Cum să ai grijă de un angelfish

Angelfish sunt un pește bun care să păstreze într-un acvariu acasă. Odată ce ați configurat mediul adecvat, îngrijirea acestora este destul de ușoară. Trebuie să vă asigurați că rezervorul este la temperatura corespunzătoare și la nivelul pH-ului. De acolo, hrăniți-vă angelfish o dietă sănătoasă și curățați regulat rezervorul. Aveți grijă de probleme. Utilizați prudență atunci când introduceți alte pești la rezervor și carantină orice angelfish care prezintă semne de boală.

Pași

Partea 1 din 3:
Configurarea unui rezervor de angelfish
  1. Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas de angelf
1. Alegeți rezervorul de dimensiune potrivită. Chiar dacă angelfish-ul tău este mic acum, va crește. Angelfish poate crește să fie de aproximativ 6 centimetri lungime și 8 inci înălțime. La selectarea unui rezervor, asigurați-vă că este de cel puțin 55 de galoane în calitate. Dacă vă puteți permite un rezervor mai mare decât acest lucru și potriviți-l în casa dvs., mai mare este întotdeauna preferat.
  • Chiar dacă angelfish-ul tău nu creste să fie foarte mare, este întotdeauna mai bine să ai mai mult spațiu decât este necesar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas angelfish
    2. Menține un nivel adecvat de pH. Puteți măsura pH-ul rezervorului dvs. utilizând un kit de testare la domiciliu, pe care îl puteți achiziționa la majoritatea magazinelor de companie sau online. Ar trebui să așteptați 24 de ore pentru a testa apa de la robinet, deoarece pH-ul se va schimba odată ce acesta a fost expus la aer. Angelfish necesită un nivel de pH între 6 și 8 ani.
  • Dacă aveți nevoie să ridicați nivelul pH-ului, acest lucru se poate face în mai multe moduri. Adăugați corali zdrobită, care poate ridica nivelul pH-ului. De asemenea, puteți adăuga biciclete sodă, cochilii și tampoane chimice vândute la magazinele de animale de companie.
  • Dacă aveți nevoie să reduceți nivelurile pH-ului, adăugarea lemnului la rezervor vă poate ajuta. De asemenea, puteți cumpăra un tampon chimic făcut la un pH mai scăzut.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru un pas de angelf
    3. Adăugați vegetație adecvată în rezervor. Angelfish preferă un rezervor cu o mulțime de substrat și vegetație. Decorați rezervorul în mod corespunzător pentru a vă menține fericirea Angelfish.
  • Rockurile și ascunderea locurilor sunt importante pentru angelfish. Opriți-vă de către magazinul dvs. local de animale de companie și alegeți o varietate de decorațiuni ale rezervoarelor.
  • Încercați să adăugați lucruri cum ar fi lemnul plutitor, deoarece acest lucru reflectă un mediu natural al unui angelfish. De asemenea, plantele care stau vertical sunt excelente pentru un rezervor de angelfish.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas angelfish 4
    4. Obțineți rezervorul la temperatura corespunzătoare. Angelfish se dezvoltă la o temperatură între 75 și 84 de grade Fahrenheit (24-29 grade Celsius). Va trebui probabil să instalați un sistem de încălzire pentru a păstra rezervorul la acest nivel. Puteți cumpăra un sistem de încălzire online sau la magazinul local de animale de companie. Urmați instrucțiunile pentru configurarea sistemului și asigurați-vă că apa este la temperatura corespunzătoare.
  • Ar trebui să păstrați un termometru în rezervor. Dacă apa devine prea caldă sau prea rece, ajustați încălzitorul în consecință.
  • Partea 2 din 3:
    Hrănirea și îngrijirea pentru angelfish
    1. Imagine intitulată îngrijire pentru un pas angelfish 5
    1. Selectați alimentele potrivite pentru angelfish. Angelfish mănâncă o dietă compusă în principal din produse din carne. Dieta lor principală ar trebui să fie compusă din fulgi și pelete cichlide. Cu toate acestea, completați dieta cu alimente vii. Angelfish se pot bucura de lucruri precum creveții de saramură, viermi albi, viermi de sânge, viermi de masă, precum și insecte mici și crustacee.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas angelfish 6
    2. Observați-vă angelfish pentru a determina cât de mult să o hrăniți. Cât de mult vă hrăniți angelfish-ul depinde de o varietate de factori, cum ar fi dimensiunea sau mediul de pește. Va trebui să respectați obiceiurile și comportamentele alimentare ale peștilor. Va exista o perioadă de încercare și o perioadă de eroare înainte de a vă imagina tocmai cât de mult să vă hrăniți peștele. De asemenea, va trebui să ajustați cantitățile de alimentare pe măsură ce crește peștele dvs.
  • Mai tânăr angelfish va avea nevoie de mai multe alimente vii decât cele mai vechi. Pe măsură ce vârsta angelfish, le puteți hrăni mai multe pelete și fulgi decât alimentele vii.
  • Pentru orientările generale, angelfish-ul mai tânăr trebuie să mănânce 3 până la 4 ori pe zi. După ce acestea cresc la dimensiunea completă, totuși, tăiați suma de alimente și rămâneți la un program strict. Angelfish va supraviețui și va deveni supraponderal dacă hrănește prea mult.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas angelfish 7
    3. Curățați filtrul în fiecare săptămână. Trebuie să vă asigurați că rezervorul dvs. de angelfish este curat. În fiecare săptămână, detașați și curățați filtrul rezervorului. Acest lucru va păstra rezervorul să devină contaminat, împiedicându-vă peștele să devină infectați sau bolnavi din cauza bacteriilor.
  • Utilizați una până la două cești de apă rezervorului existentă pentru a curăța buretele filtrului. Scoateți apa din rezervor. Apoi, deconectați filtrul și scoateți-l din rezervor.
  • Spălați orice gunk sau murdar din filtru. Ar trebui să purtați mănuși, deoarece filtrul va fi subțire. Apoi, utilizați orice apă rămasă în castron pentru a da filtrele și tuburile din filtru o frecare bună.
  • Puteți reasambla filtrul și puneți-l înapoi în rezervor.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas de angelf
    4
    Schimbați apa rezervorului o dată pe lună. Cel puțin o dată pe lună, va trebui să înlocuiți apa. Nu trebuie să înlocuiți toată apa din rezervor. În schimb, scopul de a înlocui aproximativ 10-25% din apa rezervorului în fiecare lună.
  • Este posibil să fie necesar să ajustați nivelurile de temperatură și pH după schimbarea apei.
  • Partea 3 din 3:
    Evitând problemele cu angelfish-ul tău
    1. Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas angelfish
    1. Utilizați prudență atunci când plasați angelfish cu alte pești. Angelfish ar putea să nu facă bine cu alte pești. Ele tind să fie teritoriale și pot ataca și chiar să mănânce pește mai mic. Dacă introduceți alte pești, lipiți la alte angelfish sau pești de dimensiuni similare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas angelfish
    2. Urmăriți semne de boală. Dacă un angelfish devine bolnav, va trebui să vorbiți cu un medic veterinar sau un lucrător magazin de animale de companie despre tratarea bolii. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți alți pești în rezervorul dvs. Un pește bolnav ar putea infecta rezervorul.
  • Excesul de șarpe și aripioare fixate pot fi un semn al unei boli foarte grave numită virus angelfish. Dacă bănuiți că peștele dvs. are virusul, ar putea fi necesar să se culce, deoarece nu există nici un tratament.
  • Fecale albe, o lipsă de apetit și pierderea în greutate pot, de asemenea, să indice boala.
  • Există, de asemenea, o boală comună numită ICH care cauzează amplasarea albă din cauza paraziților. Poate fi tratată cu ușurință cu medicamente, așa că păstrați medicamentele la îndemână atunci când aveți angelfish.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru un pas de angelfish
    3. Carantină Angelfish. Dacă un angelfish prezintă semne de boală, scoateți-o imediat și plasați-o într-un rezervor de carantină. Căutați îngrijirea unui medic veterinar pentru a discuta opțiunile de tratament sau pentru a cere la un magazin de animale de companie locale. Nu puneți peștele înapoi în rezervor până când semnele bolii nu au trecut, deoarece nu doriți ca boala să se răspândească.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Dacă nu într-un acvariu de dimensiuni adecvate, angelfish va avea o creștere crescătoare, ceea ce înseamnă că peștele va avea o viață mai scurtă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar