Cum de a construi un sistem de colectare a apei de ploaie

Știați că acoperișul mediu colectează 600 de galoane (2,271.2 l) de apă pentru fiecare centimetru de precipitații? Nu lăsați toată apa să meargă la deșeuri! Puteți face un sistem de colectare a apei de ploaie sub o sută de dolari și să stocheze sute de galoane de apă pentru a fi utilizate pentru grădina dvs. sau în alte scopuri. Citiți mai departe pentru a afla cum să vă pregătiți unitatea de stocare a apei și să începeți să colectați apă de ploaie.

Pași

Partea 1 din 4:
Obținerea aprovizionării cu baril de ploaie
  1. Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 1
1. Obțineți unul sau mai multe butoaie de stocare a apei. Puteți cumpăra un butoi de stocare a apei online, dar este mai ieftin pentru a obține unul folosit de la o companie care folosește butoaie mari pentru a stoca alimente și alte mărfuri (doar asigurați-vă că o curățați bine cu apă cu săpun). Un baril de ploaie poate fi, de asemenea, făcut dintr-un coș de gunoi de plastic mare. Obțineți un butoi care va deține 30-55 galoane (113.6 până la 208.2 l) de apă.
  • Dacă decideți să obțineți un butoi folosit, asigurați-vă că nu conține anterior ulei, pesticide sau orice alt tip de substanță toxică. Este prea dificil să curățați aceste substanțe chimice din interiorul cilindrului, astfel încât să le folosiți prea riscant.
  • Dacă intenționați să colectați o mulțime de apă, obțineți două sau trei butoaie. Veți putea să le conectați, astfel încât acestea să facă parte din același sistem de colectare a apei și, în acest fel, puteți avea sute de galoane de apă la dispoziția dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 2
    2. Obțineți consumabile suplimentare pentru a transforma butoaiele într-un sistem de colectare a apei. Consumabilele de care aveți nevoie pentru a face sistemul de colectare a apei de ploaie poate fi preluat cu ușurință la un magazin hardware sau la domiciliu și la grădină. Aflați ce aveți deja la îndemână, apoi adunați următoarele consumabile:
  • 1 SPIGOT standard de furtun de 1 inch cu ¾-in. Tuburi de țevi, astfel încât să puteți accesa apa din barilul de ploaie.
  • 1 ¾-inch x ¾-inch cuplare
  • 1 bucșă x ¾-inch
  • 1 fir de țeavă cu un adaptor de furtun de 1 inch
  • 1 ¾-inch Piuliță de blocare
  • 4 șaibe metalice
  • 1 bandă de thread thread
  • 1 tub silicon caulk
  • 1 "Cot aluminiu din aluminiu, pentru a direcționa apă din coborârea la butoiul de ploaie
  • 1 bucată de fereastră din aluminiu, pentru a păstra frunzele, bug-urile și alte materiale din apă
  • 4-6 blocuri de beton
  • Partea 2 din 4:
    Construirea unei platforme cu baril de ploaie
    1. Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 3
    1. Nivelul o zonă chiar lângă dowspout. Downspout este tubul metalic sau plastic care rulează de la jgheaburile acoperișului dvs. la sol. O să redirecționați descendența direct în butoiul de ploaie, deci va trebui să pregătiți o platformă în zona chiar lângă ea. Îndepărtați orice roci și alte resturi din zonă. Dacă pământul nu există plat, luați o lopată și îndepărtați suficientă murdărie pentru a aplatiza o zonă suficient de mare pentru a găzdui numărul de butoaie pe care le aveți.
    • Dacă downspout-ul dvs. se găsește pe un drum de beton sau o terasă situată pe un deal, construiți o suprafață plană prin stivuirea câtorva plăci de placaj în secțiunea scăzută, astfel încât să aveți o suprafață de nivel pe care să setați butoaiele.
    • Dacă aveți mai mult de un coborâș în casa dvs., alegeți să plasați butoaiele lângă cea mai apropiată de grădina dvs., astfel încât apa pe care o colectați nu va avea cât de departe de a călători atunci când este timpul să-l utilizați.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 4
    2. Creați un strat de pietriș de mazăre. Acest lucru va oferi o drenare mai bună în jurul butoaielor de ploaie și va ajuta la menținerea apei de la înființarea casei dvs. Săpa un dreptunghi adânc de 5 inci în zona pe care l-ați îndreptat pentru a găzdui butoaiele de ploaie și umpleți-l cu /2 Inch (1.3 cm) de pietriș de mazăre.
  • Săriți acest lucru dacă downspout-ul este golit pe o cale de acces din beton sau o terasă.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 5
    3. Stack Blocuri de beton pe partea de sus a pietrișului de mazare. Le stivă în lateral pentru a crea o platformă ridicată pentru barilul de ploaie sau butoaiele. Platforma terminată trebuie să fie largă și suficient de lungă pentru a ține toate butoaiele de ploaie, și suficient de echilibrate încât nu se vor sfârși.
  • Partea 3 din 4:
    Adăugarea supapei de spigot și overflow
    1. Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 6
    1. Găuriți o gaură de spigot în partea laterală a butoiului. Ar trebui să fie suficient de mare pe cilindru pentru a se potrivi cu o găleată sau o cană de apă dedesubt. Faceți o gaură de 3/4 inci pentru a se potrivi corespunzător a spigotului pe care l-ați cumpărat.
    • Aceasta este dimensiunea standard pentru un spigot - dacă utilizați un stil de dimensiuni diferite, asigurați-vă că gătiți gaura dreaptă, astfel încât să se potrivească în partea laterală a cilindrului.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 7
    2. Stoarce un cerc de caulk în jurul gaurei. Puneți caulk atât în ​​interior, cât și în exteriorul cilindrului.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 8
    3. Atașați spigotul. Puneți spigotul și cuplajul împreună. Utilizați banda de teflon pentru a înfășura capetele filetate pentru a crea o etanșare strânsă și pentru a preveni scurgerile. Puneți o mașină de spălat pe capătul filetat al cuplajului și introduceți-l prin gaura din cilindru din exterior. Alunecați o altă șaibă peste țeavă din interior. Atașați bucșa pentru a ține spigotul în poziție.
  • Urmați instrucțiunile de atașare a tipului de spigen pe care îl aveți. Este posibil să aveți nevoie să îl atașați diferit decât este specificat aici.
  • Imagine intitulată Construirea unui sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 9
    4. Face o supapă de depășire. Găuriți o a doua gaură la câțiva centimetri din partea de sus a cilindrului. Ar trebui să fie /4 Inch (1.9 cm), sau aceeași dimensiune ca prima gaură pe care ați forat-o.Stoarce un cerc de caulk în jurul gaurei, atât în ​​interior cât și în afara cilindrului. Alunecați o mașină de spălat pe adaptorul furtunului și lăsați-o prin gaura din exterior. Puneți o altă mașină de spălat în firele interioare, atașați o bandă de teflon și atașați o piuliță pentru a strânge ansamblul. Puteți atașa un furtun de grădină direct la supapă.
  • Dacă aveți un al doilea baril pentru a fi folosit ca un baril de suprasolicitare, va trebui să gătiți o a treia ținută în primul butoi. Trageți-l la același nivel ca și spigot cu o parte din lateral. Apoi găurați o /4 Inch (1.9 cm) -Hole în al doilea butoi la același nivel cu gaura pe care tocmai ați forat-o în primul. Atașați adaptoarele de furtun la găurile din ambele butoaie așa cum s-a descris mai sus.
  • Dacă utilizați un al treilea butoi de depășire, al doilea baril va avea nevoie de oa doua gaură, astfel încât să o puteți conecta la cel de-al treilea butoi. Faceți o a doua supapă pe partea opusă a cilindrului la același nivel. Face o supapă în al treilea baril, de asemenea.
  • Partea 4 din 4:
    Asamblarea sistemului de colectare
    1. Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 10
    1. Conectați cotul de jos la downspout. Aflați unde să îl conectați prin setarea cilindrului de pe platformă de lângă coborâre. Ar trebui să fie destul de aproape de descendența pe care o puteți conecta cu cotul de jos. Marcați descendența cu un centimetru sub înălțimea cilindrului de ploaie. Va trebui să atașați cotul descendenți la descendența, astfel încât apa va se toarna direct în cilindru. Utilizați un hacksaw pentru a tăia coborârea la marcă. Se potrivesc cotului la downspout. Fixați-l în poziție cu șuruburi și asigurați-vă că sunt strânse.
    • Pe măsură ce măsurarea și montarea cotului în jos, asigurați-vă că capătul cotului va scădea bine în cilindru, astfel încât toate apele să fie colectate acolo. Nu vrei ca apa să se topească în butoi de sus.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 11
    2. Conectați cilindrul la cot. Dacă cilindrul are un capac, folosiți hacksaw-ul pentru a tăia o gaură suficient de mare pentru capătul cotului să se potrivească înăuntru. Acoperiți zona din jurul gaurei cu ecranul metalic.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 12
    3. Plasați un filtru în partea de sus a downspout-ului. Acest lucru va împiedica frunzele și alte resturi să ruleze în josul descendenței și creând o clog în sistemul de colectare a apei de ploaie.
  • Imagine intitulată Construiți un sistem de colectare a apei de ploaie Pasul 13
    4. Conectați butoaiele suplimentare. Dacă aveți mai multe butoaie, setați-le pe platformă și conectați lungimile furtunului la supape.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Verificați pentru găleți gratis și tobe online la Craigslist, Sau întrebați la magazinele de hardware local, spălătorii, grajdurile, fermele etc.
  • Apa de ploaie nu trebuie utilizată pentru a bea pe termen lung, chiar dacă este filtrată sau tratată, deoarece este de fapt apă distilată fără minerale și poate provoca deficiențe minerale după consumul pe termen lung.
  • Puteți păstra resturile din jgheaburile dvs. cu ecran peste jgheab sau jgheabul disponibil în comerț "Juversia" care trimite resturile peste marginea acoperișului, permițând apa să intre în jgheab.
  • Asigurați-vă că verificați codurile și ordonanțele locale privind colectarea apei de ploaie.
  • Această apă nu este potrivită pentru consumul uman direct de la spigot - totuși, este aceeași apă care se spală pe gazon înainte de adăugarea sistemului de colectare. Dacă doriți să faceți potabilă de apă, fierbeți viguros apa timp de 1 până la 3 minute (în funcție de altitudinea dvs.) pentru a ucide bacterii, paraziți și viruși. După răcire la temperatura camerei, turnați apa fiartă într-un pitcher de apă filtrat (numele tipic de mărci sunt Brita, Culligan și PUR) cu un filtru proaspăt. În funcție de pitcher, acest lucru va reduce cele mai multe metale grele, substanțe chimice și alți contaminanți la niveluri sigure pentru utilizare temporară. De asemenea, puteți alege să utilizați un distilator de abur pentru a purifica apa pentru scopuri de băut și de gătit. Distilarea aburului elimină mai multe impurități decât filtrele.
  • Fitingurile de coborâre din plastic sunt extrem de durabile.
  • Păstrați-vă jgheaburile libere de resturi, în special semințe de arbore de arțar.Acestea pot să copleșească cu ușurință cei mai buni straini.
  • Avertizări

    Apa colectată de la unele acoperișuri vor conține, de asemenea, componente chimice din acoperișul compoziției.
  • Nu beți apă de ploaie fără să o tratați mai întâi (vezi mai sus), dar apa poate fi utilizată direct pentru plantele de apă, spălați lucrurile, pentru băi etc.
  • Verificați legalitatea de a face acest lucru cu oficialii locali ai orașului, deoarece este ilegal în unele zone pentru a colecta și deține orice fel de apă pentru reutilizare.
  • Multe părți ale pământului primesc "ploaie acidă."Apa de ploaie combină cu compuși de sulf care provin din cărbune ars și formează acid sulfuric.Acesta este un fenomen global. PH-ul precipitațiilor se ridică după primele cinci minute dintr-o ploaie de ploaie, iar molaritatea apei acide este destul de scăzută.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar