să fie pompat.
  • Notați măsurătorile dvs., astfel încât să le puteți referi mai târziu și să le furnizeze un specialist la rezervorul septic, dacă este necesar.
  • Metoda 3 din 5:
    Măsurarea stratului de nămolSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 12
    1. Utilizați A10 FT (3.0 m) Țeavă din PVC cu capace la ambele capete. Pentru a face o conductă pe care o puteți utiliza pentru a măsura stratul de nămol din rezervor, utilizați o țeavă PVC curată. Plasați capacele din plastic pe ambele capete, astfel încât conducta este etanșă.
    • Puteți găsi țevi din PVC și capace din plastic la magazinele de hardware și online.
    • Asigurați-vă că capacele din plastic se fixează în siguranță în siguranță.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 13
    2. Înfășurați un prosop alb în jurul unui capăt al țevii. Aveți nevoie de o cârpă albă sau un prosop pentru a utiliza pentru a măsura nivelul de nămol, astfel încât să puteți vedea cu ușurință marcarea petelor pe care nămolul va pleca. Înfășurați prosopul în jurul unui capăt al țevii și apoi împachetați banda în jurul acestuia, așa că este strâns și sigur.
  • Puteți utiliza orice tip de bandă, dar asigurați-vă că utilizați suficient pentru a fixa pânza la țeavă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 14
    3. Introduceți conducta până în rezervorul septic. Dacă ați măsurat recent stratul de spumă, glisați conducta prin gaura din spumă. Împingeți conducta până la partea inferioară a rezervorului și țineți-o în poziție.
  • Este important să țineți conducta încă pentru a efectua o măsurătoare corectă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 15
    4. Lăsați conducta să stea timp de 3 minute. Păstrați țeava încă în timp ce stratul de nămol se revertează și petează cârpa de la capătul țevii. Așteptați cel puțin 3 minute pentru a permite nămolul să pata efectiv pânza.

    Bacsis: Setați un cronometru, astfel încât să vă puteți concentra pe păstrarea imaginii.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 16
    5. Scoateți conducta și măsurați pata. După 3 minute, trageți încet conducta și fixați-o în jos. Utilizați o riglă sau o măsură de bandă pentru a măsura pata pe prosop pentru a găsi adâncimea stratului de nămol. Dacă stratul de nămol este de la 12 cm (30 cm) al deflejei de evacuare, trebuie să pompezi rezervorul.
  • Notați măsurătorile dvs., astfel încât să puteți urmări acestora.
  • Metoda 4 din 5:
    Pomparea sistemului dvs. septicSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 17
    1. Pompa sistemul septic la fiecare 3 ani. Sistemul septic al gospodăriei medii trebuie pompat la fiecare câțiva ani pentru a menține funcționarea corectă a sistemului. Dacă nivelele dvs. de nămol sau de scumpe sunt prea mari, este posibil să aveți nevoie să vă pompiți mai devreme.
    • Dacă aveți un sistem alternativ cu comutatoare electrice flotor sau componente mecanice, rezervorul dvs. este inspectat anual.
    • Dacă nivelele dvs. de nămol sau de spumă sunt prea mari, sistemul dvs. a pompat cât mai curând posibil.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 18
    2. Contactați un specialist la rezervor septic pentru a pompa rezervorul. Pomparea unui sistem septic necesită în mod corespunzător un specialist cu rezervoare septice certificate care va avea echipamentul și instruirea corespunzătoare. Du-te online pentru a căuta profesioniști calificați de rezervor septic în apropierea dvs.
  • Programați o întâlnire pentru un timp în care veți fi acasă, astfel încât să le puteți urmări pomparea rezervorului pentru a vă asigura că se face corect.
  • Bacsis: Verificați recenziile online ale companiei înainte de a le angaja, astfel încât să puteți fi siguri că alegeți profesioniști de înaltă calitate.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 19
    3. Furnizați orice măsurători pe care le-ați dus la specialist. Dacă ați măsurat singuri nămolurile și zgomotul, dați măsurătorile cu rezervorul septic profesional. Ei le-ar putea ajuta când pompează sistemul septic.
  • De asemenea, puteți compara măsurătorile dvs. pentru a vă asigura că sunt cinstiți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 20
    4. Păstrați înregistrările oricărei lucrări efectuate pe sistemul dvs. septic. Ori de câte ori aveți o lucrare profesională sau pompați sistemul septic, păstrați înregistrările într-un loc sigur. Ei pot veni la îndemână mai târziu dacă trebuie să vedeți ce lucru a fost făcut sau dacă rezervorul dvs. septic este deteriorat.
  • Păstrați înregistrările într-un cabinet de fișiere, astfel încât știți unde sunt.
  • Metoda 5 din 5:
    Menținerea sănătății sistemului septicSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 21
    1. Instalați toalete de înaltă eficiență pentru a reduce utilizarea apei. Toaletele pot reprezenta până la 30% din utilizarea apei de uz casnic. Toaletele mai vechi utilizează mult mai multă apă pentru a funcționa, iar apa suplimentară se învârte în sistemul dvs. septic, provocând uzura și ruperea. Înlocuiți-vă toaletele cu toalete de înaltă eficiență pentru a mări durata de viață a rezervorului dvs. septic.
    • Au un instalator certificat Instalați toaleta, astfel încât sa făcut corect.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 22
    2. Utilizați dușurile care conservă apa. Dușurile de înaltă eficiență și restricțiile de curgere vor ajuta la reducerea cantității de apă pe care o utilizați în duș. Reducerea volumului apei care intră în rezervor va păstra mai mult sistemul septic.
  • Unele regiuni vor oferi gratuit dușuri cu flux redus. Contactați administrația dvs. locală sau mergeți online pentru a vedea dacă există un program lângă dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 23
    3. Selectați dimensiunea corespunzătoare a sarcinii pe mașina dvs. de spălat. Spălați mai multe încărcături mici de rufe în mașina dvs. de spălat deșeuri atât de apă, cât și de energie. Setarea aparatului la dimensiunea corespunzătoare a sarcinii poate reduce deșeurile de apă.

    Bacsis: Dacă aparatul dvs. nu vă permite să alegeți dimensiunea încărcăturii, executați încărcături complete de spălătorie ori de câte ori vă spălați.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un sistem septic Pasul 24
    4. Aruncați grăsimea într-un recipient în gunoi. Unsoare poate să-ți înfrunte în mod serios conductele și să adauge la nivelele de scumpe din sistemul dvs. septic. Nu turnați grăsimea în jos. În schimb, turnați-l într-un recipient separat și aruncați-l în coșul de gunoi.
  • Utilizați un container pe care îl puteți sigila, astfel încât grăsimea nu se scurge.
  • Dacă puteți, utilizați săpunuri pe bază de legume la domiciliu în loc de săpunuri pe bază de grăsimi animale.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Verificarea nivelului scumului

    • Un 10 ft (3.0 m) Țeavă din PVC
    • Articulația cotului
    • Capace din plastic
    • Lipici
    • Marker
    • Super-lipici
    • Riglă sau măsură de bandă

    Măsurarea stratului de nămol

    • O 10 picioare (3.0 m) Țeavă din PVC
    • Bandă
    • Prosop alb sau cârpă
    • Riglă sau măsură de bandă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar