Cum să se potrivească jgheabul la o vărsare

Atașarea unui jgheab și a unui sistem de dowspout la vărsare poate împiedica pământul noroios în jurul bazei sale și împiedică pereții săi să putrezească prematur. Pentru structuri cum ar fi hale de grădină, guning-ul PVC ușor de tăiat și snap-in-loc este o alegere ideală. Cu toate acestea, dacă alegeți Instalați jgheaburile din aluminiu sau metale similare, procesul este foarte asemănător. Trebuie să stabiliți panta corespunzătoare, să atașați suporturile de susținere, să fixați jgheabul și să adăugați un coborâre care va scoate scurgerea apei de la structura vărsată.

Pași

Partea 1 din 3:
Stabilirea pantei și ieșirii jgheabului
  1. Imagine intitulată Fitul de jgheaburi la o pas cu pas 1
1. Verificați panta solului pe care șutul dvs. se află pe. Cu excepția cazului în care jgheaburile dvs. se scurge într-un sistem de scurgere stabilit sau într-un butoi de ploaie, doriți ca dowspout-ul să se scurgă pe pământ care se află departe de vărsare. Determinați partea inferioară a solului care înconjoară vărsarea și planul de a instala descendența acolo.
  • Dacă acest lucru nu este posibil din anumite motive, intenționați să extindeți partea de jos a descendenței dvs. departe de vărsat de cel puțin 1 metru (și în mod ideal mai mult decât atât) pentru a păstra apa de la colectarea la baza structurii dvs.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi într-o etapă 2
    2. Atingeți un cui în fiecare capăt al plăcii fascia. Pe partea laterală a liniei de acoperiș în care veți instala jgheabul, treceți două unghii în placa de fascia care se desfășoară sub buza acoperișului. Puneți un cui la fiecare capăt al acelei părți a vărsării, o distanță egală sub buza acoperișului (în mod ideal, aproximativ 3-5 cm sau 1-2 centimetri dacă placa fascia este suficient de largă).
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi la o etapă 3
    3. Conectați cele două unghii cu un șir de taut. Legați un șir robustat la unul dintre unghii, trageți-l strâns și legați-l la celălalt cui. Veți folosi această linie de șir pentru a determina modul în care este nivelul de acoperiș al locului dvs. și ajustați-l pentru a stabili panta pentru jgheabul dvs.
  • Imagine intitulată Fit Juttering într-o etapă 4
    4. Ajustați linia de șir pentru a face nivelul. Utilizați un nivel de bară (nivel de spirit) pentru a verifica nivelul liniei dvs. de șir. În cazul probabil că nu este complet nivel, scoateți unul dintre unghii și repoziționați-l în sus sau în jos până când șirul este un nivel.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi la o etapă 5
    5. Reglați din nou linia de șir pentru a stabili pasul descendent al jgheabului. Juturarea ar trebui să se înclină spre coborârea sa cel puțin 1 cm pe 3.5 m de lungime (sau ¼ inch per 10 picioare). Măsurați lungimea liniei de șir de la unghii la unghii. Dacă distanța este mai mică de 3.5 m lungime (sau 10 ft), ridică unghia laterală îndepărtată cu 1 cm sau coboară unghii laterale de jos cu 1 cm (sau ¼ inch).
  • Ridicați / coborâți unghiile cu 1.5 cm dacă vasul este mai mic de 5 m lungime (sau ⅜ inch dacă mai puțin de 15 ft), sau cu 2 cm dacă este mai mică de 7 m lungime (sau ½ inch dacă mai puțin de 20 ft).
  • Panta ar trebui să fie de 1/8 de grad de la capăt care nu are dezavantajul până la capăt care face.
  • Imagine intitulată Fitul de fixare la o pas cu pasul 6
    6. Marcați această pantă pe tabla de fascia. Jgheabul va fi ținut în poziție prin suporturi de susținere pe care le veți înșuruba în placa de fascia. Pentru a localiza unde veți plasa aceste paranteze, marcați poziția șirului pe placa de fascia la fiecare capăt și la intervale nu mai mult de 1 m (aproximativ 3 ft). Apoi puteți scoate unghiile și șirul.
  • Dacă doriți să fiți capabili să vizualizați întreaga pantă în timpul lucrului, puteți scoate șirul, apoi utilizați un instrument de linie de cretă pentru a vă desface șirul de la unghii la unghii și pentru a fixa o linie de cretă pe placa de fascie între ele.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi într-o etapă 7
    7. Creați blocuri înclinate dacă placa fascia este înclinată spre interior sau spre exterior. Dacă placa de fascia nu este perpendiculară pe pământ, deține un nivel de bar / spirit vertical împotriva ei. Apoi trageți un capăt al nivelului până când bulele de nivelare este centrat și măsurați decalajul dintre nivelul și placa fascia. Transferați aceste măsurători la resturile de cherestea și tăiați-le cu atenție cu un ferăstrău pentru a recrea unghiul.
  • Dacă fascia este doar puțin înclinată, puteți folosi șine din lemn sau plastic (pene subțiri, pre-tăiate) în loc de tăiere a resturilor de cherestea.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi la o scaun Pasul 8
    8. Atașați blocurile pe care tocmai le-ați tăiat la placa de fascia. Țineți blocurile până la placa fascia și verificați că aveți acum o suprafață de nivel pentru paranteze. Localizați fiecare bloc în care intenționați să atașați un suport. Apoi, găuriți găurile pilot în blocuri și le atașați la fascia cu șuruburi de lemn de 25 mm (1 inch).
  • Atașarea blocurilor înclinate vă va păstra jgheabul paralel cu solul, în loc să se strecoare spre sau departe de vărsare. În oricare dintre aceste scenarii, apa va turna peste jgheabul, făcându-l mult mai puțin util.
  • Partea 2 din 3:
    Atașarea suporturilor de evacuare și suporturi de suport
    1. Imagine intitulată Fitul de jgheaburi la o etapă 9
    1. Montați secțiunea de evacuare a scurgerilor la capătul de jos al vărsării. Secțiunea de evacuare a scurgerilor poate fi înșurubată direct în placa de fascia sau s-ar putea atașa la una sau două paranteze pe care le veți atașa mai întâi la fascia. Țineți ieșirea de evacuare (sau brațul (ă)) în poziție, marcați locațiile cu șuruburi pe fascia și găuriți găurile pilot în acele pete. Atașați piesele (părțile) la fascia cu șuruburi de 25 mm (1 inch).
    • Dacă modelul dvs. utilizează paranteze, fixați secțiunea de evacuare a scurgerilor după atașarea parantezelor.
    • Secțiunea de evacuare a scurgerilor are o deschidere care indică în jos spre sol - acesta este locul în care veți atașa ulterior descendența.
  • Imagine intitulată Fixați jgheabul într-o pas cu pasul 10
    2. Instalați unul sau mai multe paranteze articulare pe hale mai mari. Dacă partea lărgită este mai lungă decât cea mai lungă secțiune de jgheaburi (care vine adesea în lungimi de 2 m sau 4 m), va trebui să vă alăturați secții de jgheaburi împreună. La orice loc de joncțiune, veți instala un suport special - un suport comun - care creează o etanșare etanșă la etanșare cu o garnitură de cauciuc.
  • Dacă, de exemplu, vărsarea dvs. este de 5 m lungime și secțiunile de jgheaburi sunt de 4 m lungime, puteți instala un suport de îmbinare în apropierea punctului de origine și taie mai târziu două secțiuni de jgheaburi pentru a se potrivi de acolo până la secțiunile de capăt ale jgheabului.
  • Marcați găurile de șurub, pre-găuriți fascia și atașați suportul (șuruburile de 1 inch) de 25 mm (1 inch).
  • Parantezele comune vor veni cu kitul de jgheab sau vor fi găsite cu celelalte piese jgheab de vânzare la magazinul dvs. de hardware.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi la o scaun Pasul 11
    3. Atașați suporturile de susținere la punctele pe care le-ați marcat mai devreme pe fascia. Amintiți-vă, parantezele de susținere în formă de U nu trebuie să fie mai mari de 1 m (aproximativ 3 ft). Ca și în cazul oricăror paranteze articulare pe care le-ați instalat, marcați locațiile cu șuruburi, găuri pilot de găurit și utilizați șuruburi de 25 mm (1 inch).
  • Nu atașați suportul pe capătul îndepărtat (opus descendentului) încă.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi într-o scadere Pasul 12
    4. Atașați secțiunea "Stopend" sau brațul de capăt îndepărtat. Kitul dvs. de jgheab poate avea o secțiune specială "stopend" - în principiu, jumătate dintr-un tub care este acoperit la un capăt, astfel încât apa nu curge din canal în acea direcție. Ca niște secțiuni de evacuare a scurgerilor, s-ar putea atașa direct la fascie sau să folosească una sau două paranteze. Marcați, pre-găuriți și atașați aceste paranteze sau această secțiune pe măsură ce aveți ceilalți.
  • În unele kituri, creați propria "stopend" prin ruperea unei bucăți speciale de PVC pe capătul deschis al unei secțiuni standard de jgheaburi. În acest caz, instalați un suport standard aproape, dar nu chiar la colțul vărsării - 10-20 cm (3-6 inci) din colț este bine.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi într-o etapă 13
    5. Tăiați jgheabul pentru a se potrivi. Măsurați cu atenție din secțiunea de evacuare a scurgerilor la secțiunea "Stopend" pe care ați instalat (sau colțul vărsării, dacă veți face propriul "stopend" de la jgheaburi). Dacă vărsarea dvs. este mai lungă decât jgheabul dvs., măsurați de la fiecare capăt la orice paranteze articulare pe care le-ați instalat. Tăiați secțiunile de jgheaburi pentru a se potrivi cu ușurință tăiat de jgheaburi PVC cu un hacksaw.
  • Partea 3 din 3:
    Instalarea jgheaburilor și a downspout-ului
    1. Imagine intitulată Fitul de jgheaburi într-o pas cu pas 14
    1. Lubrifiați toate punctele de conectare din PVC pentru o instalare mai ușoară. Pulverizați capetele tăiate ale jgheabului cu un lubrifiant cum ar fi WD-40. Lubrifierea acesteia și toate celelalte puncte de conectare vor face să se deschidă sau să apară mult mai ușor PVC.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi într-o pas cu pasul 15
    2. Strângeți secțiunea (secțiunile) de jgheaburi în poziție. Juturarea PVC se fixează pur și simplu la parantezele standard, parantezele articulațiilor, secțiunea de evacuare a scurgerilor și (dacă este cazul) secțiunea "Stopend". Alimentați un capăt al jgheaburilor în formă de tub sub formă de tub sub buza fiecărui suport în care este atașat la placa de fascia. Apoi împingeți în jos pentru a fixa jgheabul în poziție, sub buza din partea exterioară a fiecărui suport.
  • Dacă jgheabul dvs. PVC ales nu vine cu secțiuni dedicate "stopend" pe care le atașați la fascia, fixați o piesă "stopend" strânsă de apă pe capătul deschis al jgheabului.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi într-o etapă 16
    3. Atașați 2 "Bends offset" la ieșirea de scurgere pentru a începe descendența. Downspout va fi realizat din tuburi complet închise, iar secțiunile "Bend Bend" sunt tuburi scurte îndoite la 112.Unghiuri de 5 grade. Lubrifianți de pulverizare pe fiecare capăt al curbelor offset, apăsați ele împreună ferm, apoi apăsați-le pe stâlpul secțiunii de evacuare a scurgerilor care indică în jos.
  • Secțiunile de tubulatură trebuie să fie confruntate în loc, dar veți putea să le răsuciți astfel încât să puteți alinia îndoirea offset pentru a îndrepta drept în jos în sus pe partea laterală a vărsării.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi la o etapă 17
    4. Marcați locul pentru consola inferioară a downspoutului. Utilizați un nivel și un instrument de linie de cretă (sau un șir și o bandă sau unghii) pentru a crea o linie pe peretele magazinului care scade drept în jos de la deschiderea curbelor offset. Marcați locația pentru cea mai mică consola de aproximativ 50 cm (aproximativ 1.5 picioare) de la sol dacă downspout-ul se va vărsa pe teren inferior. Cu toate acestea, în cazul în care solul este un nivel sau pante în sus, plasați cel mai mic suport la 1 m (aproximativ 3 picioare), astfel încât descendența se va vărsa mai departe de vărsare.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi într-o pas cu pas 18
    5. Înșurubați parantezele de jos în partea laterală a vărsării. Montați un suport de descărcare la marcajul inferior pe care tocmai l-ați făcut și altul chiar sub coturile offset. Apoi adăugați alții în jos linia de șir la intervalele nu mai mult de 1 m (aproximativ 3 ft). Încă o dată, marcați găurile, pre-găurire și utilizați șuruburi de 25 mm (1 inch).
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi la o scaun Pasul 19
    6. Tăiați și instalați o secțiune de coborâre de-a lungul peretelui vărsat. Măsurați-o și tăiați-o astfel încât să ruleze de la curbele offset la doar sub brațul inferior. Utilizați un hacksaw pentru a tăia tubul de descendentare din PVC, lubrifiați capetele și apăsați-l în poziție confortabilă la curbele offset. Apăsați pentru a-l fixa în paranteze.
  • Imagine intitulată Fitul de jgheaburi la o etapă 20
    7. Conectați o altă îndoială și o secțiune a tuburilor din jos. Apăsați altul 112.Îndoirea offsetului de 5 grade pe partea inferioară a descendentului, astfel încât poziția deschisă punctele departe de vărsat (sau direct spre coborâșul de la sol). Măsurați distanța de la deschiderea curbei offset la sol și tăiați o secțiune de tuburi de jos în lungime. Lubrifiați și atașați-l.
  • Această îndoială și o secțiune de tubulatură va păstra apa de la colectarea dreptului la baza vărsării.
  • Dacă aveți un sistem de evacuare existent, veți tăia tubulatura pentru a se potrivi cu deschiderea. Sau, vă puteți conecta tubulatura la a Baril de ploaie și utilizați apa pentru grădina dvs!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Sectiuni de jgheaburi din PVC (e)
    • PVC secțiunea (e)
    • Tuburi de îndoire offset PVC (112.Unghi de 5 grade)
    • Secțiunea de evacuare a scurgerilor din PVC
    • PVC secțiunea "Stopend" sau atașament
    • Pighing-ul PVC și paranteze de coborâre
    • Bar / Nivelul Spiritului
    • hacksaw
    • Șuruburi de 25 mm (1 inch)
    • burghiu
    • şurubelniţă
    • 2 unghii
    • ciocan
    • Strat robust
    • Cherestea de scrap sau shims (opțional)
    • Ferăstrău de mână sau de putere (opțional)
    • Instrumentul de linie Chalk (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar