Cum de a prognoza vremea folosind nori

Observarea nori este o modalitate simplă, dar eficientă de a prognoza condițiile meteorologice pe termen scurt. Nori de înaltă, slab împrăștiați, cum ar fi nori cumulus și Cirrus, în general, nu produc precipitații, în timp ce nori mai amenințători, cum ar fi nori arcus și nori de pâlnie indică furtuni severe și ploaie, zăpadă sau zăpadă. Urmărirea cloud-ului se schimbă pe parcursul unei zile pentru cea mai exactă imagine a prognozei meteo.

Pași

Metoda 1 din 2:
Recunoscând nori meteorologi echitabili
  1. Imagine denumită prognoza meteo utilizând nori Pasul 1
1. Arata inalt in atmosfera pentru nori subțiri și cu pene Cirrus. Circles Cirrus sunt alcătuite din cristale de gheață care se încadrează prin atmosferă. Ele sunt în căutarea și, de obicei, împrăștiate pe cer. Cirus Nori High în atmosferă confirmă vreme bună, deoarece rareori produc vreodată precipitații sau furtuni.
  • Cirusurile Cirus sunt cele mai abundente dintre toate norii la nivel înalt.
  • Imagine denumită prognoza meteo utilizând nori Pasul 2
    2. Verificați dacă nori cumulus împrăștiați, împrăștiați în atmosferă. Cumulus Nori sunt genul de nori pe care îl veți vedea într-o zi frumoasă de vară. Căutați nori strălucitori, pufos, distanțați suficient de departe pentru a permite cerului albastru să strălucească în mod clar. Clorii cumulus indică de obicei vremea corectă.
  • Nori de stratocumulus sunt mai densi și indică ploaie ușoară sau zăpadă.
  • Imagine denumită prognoza meteo folosind nori Pasul 3
    3. Luați notă de nori de straturi gri care se întind pe cer. Nori de straturi sunt de obicei văzuți în zilele înnorate, deoarece blochează adesea întregul cer cu o culoare gri dulce. Căutați nori straturi pentru a confirma o zi de ceață cu puțin până la nici o precipitație.
  • Imagine denumită prognoza meteo folosind nori Pasul 4
    4. Urmăriți norii lenticulară în formă de farfurie scăzute în atmosferă. Nori lenticulari apar în cea mai mare parte în zone montane sau deluroase, unde aerul stabile, umed, trece peste sol ridicat. Căutați nori unic, în formă de OZN, care sunt deosebit de izbitoare chiar înainte de apusul soarelui. Nori lenticulari sunt, de obicei, un semn de vreme bună, deoarece nu sunt asociate cu furtuni sau precipitații puternice.
  • Metoda 2 din 2:
    Spotting precipitații și nori de furtună
    1. Imagine denumită prognoza meteo folosind nori Pasul 5
    1. Fiți atenți la nori cumulonimbus înălțime, care indică furtuni. Cumulonimbus Nori A sunt versiunea mai mare, mai densă a nori cumulus care se extind în atmosferă. Odată ce ajung la o parte a cerului în care aerul nu mai este floyant, forma lor se aplecă în partea de sus. Căutați aceste nori în formă de anvil pentru o indicație puternică că vine o furtună.
    • Pe parcursul unei zile, vremea cumulului echitabil se poate transforma în nori cumulonimbus.
  • Imagine denumită prognoza meteo utilizând norii Pasul 6
    2. Păstrați un ochi pentru norii Cirocumulus ridicat în atmosferă, ceea ce produce precipitații. Nori Cirocumulus se dezvoltă din Nori Cirrus. Ei au o formă de ripple și sunt, de obicei, granulează în aparență. Căutați nori Cirocumulus pentru a indica o precipitație iminentă sau zăpadă.
  • În regiunile tropicale, norii Cirocumulus pot indica un uragan care se apropie.
  • Imagine intitulată prognoza meteo folosind nori Pasul 7
    3. Căutați patch-uri mici de nori alocumulus, care înseamnă furtuni. Nori alto-cumulus sunt nori de nivel mediu care sunt compuși din picături de apă și apar ca obiecte gri, pufoase, neregulate. Aceste nori sunt cel mai adesea văzute într-un strat de nori mici. Căutați nori alocumulus în zilele cu temperaturi calde, umede, pentru a prezice furtuni în câteva ore.
  • De exemplu, dacă vedeți nori alocumulus dimineața, va fi probabil să furtună în după-amiaza.
  • Imagine denumită prognoza meteo utilizând nori Pasul 8
    4. Urmăriți nori arcus de pe raft, care indică ploaia. Nori arcus sunt nori orizontali care se deplasează omodificat. Ele sunt, de obicei, o indicație că va avea loc o furtună. Căutați nori arcus pentru a prezice ploaia, tunetul și luminarea cu certitudine aproape.
  • Odată ce ați observat nori arcus, căutați adăpost cât mai curând posibil pentru protecția împotriva furtunii.
  • Imagine denumită prognoza meteo utilizând nori Pasul 9
    5. Fiți conștienți de norii de pâlnie, care pot forma tornade. Clorii de pâlnie au o formă conică și par să vină de la baza unui nor mai mare. Tornadele pot apărea dacă acest tip de nor ajunge la sol cu ​​o viteză violentă a vântului. Să fie în căutarea nori de pâlnie care indică faptul că condițiile de furtună severă sunt iminente.
  • Căutați adăpost imediat dacă observați un nor de pâlnie pe cer, deoarece furtunile grele și tornadele pot fi foarte periculoase.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar