Cum se percepe un scuter electric

Scuterele electrice sunt foarte populare în multe orașe de-a lungul U.S. Sunt distractive, economice și ușor de întreținut. Unul dintre cele mai importante aspecte ale menținerii scuterului în formă excelentă este asigurați-vă că bateria este încărcată și în stare bună pentru fiecare plimbare. Chiar dacă nu aveți acces la manualul unui proprietar, încărcarea bateriei este ușoară atâta timp cât aveți încărcătorul corect și accesul la o priză electrică.

Pași

Metoda 1 din 3:
Conectați un încărcător direct în scuter
  1. Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 1
1. Localizați terminalul de încărcare de pe scuter și conectați încărcătorul. Portul de încărcare este de obicei amplasat în baza Scooter. Odată ce localizați-o, conectați-l ferm încărcătorul până când acesta este conectat. Utilizați întotdeauna încărcătorul corect pentru scuter, deoarece tensiunea și chiar și dopurile pot varia.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 2
    2. Conectați celălalt capăt al încărcătorului într-o priză standard de perete. Odată ce încărcătorul este conectat în siguranță în terminalul scuterului, conectați-l într-o priză standard. Lumina de pe încărcător trebuie să fie aprinsă, indicând faptul că curentul se execută la baterie.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scuter electric Pasul 3
    3. Deconectați încărcătorul de la priza de perete și scooter când bateria este plină. Odată ce scuterul dvs. a fost încărcat, deconectați încărcătorul de la priza de perete și apoi de la scuter. Dacă lăsați încărcătorul conectat prea mult timp, acesta poate deteriora capacitatea sa de a încărca scuterul.
  • Consultați manualul dvs. de utilizare pentru a vedea cât timp scuterul ar trebui să perceapă.
  • Metoda 2 din 3:
    Încărcarea unei baterii detașabile
    1. Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 4
    1. Localizați locația bateriei și utilizați o șurubelniță pentru a scoate panoul. Mulți scutere electrice vor avea baterii care trebuie eliminate pentru a le încărca. În general, bateriile detașabile vor fi amplasate în sau sub pat scooter și este posibil să aveți nevoie de o șurubelniță pentru a îndepărta orice șuruburi care fixează panoul de protecție. După ce panoul este eliminat și puteți accesa bateria, scoateți bateria.
    • Unele baterii detașabile au cabluri care se termină în conectori din plastic. Scoateți-le făcând clic pe ele și alunecându-le din terminal și întreaga baterie va aluneca.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 5
    2. Detașați toate firele de baterii care sunt înșurubate pe terminalul Scooter. Scuterele mai mari pot avea cabluri de baterie care sunt înșurubate pe terminalul scooter cu piulițe. Utilizați o cheie sau șurubelniță pentru a slăbi aceste cabluri, începând cu cablul roșu mai întâi. Odată ce cablurile sunt slăbite și piulițele sunt îndepărtate, bateria poate fi ușor ridicată.
  • Asigurați-vă întotdeauna că scuterul este oprit înainte de accesarea cablurilor bateriei!
  • Încercați să evitați atingerea capetelor metalice ale cablurilor cu mâinile goale.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 6
    3. Conectați terminalele de cablu din plastic într-un încărcător de plug-in corespunzător. Dacă bornele bateriei scuterului sunt acoperite cu conectori din plastic, conectați-le pur și simplu în încărcător până când auziți un clic. Este posibil să aveți un terminal plastic care găzduiește atât cabluri, fie două cabluri cu două capete de plastic. Dacă aveți două cabluri, conectați cablul roșu în terminalul pozitiv de pe încărcător și cablul negru în terminalul negativ.
  • Nu încercați să forțați potrivirea, deoarece conectorii de plastic se pot rupe.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 7
    4. Conectați un încărcător cu două panouri la cablurile bateriei cu fire expuse. Un încărcător cu două vârfuri va avea două cabluri care se termină în porturi metalice, postări sau cleme concepute pentru a face o conexiune curentă electrică cu firele de baterii expuse. Atașați cablul roșu al bateriei la cablul roșu al încărcătorului și cablul bateriei negre la cablul încărcătorului negru.
  • Asigurați-vă că conexiunea dvs. este sigură și că nu se află nici o restură între punctele de conectare.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 8
    5. Conectați încărcătorul într-o priză electrică standard. Încărcătorul pentru scuterul dvs. electric va avea un dop care se potrivește într-o priză electrică. Conectați încărcătorul într-o priză standard care nu este umedă, murdară sau deteriorată. Asigurați-vă că utilizați încărcătorul corect de tensiune pentru scuter, astfel încât să nu vă deteriorați bateria.
  • Scooterul dvs. poate avea o priză specifică în care se potrivește. Asigurați-vă că priza pe care intenționați să o utilizați va accepta încărcătorul de baterii Scooter.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând ultima dvs. baterie
    1. Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 9
    1. Uită-te pentru a vedea dacă lumina de încărcare este aprinsă în timp ce bateria este conectată. Când scuterul și ieșirea sunt conectate corect la încărcător, o lumină indicatoare va apărea pentru a vă arăta că scuterul se încarcă. Această lumină este de obicei roșie și poate fi intermitentă. Când scuterul este complet încărcat, lumina va deveni verde.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scuter electric Pasul 10
    2. Lăsați încărcarea bateriei până când indicatorul luminos devine verde. Poate dura oriunde de la 3 la 12 ore pentru a încărca complet o baterie de scooter electric, în funcție de tipul de scutere pe care îl aveți. O lumină verde indică faptul că bateria este complet încărcată. Nu încărcați bateria prea lungă sau puteți deteriora acest lucru.
  • Toate scuterele durează cel puțin câteva ore pentru a încărca complet.
  • Verificați manualul proprietarului pentru numărul recomandat de ore de încărcare.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 11
    3. Încărcați bateria înainte de a muri pentru a face să dureze mai mult. Majoritatea scuterelor electrice moderne au o lumină cu LED-uri care vă vor spune cât de multă încărcătură este în baterie. O lumină verde înseamnă o încărcătură completă, o lumină portocalie sau galbenă înseamnă o încărcătură parțială, iar o lumină roșie înseamnă că scuterul are foarte puțină suc rămas și trebuie să fie acuzat imediat.
  • Nu așteptați până când scuterul nu este aproape de putere să îl încarce deoarece acest lucru va diminua durata de viață a bateriei.
  • Dacă indicatorul este galben, ar trebui să plănuiți să încărcați bateria în curând.
  • Scooter-ul dvs. poate avea diferite afișaje de culori. Verificați manualul proprietarului pentru informații referitoare la afișarea bateriei.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 12
    4. Conectați-vă scuterul după fiecare călătorie pentru cele mai bune rezultate. Spre deosebire de alte baterii, bateriile scuterelor nu trebuie să fie complet drenate înainte de a le încărca. De fapt, ei trebuie să fie acuzați de fiecare dată când vă plimbați scuterul pentru a menține produsele chimice ale bateriei care funcționează bine.Dacă utilizați scuterul în fiecare zi, încărcați-l în fiecare zi și după fiecare utilizare. Dacă utilizați periodic scuterul, veți mai fi nevoie să îl încărcați după ultima plimbare și să verificați nivelul bateriei înainte de următoarea călătorie.
  • O opțiune bună pentru utilizatorii de zi cu zi este să încărcați bateria peste noapte.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 13
    5. Încărcați bateria o dată pe lună dacă stocați scuterul. Este important să vă mențineți bateria, chiar dacă nu intenționați să utilizați scuterul pentru o vreme. Dacă stocați scuterul timp de câteva luni, încărcați complet bateria o dată în fiecare lună pentru a vă păstra durata de viață și pentru a vă menține funcționarea pentru următoarea călătorie. Manualul proprietarului dvs. vă va spune cât timp bateria scuterului ar trebui să dureze de obicei și cât de departe puteți călători înainte ca bateria să se termine.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui scooter electric Pasul 14
    6
    Utilizați un voltmetru Pentru a verifica tensiunea bateriei dacă nu reușește o taxă. Dacă scuterul nu vine cu un indicator LED sau dacă bateria nu pare să accepte o încărcare, o puteți verifica utilizând un voltmetru. Cele mai multe încărcătoare nu vor încărca bateriile deteriorate sau defecte, astfel încât un voltmetru vă poate ajuta să determinați dacă dvs. este în stare bună de sănătate. Atingeți testul negru conduce la capătul negativ al bateriei și apoi testul roșu duce la capătul pozitiv.
  • Asigurați-vă că acumulatorul este conectat și activat în timpul încercării.
  • Scuterele pot avea cerințe de tensiune diferite, deci va trebui să utilizați tipul de voltmetru corect și să știți ce este încărcarea maximă în volți.
  • Nu atingeți niciodată părțile metalice ale probelor de voltmetru.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar