Cum de a scurge apa departe de casa ta

Ploaie, furtuni, furtuni tropicale, dezghețuri și alte forme de vreme nefavorabilă pot duce la o cantitate mare de apă care să colecteze în jurul casei dvs. într-o perioadă scurtă de timp. Fără drenaj adecvat, excesul de apă poate deteriora acoperișul, pereții, fundația și amenajarea teritoriului. Drenarea apei departe de casa dvs. începe cu instalarea unui sistem de jgheaburi de sunet care are extensii pentru a transporta apa departe de casă. Adăugarea unei pante descendente descendente la sol în jurul casei dvs. este de asemenea utilă. Dacă este necesară drenarea suplimentară, puteți instala o scurgere franceză, care redirecționează foarte eficient apa departe de casa dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Menținerea sistemului dvs. de jgheab
  1. Imagine intitulată Apă de scurgere departe de casa ta Pasul 1
1. Investiți într-un sistem de jgheab. Dacă casa dvs. nu are niciun fel de jgheab, ia în considerare investiția într-un sistem de jgheab - mai ales dacă locuiți într-un climat ploios. Jgheaburile colectează apa de ploaie care rulează acoperișul casei dvs. și îl depune pe pământ. Un sistem de jgheab bun va direcționa apa de ploaie de la casa ta, ceea ce o păstrează de la scurgeri în fundație și va spăla solul fundației.
  • Cele mai multe jgheaburi rezidențiale sunt fabricate din aluminiu. Jgheaburile de aluminiu sunt accesibile și vor dura mult timp.
  • Jgheaburile realizate cu vinil, oțel galvanizat sau cupru sunt de asemenea disponibile.
  • Cu excepția cazului în care aveți experiență anterioară instalarea sistemelor de jgheab, aveți un program profesional.
  • Imagine intitulată Apă de scurgere departe de casa ta Pasul 2
    2. Inspectați-vă jgheaburile pentru eficacitate. Pentru ca jgheaburile dvs. să funcționeze corect, ar trebui să pătrundă în jos /2 Inch (1.3 cm) spre descendența pentru fiecare 10 picioare (3.0 m), prin cod. Ei trebuie, de asemenea, să rămână liberi de cloguri, găuri și saguri. Cea mai obișnuită problemă jgheab este blocarea. Frunzele, acele și alte resturi sunt prinse în sistem, provocând apă de ploaie să vă vărsească casa prea aproape de fundație. Inspectați-vă strâns jgheaburile și eliminați orice resturi pe care le găsiți.
  • Dacă descoperiți că jgheaburile dvs. sunt îndoite, verificați hangarele. Acestea se pot deteriora în timp, dar pot fi ușor și ieftin înlocuite.
  • Verificați și scurgeri și găuri în jgheaburi, de asemenea. Dacă găsiți orice, etanșantul de jgheab poate fi achiziționat la orice magazin de hardware.
  • Imagine intitulată apă de scurgere departe de casa ta Pasul 3
    3. Curățați-vă regulat jgheaburile. Jgheaburile ar trebui curățate în mod obișnuit de resturi cel puțin o dată pe an. Dacă casa ta este înconjurată de o mulțime de copaci, curățați-le de două ori pe an. Inspectați-vă jgheaburile după mari furtuni de ploaie, deoarece acestea pot provoca o acumulare semnificativă a resturilor. Utilizați o scară robustă pentru a ajunge la jgheaburi. Purtați mănuși de cauciuc și îndepărtați muckul din sistem cu mâna.
  • Urmăriți îndepărtarea resturilor cu o spălare bună a apei din furtunul de grădină. Asigurați-vă că apa curge liber din coborâri și scoateți și blocați care pot împiedica acest lucru.
  • Dacă preferați, puteți angaja un profesionist Curățați jgheaburile. Taxa pentru acest serviciu variază, în funcție de dimensiunea casei dvs., dar de obicei variază de la 50 la 250 de dolari.
  • Metoda 2 din 3:
    Extinderea coborâșurilor și creșterea pantei de sol
    1. Imagine intitulată Apă de evacuare departe de casa ta Pasul 4
    1. Inspectați-vă descendenții. Downspouts sunt părți ale jgheabului care rulează vertical de la jgheabul de acoperiș la sol. Acestea ar trebui să direcționeze apa la cel puțin 6 picioare (1.8 m) departe de fundamentul casei tale. Dacă dvs. în prezent nu faceți acest lucru, puteți adăuga extensii pentru a le face mai eficiente. Aceste extensii sunt ieftine și relativ ușor de instalat.
    • Coturile și extensiile pot fi obținute la orice magazin de hardware.
    • Costul tipic este doar sub 20 de dolari pe extensie.
  • Imagine intitulată Apă de scurgere departe de casa ta Pasul 5
    2. Instalați extensiile de decolare. Acest lucru se face prin atașarea unui cot la capătul coborârii și apoi conectarea piesei de extensie. Piesa de extensie va fi mai multe picioare de țeavă dreaptă. În majoritatea cazurilor, aceste extensii sunt instalate prin simpla înșurubare.
  • Asigurați-vă că direcționați apa la cel puțin 6 picioare (1.8 m) departe de fundația casei dvs.
  • Dacă este necesar, puteți conecta descendenții la conducta PVC și puteți îngropa țeava în subteran pentru a direcționa apa mai departe de casa dvs.
  • Imagine intitulată Apă de scurgere departe de casa ta Pasul 6
    3. Evitați să vă îndreptați extensiile de jos spre drumul dvs. de acces. În timpul iernii, apa depusă pe drumul dvs. poate îngheța, provocând o serie de situații periculoase. Locul ideal pentru apă să iasă din extensie este pe o parte înclinată a pământului, astfel încât apa continuă să se scurgă mai departe de casă.
  • Asigurați-vă că apa nu se termină pe o înclinație care se înclină înapoi la casa dvs. Acest lucru va duce la scurgerea apei drept înapoi la fundația casei dvs.
  • Imagine intitulată Apă de scurgere departe de casa ta Pasul 7
    4. Inspectați panta mării lângă fundamentul casei dvs. Jgheaburile care depășesc jgheaburile ineficiente pot eroda solul în jurul fundației casei dvs. Această eroziune va crea un șanț în solul care captează apa de acolo. Dacă vedeți niște lacune ca aceasta în jurul casei dvs., completați-le cu solul. Împachetați ferm solul în loc pentru cele mai bune rezultate.
  • Evitați solurile cu conținut ridicat de lut, deoarece acestea se scurg prost. Achiziționați solul granular cu un conținut ridicat de nisip.
  • Puteți cumpăra sol bagat la orice magazin de îmbunătățire a casei. Cumpărați 1 sac pentru a începe lucrarea. Odată ce știți cât de mult suprafața se acoperă o pungă, veți avea o idee bună despre cât mai multe va trebui să terminați lucrarea pe baza dimensiunii casei dvs. și cât de abrupt doriți să faceți downslope.
  • Imagine intitulată apă de scurgere departe de casa ta Pasul 8
    5. Adăugați suficientă murdărie pentru a crea o pantă blândă. În loc să umpleți decalajele cu sol, adăugați un ușor exces de ea. Acest lucru va crea o pantă blândă care duce de la înființarea casei, împiedicând apa să colecteze în jurul fundației. Această pantă blândă ar trebui să se extindă, la minimum, la aproximativ 2-3 picioare (0.61-0.91 m) din casă.
  • Ambalați solul în jurul casei dvs. și înclinați-l în jos la aproximativ 1 inch (2.5 cm) pe 1 picior (0.30 m).
  • Asigurați-vă că împachetați solul ferm când creați panta. Apoi, adăugați semințe de iarbă, care, odată ce se rădăcină, va împiedica erodarea solului.
  • Metoda 3 din 3:
    Instalarea unei scurgeri franceze
    1. Imagine intitulată Apă de scurgere departe de casa ta Pasul 9
    1. Localizați și marcați liniile de utilități subterane de pe proprietatea dvs. O scurgere franceză implică săparea unui șanț în curte. Nu este greu de făcut, dar este important să contactați compania dvs. de utilități locale cu câteva zile înainte de a începe munca. Lăsați-i să localizeze și să marcheze toate liniile de utilități subterane din jurul casei dvs.
    • Aceste utilități subterane includ linii de gaz, apă, canalizare, electrică și telefon.
    • Dacă vă distrugeți pe oricare dintre ele în timp ce instalați scurgerea franceză, costurile de reparație pot fi semnificative.
  • Imagine intitulată apă de scurgere departe de casa ta Pasul 10
    2. Trageți un plan de drenaj. Faceți o schiță simplă a proprietății dvs. Includeți casa, drumul, porțile, strada și orice alte caracteristici aplicabile. Intrați în curte cu un nivel de linie sau un nivel al constructorului și utilizați-l pentru a afla unde sunt petele mari și joase. Rețineți aceste pete pe schiță, apoi trageți săgețile care arată modul în care apa tinde să curgă pe proprietatea dvs.
  • Acum aveți o diagramă care să vă ajute să redirecționați în mod corespunzător și eficient drenajul departe de casa dvs.
  • Nu trebuie să planificați niciodată să redirecționați apă pentru a rula pe proprietatea vecinului dvs. Dacă aveți în vedere direcționarea apei în canalul de stradă sau de furtună, aflați ce reglementări se aplică prin contactarea orașului pentru informații.
  • Imagine intitulată apă de scurgere departe de casa ta Pasul 11
    3. Începeți săpați șanțul. Un canal francez este în esență un șanț plin de pietriș care include o conductă perforată care acționează ca o scurgere în jurul casei dvs. Începeți săpat 4-6 picioare (1.2-1.8 m) departe de fundamentul casei tale. Faceți șanțul cu aproximativ 6 inci (15 cm) lățime și aproximativ 24 de centimetri (61 cm) adâncime. Șanțul trebuie să se extindă la cea mai mică parte a curții dvs.
  • Sfârșitul șanțului poate funcționa, sau puteți să-l faceți în jurul curții ca un gard.
  • Puteți să săpați șanțul manual cu o lopată obișnuită. De asemenea, puteți cumpăra instrumente făcute special pentru șanțuri, cum ar fi șoptele de șanțuri sau hoții de șanțuri, la un magazin de hardware.
  • 4. Adăugați un strat de pietriș la șanț. Va fi solul liber în partea de jos a șanțului. O compactă strâns. Pietrisul spălat pe partea superioară a solului compactat într-un strat care este de 1-2 inci (2.5-5.1 cm) grosime.
  • Nu puneți niciodată conducte direct pe sol. Pietrișul de sub ea ajută la dispersarea corectă a apei, împreună cu pietrișul înconjurat.
  • Imagine intitulată Apă de scurgere departe de casa ta Pasul 12
    5. Instalați conductele. Tubul ar trebui să fie perforat cu 2 rânduri de găuri care își dau în jos lungimea. Înfășurați conductele în țesături de amenajare a teritoriului pentru a preveni conectarea găurilor. Apoi, puneți conductele astfel încât găurile să se îndrepte spre pământ, nu spre cer.
  • Dacă puneți conductele cu găurile care indică, ei vor deveni înfundați cu pietriș și scurgerea nu va funcționa corect.
  • Imagine intitulată Apă de scurgere departe de casa ta Pasul 13
    6. Umpleți șanțul cu pietriș. După ce ți-ai pus conductele, folosiți pietrișul spălat și rotunjit pentru a umple șanțul. Piesele de pietriș trebuie să fie de 1 inch (2.5 cm) sau mai mare în diametru. Pietrișul ar trebui să umple complet șanțul în termen de 1 inch (2.5 cm) de suprafață.
  • Acoperă restul de 1 inch (2.5 cm) de spațiu cu o bucată de sodiu. Acest lucru va ascunde șanțul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu aveți un loc bun pentru a direcționa descendenții, puteți utiliza un bine uscat. Un puț uscat este un tambur de plastic mare, perforat, care poate fi îngropat în sol și înconjurat de pietriș. Trageți liniile de descărcare direct în bine uscate pentru a menține apa să se construiască pe proprietatea vecinului sau care curg într-o scurgere de furtună.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar