Cum să percepeți o baterie de mașină

Bateriile de mașini stau încărcate prin valorificarea puterii extra-a motorului mașinii și majoritatea pot merge timp de cel puțin cinci ani fără a fi nevoie să fie înlocuite sau reîncărcate. Dar chiar și cele mai bune baterii de mașini vor ieși din putere în cele din urmă - sau își pierd încărcarea prematur când vă lăsați luminile prea mult timp.Poate fi un inconvenient serios de a vă găsi cu o baterie moartă, dar reîncărcarea se poate necesita foarte puțin în ceea ce privește instrumentele sau experiența mecanică.

Pași

Metoda 1 din 4:
Pregătirea pentru a încărca bateria
  1. Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 1
1. Puneți uneltele de siguranță corespunzătoare.Siguranța este paramoună în orice moment pe care îl lucrați la autovehiculul dvs.Începeți prin punerea ochelarilor de protecție pentru a vă proteja de orice material care se încadrează sub capota mașinii, scântei sau fluidului bateriei în cazul în care bateria devine compromisă.De asemenea, puteți dori să purtați mănuși.Asigurați-vă că zona în care lucrați este bine ventilată și aprinsă suficient pentru a vă permite să vedeți unde vă aflați și la ceea ce lucrați la.
  • Mănușile nu sunt necesare, dar vă pot proteja mâinile de ciuperci mici și tăieturi în timp ce lucrați la autovehiculul dvs.
  • Asigurați-vă că nu există copii în zonă în timp ce lucrați la bateria unui vehicul, deoarece scânteile ar putea zbura dacă cablurile pozitive și negative vin în contact unul cu celălalt.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 1
    2. Determinați ce fel de baterie aveți. Pentru a încărca corect bateria, trebuie să identificați mai întâi tipul de baterie pe care îl aveți. De obicei, puteți găsi acest lucru scris undeva pe baterie, dar este posibil să fie necesar să verificați site-ul producătorului dacă eticheta este prea uzată pentru a citi sau a dispărea.De asemenea, trebuie să aflați tensiunea bateriei, privindu-se pe eticheta acumulatorului sau prin verificarea manualului proprietarului vehiculului. Tipurile de baterii includ:
  • Bateriile cu celule umede pot fi service, ceea ce înseamnă că există lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la îmbunătățirea încărcării și a duratei de viață a bateriei.
  • Baterii VRLA (bateria cu plumb reglementată cu supapa) sunt complet sigilate și nu necesită întreținere.Aceste baterii vin ca celule de gel sau baterii de sticlă de sticlă absorbite și sunt mai puțin frecvente în mașini, cu excepția cazului în care sunt achiziționate ca o modificare după piață.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 2
    3. Obțineți un încărcător de baterii auto. Alegeți un încărcător potrivit pentru bateria și scopurile dvs.Cele mai multe încărcătoare vor funcționa pentru toate tipurile de baterii, cu excepția bateriilor cu celule de gel. Există încărcătoare rapide care pot încărca rapid acumulatorul sau chiar vă pot oferi un start de salt, precum și "prelinge" încărcătoare care oferă o taxă lentă, dar mai lungă durabilă.Multe încărcătoare mai noi vin cu un microprocesor pentru a monitoriza cât de mult a fost încărcat bateria.Aceste încărcătoare digitale vor opri automat procesul atunci când bateria este complet încărcată. Încărcătoare mai vechi și mai simple trebuie oprite manual pentru a preveni supraîncărcarea periculoasă și nu trebuie lăsată singură pentru perioade lungi de timp în timp ce sunt conectate.
  • Citiți manualul de instrucțiuni al încărcătorului pentru a vă asigura că utilizați corect unitatea dvs.
  • Chiar și noi încărcătoare digitale trebuie monitorizate îndeaproape în timpul încărcării pentru a se asigura că funcționează corect și se oprește înainte de încărcarea bateriei.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 3
    4. Deconectați și scoateți bateria de pe vehicul, dacă este necesar.Este important să deconectați acumulatorul înainte de a efectua orice reparații sau întreținere pe vehiculul dvs.De cele mai multe ori veți putea încărca bateria fără a ieși din mașină, dar dacă atingeți bateria sau potrivirea cablurilor de încărcare în locașul motorului sau trunchiul în care este localizată bateria, se dovedește dificilă, scoateți bateria din mașină complet în timp ce îl încărcați.
  • Dacă nu sunteți sigur în cazul în care este localizată acumulatorul, verificați manualul proprietarului pentru vehiculul dvs.Unele vehicule au bateria în portbagaj, în timp ce majoritatea au sub capotă.
  • Deconectați mai întâi terminalul negativ, apoi poziția pozitivă atunci când scoateți o baterie.
  • 5. Curățați terminalele bateriei.Orice murdărie sau murdărie de pe bornele bateriei poate împiedica cablurile de încărcare să creeze o conexiune puternică la baterie, deci este important să curățați bine terminalele. Utilizați soda de copt și o cârpă umedă sau un tampon de șmirghel pentru a șterge orice murdărie sau rugină. Asigurați-vă că terminalele sunt metalice înainte de a trece la următorul pas pentru a asigura o încărcare puternică.
  • Uneori puteți găsi bateria are o încărcare solidă, dar terminalele murdare împiedică curgerea energiei electrice.
  • Nu atingeți terminalele cu pielea goală, mai ales dacă există pudră albă pe ele. Această pulbere este de obicei acid sulfuric uscat și poate arde pielea dacă intri în contact cu el.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind o încărcător de viteză sau de scurgere
    1. Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 6
    1. Așezați încărcătorul pe o suprafață stabilă.Nu așezați niciodată încărcătorul de baterie direct pe baterie, deoarece poate conecta terminalele negative și pozitive, provocând deteriorarea bateriei și a încărcătorului și, eventual, chiar începe un incendiu.În schimb, plasați încărcătorul pe o suprafață stabilă de departe de acumulator, deoarece cablurile vor permite.Înainte de a conecta încărcătorul în perete, asigurați-vă că zona este bine ventilată prin deschiderea ușii sau ferestrelor de garaj dacă sunteți în interior.
    • Asigurați-vă suprafața pe care o plasați încărcătorul este robustă și staționară pentru a preveni căderea sau deconectarea de la baterie.
    • Utilizați lungimea completă a cablurilor pentru a separa bateria de la încărcător cât mai mult posibil.
  • 2. Conectați încărcătorul la baterie.Atașați cablul negru de la încărcător cu semnul negativ (-) pe acesta la terminalul negativ de pe baterie marcat cu același simbol.Apoi atașați cablul roșu cu semnul pozitiv (+) la terminalul pozitiv de pe baterie cu simbolul corespunzător.Asigurați-vă că ați verificat conexiunile înainte de a conecta sau porni încărcătorul, deoarece amestecarea terminalelor pozitive și negative ar putea duce la deteriorarea bateriei sau chiar a unui incendiu.
  • Unele mașini pot eticheta terminalul pozitiv cu literele POS în locul unui simbol pozitiv (+) și al negului în loc de un negativ (-).
  • Asigurați-vă că cablurile sunt atașate ferm pentru a permite electricității să curgă de la încărcător la baterie.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 8
    3. Setați încărcătorul. Încărcătoarele digitale pot indica tensiunea existentă în baterie și vă permite să setați nivelul final de tensiune, în timp ce modelele mai vechi pot permite pur și simplu setările ON și OFF.Încărcătoarele de viteză vă vor permite, de asemenea, să alegeți viteza în care doriți să încărcați bateria (adesea descrisă de o imagine a broaștelor broaște țestoase pentru încărcături lente și un iepure pentru cele rapide).O încărcare rapidă este bună pentru o baterie de mașină care a murit recent ca urmare a lăsării luminilor pe sau ceva în acest sens, în timp ce o baterie care a murit de ceva timp poate necesita metoda de încărcare mai lentă înainte ca bateria să fie utilizată din nou.
  • Dacă puteți seta tensiunea, încărcătorul se va opri, setați-l la tensiunea specificată de pe baterie sau pe care ați găsit-o în manualul proprietarului vehiculului.
  • Nu setați niciodată încărcătorul la încărcarea rapidă dacă veți părăsi vehiculul nesupravegheat.
  • Poate doriți să lăsați încărcarea lentă a bateriei peste noapte pentru a încărca complet dacă a fost mort de ceva timp.
  • 4. Verificați bateria.După ce permiteți bateria să se încarce, verificați-o pentru a vă asigura că funcționează.Unele încărcătoare digitale vă vor oferi o citire care vă va spune dacă bateria menținând corect încărcarea sau dacă bateria va trebui înlocuită.Acest lucru este adesea indicat de un procent ca "100%", deoarece în bateria este încărcată de 100%.De asemenea, este posibil să doriți să utilizați un voltmetru pentru a măsura tensiunea bateriei o dată deconectată de la încărcător atingând cablurile pozitive și negative de la voltmetru la bornele respective de pe baterie.Dacă bateria este încă în mașină, cea mai ușoară modalitate de a verifica, ar putea fi pur și simplu să-l conectați din nou și să încercați să porniți mașina.
  • Dacă voltmetrul citește numărul de volți care sunt potriviți pentru baterie, încărcătorul indică faptul că este bun sau vehiculul pornește bateria este suficient de încărcată.
  • Dacă voltmetrul sau încărcătorul indică faptul că acumulatorul este rău sau vehiculul nu va porni, pot exista alte probleme de rezolvat sau poate fi necesar ca bateria să fie înlocuită.
  • Metoda 3 din 4:
    Salt începerea bateriei
    1. Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 10
    1. Parcați o mașină funcțională, astfel încât să se confrunte cu mașina pe care o săriți.Saltul de pornire a unui vehicul implică utilizarea sistemului electric al unui alt vehicul de rulare pentru a încărca suficient bateria suficient pentru a permite să înceapă și să se încarce.Înainte de a parca mașina de funcționare, asigurați-vă că localizați bateria în ambele vehicule, deoarece bateriile unui vehicul pot fi găsite în trunchi.Odată ce ați găsit bateriile în ambele vehicule, trageți vehiculul de rulare până la dvs. destul de aproape, astfel încât să vă permiteți cablurilor de jumper să conecteze atât bateriile.
    • Dacă bateria se află în trunchiul unuia dintre vehicule, înapoi pe celălalt, astfel încât cablurile pot ajunge.
    • Setați frâna de mână pe ambele vehicule pentru a vă asigura că nu se mișcă în timpul procesului de încărcare.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 15
    2. Utilizați cabluri de jumper pentru a conecta cele două baterii.Amintiți-vă că, odată ce conectați cablurile de jumper la o baterie, atingând capetele pozitive și negative ale celeilalte părți ale cablurilor, vor produce scântei care pot fi periculoase.Cu ambele mașini oprite, conectați cablul jumper la borna pozitivă a bateriei moarte și apoi la pozitivul bateriei bune.Asigurați-vă că nu permiteți cablurilor negative să se încurce în locașul motorului, unde pot atinge metalul care ar putea servi ca un teren pentru a finaliza circuitul.Apoi, conectați cablul negativ la terminalul negativ al bateriei moarte, urmat de cablul negativ pe terminalul adecvat al celui bun.
  • Este posibil să fie necesar să curățați terminalele de pe ambele baterii pentru a asigura o conexiune puternică.
  • Asigurați-vă că conectați capetele pozitive la terminalele pozitive și cablurile negative la bornele negative.Amestecarea acestora ar putea duce la deteriorarea sau un incendiu.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 12
    3. Porniți mașina de funcționare.Cu cablurile conectate în siguranță, porniți vehiculul de funcționare, astfel încât sistemul său electric poate începe încărcarea bateriei moarte.Nu luați vehiculul de funcționare din parc sau neutru în timpul procesului de încărcare.Permiteți vehiculului să ruleze timp de câteva minute înainte de a încerca să pornească celălalt vehicul.
  • După un minut sau două, încercați să începeți mașina moartă.Dacă bateria a murit recent, ar trebui să înceapă imediat.
  • Dacă nu pornește după un minut sau două, permiteți-i să perceapă un pic mai mult timp.Dacă bateria a fost moartă de ceva timp, poate dura mai mult timp pentru a fi suficient pentru a începe.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 13
    4. Deconectați cablurile și lăsați vehiculul să funcționeze.Odată ce vehiculul pornește, puteți deconecta cablurile de jumper din fiecare vehicul.Permiteți vehiculului care a avut o baterie moartă să continue să ruleze pentru un pic.S-ar putea să fi taxat suficient de bateria pentru a porni vehiculul, dar dacă îl opriți imediat, este posibil să nu existe suficientă energie electrică pentru a porni din nou.Lăsați-o să ruleze, vă dați alternatorului vehiculului posibilitatea de a încărca bateria restul drumului.
  • Dacă vehiculul moare încă o dată după ce este deconectat de la cealaltă mașină, verificați pentru a vă asigura că bateria este conectată în siguranță.
  • Dacă vehiculul rulează bine, scoateți-l pentru o scurtă călătorie pentru a încărca bine bateria înainte de ao opri din nou.
  • Metoda 4 din 4:
    Depanarea problemelor bateriei
    1. Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 14
    1. Au acumulatorul verificat de un magazin de piese auto.Dacă ați încărcat bateria utilizând un încărcător sau un alt vehicul, dar vehiculul încă nu va porni, scoateți bateria (dacă nu ați făcut-o deja) și luați-o într-un magazin local de piese auto.Acolo, pot încărca bateria și pot verifica dacă funcționează bine, pot fi deservite sau trebuie înlocuite.Dacă bateria vehiculului dvs. este o baterie VRLA sau o baterie celulară umedă fără întreținere, va trebui să o înlocuiți dacă nu conține o taxă.
    • Dacă bateria este rea, va trebui să achiziționați un înlocuitor pentru aceasta.
    • Dacă bateria este complet încărcată și funcționează bine, dar mașina dvs. nu va porni, verificați cablurile acumulatorului pentru a vă asigura că acestea nu sunt rupte și conectați-le ferm la baterie.
  • 2. Testați alternatorul.Un alternator defect poate împiedica autovehiculul să încarce suficient bateria suficient pentru a porni din nou mașina și poate chiar să nu reușească să producă suficientă energie electrică pentru a menține vehiculul care rulează vehiculul.Puteți verifica dacă aveți o problemă cu alternatorul, pornind vehiculul, apoi deconectați terminalul pozitiv al bateriei.Un alternator de funcționare corespunzător va produce suficientă energie electrică pentru a menține vehiculul care rulează fără baterie, dar dacă vehiculul se oprește, alternatorul probabil trebuie înlocuit.
  • Puteți uneori să spuneți dacă există o problemă cu alternatorul dvs., privindu-vă luminile interioare.Dacă luminile devin mai luminoase în timp ce apăsați pe pedala de gaz, apoi diminuați din nou când vă îndepărtați piciorul, alternatorul poate fi rău.
  • Dacă scoateți alternatorul de pe vehicul, multe magazine de piese auto le pot testa pentru a vă asigura că este problema înainte de a comanda un înlocuitor.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 16
    3. Ascultați pentru a face clic pe.Dacă mașina nu va începe, dar produce clic audible Când încercați, probabil că nu este suficientă energie electrică în baterie pentru a porni vehiculul.Acest lucru poate fi deoarece nu a reușit să se perceapă corect când o încărcați sau poate fi un rezultat al bateriei pur și simplu să fie prea uzat pentru a ține o taxă.Încercați săriți pornirea din nou a mașinii sau scoateți bateria și ați testat.
  • Asigurați-vă că aveți o conexiune bună la baterie când îl încărcați, altfel bateria nu va putea porni mașina.
  • Făcând clicul indică faptul că există o electrică în baterie, dar nu suficientă pentru a porni motorul.
  • Imagine intitulată Încărcați o baterie de mașină Pasul 17
    4. Ia notă dacă vehiculul se taie.Dacă vehiculul pornește după ce ați încărcat bateria, dar tarabe imediat după ce începe să funcționeze, poate fi din cauza alternatorului.Dacă va porni din nou sau continuă să scadă, dar nu reușește să ruleze, totuși, problema nu este electrică.Este posibil să aveți o problemă cu livrarea de combustibil sau aer.
  • Vehiculul dvs. are nevoie de aer, combustibil și electricitate pentru a rula corect.
  • Va trebui probabil să luați mașina la un mecanic pentru a identifica problema dacă se întâmplă acest lucru.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar