Cum să curățați jgheaburile fără o scară

Curățarea jgheaburilor Fără o scară nu este o sarcină ușoară - cu excepția cazului în care aveți instrumentele potrivite. Un dispozitiv de evacuare a vidului jgheabului, flusher de înaltă presiune sau rake de jgheaburi special concepute vor face posibilă curățarea gunk-ului din jgheaburile dvs. în mod sigur și eficient de la nivelul solului. Puteți chiar să vă ridicați propria vid de jgheaburi DIY folosind materiale pe care cel mai probabil le-ați situat deja acasă!

Pași

Metoda 1 din 3:
Ascultați jgheaburile
  1. Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 1
1. Cumpărați un atașament jgheab pentru vidul dvs. umed / uscat. În zilele noastre, mulți producători vinde atașamente de curățare a jgheaburilor concepute pentru a se potrivi cu cele mai multe vacuumuri standard și suflante de frunze cu funcții "inverse". Acestea au de obicei o construcție în formă de C, permițându-vă să le conectați în jgheaburile dvs. de la nivelul solului. Doar alunec atașamentul pe duza vidului dvs. și obțineți curățarea.
  • Puteți achiziționa un atașament de curățare a jgheaburilor de bază pentru aproximativ 30 de dolari. De asemenea, este posibil să găsiți aceste accesorii la magazinul dvs. de hardware local sau la centrul de îmbunătățire a casei.
  • Dacă nu dețineți deja un vid umed / uscat, puteți obține unul dintre acestea de la centrul local de îmbunătățire la domiciliu, de asemenea. Acestea costă de obicei aproximativ 100 de dolari noi și în jur de 20 de dolari pe zi de închiriat.
  • În funcție de înălțimea jgheaburilor, este posibil să fie necesară conectarea extensiei vidului la una sau mai multe baghete de extensie pentru a vă asigura că va ajunge.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 2
    2. Montați-vă atașamentul de jgheab propriu folosind coatele conductelor și banda. Dacă un nou accesoriu de curățare a jgheabului nu este doar în bugetul dvs., nu vă faceți griji - puteți face cu ușurință propriul dvs. folosind câteva materiale ieftine, disponibile ușor. În primul rând, potriviți vidul umed / uscat sau suflanta de frunze cu 1 sau 2 wanduri de extensie pentru a vă prelungi atingerea. Apoi, bandă 2 coatele conducte împreună capăt la capăt înainte de a trimite contrapțiunea cu duza vidului. Este la fel de ușor ca asta!
  • Pentru a vă asigura că atașamentul dvs. de jgheaburi improvizați, utilizați un tip puternic de bandă, cum ar fi banda de conducte sau gorilă.
  • Coturile de duct din aluminiu costă aproximativ 5 dolari Apiece la cele mai multe magazine hardware, ceea ce înseamnă că puteți salva aproximativ 20 de dolari prin cobbling împreună propriul atașament dacă aveți deja o rolă adecvată de bandă.
  • Bacsis: Asigurați-vă că faceți cumpărături pentru coatele de conducte care se vor potrivi peste duza vidului fără prea mult spațiu în jurul marginilor. O pereche de coate cu un diametru de 3 în (7.6 cm) ar trebui să se potrivească confortabil peste un standard 2.5 în (6.4 cm) duză de vid.

  • Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 3
    3. Stați sub jgheaburile dvs. și ridicați atașamentul vidului la nivelul jgheabului. Intrați în poziția de mai jos și ușor în fața secțiunii de jgheaburi pe care doriți să le curățați. Ridicați atașamentul în vid în sus și peste marginea jgheabului, astfel încât capătul deschis să se odihnească în partea inferioară a jgheabului. Când sunteți gata să începeți curățarea, porniți vidul.
  • Stați cât mai departe de jgheabul după cum puteți în timp ce locuiți într-o distanță de curățare confortabilă pentru a evita acoperirea de resturile care se încadrează.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 4
    4. Rulați vidul de-a lungul lungimii jgheaburilor pentru a aspira resturile. Mergeți încet de la un capăt al jgheabului spre cealaltă, fiind atenți să nu lăsați atașamentul să alunece din canelură. Când terminați curățarea unei secțiuni drepte, treceți la următorul. Aspirația de la vid sau suflanta de frunze ar trebui să fie suficient de puternică pentru a îndepărta cele mai libere, uscate uscate.
  • Veți dori, de asemenea, să evitați tragerea accidentală a jgheaburilor cu atașamentul asemănător cu cârligul. Dacă trageți prea tare, puteți deteriora jgheabul.
  • Vacutarea va funcționa cel mai bine pentru resturile uscate și parțial umede, cum ar fi frunzele, crengurile și acele de pin. Dacă jgheaburile dvs. sunt umplute cu aglomerate de mulci, puteți obține rezultate mai bune utilizând un instrument de curățare a jgheabului sau a jgheabului.
  • Metoda 2 din 3:
    Îndepărtați jgheaburile cu un fluther de jgheab
    1. Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 5
    1. Ridicați un dispozitiv de atașare a jgheabului online sau la magazinul dvs. de hardware local. Un fluther de jgheab este un tip de pulverizator mic, în formă de cârlig pe un pol lung, care servește ca o extensie ridicată pentru o furtun de grădină normală. Un fluther bun de jgheab ar putea costa oriunde 25 până la 50 de dolari, făcându-l o soluție destul de accesibilă de curățare a terenului.
    • Flutherul dvs. de jgheab poate sau nu poate veni cu mânerul său extins. Dacă nu, sau dacă nu este încă suficient de lungă pentru a ajunge la jgheaburi, va trebui să cumpărați un pol separat de extensie pentru a le atașa. Puteți găsi adesea unul dintre acestea pentru doar 20-30 $.
    • Există, de asemenea, fluturii de jgheab destinate să cuplu rapid la duzele oricărui pulverizator sau Masina de spalat cu presiune cu o baghetă. Una dintre aceste atașamente poate veni la îndemână dacă mai degrabă nu trebuie să vă răsuciți furtunul de fiecare dată când vă curățați jgheaburile.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 6
    2. Introduceți sau înșurubați roferul de jgheab în capătul furtunului. Unele fluturi jgheaburi alunecă chiar într-o duză standard de furtun - alții trebuie să fie înșurubați în poziție. În funcție de modelul exact cu care lucrați, este posibil să aveți, de asemenea, să angajați un dispozitiv de blocare separat sau un mecanism de blocare pentru a garanta o conexiune securizată în timpul utilizării.
  • Asigurați-vă că citiți instrucțiunile care au venit cu jgheabul dvs. Flucher pentru a vă familiariza cu designul și funcția de bază înainte de a ieși pentru curățarea sa de fecioară.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 7
    3. Porniți apa la furtun. Răsuciți roata de mână pe spigot-ul furtunului până la stânga (în sens invers acelor de ceasornic). Odată ce apa curge, se va deplasa prin furtunul în fluturașul de jgheab, scăpând de la duza într-un jet de înaltă presiune suficient de forțat pentru a exploda chiar și cel mai încăpățânat gutl gutl.
  • În ciuda faptului că cu o singură duză, majoritatea izvorilor de jgheaburi produc un flux larg, fanning care vă ajută să vă asigurați că instrumentul își face treaba chiar dacă nu este ținută la un unghi descendent perfect.
  • Dacă rulați jgheabul Flusher printr-o șaibă de presiune sau un baghetă de pulverizare, va trebui să țineți apăsat declanșatorul dispozitivului pentru a elibera fluxul.
  • Rufirii de jgheaburi emit destul de mari cantități de apă, ceea ce înseamnă că puteți vedea o ușoară creștere a facturii dvs. de utilitate dacă utilizați dvs. în mod regulat.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 8
    4. Măturați jgheabul aprins încet de la un capăt al jgheabului la altul. Pe măsură ce mutați instrumentul de-a lungul, fluxul puternic de apă pe care îl emite se va descompune și va spăla aglomerațiile de materie organică compactată care au devenit cimenși în loc din cauza timpului și a umidității. Spălați o secțiune de jgheab la un moment dat până când apa de scurgere rulează clar, apoi treceți la următoarea secțiune.
  • Rufirii de jgheab tind să facă o lucrare mai rapidă și mai aprofundată de curățare a jgheaburilor oprite decât atașamentele de vid sau sculele manuale de îndepărtare.
  • Avertizare: Schimbați-vă în niște haine vechi pe care nu vă deranjează murdăria înainte de a ajunge la muncă. Lucrurile sunt obligate să se dezordine cu toată apa și de resturile libere care zboară în jur.

    Metoda 3 din 3:
    Eliminarea manuală a resturilor
    1. Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 9
    1. Ridica un rake de jgheab sau atașament tong. Dacă preferați să vă curățați jgheaburile vechiul mod de modă, dar nu doriți să rupeți o scară pentru a face acest lucru, unul dintre aceste instrumente va fi cel mai bun pariu. Le puteți găsi la magazinul de hardware din cartier sau la centrul de îmbunătățire a casei sau la orice comerciant cu amănuntul care transportă echipament de curățare în aer liber.
    • Puteți cumpăra un atașament de jgheaburi de jgheaburi de jgheab pentru aproximativ 15-20 dolari, în timp ce un set de clești vă poate executa 30 $ sau mai mult.
    • Ambele instrumente sunt concepute pentru a se atașa la sfârșitul unui pol ordinar de extensie, care ar trebui să adauge mai mult de 10-20 USD la costul dvs. total.

    Bacsis: Dacă vremea din zona dvs. este imprevizibilă, ar putea fi înțelept să investești într-unul din fiecare instrument. Folosește-ți grebla pentru a distruge resturile uscate și pentru a-ți rezerva cleștele pentru a ridica materiale umede că nu poți săpat cu o rake.

  • Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 10
    2. Răciți resturile uscate pe jgheaburile dvs. puțin la un moment dat cu o rake de jgheaburi. Țineți rake, astfel încât capul înclinat este îndreptat spre tine și ridicați-l până la jgheabul tău. Odată ce este înăuntru, trageți polul spre tine pentru a glisa clustere de frunze, bastoane și alte resturi peste margini. Continuați în acest mod până când ați eliberat cât mai multe resturi posibil.
  • Cureaua pe o mască de față și purta ochelari de soare sau o protecție similară a ochilor pentru a preveni mici bucăți de resturi libere să cadă în ochi, nas și gură pe măsură ce lucrați.
  • În timp ce este posibil cea mai ieftină soluție generală, raking-ul dvs. jgheaburile pot fi dificile, munca consumatoare de timp. Fiți pregătiți să luați pauze scurte de câte ori este necesar când brațele încep să se obosească.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 11
    3. Utilizați clești de jgheab pentru a scoate umezile umede, descompunerea resturilor. Ridicați clemele astfel încât să fie poziționate chiar deasupra jgheabului cu brațele deschise. Trageți șirul la baza atașamentului pentru a fixa clemele închise în jurul unei movile de resturi, apoi ridicați-l din jgheab și slăbiți șirul pentru ao elibera. Continuați în secțiuni scurte până când ați eliminat întreaga lungime a jgheabului, rupeți ori de câte ori este necesar.
  • Este, de asemenea, o idee bună de a purta o mască de față și o protecție a ochilor atunci când lucrați cu clești de jgheab, așa cum probabil că ar fi presărat cu resturi de drificare.
  • Dacă intenționați să luați resturile pe care le clarificați din jgheaburi, încercați să vă concentrați cât de mult puteți în aceeași zonă generală. Acest lucru va face mult mai ușor să se ocupe mai târziu.
  • Imagine intitulată Jgheaburi curate fără o scară Pasul 12
    4. Așezați gunkul pe care îl îndepărtați într-o pungă de gunoi sau cu roabă pentru eliminarea ușoară. Când ați terminat curățenia, rake sau lopată resturile căzute în geantă, apoi sigilați-o strâns și chuck-o în gunoi. Alternativ, ați putea transfera materialele într-o roabă și aruncați-le în pădure sau în o parte din curtea sau grădina dvs. pentru a le lăsa să se descompună în mod natural.
  • Frunzele descompunerii, bastoanele și alte materii organice din jgheaburile dvs. pot face excelent compost.
  • sfaturi

    Majoritatea specialiștilor de îmbunătățire la domiciliu recomandă să obțină obiceiul de a vă curăța jgheaburile de 2-3 ori pe an sau mai frecvent, după cum este necesar.
  • Dacă jgheaburile înfundate reprezintă o problemă constantă pentru casa dvs., luați în considerare instalarea unor specialități Gutter Gardienii. Acestea sunt în esență ecrane care se potrivesc chiar peste jgheaburi, păstrând resturile, permițând în același timp apa de ploaie să treacă.
  • Avertizări

    Neglijarea pentru a vă curăța jgheaburile poate duce la probleme grave, potențial costisitoare, inclusiv putregaiul de mucegai și umede, scurgeri, infestări de insecte, deteriorarea curții sau a drumului de acces sau chiar o fundație crăpată.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Ascultați jgheaburile

    • Magazinul vid sau suflanta de frunze cu funcția inversă
    • Echipament de aspirare a gutterului
    • Wands de prelungire a vidului (opțional)
    • Aluminiu coate (opțional)
    • Bandă puternică (opțional)

    Îndepărtați jgheaburile cu apă

    • Furtun de grădină, șaibă de presiune sau baghetă de pulverizare
    • Gutter Fluther Tool
    • Polul extensiei (opțional)

    Eliminarea manuală a resturilor

    • Rake de jgheab sau atașament Tong
    • Pole de extensie metalică
    • Sac de gunoi sau roabă
    • Compost Bin (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar