Cum să usuce o curte umedă

Indiferent unde locuiți, o ploaie tare vă poate transforma curtea într-o mizerie de noroi de noroi și de apă care nu se usucă. Materialele umede se întâmplă din mai multe motive, dar de obicei provin din sistemele slabe ale solului și de drenaj. Pentru a usca apa, verificați curtea pentru a găsi sursa problemei. Pentru patch-uri mici, individuale de umiditate, uscați curtea prin nivelarea solului și, eventual, plantați plante rezistente la apă. Pentru problemele la scară largă, uitați-vă la obținerea unui sistem de drenaj ca o scurgere franceză sau un bine uscat. Cu tratamentul adecvat, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la scurgerea apei care cauzează deteriorarea casei dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea cauzei daunelor de umiditate
  1. Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 1
1. Urmăriți curtea după o furtună pentru a vedea unde se acumulează apa. Rețineți că apa se mișcă în curtea în timpul furtunii. Apoi, faceți o plimbare în jurul curții dvs. imediat după o zi solidă de ploaie. Căutați noroi și bătrâni care nu se usucă într-o zi. Aflați dacă problema se întâmplă în patch-uri mici, separate sau într-o zonă mare.
  • Apa ar trebui să se deplaseze în jos, departe de casa ta și într-o priză de drenaj. Dacă vedeți bătăi în picioare sau apă care se îndreaptă spre casa dvs., atunci panta curții ar putea fi vina.
  • Petele individuale sunt mult mai ușor de tratat prin umplerea acestora, modificând solul sau plantele absorbante în creștere.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 2
    2. Căutați scurgeri sau alte cauze posibile pentru acumularea de umiditate. Verificați descendența care iese de pe acoperișul dvs., precum și orice conducte de utilitate din apropiere. Țevile scurgeri cauzează uneori mici patch-uri de umiditate, inclusiv în apropierea clădirilor. O altă posibilitate este că aveți un izvor natural care permite apa să vină la suprafață.
  • Dacă suspectați o scurgere, încercați să opriți alimentarea cu apă a casei dvs. pentru a vedea dacă contorul dvs. de apă continuă să crească. Pentru linii municipale scurgeri în afara casei dvs, Test apa pentru clor și alte substanțe chimice de tratament.
  • Arcurile apar adesea în zone deluroase cu sol de lut. Dacă aveți unul, luați în considerare păstrarea acestuia. De asemenea, ați putea să-l evacuați folosind o țeavă franceză sau o altă metodă.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 3
    3. Testați solul pentru a vedea dacă este capabil să absoarbă suficientă apă. Solul de lut absoarbe apa, care se transformă în cele din urmă în bălți. Pentru a efectua un test, umpleți un borcan de zidar plin de sol din zona problemei. Umpleți borcanul cu apă, apoi așteptați separarea componentelor. Nisipul se scufundă în fund, urmată de un strat de siliciu, apoi lut.
  • Marcați nivelul de nisip după 1 minut, apoi marcați nivelul de silț după 2 ore. Marcați nivelul de argilă după apa din borcan se șterge pentru a începe măsurarea fiecărei componente din sol.
  • O altă modalitate de a testa absorbția este prin săpărea unei găuri 1 ft (0.30 m) adânc și 4 în (10 cm) lățime. Umpleți-o cu apă pentru a vedea cât de repede se scurge. Dacă durează mai mult de 4 ore a doua oară, apoi modificați solul cu nisip și compost.
  • Dacă solul dvs. nu este la compoziția corectă, Se modifică prin amestecarea în nisip și compost.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 4
    4
    Aerare solul pentru a vedea dacă poate absorbi apa. Compactarea este o problemă foarte frecventă în zonele cu o mulțime de trafic de argilă sau picior. Dacă curtea nu pare să rețină apa și observați plante maro sau subțieți, obțineți un aerator de bază sau o furculiță de grădinărit. În timp ce solul este umed, utilizați unul dintre instrumentele de la Poke 3 în (7.6 cm) găuri în pământ, distanțându-le aproximativ 3 în (7.6 cm) în afară. Lăsați curtea în timp ce căutați alte cauze din spatele problemei apei.
  • Puteți închiria un aerator din majoritatea centrelor de îmbunătățire la domiciliu. Un arator este o mașină care îndepărtează un dop de sol. Aerul care intră în găuri slăbește solul pentru al face mai absorbant.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 5
    5. Consultați un antreprenor dacă vă suspectați că curtea dvs. este peste apă sau rocă. Dacă știți că casa dvs. se află într-o regiune care are o mulțime de culegeri sau apă subterană înaltă, nu veți putea repara problema fără asistență. Apelați la cel mai apropiat birou de extensie sau departamentul de conservare al administrației locale. Lăsați-i să caute o hartă regională a sondajului sau să iasă pentru a testa solul. Apoi, așteptați ca ei să vă dea sfaturi sau să vă adresați unui contractor calificat.
  • O altă problemă comună în unele părți ale lumii este Marshland. Este posibil să nu puteți să scurgeți mai întâi mlaștina fără eliberare a garanției. De asemenea, poate fi greu de scurs complet.
  • De obicei, trebuie să construiți o grădină de ploaie, fie să instalați godeuri și scurgeri pentru a face față acestor probleme.
  • Partea 2 din 3:
    Fixarea micilor patch-uri de umiditate
    1. Imaginea intitulată Se usucă o curte umedă Pasul 6
    1. Ștergeți zonele umede de plante și resturi. Ridicați orice roci vizibile, bastoane și alte materiale libere în care apa tinde să se bazeze în curtea ta. Pentru a repara aceste zone, va trebui, de asemenea, să scapi de toate plantele acolo, inclusiv iarba. Dacă intenționați să salvați aceste plante, săpați cu grijă în jurul lor într-un cerc până când ajungeți la fundul rădăcinilor lor, apoi lăsați-i din pământ cu o lovitură.
    • Dacă nu plănuiți să salvați plantele, nu trebuie să fiți la fel de precauți cu ei. Ați putea tăia plantele mai mari pentru a le face mai ușor de eliminat. Cu toate acestea, luați în considerare săparea în jos pentru a elimina rădăcinile de buruieni întregi.
    • Pentru a îndepărta SOD-ul, sapa în jurul zonei folosind o lovitură, apoi utilizați lopata pentru a împărți sodul în benzi de aproximativ 1 ft (0.30 m) largă. Opriți marginile benzilor de a distruge rădăcinile, apoi le rotiți de mână.
  • Imaginea intitulată Se usucă o curte umedă Pasul 7
    2. Săpat toate zonele umede pentru a se pregăti pentru a le repara. Utilizați o lovitură sau un alt instrument pentru a face o gaură de aproximativ 6 în (15 cm) adâncime. Gaura poate fi la fel de largă de cât aveți nevoie, astfel încât săpat întreaga zonă problema. Îndepărtați tot solul în spotul umed, lăsându-l deoparte pe pământ uscat în apropiere sau într-o roabă.
  • Dacă solul este uscat, închiriați un rototiller dintr-un magazin de îmbunătățire a casei din apropiere. Împingeți-l peste punctele de probleme pentru a întoarce solul.
  • Dacă părțile mari ale curții dvs. sunt ude, sunteți mai bine de la rototizarea întregii curte sau instalarea unui sistem de drenaj. Completați pete mici care sunt neuniforme sau ușor de săpat de mână.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 8
    3. Completați găurile prin adăugarea unui solar amestecat cu nisip. Selectați un solar de calitate cu o cantitate echilibrată de lut și nisip. Apoi, obțineți niște nisip de înaltă calitate. Se amestecă împreună 2 părți nisip, 2 piese topsoil și 1 parte compost. Apoi, combinați amestecul cu solul original în partea de jos a găurii. Dacă solul dvs. nu absoarbe apa foarte bine, adăugarea de nisip și compost vă poate ajuta să o slăbiți.
  • Amestecați solul împreună cu ajutorul unui spade sau rototiller. Când ați terminat, umpleți restul gaurei, după cum este necesar cu mai mult sol.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 9
    4. Formați solul pentru a umple găurile și pentru a redirecționa apă spre zonele de drenaj. Dacă punctele problematice au fost mai mici decât restul curții, completarea și aplatizarea acestora duce adesea la o mai bună absorbție. Înclinați terenul după cum este necesar pentru a forța apa să curgă spre zonele de drenaj mai bune. O pantă de aproximativ 2% este, în general, suficient de abruptă pentru a forța apa departe de restul curții. Schimbați treptat panta prin deplasarea solului în jurul valorii de și rack-o plat.
  • O pantă de 2% înseamnă înălțimea solului prin intermediul /4 în (0.64 cm) Peste 12 în (30 cm) la distanță. O pantă mai abruptă mai ușor redirecționează excesul de apă.
  • Măsura panta unei zone prin plantarea mizelor și desfășurarea unui șir între ele. Rețineți că completarea și aplatizarea punctelor joase în curtea dvs. poate
  • Săpați solul din zonele mai înalte pentru a vă deplasa la cele inferioare. Este posibil să trebuiască să lucrați la restul curții dvs., de asemenea, pentru a forma o pantă eficientă.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 10
    5. Apăsați pe sol cu ​​un instrument de tamper. Ia un tamper, care este o bucată de metal plat, care împinge solul în jos pentru ao compacta și a le ridica. Apăsați pe solul expus până când se amestecă cu restul curții. Asigurați-vă că arată plat sau formează o pantă netedă capabilă să absoarbă și redirecționarea apei.
  • Udarea gazonului va ajuta, de asemenea, compacta amestecul de sol. Utilizați umiditatea pentru a verifica cât de bine s-au ajutat nisipul și compostul să rezolve problema drenajului.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 11
    6. Acoperiți solul cu plante absorbante de apă dacă este goală. Semințele de iarbă sunt unele dintre cele mai bune modalități de a repara zonele mlaștină într-o curte. Dacă tocmai ați terminat de modificarea unei zone cu un nou sodiu, completați-l cu o acoperire proaspătă. Încerca Demolarea sod peste zona goală. Dacă umpleți o curte de iarbă, Răspândiți semințele de iarbă și le ridică în sol.
  • Luați în considerare acoperirea semințelor de iarbă proaspătă cu A /4 în (0.64 cm) stratul de solar, urmat de un strat egal de paie pentru a le proteja de păsări.
  • Dacă căutați ceva diferit, luați niște plante rezistente la umiditate Ferns, brumărele, violete, Arrowwood, și Elderberry. Aceste plante vă pot ajuta să vă uscați curtea, chiar dacă compoziția solului și gradul nu reprezintă o problemă.
  • Partea 3 din 3:
    Eliminarea problemelor de umiditate pe scară largă
    1. Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 12
    1. Adăugați compost dacă curtea dvs. nu are o consistență bună a solului. Utilizați un compost organic, cum ar fi mulciul de frunze, tăierile de iarbă sau chiar coaja. Dacă aveți iarbă, răspândiți compostul într-o /2 în 1.3 cm) -Thick strat. Rake-l în sol cel puțin o dată pe an, fie la toamna târzie sau la începutul primăverii. Materialul organic deschide solul pentru o mai bună drenare, promovând, de asemenea, creșterea plantelor absorbante de apă.
    • Atâta timp cât nu adăugați prea mult compost, nu va acoperi iarba și alte plante existente în curte. Multe pete umede sunt deja sterile, astfel încât acestea vor rămâne goale până când veți crește ceva, cum ar fi soda sau iarba.
    • Este posibil să trebuiască să așteptați câteva sezoane pentru a vedea orice schimbare în sol. Materialul organic are nevoie de timp pentru a se descompune și a se amesteca în curte.
    • Dacă curtea dvs. este în formă proastă, luați în considerare închirierea unui rototiller pentru a amesteca compost aproximativ 10 în (25 cm) adânc în sol. Făcând acest lucru va distruge un gazon, dar are un efect mult mai imediat asupra drenajului.
    • Luați în considerare amestecarea nisipului sau a mușchiului de turbă în sol, precum și dacă intenționați să roturnați întreaga curte. Ajută la scurgerea apei din solul slab, greu de lut.
  • Imaginea intitulată Se usucă o curte umedă Pasul 13
    2. A face o Drainul francez Dacă trebuie să trageți apă departe de curte. O scurgere franceză nu este la fel de fantezie cum sună. Este puțin mai mult decât o țeavă perforată în pământ. Pentru a începe, sapa un șanț aproximativ 2 ft (0.61 m) lățime și cel puțin 6 ft (1.8 m) în curtea ta. Apoi, linia de șanț cu hârtie peisagistică înainte, apoi setați conducta deasupra lui. Acoperiți-l cu pietriș, urmat de solul de sol pentru ao ascunde.
  • Când conducta de drenaj funcționează corect, apa se scurge prin țesătură. Țeavă apoi poartă umiditate în exces într-o parte inferioară a curții dvs.
  • Țeava franceză funcționează cel mai bine atunci când se întinde din zonele umede din curtea dvs. spre spoturile de drenaj ca o scurgere de furtună sau o swale. O swale este un șanț superficial care poate conține o priză de drenaj.
  • Verificați online sau la un magazin de îmbunătățire la domiciliu pentru o conductă franceză de drenaj. Dacă nu găsiți unul, faceți unul prin lovirea găurilor de plastic într-o conductă obișnuită.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 14
    3. Construi A Se usucă bine la apa de ploaie în apropierea clădirilor. Pentru un bine uscat, trebuie să săpați o gaură de aproximativ 10 ft (120 in) de la cea mai apropiată scurgere sau coborâre în porțiunea umedă a curții dvs. Se potrivesc cu un rezervor de bunuri uscat din plastic, apoi linia rezervor cu hârtie peisaj. Apoi, executați o țeavă din PVC de la conducta de drenaj sau din jos în rezervor. Completați spațiul rămas cu pietriș.
  • Hârtia peisajului eliberează apă în timp ce împiedică intrarea în rezervor. Ea permite ca rezervorul să stocheze apă și să-l elibereze treptat, astfel încât curtea dvs. nu devine prea umedă.
  • Magazin online sau la magazinele de îmbunătățire la domiciliu local pentru consumabilele de care aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 15
    4. Instalați o cisternă dacă aveți nevoie să stocați scurgerea de apă de pe acoperiș. O cisternă este foarte asemănătoare cu o bine uscată, dar este de obicei folosită pentru redirecționarea apei de ploaie înapoi în casa dvs. Au un contractor săpați o gaură în curte și apoi plasați rezervorul în ea. Rezervorul este, de obicei, realizat din material cum ar fi blocuri de beton și ciment. Apa poate fi apoi redirecționată la casa dvs. prin țevi PVC montate pe supapa și pompa rezervorului.
  • O altă opțiune este de a obține o cisternă deasupra solului, care este doar un baril mare pentru a stoca apa colectată din butoaie de ploaie mai mici.
  • O cisternă este o modalitate excelentă de a economisi bani prin reproșarea apei de ploaie. Utilizați-l oriunde nu aveți nevoie de apă potabilă curată, cum ar fi spălătorii, toaletele sau plantele de udare.
  • Imaginea intitulată se usucă o curte umedă Pasul 16
    5. Construiți o grădină de ploaie dacă locuiți într-un climat ploios. De când nu puteți opri ploi abundente, lăsați o grădină să se ocupe de problema. Va trebui să eliminați plantele și resturile existente înainte de a modela solul într-o zonă ridicată cu o creastă mică din jurul ei. Asigurați-vă că curtele curte către grădina de ploaie, astfel încât excesul de apă să ajungă la plante. Apoi, umpleți grădina cu diverse plante tolerante la umiditate.
  • Păstrați plantele rezistente în zonele de umiditate înalte, de obicei la cele mai mici puncte ale grădinii. Unele opțiuni includ Goldenrod, Elderberry, Swamp Rose și Blue Vervain.
  • Puneți mai puține plante tolerante la umiditate în celelalte părți ale grădinii. Încercați să utilizați Sage, Daylilies și Lavandă, printre altele.
  • Deoarece schimbarea gradului de curte poate deveni scumpă, grădinile sunt, de obicei, asociate cu sisteme cum ar fi conductele de drenaj de plastic sau canalele de rock. Uitați la instalarea unei scurgeri sau a unei scurgeri franceze.
  • sfaturi

    Când vă scurgeți curtea, asigurați-vă că nu direcționați apa la proprietatea vecinului dvs. dacă nu sunteți pregătiți să vă ocupați de consecințe. Scurgeți-l în siguranță într-o scurgere de furtună sau într-un loc de coborâre.
  • Dacă locuiți lângă un deal, uitați-vă că apa cobora în pantă. O priză de vale sau drenaj în partea de jos a dealului poate ajuta la apa directă de la casa dvs.
  • Pietrișul este minunat pentru a face solul mai rezistent la apă, dar rețineți că nu se descompune cât mai repede ca materialul organic ca compostul. Este mai bine pentru umplerea zonelor în care nu doriți niciodată apă, cum ar fi în apropierea casei dvs.
  • Extinderea scurgerii de scurgere poate ajuta la apă directă mai departe de casa dvs. Trimiteți apa spre o priză de drenaj sau o parte absorbantă a curții dvs.
  • Avertizări

    Înainte de a face orice fel de construcție sau de instalare pe proprietatea dvs., verificați reglementările orașului. Este posibil să trebuiască să solicitați o autorizație de construcție la Primărie.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Găsirea cauzei daunelor de umiditate

    • Mason Jar
    • Apă
    • Aerator

    Fixarea micilor patch-uri de umiditate

    • Spade sau lopată
    • Topsoil
    • Nisip
    • Compost
    • Rake
    • Tamper
    • Iarba sau alte plante absorbante

    Eliminarea problemelor de umiditate pe scară largă

    • Spade sau lopată
    • Rototiller
    • Compost
    • Hârtie peisagistică
    • Conducta franceză de scurgere (opțional)
    • Uscați bine (opțional)
    • Cisternă (opțional)
    • Plante de grădină de ploaie (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar