Cum să colectați apă de ploaie pentru băut

Colectarea apei de ploaie vă poate ajuta să economisiți bani pe factura dvs. de apă și să economisiți resursele într-o situație de urgență. În timp ce îl puteți folosi în mod regulat în plante de apă sau curat, există câteva măsuri suplimentare de siguranță pe care trebuie să le faceți înainte de a putea bea apă de ploaie. Pentru a începe colectarea apei de ploaie, construiți un baril de ploaie de la un tambur de plastic pentru a prinde apa. Atașați butoiul de ploaie într-un coborâre de pe acoperișul casei dvs., împreună cu diverte de filtre pentru a scăpa de unii dintre contaminanți. După ce aveți suficientă apă în cilindru, asigurați-vă că ați filtrat și dezinfectați-o astfel încât să fie potabilă!

Pași

Partea 1 din 3:
Făcând un butoi de ploaie
  1. Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 1
1. Verificați cu administrația dvs. locală pentru a vedea dacă colectarea apei de ploaie este legală. În unele zone sau stări, este posibil să nu colectați apă de ploaie dacă nu aveți permise speciale. Ajungeți la departamentul dvs. local de calitate sau de sănătate și întrebați-le dacă sunteți în stare să colectați apă de ploaie pe proprietatea dvs. Dacă statul sau orașul dvs. necesită o autorizație, întrebați-le despre procesul de obținere a unuia și asigurați-vă că o completați în întregime înainte de a vă construi barilul de ploaie.
  • Puteți găsi o listă de reglementări specifice de stat aici: https: // NCSL.Org / Cercetare / Mediu și Resurse Naturale / Recoltare de apă de ploaie.ASPX.
  • Unele zone care permit colectarea de ploaie pot oferi chiar și scutiri de taxe dacă utilizați un baril de ploaie.

Bacsis: Țineți minte precipitațiile medii din zona dvs. și cât de multă apă bea de obicei pe parcursul zilei. De obicei, dacă primiți anual mai mult de 24 de centimetri (61 cm) de ploaie, veți putea utiliza apă de ploaie pentru cea mai mare parte a apei potabile pe tot parcursul anului.

  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 2
    2. Tăiați o gaură de admisie 5-6 în (13-15 cm) în partea superioară a unui butoi de plastic. Utilizați un butoi de plastic de culoare închisă de 55 US Gal (210 L) pentru a prinde apa de ploaie. Traceți un șablon rotund care este 5-6 centimetri (13-15 cm) în diametru deasupra cilindrului, astfel încât este de 3 inci (7.6 cm) de la margine. Urmați de-a lungul conturului urmărit cu o ferăstrău reciproc sau Jigsaw Pentru a elimina secțiunea de la butoi.
  • Puteți cumpăra butoaie de plastic din magazinul dvs. de hardware local sau online.
  • Evitați utilizarea butoaielor ușoare sau clare, deoarece ar putea lăsa lumina în interior și pot provoca alge în apă.
  • Asigurați-vă că cilindrul de plastic pe care îl utilizați este etichetat ca "în condiții de siguranță", sau altfel contaminanți ar putea să legeze în apă din plastic.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 3
    3. Faceți o gaură de suprasolicitare pe partea laterală a cilindrului cu un ferăstrău cu gaură. Atașați un 1/4 inci (4.4 cm) Hole a văzut atașarea într-un burghiu și asigurați-vă că este sigur. Poziționați gaura de suprasolicitare de pe partea laterală a cilindrului, astfel încât este de 2-3 inci (5.1-7.6 cm) în jos de sus. Împingeți gaura Atașați atașarea ferm pe partea laterală a cilindrului și trageți trăgaciul de foraj pentru a tăia plasticul. Trageți ferăstratul direct când terminați tăietura pentru a scoate piesa.
  • Gaura de suprasolicitare va permite scurgerea excesului de apă în cazul în care devine prea plină.
  • Puteți cumpăra atașările de găuri din magazinul dvs. local de hardware.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 4
    4. Atașați o potrivire a capului de perete la orificiul de evacuare. Fitingurile pe perete sunt supape impermeabile care vă permit să conectați furtunurile sau robinetele la cilindru. Ajungeți în interiorul orificiului de admisie al cilindrului cu capătul de sex masculin filetat al peretelui și hrăniți-l prin gaura de suprasolicitare, așa că se împrăștie partea. Împingeți șaiba de cauciuc a montajului pe filet înainte de înșurubarea capătului feminin circular strâns împotriva cilindrului.
  • Puteți cumpăra fitinguri de perete din magazinul dvs. de hardware local.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 5
    5. Drill gaura supapei 2-3 in (5.1-7.6 cm) din partea de jos a cilindrului. Poziționați gaura supapei, astfel încât este pe partea opusă a cilindrului ca orificiu de suprasolicitare și 2-3 inci (5.1-7.6 cm) în sus de la fundul cilindrului, astfel încât acesta să poată exila cea mai mare parte a apei. Apăsați atașarea orificiului de orificiu spre cilindru și aplicați o presiune ușoară în timp ce trageți declanșatorul. Trageți tăierea din gaură și scoateți secțiunea tăiată a cilindrului.
  • Evitați să puneți gaura supapei mai mare pe cilindru sau altfel nu veți putea să scurgeți toate apele de ploaie.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 6
    6. Sigilați filetele de pe supapa de robinet cu bandă de teflon. Obțineți o supapă de robinet care are 1/4 în (4.4 cm), astfel încât să se poată potrivi strâns în gaura pe care tocmai ați forat-o. Așezați capătul benzii de teflon pe porțiunea filetată a supapei și înfășurați-o în sensul acelor de ceasornic. Du-te în jurul filetului de cel puțin 3-4 ori pentru a sigila și impermeabil, astfel încât apa de ploaie nu se scurge din cilindru.
  • Puteți utiliza orice tip de robinet pentru barilul de ploaie.
  • Avertizare: Evitați ambalarea benzii de teflon în sens invers acelor de ceasornic în jurul valorii de supapă, deoarece ar putea să se desprindă când încercați să o atașați la butoi.

  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 7
    7. Înșurubați supapa de robinet în gaura de pe partea laterală a cilindrului. Poziționați capătul filetat al supapei robinetului în gaura pe care ați forat-o în apropierea fundului cilindrului și întoarceți-vă în sens invers acelor de ceasornic. Continuați înșurubarea supapei până când filetul merge complet în interiorul cilindrului, astfel încât apa nu se scurge. Asigurați-vă că robinetul indică în jos când ați terminat înșurubați-l sau altfel nu va putea să se scurgă corect.
  • Dacă gaura este prea strânsă pentru a înșuruba supapa de robinet, răsuciți părțile laterale ale orificiului cu un fișier sau o rasură până când este suficient de mare pentru robinet. Aveți grijă să nu faceți gaura prea mare sau altfel robinetul nu se va potrivi perfect.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 8
    8. Se asigură o plasă de insectă peste gaura de admisie cu caulk. Tăiați o bucată de plasă de insectă de 7 în × 7 în (18 cm × 18 cm) cu o pereche de foarfece, astfel încât este suficient de mare pentru a acoperi gaura de admisie. Utilizați o pistol de caulk pentru a aplica o boabe de caulk în jurul marginii gaurei și apăsați ferm insecte în jos, astfel încât acesta rămâne în poziție. Permiteți caulkului să se usuce timp de 20-30 de minute, astfel încât să aibă timp pentru a seta.
  • Puteți cumpăra plasă de insecte din magazinele de îmbunătățire în aer liber sau de acasă.
  • Țânțarii frecvent cresc și pun ouă în apă, deci este important să le țineți din alimentarea cu apă.
  • Partea 2 din 3:
    Instalarea cilindrului pe un decor
    1. Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 9
    1. Nivelul terenului lângă coborâșul în care doriți ca barilul tău de ploaie. Alegeți un coborâre care cobora dintr-o secțiune a acoperișului casei dvs. care nu are copaci sau fire peste el. Utilizați o lopată sau o lopată pentru a îndepărta solul sau amenajarea peisajului de lângă downspout, astfel încât este perfect plat, astfel încât butoiul de ploaie nu se oprește când este plin. Pat pe pământ cu partea din spate a lopei pentru ao ajuta să o compacte și să o facă mai robuste.
    • Puteți utiliza orice dowspout atașat la sistemul de jgheab al casei dvs.

    Variație: Dacă nu aveți un acoperiș cu un descendent, puteți accesa cu ușurință, căutați farfuri de ploaie circulară care se atașează la partea de sus a cilindrului. Înfășurați dispozitivele de fixare ale farfuriei în jurul cilindrului pentru ao fixa, astfel încât apele de ploaie scurge direct în cilindru.

  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 10
    2. Puneți blocuri de 4 ciment într-un pătrat pentru a forma o bază robustă. Alegeți blocuri de ciment care sunt înalte de aproximativ 6-8 cm (15-20 cm), astfel încât acestea să ridice cilindrul de pe sol. Aranjați blocurile într-o formă pătrată care este suficient de mare pentru a susține fundul cilindrului de ploaie, care de obicei are un diametru de 23 în (58 cm). Asigurați-vă că vârfurile blocurilor de ciment sunt nivel, astfel încât cilindrul nu este vârful.
  • Blocurile de ciment ridică, de asemenea, butoiul de pe sol, astfel încât să puteți potrivi un container sub robinet atunci când doriți să goliți cilindrul.
  • De asemenea, puteți seta pavele de beton din partea de sus a blocurilor de ciment dacă nu doriți goluri între ele.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 11
    3. Tăiați o secțiune de 12 în (30 cm) din descendența cu un hacksaw. Începeți prima tăiere, astfel încât este de aproximativ 1 picior (30 cm) deasupra vârfului butoiul de ploaie, astfel încât apa să se poată evacua cu ușurință. Țineți hacksaw perpendicular pe jos și aplicați o presiune fermă pe măsură ce tăiați-o. Faceți următoarea tăiere de 12 inci (30 cm) mai mare decât prima și aruncați secțiunea de decupare când ați terminat.
  • Utilizați o scară pas dacă nu puteți ajunge la secțiunea de care aveți nevoie pentru a tăia.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 12
    4. Instalați un filtru de ploaie Diverter pe secțiunile tăiate ale downspout-ului. Un diverter de filtru de ploaie arată ca o secțiune curbată de coborâre, are o plasă rasă care captează frunze și resturi solide și permite ca apa să curgă prin ea. Împingeți gaura superioară a filtrului de ploaie deviere pe partea superioară a descendentului, astfel încât este bine fixat. Poziționați cu grijă partea inferioară a coborârii în gaura din partea de jos a deviației și împingeți-o.
  • Puteți cumpăra diverte de filtre de ploaie online sau de la magazinul local în aer liber.
  • Nu este nevoie să înșurubați sau să fixați filtrul de ploaie Diverter la downspout, deoarece va avea o potrivire confortabilă.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 13
    5. Atașați un diverter de flush în partea laterală a filtrului de ploaie. Un prim diverter de spălare surprinde primele 5-10 galoane (19-38 I) de apă de ploaie într-un tub de drenaj pentru a îndepărta resturile sau contaminanții care se spală acoperișul, astfel încât nu intră în barilul tău de ploaie. Poziționați capătul de admisie al kitului pe orificiul de pe partea laterală a fluxului de filtru de ploaie, așa că se potrivește perfect. Atașați tubul vertical cu mingea pe partea inferioară a tubului de admisie a diverterului, astfel încât scurgerea să fie în partea de jos.
  • Puteți cumpăra un kit de diverter de flush online sau de la magazinele de îngrijire în aer liber pentru aproximativ 50 USD USD.
  • Nu atașați un cilindru de ploaie în jos, fără un prim divergent de spălare, altfel ați putea contamina apa cu pistol, praf sau frunze.
  • Deoarece apa de ploaie curge prin diverterul de flush primul, acesta va umple tubul vertical și va determina balonul să plutească în partea de sus. Odată ce tubul vertical se umple, mingea va crea o etanșare și va permite apa de curățare să intre în cilindrul de ploaie.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 14
    6. Poziționați capătul diverterului de flush de peste orificiul de admisie de pe cilindru. Ultima secțiune a diverterului de flush are un tub flexibil, astfel încât să vă puteți îndoi și poziționați-l. Așezați capătul tubului flexibil împotriva plasării insectelor pe gaura de admisie a butoaielor, astfel încât apa de ploaie să se scurgă în cilindru. Nu este nevoie să înșurubați sau să fixați tubul deoarece va rămâne în poziție pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 15
    7. Conectați un furtun de grădină la peretele de pe gaura de suprasolicitare. Nu lăsați gaura de suprasolicitare expusă, deoarece bug-urile ar putea zbura cu ușurință în butoiul de ploaie și ar putea rasa în apă. Înșurubați un furtun de grădină de 4-5 ft (120-150 cm) pe fitingul pereților pereți în gaura de supraîncărcare și plasați celălalt capăt pe sol, astfel încât acesta este departe de fundația casei dvs.
  • Dacă sunteți îngrijorat de bug-urile care merg prin furtun, puteți asigura plasă de insecte la capătul furtunului.
  • Partea 3 din 3:
    Filtrarea apei de ploaie
    1. Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 16
    1. Utilizați robinetul barilului de ploaie pentru a scurge apa într-un recipient. Poziționați o găleată sau o oală adâncă sub robinet, astfel încât apa nu se varsă. Rotiți supapa de pe robinetul barilului de ploaie în sensul acelor de ceasornic pentru ao deschide astfel încât apa să se scurgă. Odată ce ați completat recipientul cu apă de ploaie, rotiți supapa în sens invers acelor de ceasornic pentru a opri.
    • Apa se va scurge din cilindru mai repede când este plin.
    • Dacă nu ați primit prea multe precipitații, este posibil să nu existe suficientă apă în interiorul cilindrului pentru a se scurge complet.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 17
    2. Rulați apa printr-un filtru de carbon activ pentru a îndepărta particulele. Apa de ploaie conține murdărie, sediment și resturi care au fost colectate pe acoperiș, deci asigurați-vă că o conduceți printr-un filtru înainte de ao bea. Căutați un pitcher sau un recipient care are un filtru de carbon activ, care poate îndepărta particulele și mirosurile neplăcute sau arome din apă. Permiteți ca apa să se scurgă complet prin filtru, astfel încât să nu aibă reziduuri dăunătoare rămase în ea.
  • Filtrele de carbon active costă de obicei aproximativ 25-40 USD, dar modelele mai mari sau containerele cu filtre încorporate pot fi mai scumpe.
  • Filtrele de carbon activate nu îndepărtează bacteriile sau agenții patogeni din apă, astfel încât apa încă nu poate fi complet sigură pentru a bea.
  • Dacă nu aveți un filtru de carbon activ și este o urgență, puteți utiliza un filtru de cafea pentru a elimina particulele mai mari din apă.
  • Variație: Dacă doriți un sistem de filtrare mai amănunțit, căutați un container de filtru de osmoză inversă, deoarece elimină mai multe particule și resturi. Filtrele de osmoză inversă necesită de obicei putere și costă aproximativ 200 de dolari USD.

  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 18
    3. Fierbeți apa timp de 1 minut pentru a ucide orice germeni sau bacterii în apă. Luați apa filtrată și turnați-o într-o oală mare și puneți-o pe soba peste căldură mare. Așteptați ca apa să ajungă la fierbere și să pună o acoperire pe oală. Permiteți apa să se fierbe timp de cel puțin 1 minut pentru a îndepărta orice bacterii și agenți patogeni găsiți în apa de ploaie. Lăsați apa să se răcească complet înainte de ao bea.
  • Puteți folosi o oală fără un capac dacă doriți, dar veți pierde o parte din apele de ploaie prin evaporare.
  • Dacă locuiți în altitudini mai mari de 5.000 de picioare (1.500 m), atunci fierbeți apa timp de cel puțin 3 minute în schimb.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 19
    4. Dezinfectați apa cu înălbitor de clor dacă nu reușiți să o fierbeți. Asigurați-vă că apa de ploaie este la temperatura camerei sau mai mică înainte de dezinfectare sau altfel nu va funcționa corect. Adăugați 6-8 picături de înălbitor de clor necolorat și necolorat pentru fiecare 1 galon (3.8 l) de apă pe care îl dezinfectați. Amestecați cu atenție apa pentru a se amesteca în înălbitor și lăsați-o să stea timp de 30 de minute. Apa va avea un miros ușor de clor când ați terminat, dar va fi sigur să beți.
  • Dacă nu mirosi clorul în apă, adăugați 6-8 picături de înălbire și lăsați-o să stea timp de încă 15 minute.
  • Dacă apa are o aromă de clor, transferați-o într-un recipient curat și lăsați-l să stea timp de 2-3 ore înainte de ao bea.
  • Imagine intitulată Colectează apă de ploaie pentru a bea pasul 20
    5. Testați apa de ploaie la fiecare 1-2 luni pentru poluanți și bacterii. Cumpărați un set de testare a apei la domiciliu de la magazinul hardware local sau de îmbunătățire a casei și citiți cu atenție instrucțiunile. Luați o probă din apele de ploaie purificate și umpleți unul dintre containerele de testare din kit. Îndepărtați banda de testare în apă și lustruiți-o în jurul valorii de aproximativ 5 secunde. Acordați atenție culorii benzii de testare și comparați-o cu ghidajul din interiorul kitului pentru a determina ce contaminanți sunt în apă.
  • Kituri de testare a apei Verificați de obicei aciditatea, clorul, plumbul, pesticidele, fierul, cuprul și bacteriile.
  • Dacă există niveluri ridicate de poluanți în apa dvs., evitați să o consumați, deoarece poate fi nesigură.
  • Este posibil să puteți curăța poluanții din cilindrul de ploaie, drenându-l complet și clătiți-l cu apă curată din furtunul dvs.
  • Avertizare: Dacă locuiți într-un oraș mare sau o zonă care are o mulțime de poluare a aerului, apa de ploaie va conține mai mulți contaminanți care nu pot fi îndepărtați prin filtre sau fierbere.

    sfaturi

    Dacă aveți prea multă apă de ploaie decât ceea ce puteți bea, puteți utiliza, de asemenea, în instalații de apă sau spălați vehiculele. Dacă intenționați să vă udare instalațiile utilizate pentru alimente, asigurați-vă că îl filtrați mai întâi, astfel încât acesta nu transferă niciun produs chimic sau bacterii.

    Avertizări

    Verificați dacă colectarea apei de ploaie este legală în zona dvs., deoarece unele state pot restricționa acest lucru.
  • Evitați să beți apă de ploaie dacă aveți un sistem imunitar slăbit, deoarece ar putea conține bacterii sau substanțe chimice dăunătoare care vă pot face rău.
  • Asigurați-vă că scurgeți rezervoarele în aer liber sau pentru a le aduce în interior în timpul iernii, astfel încât apa nu îngheață și deteriorează fitingurile.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 55 US GAL (210 L) Baril de plastic
    • 6 în castron (15 cm)
    • Ferăstrău cu ferăstrău sau jigsaw
    • Burghiu cu 1/4 în (4.4 cm) Atasament de ferăstrău
    • FITTINGUL BULKHEAD
    • Robinet supapă
    • TEFLON TAPE
    • Nettingul de insecte
    • Caulk pistol
    • Lopată
    • 4 blocuri de ciment
    • Hacksaw
    • Filtru de ploaie Diverter
    • Primul deverter
    • Furtun de grădină
    • Filtru de carbon activat
    • Oală
    • Inalbitor cu clor
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar