Cum să curățați coroziunea bateriei și să acumulați

Când coroziunea se bazează pe postările și terminalele bateriei de mașini, poate provoca o varietate de probleme electrice sau chiar împiedică mașina să pornească cu totul. În mod similar, atunci când bateriile alcaline scurgeri, ele pot coroda compartimentul bateriei și contactele și împiedică funcționarea dispozitivului. Din fericire, puteți curăța ambele tipuri de coroziune a bateriei cu câteva livrări de uz casnic și unelte de bază. Doar asigurați-vă că vă protejați de fluidele caustice ale bateriei, purtând mănuși de lucru din cauciuc și ochelari de protecție.

Pași

Metoda 1 din 3:
Deconectarea în siguranță a bateriei mașinii
  1. Imagine intitulată Corodarea bateriei Clean și construirea pasului 1
1. Puneți mănuși de cauciuc și ochelari de protecție. Bateriile de mașină conțin acid coroziv, care vă poate irita pielea și ochii. Înainte de a începe, puneți o pereche de mănuși de lucru grele din cauciuc, nitril sau neopren. Acestea vă vor ajuta să vă protejați de șocul electric posibil. Purtați ochelari de protecție care vă pot proteja ochii de stropi sau scânteie pe măsură ce lucrați cu bateria și cablurile.
  • Este, de asemenea, o idee bună să purtați haine care acoperă bine pielea, cum ar fi o cămașă cu mâneci lungi și pantaloni lungi. Purtați haine vechi, deoarece probabil veți obține gras și murdar în timpul procesului de curățare.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Clean și construirea pasului 2
    2. Parcați mașina într-o zonă bine ventilată. Când lucrați la o baterie de mașină, este important să faceți acest lucru în afara sau într-un carport bine ventilat. Baterii auto eliberează gaz de hidrogen, care poate provoca o explozie dacă vine în contact cu o scânteie într-un spațiu închis.
  • Nu fumați niciodată în timp ce lucrați la o baterie de mașină.
  • Asigurați-vă că contactul este oprit, deoarece mașina dvs. poate crește, de asemenea, riscul de scântei sau explozii.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Curățați și construiți pasul 3
    3
    Deschideți capota mașinii Pentru a accesa bateria. Deschideți ușa laterală a mașinii și găsiți butonul capotei sau butonul. Poate fi localizată pe sau sub tabloul de bord al mașinii. Trageți zăvorul sau apăsați butonul pentru a deschide capota. Utilizați bara de metal situată în interiorul compartimentului motorului pentru a vă deschide capota.
  • Bateriile de mașini sunt de obicei ușor de observat. Ele sunt cutii dreptunghiulare, adesea negre și, de obicei, cu un capac roșu peste unul dintre terminale. Multe dintre ele au etichete de avertizare galbenă sau albă proeminentă.
  • În timp ce majoritatea bateriilor de mașini sunt situate sub capotă, unele modele le au în alte locații, cum ar fi în trunchi sau sub scaunul din spate. Dacă nu vă puteți găsi cu ușurință acumulatorul, consultați manualul proprietarului pentru mașina dvs.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Curățați și construiți pasul 4
    4
    Deconectat Terminalul de baterie negativ. Localizați terminalul negativ de pe bateria dvs., care are în mod obișnuit un capac negru și un ";" sau "neg" scris pe ea. Ridicați capacul din plastic pentru a expune terminalul. Utilizați o cheie pentru a slăbi piulița de pe clema de cablu și un distribuitor de terminale pentru a deschide terminalele de cablu, dacă este necesar. Împrășpările terminale sunt deosebit de utile pentru clemele terminale prea strânse sau încăpățânate.
  • Dacă există o mulțime de acumulări corozive, s-ar putea să faceți un efort pentru a lucra conexiunea de cablu liberă după ce slăbiți șurubul. Poate fi util să-l desprinde cu o șurubelniță sau un instrument de plumb.
  • Deconectați întotdeauna cablul negativ sau clema de masă, mai întâi. Acest lucru va împiedica un scurtcircuit periculos.
  • Avertizare: Pentru a preveni șocurile și scântei, nu lăsați niciodată instrumentele de ședere pe partea superioară a bateriei.

  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Clean și construirea pasului 5
    5. Desfaceți terminalul de baterie pozitiv. Apoi, treceți la terminalul pozitiv, care de obicei are un capac roșu și este etichetat "+" sau "POS."Ridicați capacul și apoi utilizați cheia pentru a slăbi clema pozitivă de cablu.
  • Deplasați terminalele de cablu deconectate din cale, astfel încât acestea nu vor atinge postările bateriei în timp ce lucrați.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea coroziunii bateriei mașinii cu bicarbonat de sodiu
    1. Imagine intitulată Corodarea bateriei Clean și construirea pasului 6
    1. Se amestecă 1 cană (240 ml) de apă cu 1 linguriță (4.6 g) de bicarbonat de sodiu. Turnați sifonul de copt în căldură sau apă rece și amestecați-le împreună. Acest amestec va dizolva coroziunea pe posturile de baterie și pe bornele de cablu și va ajuta, de asemenea, să neutralizeze orice acid.
    • De asemenea, puteți achiziționa curățători comerciali pentru acest scop. Acestea vin în mod obișnuit sub formă de spumă de spumă. Căutați-le într-un magazin local de piese auto sau în secțiunea Automotive a unui magazin de departament.
    • Alternativ, puteți curăța coroziunea, turnând o cantitate mică de cola peste ea!
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Curățați și construiți pasul 7
    2. Se toarnă jumătate din soluția de sodiu de copt peste postările bateriei. Când ați turnat aproximativ jumătate din amestec pe posturi, setați restul de la o parte, astfel încât să îl puteți utiliza pentru a curăța terminalele.
  • Dacă există o mulțime de acumulări corozive, amestecul se așează timp de cel puțin 5 minute înainte de a încerca să-l curățați.
  • Alternativ, puteți Scoateți bateria înainte de ao curăța. Acest lucru vă va permite să curățați orice coroziune care a ajuns pe alte părți ale bateriei sau în cutia bateriei. De asemenea, puteți profita de această ocazie pentru a inspecta bateria pentru semne de deteriorare, cum ar fi fisurile sau bulgări în carcasă.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Curățenie și construirea pasului 8
    3. Curățați postările bateriei cu o periuță de dinți. Luați o periuță de dinți veche sau o perie de postare și terminale și curățați postările pentru a curăța coroziunea. Dacă coroziunea este destul de ușoară, soluția de sodiu de copt poate face cea mai mare parte a lucrării pentru dvs., caz în care nu va trebui să faceți multă curățare.
  • De asemenea, puteți utiliza o perie de sârmă pentru a curăța reziduul.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Clean și construirea pasului 9
    4. Utilizați restul soluției pentru a spăla terminalele de cablu. Dacă există acumularea corozivă pe clemele de borne, se toarnă soluția rămasă de sodiu de copt peste ele. Utilizați periuța de dinți sau o perie terminală pentru a curăța orice reziduu care rămâne.
  • Concentrați-vă pe părțile terminalelor care fac contact direct cu mesajele bateriei.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Curățați și construiți pasul 10
    5. Ștergeți postările și terminalele uscate cu o cârpă curată. Luați o cârpă curată și ștergeți cu atenție postările acumulatorului și terminalele de cablu pentru a scăpa de orice umiditate sau reziduu rămas. Dacă există o mulțime de resturi, puteți clăti terminalele și postările mai întâi cu apă rece dintr-o furtună sau sticlă de pulverizare.
  • Asigurați-vă că terminalele și postările sunt complet uscate înainte de a încerca să vă reconectați acumulatorul. Nu este posibil să obțineți un șoc electric sever de la manipularea unei baterii umede, dar este mai bine să utilizați prudență.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Curățați și construiți pasul 11
    6. Aplicați petrolul jeleu la posturile pentru a preveni coroziunea. Înainte de a reconecta terminalele bateriei, frecați o cantitate generoasă de jeleu de petrol pe fiecare post. Acest lucru va ajuta la prevenirea coroziunii să se formeze din nou pe posturi și terminale.
  • Puteți obține jeleu petrolier la majoritatea magazinelor de droguri.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Curățați și construiți pasul 12
    7
    Reconectați-vă Terminalele bateriei, mai întâi pozitive. Puneți terminalul pozitiv înapoi pe postul pozitiv și utilizați o cheie pentru ao strânge în poziție. Apoi, faceți același lucru cu terminalul negativ. Când ați terminat, începeți aprinderea pentru a vă asigura că mașina va începe și va funcționa corect.
  • Asigurați-vă că ați eliminat toate instrumentele și consumabilele de curățare din zona din jurul bateriei înainte de a închide capota.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea coroziunii pe contactele bateriei alcaline
    1. Imagine intitulată Corodarea bateriei Clean și construirea pasului 13
    1. Puneți mănuși de cauciuc și ochelari de protecție. În timp ce "acidul" în bateriile alcaline nu este de fapt acid, este încă coroziv. Protejați-vă pielea și ochii prin punerea mănușilor de uz casnic (cum ar fi mănuși de curățare a nitrilului sau a cauciucului) și ochelari de protecție sau ochelari de protecție înainte de a începe să lucrați.
    • Este, de asemenea, o idee bună să vă protejați spațiul de lucru prin răspândirea unor ziare sau a unei fețe de masă din plastic.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Curățați și construiți pasul 14
    2
    Aruncați-l bateria corodată. Odată ce o baterie alcalină începe să scadă, nu mai este bine. În funcție de locul în care locuiți, este posibil să puteți arunca bateriile în coșul de gunoi obișnuit sau este posibil să fie nevoie să le luați într-o instalație de eliminare a deșeurilor periculoase. Sunați la departamentul dvs. de salubritate locală pentru a afla ce să facă cu bateriile.
  • Dacă locuiți în u.S., Puteți utiliza locatorul de reciclare Pământ911 pentru a găsi facilități în apropierea dvs., care va accepta bateriile alcaline pentru reciclare.
  • Bacsis: Pentru a preveni răspândirea fluidului de baterie caustică, este posibil să doriți să utilizați oțet sau suc de lămâie pentru a curăța orice coroziune de pe bateriile înseși înainte de a le arunca departe.

  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Curățați și construiți pasul 15
    3. Îndepărtați un tampon de bumbac în oțet alb sau suc de lămâie. Spre deosebire de o baterie de mașină, bateriile alcaline sunt umplute cu un fluid alcalin sau de bază. Veți avea nevoie de un agent ușor de curățare acid pentru a neutraliza lichidul și pentru a curăța coroziunea. Se toarnă o mică oțet alb sau o sodiu de coacere într-un vas de sticlă sau din plastic, apoi scot un tampon de bumbac în ea.
  • De asemenea, puteți utiliza o periuță de dinți mică.
  • Aveți grijă să nu supraviețuiți tamponul astfel încât să nu obțineți lichid în interiorul componentelor electrice ale dispozitivului dvs. Ar trebui să fie umedă, dar nu picură umed. Puteți să strângeți întotdeauna tamponul pentru a elimina orice exces.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Clean și construirea pasului 16
    4. Ștergeți compartimentul bateriei și contactele cu tamponul. Luați tamponul de bumbac înmuiat în oțet sau suc de lămâie și frecați-l în interiorul compartimentului bateriei ori de câte ori vedeți coroziunea, în special pe contactele bateriei. Aceasta va începe procesul de dizolvare și neutralizare a coroziunii. Ștergeți contactele uscate cu un prosop de hârtie curat când ați terminat.
  • Asigurați-vă că intrați în interiorul arcurilor.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Clean și construirea pasului 17
    5. Răsturnați orice reziduu rămas cu un instrument metalic. Utilizați o mică lamă sau șurubelniță plat pentru a elimina orice coroziune încăpățânată care rămâne după ștergerea contactelor bateriei. De asemenea, puteți utiliza o pensulă din fibră de sticlă.
  • Faceți acest lucru ușor, astfel încât să nu zgâriați prea mult contactele!
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Curățați și construiți pasul 18
    6. Acoperiți contactele cu unsoare de silicon pentru a preveni scurgerea. Când ați răzuit cât mai mult de coroziune, utilizați un tampon de bumbac pentru a aplica o acoperire ușoară a unsoarelor siliconice la contactele. De asemenea, puteți utiliza jeleu petrolier. Acest lucru va împiedica scurgerea viitoare și va îmbunătăți legătura dintre contactul și bateria.
  • Căutați un grăsime silicon în magazinul dvs. de hardware local. De asemenea, puteți obține jeleu petrolier în majoritatea magazinelor de droguri.
  • Imagine intitulată Corodarea bateriei Clean și construirea pasului 19
    7. Transformați dispozitivul pentru a vă asigura că funcționează. Puneți bateriile proaspete în dispozitivul dvs. și închideți compartimentul, apoi porniți-l. Dacă nu funcționează, este posibil să fie nevoie să faceți mai multă curățare sau să înlocuiți dispozitivul.
  • Dacă bornele bateriei sunt prea prost corodate pentru a salva, este posibil să le puteți înlocui cu altele noi. Puteți cumpăra terminale de înlocuire online sau de la un magazin de electronice sau de la un alt dispozitiv electronic.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Deconectarea în siguranță a bateriei mașinii

    • Mănuși de lucru din cauciuc, nitril sau neopren
    • Ochelari de protecție
    • Cheie
    • Spreader terminal

    Eliminarea coroziunii bateriei mașinii cu bicarbonat de sodiu

    • 1 cană (240 ml) apă
    • 1 lingurita (4.6 g) Soda de copt
    • Periuță de dinți sau perie terminale a bateriei
    • Curățenie curată și uscată
    • Furtun de apă sau sticlă de pulverizare
    • vaselina

    Curățarea coroziunii pe contactele bateriei alcaline

    • Ochelari de protecție
    • Mănuși de lucru din cauciuc sau nitril
    • Oțet alb sau suc de lămâie
    • Sticlă sau castron de plastic
    • Betisoare de vata
    • Blade mici sau stilou de fibră de sticlă
    • Grăsime silicon sau jeleu de petrol
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar