Cum să curățați jgheaburile

Curățarea jgheaburilor nu este cea mai interesantă slujbă din lume - este murdară, este fizică și este un coșmar pentru oricine se teme de înălțimi. Din păcate, fără a face acest lucru cel puțin de două ori pe an (o dată în primăvară și din nou în toamnă) poate crea probleme grave pentru acoperișul și sidingul casei dvs. Atâta timp cât știți cum să vă curățați jgheaburile în siguranță și eficient, puteți realiza această sarcină necesară cu puțin îngrijorător!

Pași

Partea 1 din 3:
Îndepărtarea resturilor mari
  1. Imagine intitulată Jgheaburi curate Pasul 1
1. Configurați spațiul de lucru cu unelte, prelată și scară. Înainte de orice altceva, asigurați-vă că aveți toate instrumentele disponibile - nu este nimic mai rău decât să vă opriți la jumătatea unui proiect, deoarece nu ați planificat înainte! Odată ce sunteți gata să începeți, configurați scara pe sol solid, la nivel mediu pentru a vă asigura stabilitatea și a răspândi o prelată dedesubt pentru a colecta resturi.
  • Nu contează unde începeți acest proiect, deoarece în cele din urmă veți șterge întreaga zonă a jgheaburilor dvs.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate Pasul 2
    2. Purtați îmbrăcăminte potrivită pentru a vă proteja de nicks și tăieturi. Doriți să purtați îmbrăcăminte durabilă, pentru a limita riscul de a suferi vânătăi minore din resturi mari sau chiar din metalul jgheabului în sine. Cămășile cu mâneci lungi sunt o idee bună, la fel ca și pantalonii de lucru și mănuși de cauciuc. Desigur, curățarea jgheaburilor este o sarcină dezordonată, astfel încât purtați haine pe care le puteți murdări!
  • Este o idee bună să purtați mănuși de latex sub mănușile dvs. de lucru, pentru o protecție suplimentară.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate Pasul 3
    3. Îndepărtați cele mai mari resturi manuale. Înainte de a vă încorpora instrumentele, ar trebui să scăpați de cele mai mari resturi folosind doar mâinile. Aceasta include ramuri sau crengi, sau poate chiar o minge de tenis errant sau două - ceva mare care ar fi putut fi înfășurat în jgheabul tău. Aveți grijă să vă asigurați siguranța prin practicarea tehnicii de scară adecvată.
  • Partea 2 din 3:
    Eliminarea resturilor mici
    1. Imagine intitulată Jgheaburi curate Pasul 4
    1. Limpede resturi mai mici cu o scoop. Odată ce ați eliminat ramurile și ramurile - și bilele de tenis! - Din jgheabul dvs., utilizați scoopul pentru a elimina resturile mai mici, cum ar fi frunzele și alte acumulări. Asigurați-vă că sunteți clar cât de mult puteți (în siguranță!) într-un singur loc înainte de a vă deplasa setările în următoarea locație. Și din moment ce ți-ai înființat prelata sub tine, amintiți-vă că puteți arunca resturile direct pe teren.
    • Dacă nu aveți o scoică, lopata de nisip a unui copil lucrează foarte bine!
    • Dacă scoopul este incomod, încercați să utilizați pur și simplu mâinile pentru o mai mare manevrabilitate.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate Pasul 5
    2. Spălați jgheabul cu un furtun de grădină. Odată ce ați scăpat de tot ce puteți colecta cu mâinile și scoopul, trebuie să scăpați de cele mai bune resturi. Scoateți filtrele din jos și plasați un furtun de grădină la capătul opus al jgheabului. Setați duza la funcția de pulverizare și pulverizați furtunul în jos lungimea jgheabului. Restul resturilor vor fi îndepărtate!
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate Pasul 6
    3. Aruncați resturile prin compost sau depozitare. Odată ce ați terminat de curățați jgheabul, veți avea o prelată plină de resturi! Dacă aveți o grămadă de compost, cel mai simplu mod de a dispune de resturi este adăugând-o la grămadă. Cu toate acestea, dacă aceasta nu este o opțiune, există două alternative: fie aduceți resturile la dump, fie apelați la gestionarea locală a deșeurilor pentru a programa o preluare.
  • Înainte de a aduce resturile la dump, sunați pentru a vă asigura că acceptă deșeurile de curte!
  • Partea 3 din 3:
    Depanare
    1. Imagine intitulată Jgheaburi curate Pasul 7
    1. Îndepărtați conflictele în jos cu un furtun de grădină. Spălarea jgheaburilor se dublează ca o verificare pentru coborâri înfundate, deci dacă jgheaburile dvs. nu se scurge rapid, știți că aveți o problemă! Cea mai simplă modalitate de a îndepărta o clog este îndreptată spre duza furtunului dvs. direct în partea de sus a gurii. Dacă fluxul direct nu curăță înfundarea, utilizați șarpele unui instalator. Dacă clogul încă nu va fi clarificat, sunați la un profesionist.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate Pasul 8
    2. Scurgeți apa în picioare prin re-înclinarea jgheaburilor. Dacă apa în picioare rămâne într-una din jgheaburile dvs. după o spălare reușită, probabil că jgheabul nu este înclinat corect. Detașați umerasele de jgheaburi și ajustați ușor panta, asigurându-vă că apa curge acum în jos în jos. Mențineți acest nou unghi și reluați umerasele.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate Pasul 9
    3. Reparați jgheaburi scurgeri cu etanșantul de jgheab. Dacă scurgerea vine de la cusăturile jgheabului, verificați mai întâi că fiecare secțiune de jgheab este ținută strâns în poziție între ele. Aplicați etanșantul de jgheab la toate articulațiile, fiind sigur că acoperă ambele părți. Dacă scurgerea vine din capacul de capăt, adăugați etanșantul de-a lungul interiorului articulației.
  • Avertizări

    Evitați să stați pe primele trei trepte ale scării.
  • Păstrați talia între șinele scării.
  • Nu ajungeți mai departe decât vă simțiți confortabil în timp ce stați pe scară.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Scară
    • Chiuretă
    • Furtun de grădină
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar