Cum să creați un univers fictiv

Universitățile fictive sunt esențiale pentru construirea unei lumi cuprinzătoare. Crearea unui univers fictiv va da personajele dvs. undeva să lucreze, să trăiască și să interacționeze. Universul dvs. poate fi, de asemenea, un factor activ în viața personajelor dvs., unde regulile și obiceiurile universul dvs. conflict cu credințele și obiectivele personajelor tale. Puteți crea un univers fictiv prin definirea caracteristicilor fizice ale universului, determinând ființele care populează universul, evidențiind elementele sociale și politice ale universului și prin crearea ritualurilor și rutinelor zilnice în univers.

Pași

Partea 1 din 4:
Determinarea caracteristicilor fizice ale universului
  1. Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 1
1. Luați în considerare domeniul de aplicare al universului. Unul dintre primele elemente ale universului pe care trebuie să vă concentrați asupra scopului universului sau cât de mult spațiu fizic are universul într-o lume mai mare. Luați în considerare cât de mare doriți ca universul dvs. să fie. S-ar putea să vă ajute să vă gândiți la ceea ce doriți ca universul tău fictiv să dețină și cât de mare este comparat cu alte universuri sau lumi.
  • Poate că universul este lumea mai mare, în măsura în care știu personajele voastre și există mai multe planete sau terenuri în cadrul Universului. Sau poate universul este foarte mic și constă dintr-o singură planetă sau o țară, care este apoi populată cu multe orașe și orașe diferite. Gândirea la scopul Universului vă poate ajuta să vă dați un sentiment de imagine mare. Puteți apoi să măriți la detaliile mai mici odată ce ați setat detaliile mai mari.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 2
    2. Decideți dacă vor exista diferite terenuri sau peisaje. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la modul în care universul arată în ceea ce privește geografia și peisajul. Există multe terenuri diferite în interiorul universului, în funcție de locul în care vă aflați în univers? Există un teren dominat, cum ar fi un univers din gheață sau un univers din jungle?
  • De asemenea, ar trebui să vă gândiți la câte terenuri sau peisaje diferite vor fi în univers. Puteți separa aceste terenuri pe suprafață, provincie sau chiar prin planete diferite.
  • De asemenea, puteți începe să vă gândiți la modul în care peisajele din Univers ar putea afecta alte elemente, cum ar fi sistemele economice, structurile sociale și obiceiurile lumii. Este posibil să aveți anumite ființe care trăiesc numai în terenuri sau peisaje specifice, cum ar fi oamenii care locuiesc în orașe și orașe și mutanți care trăiesc în junglă.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 3
    3. Determinați vremea și climatul. De asemenea, ar trebui să luați în considerare modul în care funcționează vremea în univers. Există întotdeauna ploaie și musoni pe anumite planete din univers sau secetă și în sălile sălbatice în anumite zone pe o planetă sau teren în interiorul universului? Încercați să fiți specifici în ceea ce privește modul în care funcționează vremea în fiecare zonă a universului.
  • Țineți minte că construiți un univers fictiv, astfel încât legile fizicii și naturii să nu funcționeze în aceleași moduri pe care le fac pe Pământ sau în lumea noastră. Nu sunteți obligați de regulile lumii noastre și puteți face universul tău fictiv ca ciudat și cu capul în jos așa cum doriți. Aceasta înseamnă că puteți avea zone de peisaj în care plouă focul sau unde există jungle lângă peșteri de gheață și cascade în deșerturi.
  • Imaginea intitulată Creați un Univers Fictional Pasul 4
    4
    Desenați o hartă din universul. Pentru a obține un sentiment mai bun al fizicii universului, puteți să vă așezați și să trageți o hartă a Universului. Aceasta ar putea fi o schiță detaliată a diferitelor terenuri și zone din univers, precum și numele acestor zone. De asemenea, puteți utiliza un program de calculator pentru a desena harta. Utilizarea unui program de calculator vă poate permite să obțineți mai detaliate și să trageți elemente ale universului proporțional unul cu celălalt.
  • Încercați să fiți cât mai detaliat Când trageți harta, deoarece veți folosi harta ca punct de referință când vă așezați pentru a crea povestiri în universul dvs. fictiv. Includeți numele orașelor, orașelor, zonelor și terenurilor, precum și informații de bază despre peisajul, terenul și climatul zonei. De asemenea, puteți colora harta, astfel încât este ușor de referință când creați povestiri stabilite în univers.
  • Puteți vizualiza mai multe exemple de hărți extrase ale lumilor fictive și a universurilor, inclusiv o hartă interactivă a lui J.R.R. Pământul mijlociu al lui Tolkien de la Domnul inelelor.
  • Partea 2 din 4:
    Decizia de cine sau care populează universul
    1. Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 5
    1. Determină dacă universul este populat cu oameni sau ființe asemănătoare omului. Gândiți-vă cine populează universul. Este oamenii și ființa umană? Dacă da, ce tip de oameni sunt în univers? Puteți să bazați oamenii în universul din grupurile umane care există în lumea noastră sau să îmbinați mai multe grupuri pentru a crea oamenii universului tău fictiv.
    • De exemplu, puteți decide că există o rasă de oameni care au fost colonizați de o altă rasă pentru a crea o rasă hibridă. Puteți utiliza elemente ale sclaviei americane și colonizarea popoarelor indigene în Canada ca șabloane pentru grupurile umane din universul dvs.
    • Dacă utilizați grupurile umane existente ca șablon pentru oamenii din universul dvs., asigurați-vă că sunt multidimensionali și nu se bazează exclusiv pe stereotipuri. Creați un univers fictiv, la urma urmei, astfel încât să puteți adăuga în nuanțe și ciudățenii pe măsură ce vă vedeți, chiar și la oamenii care locuiesc în univers.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 6
    2. Includ alte ființe sau creaturi din lumea întreagă. Universul dvs. poate avea, de asemenea, alte ființe sau creaturi din lumea întreagă, cum ar fi elfi, pitici și zane. Este posibil să aveți alte creaturi din lumea întreagă care trăiesc printre oameni sau un univers populate de numai creaturi și fără oameni.
  • De asemenea, puteți alcătui propria dvs. specie, unde există elemente magice și elemente umane prezente în ființele din univers. Lăsați-vă creativitatea să alerge sălbatic și să creeze o specie care va fi unică și angajată.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 7
    3. Luați în considerare dacă anumite obiecte au valoare sau semnificație. Ați putea dori, de asemenea, să contabilizați rolul anumitor obiecte în univers și rolul lor. Acestea ar putea fi obiecte care sunt folosite de fiecare ființă în univers sau obiecte care sunt folosite doar de o selecție câteva. Începeți prin concentrarea asupra obiectelor care au un rol important în univers și apoi se deplasează până la obiecte mai puțin importante care sunt folosite în aspectele mai luminoase ale universului.
  • De exemplu, poate că universul este ținut împreună printr-un obiect central, cum ar fi un șarpe de pahar de dragon sau o minge topită de aur. Sau, poate că universul este populat de obiecte speciale care cresc pe copaci sau pe mormintele morților. Utilizați-vă imaginația pentru a schița mai multe obiecte cheie din univers pentru ao face să se simtă mai detaliată și mai bine rotunjită.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 8
    4. Adresați rolul magiei. Deși nu toate universul fictiv trebuie să conțină elemente magice, universul dvs. poate beneficia de o mică magie. Dacă veți include magia în univers, ar trebui să determinați cât de multă magie există și cine poate accesa această magie. De asemenea, ar trebui să luați în considerare originile magiei, cum ar fi natura, artefactele antice, zeii sau zeu, sau oamenii puternici.
  • De asemenea, ar trebui să vă gândiți la modul în care magia este tratată în univers. Dacă magia este puternică, există păzitori sau gardieni ai magiei? Dacă magia este disponibilă doar pentru a selecta câteva sau a fost uitată și așteaptă să fie recuperată de un erou ales?
  • De asemenea, puteți lua în considerare dacă magia din universul este considerată un element pozitiv, ca un dar sacru sau o comoară. Sau, poate magia are conotații negative, asociate cu frică și rău.
  • Partea 3 din 4:
    Prezentarea organizării sociale și politice a universului
    1. Imaginea intitulată Creați un Univers Fictional Pasul 9
    1. Determinați sistemul sau sistemele de guvernare. Determinarea sistemului de guvernare al universului va veni la îndemână mai târziu când începeți să vă deplasați personajele și să interacționați în povestea dvs. Puteți folosi credințele politice ale personajelor pentru a crea conflicte și tensiune, mai ales dacă personajele dvs. sunt pe capete opuse ale spectrului politic.
    • Este universul o democrație, o dictatură, o republică sau o combinație de sisteme de guvernare diferite? Universul are un guvern stabil sau un guvern în revoluțională? Poate că există sisteme de guvernare diferite în fiecare planetă sau teren în univers și aceste sisteme concurează unul împotriva celuilalt sau lupta pentru putere asupra universul ca întreg.
    • Poate doriți să utilizați un sistem de guvernare existent și să adăugați la acesta până când devine un sistem hibrid ciudat. De exemplu, poate sistemul de guvernare are elemente ale democrației, dar este condusă de alte ființe și unele decizii sunt făcute folosind magia.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 10
    2. Decideți cum funcționează economia în univers. Ar trebui să luați în considerare modul în care ființele din universul schimbă bunurile și serviciile. Folosesc moneda pentru a cumpăra obiecte unul de celălalt? Este moneda sub formă de bani de hârtie, monede de aur sau păsări vii? Fiți specific cu privire la detaliile economiei din univers, astfel încât cititorul sau vizualizatorul dvs. să poată avea un sens mai bun despre ceea ce este să existe în această lume fictivă.
  • Dacă există mai multe terenuri sau planete în univers, ar trebui să determinați dacă există valute diferite în fiecare țară. Pot exista, de asemenea, sisteme economice diferite în fiecare teren sau planetă.
  • Ați putea folosi un sistem economic existent și ați ajustat-o ​​sau adăugați elemente diferite. Puteți utiliza elemente de capitalism, de exemplu, dar adăugați elemente de socialism la sistem.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 11
    3. Luați în considerare rolul teologiei. Majoritatea lumi includ un element de teologie, fie că este organizată religii, credințe păgâne sau credința într-o singură putere mai mare. Universul dvs. poate avea o singură teologie, cum ar fi o religie organizată sau pot exista mai multe teologii diferite în univers. Tipul de teologie se poate baza pe ființele care populează o zonă, precum și sistemul de guvernare al zonei.
  • Puteți utiliza o religie sau un sistem de credințe existente pentru a crea o teologie pentru universul dvs. De exemplu, poate combina elemente de catolicism cu elemente ale vodouului haitian pentru a crea o teologie hibridă găsită într-o anumită zonă a universului.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 12
    4. Descrieți culturile dominante și nedominante ale universului. Majoritatea lumilor sunt organizate pe baza unei ierarhii, unde există o cultură dominantă și culturi neomominante. Cultura dominantă poate fi un anumit grup de oameni sau un anumit tip de creatură. Cultura dominantă poate avea anumite privilegii și drepturi care sunt refuzate culturilor nedominante. Având aceste elemente vor contribui la crearea tensiunii și conflictelor în univers, cât mai multe culturi nondominante se revoltă sau revoltă împotriva unei forțe dominante sau a unui grup de oameni.
  • Având diferite tipuri de culturi vor crea, de asemenea, clase sociale sau ierarhiile sociale. Aceste clase ar putea apoi să intre în conflict, mai ales dacă aveți personaje în povestirile dvs. care provin din diferite clase.
  • Adesea, culturile dominante vor avea versiunea de istorie inclusă în istoria oficială a unei zone sau a unui teren. Cultura dominantă din Univers poate să-și susțină versiunea de istorie, ceea ce contravine sau se oprește istoria cu care se confruntă culturile nondominante. Acest lucru ar putea ajuta la construirea tensiunii și a conflictului în univers.
  • Partea 4 din 4:
    Crearea ritualurilor zilnice și obiceiurile universului
    1. Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 13
    1. Luați în considerare sistemul de transport. Ar trebui să te gândești la modul în care cineva ar putea ajunge în universul. Poate că ei suferă pe un avion super și călătoresc cu aer sau trebuie să călătorească cu cal în multe țări. Poate că universul dvs. conține orașe care au sisteme de tranzit public care rulează pe magie. Factoringul în sistemul de transport vă va ajuta să creați infrastructura Universului și să vă ușureze să vă plasați personajele în această lume.
    • De asemenea, este posibil să doriți să luați în considerare dacă există anumite moduri de transport care sunt utilizate numai de anumite grupuri sau ființe. De exemplu, poate vrăjitorii din Universul se apropie de Broomstick Flying și zânele se apropie de Dragonul Flying. Sau, poate că oamenii folosesc autobuzul în timp ce elfi folosesc caii pentru a ajunge în jur.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 14
    2. Determinați obiceiurile acceptate și neacceptate. Gândiți-vă la modul în care ființele ar putea interacționa într-un spațiu public, cum ar fi pe stradă, pe tranzitul public sau într-un sat sau un oraș. Anumite grupuri se salută reciproc cu semne sau cuvinte speciale? Există obiceiuri comune printre toate ființele din univers sau obiceiurile unice pentru fiecare grup? Concentrarea asupra obiceiurilor acceptate și neacceptate vă va ajuta să obțineți un sentiment mai bun pentru modul în care anumite caractere vor acționa în univers.
  • De exemplu, poate că oamenii din universul se salută reciproc folosind ochelari computerizați pentru a spune salut. Sau, poate un anumit grup recunoaște reciproc cu un simplu gest facial sau o mișcare de mână. Fără să știe că vama acceptată poate duce la consecințe în univers, cum ar fi excomunicarea dintr-un grup sau comunitate.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 15
    3. Gândiți-vă la îmbrăcămintea și îmbrăcămintea în univers. De asemenea, trebuie să vă gândiți la ceea ce ființele din universul uzură și cum îmbrăcămintea lor afectează statutul lor într-un grup sau comunitate. Poate că toate ființele de sex masculin din univers poartă puieturi de piele și poartă săbii sau toate ființele feminine din universul poartă pantaloni și poartă biciuri. Rochia poate fi un marker bun despre locul în care un caracter aparține universul.
  • Ar trebui să încercați să vă gândiți la modul în care personajele dvs. principale ar putea fi îmbrăcate, pe baza statutului lor în univers. Poate un singur personaj rochii în negru pentru că sa născut într-un anumit grup sau un singur caracter poartă întotdeauna rochii lungi, care curgează, deoarece ea este membră a unei clase sociale superioare.
  • Imaginea intitulată Creați un univers fictiv Pasul 16
    4. Schițați o zi în viața unui personaj principal. O modalitate de a obține un sens mai bun al rutinelor zilnice ale unei persoane din lumea dvs. fictivă este să scrie o zi în viața personajului tău principal. Puteți începe cu modul în care personajul se trezește dimineața și cum își pregătește ziua. Gândește-te cum se îmbracă, cum vorbește, ce mănâncă și dacă se roagă la o putere mai mare înainte de a ieși în lume.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar