Cum să curățați bornele bateriei

Indiferent dacă aveți de-a face cu bateria din mașină sau o baterie obișnuită de uz casnic (inclusiv 9V), bateriile tind să construiască murdăria și, uneori, la corodode. Gripa bateriei poate provoca scurgeri de acid de la bateria dvs. și poate scădea, de asemenea, durata de viață globală a bateriei. Curățați bateria spălând și răzuiți murdăria și coroziunea din punctele de conectare. Păstrarea conexiunilor bateriei Curățenie Nu numai că bateria dvs. trăiește mai mult decât vă poate economisi bani.

Pași

Metoda 1 din 2:
Îndepărtarea coroziunii de la un terminal de baterie a mașinii
  1. Imagine intitulată Terminale curate baterie Pasul 1
1. Ridicați capota mașinii și evaluați starea bateriei. Nu este nevoie să eliminați bateria de la vehicul pentru ao evalua sau ao curăța. Pentru a accesa pur și simplu bateria, pop deschide capota mașinii și localizați bateria. Este de obicei pe partea din stânga față a blocului motorului. Inspectați vizual starea generală a bateriei mașinii. Dacă bateria nu este crăpată sau scurgerea acidului bateriei, puteți merge mai departe și începeți curățarea.
  • Dacă carcasa bateriei are fisuri, trebuie să înlocuiți întreaga baterie. Vizitați un magazin local de autoturisme și achiziționați o baterie acolo.
  • Imagine intitulată Terminalele bateriei Clean Pasul 2
    2. Evaluați gradul de coroziune pe baterie și cabluri. Ridicați și pe laturile capacele din plastic deasupra bateriei. Aceasta va dezvălui interfața terminalului / clemei. Examinați cablurile și clemele de baterie pentru uzură excesivă sau pentru coroziune. Coroziunea apare ca un depozit alb, la azos în jurul unuia sau ambele postări baterie. Dacă cablurile și clemele sunt ușor corodate sau au doar o bucată de acumulare, urmați instrucțiunile de mai jos despre cum să le curățați.
  • Dacă daunele sunt extinse, poate doriți să înlocuiți complet cablurile și clemele pentru a evita problemele viitoare.
  • Imagine intitulată Terminalele bateriei Clean Pasul 3
    3. Deconectați clemele negative și pozitive pe bateria mașinii. Înainte de a curăța bateria, va trebui să deconectați acumulatorul. Pentru a face acest lucru, slăbiți piulițele de pe cleme folosind o cheie. Odată slăbit, scoateți clema negativă, marcată cu un ";". Numai după scoaterea clemei negative, scoateți clema pozitivă, marcată cu un "+".
  • Clemele se pot dovedi dificil de îndepărtat, mai ales dacă există o mulțime de coroziune. Este posibil să fie necesar să utilizați clești pentru a le elimina.
  • Dacă trebuie să utilizați clește, aveți grijă să nu atingeți instrumentul la cadrul mașinii (sau altceva metal) și bateria în timp ce lucrați. Acest lucru va scurta bateria.
  • Imagine intitulată Terminale curate Baterie Pasul 4
    4. Faceți un agent de curățare din bicarbonat de sodiu și apă. Se combină 2-3 linguri (30-44 ml) de sodă de copt cu 1 lingură de apă distilată într-un castron mic. Se amestecă ingredientele împreună cu o lingură pentru a face o pastă groasă. Păstrați agitarea până când toți biții de sodiu de coacere sunt complet dizolvați în apă.
  • Soda de copt este alcalină, ceea ce înseamnă că este capabilă să neutralizeze coroziunea din acidul bateriei.
  • Imagine intitulată Terminale curate Baterie Pasul 5
    5. Aplicați pasta de sodiu de copt la conexiunile bateriei. Îndepărtați o periuță de dinți veche sau o cârpă ușor umezită în pasta de sodă de copt. Frecați pasta pe părțile corodate sau murdare ale bateriei mașinii. Odată ce se aplică sifonul de copt, îl veți vedea cu bule și spumă, deoarece reacționează cu coroziunea. Dați amestecul de sodiu de copt de cel puțin 5-10 minute pentru a înmuia și slăbi coroziunea.
  • Fii atent în timp ce aplicați pasta. Deși soda de copt este, în general, sigur, ar trebui să aveți grijă să nu obțineți pe alte componente ale mașinilor.
  • Imagine intitulată Terminalele bateriei Clean Pasul 6
    6. Scoateți depunerile de coroziune cu un cuțit vechi de unt. Dacă terminalele dvs. de baterie au depozite grele, utilizați marginea mai clară a unui cuțit de unt folosit pentru a le elimina. Țineți lama cuțitului la un unghi de 45 de grade și apăsați-l în jos de-a lungul suprafeței bateriei pentru a cipi biți de coroziune. După ce ați eliminat depozitele majore, utilizați o perie de sârmă sau o vată de oțel pentru a elimina toate depozitele rămase.
  • Purtați mănuși de spălat vase de vinil în timp ce curățați terminalele, mai ales dacă spălați coroziunea cu vată de oțel. Mâinile voastre vor intra în contact direct cu agenții potențial caustici, iar mănușile de vinil sunt cea mai bună protecție.
  • Există perii speciale "Post Baterie" și "Clemp de baterie" disponibile la majoritatea magazinelor de piese auto, dar acestea nu sunt necesare în majoritatea cazurilor. O perie generală de oțel funcționează bine.
  • Imagine intitulată Terminale curate Baterie Pasul 7
    7. Clătiți bateria cu apă după ce ați periat-o curat. Când amestecul de suc de copt se oprește spumarea și nu există depozite majore care să fie răzuite, puteți merge mai departe și clătiți toate praful de coroziune și uscarea bicarbiei de pe bateria bateriei. Se toarnă aproximativ 2 cani (470 ml) de apă distilată peste baterie și terminalele pozitive și negative.
  • Aveți grijă să nu clătiți pasta de sodă de copt în orificiile bateriei, deoarece sifonul de copt poate neutraliza acidul acumulatorului și scurtați durata de viață a bateriei.
  • Orificiile sunt situate pe părțile laterale ale bateriei și sunt conectate la tuburi de aerisire lungi care direcționează gaze dăunătoare departe de cabina vehiculului.
  • Imagine intitulată Terminale curate Baterie Pasul 8
    8. Ștergeți terminalele curate cu o cârpă curată și uscată. Uscați bine întreaga baterie înainte de ao reconecta la vehiculul dvs. Asigurați-vă că terminalele sunt complet uscate prin frecare a cârpei uscate peste ele de 2-3 ori. Asigurați-vă că utilizați o cârpă care nu are unsoare sau ulei pe ea!
  • Nu utilizați prosoape de hârtie pentru acest pas. Hârtia se va bucura, lăsându-vă cu biți de prosop de hârtie blocat la bornele bateriei.
  • Imagine intitulată Terminalele bateriei Clean Pasul 9
    9. Smear petrol jelly pe terminalele curate pentru a preveni coroziunea. Dip 2 degete într-un borcan de jeleu de petrol și a froti un strat subțire atât în ​​terminalele pozitive, cât și negative. Asigurați-vă că mănușile voastre de vinil sunt încă în timp ce faceți acest lucru. Aplicarea jeleului de petrol hidrofob la terminalele acum curățate va împiedica coroziunea să se producă din nou în viitor.
  • Dacă nu aveți deja petrol jeleu la domiciliu, cumpărați unii la o farmacie sau o farmacie.
  • Imagine intitulată Terminale curate Baterie Pasul 10
    10. Reatașați cele 2 cleme înapoi la baterie. Pentru a finaliza curățenia, trebuie să reapelați clemele pe care le-ați eliminat mai devreme pentru a fixa bateria în poziție și pentru a restabili conexiunea electrică. Reatașați clema pozitivă la baterie mai întâi prin strângerea acesteia cu o cheie. Odată ce este ferm în vigoare, atunci puteți atașa clema negativă la terminalul negativ de pe baterie. Utilizați o cheie pentru a strânge și clema în poziție.
  • Odată ce clemele sunt aprinse, înlocuiți scuturile de cauciuc sau plastic care acoperă clema de prindere / terminale.
  • Metoda 2 din 2:
    Curățarea unui terminal de acumulator de uz casnic
    1. Imagine intitulată Terminale curate Baterie Pasul 11
    1. Examinați terminalele cradale ale bateriei și bateria pentru coroziune. Deschideți capacul dispozitivului pentru a accesa leagănul bateriei. Scoateți capacul bateriei pentru a inspecta gradul de coroziune. Evaluați aceste baterii vechi pentru fisuri și scurgeri. Coroziunea ușoară va apărea ca pete negre, o coroziune mai severă apare ca un depozit alb, alcenți în jurul unuia sau amândouă postări de baterii, fie terminale.
    • Dacă găsiți o baterie care scade acid (și nu doar corodată), aruncați-o imediat. Orice scurgere este probabil hidroxid de potasiu, o bază puternică. Asigurați-vă că purtați protecție a pielii și a ochilor atunci când curățați leagănul bateriei, deoarece hidroxidul de potasiu este caustic.
    • Dacă un dispozitiv este alimentat cu mai mult de o baterie, este posibil ca 1 acumulator să fie corodat și altul pentru a fi în formă fină. Scoateți toate bateriile non-corodate și le-a pus deoparte. Îi vei reintroduce mai târziu odată ce ai curățat bateriile corodate și leagănul.
    • Următoarea metodă de curățare a sifonului de copt este doar pentru orice coroziune în jurul terminalelor, nu pentru o baterie scursă.
  • Imagine intitulată Terminalele bateriei Clean Pasul 12
    2. Se amestecă împreună sifonul de copt și apă pentru a face o pastă de curățare. Asigurați-vă agentul de curățare prin combinarea a 2-3 linguri (30-44 ml) de sodiu de copt cu 1 lingură de apă (15 ml) de apă. Se amestecă componentele cu o lingură pentru a face o pastă groasă.
  • Aveți grijă să nu obțineți sifon de copt pe alte componente electronice-E.G., Indiferent de dispozitivul electric bateriile pe care le curățați au fost adăpostite.
  • Imagine intitulată Terminalele bateriei curate Pasul 13
    3. Frecați orice coroziune de pe bornele bateriei cu un tampon de bumbac. Îndepărtați un tampon de bumbac în amestecul de sodă de copt. Smear Pasta de sodiu de copt pe conexiunile bateriei și cele 2 borne la sfârșitul fiecărei baterii folosind tamponul de bumbac. Odată ce se aplică sifonul de copt, puteți vedea bubble și spumă, deoarece reacționează cu coroziunea. Lăsați-o să se înmoaie timp de 5 minute.
  • Purtați mănuși de spălat vase de vinil în timpul curățării oricărei coroziuni a bateriei. Aveți grijă să nu atingeți cu pielea goală a acumulării de crustă albă, deoarece este caustică și ar putea să vă ardă pielea.
  • Aveți grijă să nu obțineți apă pe electronica dvs. atunci când curățați.
  • Imagine intitulată Terminale curate Baterie Pasul 14
    4. Ștergeți bateria și leagănați cu apă distilată și un tampon de bumbac. Când spumarea se oprește și nu există depozite majore care să fie răzuite, sunteți gata să clătiți în interiorul leagănului. DIP 1 Curățați tamponul de bumbac într-o ceașcă de apă distilată. Apoi, dab tamponul de bumbac înainte și înapoi de-a lungul interiorului bateriei. Acest lucru va clarifica orice bicicletă persistentă și va curăța conexiunile, astfel încât acestea sunt gata să primească curentul electric.
  • Aveți grijă să nu obțineți nici o apă electrică sau puteți deteriora echipamentul electric.
  • Așteptați 15-20 de minute pentru baterie și leagăn să se usuce.
  • Imagine intitulată Terminalele bateriei Clean Pasul 15
    5. Montați bateriile curățate și închideți leagănul. Puneți bateriile curățate în leagănul acum curat. Dacă renunțați mai devreme bateriile anterioare, le aduceți și le puneți în interiorul leagănului bateriei. Apoi, închideți cazul sau puneți înapoi pe capac. Puneți o anumită presiune asupra capacului din plastic pentru a vă asigura că este ferm în poziție.
  • Acum sunteți gata să vă reluați folosind electronica!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Îndepărtarea coroziunii de la un terminal de baterie a mașinii

    • Clean Rag
    • Apă
    • Bicarbonat de sodiu
    • Castron
    • Cheie
    • Perie de sârmă sau vată de oțel
    • Knife de unt vechi
    • vaselina

    Curățarea unui terminal de acumulator de uz casnic

    • Apă
    • Bicarbonat de sodiu
    • Castron
    • 2-3 tampoane de bumbac

    sfaturi

    În unele cazuri, întregul leagăn al unei baterii de uz casnic AA, AAA, C, D sau 9 Volt poate fi detașabil de la un dispozitiv electronic. Dacă este cazul, înmuiați întregul caz în apă sau o soluție diluată de sodiu pentru a îndepărta coroziunea. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, va trebui să frecați cu răbdare coroziunea cu un tampon de bumbac, în timp ce leagănul bateriei rămâne în dispozitiv.
  • Dacă decideți să utilizați mănuși pentru acest proiect, asigurați-vă că selectați cele care rezistă substanțelor chimice (E.G., Mănuși de vinil). Dacă nu utilizați mănuși și pielea intră în contact cu substanțele chimice corozive, clătiți-vă imediat mâinile cu apă curentă.
  • Avertizări

    Bateriile conțin acizi sau baze puternice, ambele care pot arde ochii și pielea. Nu încercați niciodată să deschideți o baterie. Orice coroziune în jurul terminalelor bateriei trebuie considerată caustică, deoarece vă poate arde. Utilizați mănuși și protecția ochilor pentru a vă menține de la a fi ars de o baterie corodată și caustică.
  • Aveți grijă când utilizați apă în jurul componentelor electronice. Dacă simțiți că nu puteți curăța bornele bateriei în timp ce păstrați electronica uscată, nu încercați să le curățați. În schimb, adu-ți dispozitivul pentru reparații profesionale.
  • Bateriile de mașini ar trebui considerate periculoase. Bateriile auto eliberează gaz de hidrogen la încărcarea sau descărcarea și, prin urmare, pot fi explozivi. Țineți flacără deschisă și evitați orice scânteie în timp ce lucrați în jurul unei baterii de mașină.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar