Cum să donați îmbrăcăminte pentru caritate

Toată lumea are lucruri în dulapurile lor pe care nu le-au purtat de ani de zile. Dar ceva ce nu mai iubești ar putea fi un nou costum preferat al unei alte persoane! Pentru a evita aruncarea de haine departe sau având-le să-i dezordine casa, să-i donezi la organizații de caritate. Alegeți locul potrivit pentru a renunța la haine, decideți ce să donați și pregătiți-vă îmbrăcămintea pentru donație pentru a vă asigura că articolele dvs. sunt puse în uz bine pentru anii următori.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea unui centru de donație
  1. Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 1
1. Faceți o căutare online pentru a verifica opțiunile zonei dvs. Doar dacă nu intenționați să trimiteți prin e-mail hainele la o organizație de donare on-line, este mai bine să rămâneți cu centrele locale de donare. Acest lucru va facilita transportul îmbrăcămintei.
  • Pentru a găsi un loc local, tip "centre de donare de îmbrăcăminte lângă mine" sau "centre de donare de îmbrăcăminte în Seattle" în motorul dvs. de căutare preferat.
Sfat de experți
Relieful direct

Relieful direct

Organizațiile de ajutor pentru ajutor umanitar este o organizație de ajutor umanitară premiată, activă în toate cele 50 de state și mai mult de 80 de țări. Ei se concentrează pe ajutorul persoanelor afectate de urgențe și dezastre naturale. Relieful direct a fost foarte apreciat de către Navigator de caritate, Guidestorul și Centrul de Filantropie cu Impact ridicat la Universitatea din Pennsylvania, pentru eficacitatea, eficiența și transparența acestora.
Relieful direct
Relieful direct
Organizația de ajutor umanitară

Asigurați-vă că organizația acceptă donații de haine folosite. Relieful direct, o organizație de ajutor umanitar, spune că este important să se doneze unei caritate care solicită în mod specific hainele secundare. "Există grupuri care sunt specializați în acceptarea elementelor utilizate, sau care deține unitățile pentru anumite produse. Oamenii doresc să ajute și știu că ceva ar putea fi util altcuiva, dar logistica reală a obținerii de îmbrăcăminte la o persoană care are nevoie poate fi dificilă. Sistemul trebuie să fie deja în vigoare sau poate ajunge să facă o mizerie de o situație deja delicată."

  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 2
    2. Donați spre bunăvoință pentru a-și susține misiunea de angajare. Cele mai multe orașe și chiar orașele mai mici au voie. Fondul comercial este o opțiune excelentă pentru donare. Ei vor accepta toate articolele dvs. și ei au pus majoritatea profiturilor lor înapoi în programe de formare profesională și de ocupare a forței de muncă pentru lucrătorii care se luptă în Statele Unite.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 3
    3. Dați armatei mântuirii dacă aveți nevoie de un pickup de camion. De asemenea, puteți găsi armata de salvare în majoritatea orașelor și orașelor din Statele Unite. Ele pot fi cele mai bune pentru familiile cu donații cu adevărat mari, deoarece vă pot ridica hainele de la casa dvs.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 4
    4. Apelați adăposturi fără adăpost pentru a vedea dacă au nevoie de haine. Dacă aveți adăposturi fără adăpost în zona dvs., dați-le un apel. Aceasta poate fi o modalitate foarte bună de a vă aduce îmbrăcămintea la persoanele care au nevoie cel mai mult, imediat. Apel înainte de a renunța la haine, totuși, deoarece pot exista momente mai bune pentru adăpostul de a gestiona drop-off-urile.
  • De asemenea, trebuie să sunați la adăposturi pentru femei și copii care sunt victime ale abuzului, mai ales dacă aveți femei profesionale sau îmbrăcăminte pentru copii.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 5
    5. Puneți hainele cu instituția dvs. religioasă locală. Dacă aparțineți unei organizații religioase, acestea sunt probabil implicate într-un program de donare de funcționare. Verificați dacă acceptă îmbrăcămintea și când îl puteți renunța.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 6
    6. Du-te online pentru a dona tipuri unice de îmbrăcăminte. Dacă aveți rochii de bal și de nuntă, tuxedo și haine profesionale mai vechi situate în jurul dulapului dvs., căutați organizații specializate online. Există o mulțime de fundații care sunt dedicate colectării și vânzării unui singur tip de îmbrăcăminte.
  • Pentru rochii de bal, încercați Fairy Godmothers Inc.
  • Pentru rochii de nuntă, vizitați site-ul de mirese din America.
  • Pentru îmbrăcăminte profesională, folosiți rochie pentru succes (pentru femei) sau unelte de carieră.
  • Metoda 2 din 3:
    Culege lucruri de a dona
    1. Imagine intitulată Donați îmbrăcămintea la pasul de caritate 7
    1. Puneți o zi întreagă pentru a vă curăța casa. Alegeți o zi când nu mai aveți altceva, cum ar fi o sâmbătă gratuită sau o zi liberă de lucru sau la școală. Sortarea prin haine poate fi consumatoare de timp și nu doriți să vă frustrați pentru că ați rămas fără timp în mijlocul extravagantei de dezghețare.
    • Pentru a face acest proces mai distractiv, puneți pe unele muzică optimă în timp ce sortați.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 8
    2. Concentrați-vă pe dulapuri. Dulapuri, mai mult decât alte locuri din casa dvs., colectează lucruri. Acestea vor fi zonele casei dvs., unde sunt situate cele mai multe haine și încălțăminte neutilizate. Începeți cu dulapuri dormitor, apoi treceți la orice hală sau dulapuri de depozitare.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la pasul de caritate 9
    3. Sortați hainele în grămezi pentru păstrarea și oferirea. Dacă nu ați purtat ceva de peste un an, luați în considerare dăruirea. Dacă ceva nu se potrivește, poate să aparțină și în grămada Donate. Amintiți-vă, ceva care nu mai este perfect pentru dvs. ar putea fi comoara altcuiva.
  • Puteți face trei grămezi: "Păstrați", "dați departe" și "nu sunteți sigur."La sfârșitul sortării dvs., revăzați" gramașa "nesigură" și întrebați-vă "va purta cu adevărat acest lucru din nou?"Pentru fiecare element.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 10
    4. Alegeți elemente care sunt în stare bună. În timp ce ar putea fi tentant să dați acea pereche de blugi total distruși, rezistă la această dorință. Creați mai multă muncă pentru centrele de donare atunci când le dați articole care nu pot fi reutilizate de alte persoane.
  • Pentru hainele care sunt în totalitate, luați în considerare să le rupeți pentru a face cârpe de curățare. De asemenea, puteți să vă uitați online pentru centrele de reciclare a îmbrăcămintei, care sunt diferite de centrele de donare.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 11
    5. Dați îmbrăcămintei profesionale pentru a ajuta solicitanții de locuri de muncă. Oamenii care nu mai lucrează adesea se bazează pe haine donate pentru interviuri. Poate că nu pot să-și permită costume cu prețuri complete, cămăși și pantaloni, deci orice donați ar putea fi pus la o utilizare foarte bună.
  • Pantofii profesioniști sunt, de asemenea, în mare cerere.
  • Chiar și îmbrăcămintea profesională în afara datei poate fi utilă. Oamenii pot fi capabili să aibă aceste articole adaptate și să cheltuiască mai puțin decât ar fi îmbrăcămintea profesională nouă.
  • Imagine intitulată Organizează un dulap de pantofi Pasul 2
    6. Donați pantofi. Pantofii care sunt în stare bună pot fi donați. Nu donați pantofi care nu sunt în formă sau au tălpi uzate, deoarece oamenii nu vor găsi aceste lucruri utile. Pantofii care au tălpi bune, și-au păstrat forma, sunt curate și au toate fitingurile ca și lacesul intact să facă alegeri perfecte pentru donare. Sandale, cizme și adidași sunt, de asemenea, dorite în magazinele de caritate.
  • Metoda 3 din 3:
    Pregătirea articolelor dvs
    1. Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 12
    1. Verificați buzunarele pentru elementele libere. Asigurați-vă că nu renunțați la schimbări libere, bijuterii sau chei împreună cu îmbrăcămintea dvs! Ar putea fi foarte dificil pentru centrele de donare pentru a vă întoarce aceste elemente.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 13
    2. Spălați orice haine pe care intenționați să le donați. Asigurați-vă că nu donați haine murdare sau mirositoare. Utilizați un detergent necunoscut pentru a evita declanșarea sensibilităților cuiva. Puneți hainele înainte de a le pregăti pentru transport.
  • Dacă donați obiecte care trebuie să fie curățate uscate, faceți acest lucru înainte de a vă dona.
  • Hainele și accesoriile pentru copii au nevoie de o curățare deosebit de bună, dar asigurați-vă că utilizați detergenți care sunt siguri pentru pielea copiilor.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcămintea la pasul de caritate 14
    3. Verificați regulile centrului de donație. Unele centre de donare vă vor cere să vă puneți toate hainele pe umerase. Alții ar putea să-i dorească pe cei fără îndoială și nu vreau să le dai niște umerase. Du-te online sau sunați pentru a vă asigura că lipiți cu liniile directoare pentru centrul de donare pe care l-ați ales.
  • Imagine intitulată Donate îmbrăcăminte la caritate Pasul 15
    4. Nu lăsați pini sau capse în îmbrăcăminte. Lăsând știfturi sau capse ascuțite în haine ar putea răni pe oamenii să le sorteze la centrul de donare. Cu excepția cazului în care știfturile de siguranță nu fac parte din element (ca o pereche de blugi în dificultate), îndepărtați și acestea.
  • Dacă nu ați purtat niciodată elementul, puteți (și probabil ar trebui) să părăsiți eticheta.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 16
    5. Alegeți o cutie sau o pungă mare pentru a transporta îmbrăcămintea. Utilizați o cutie mare de carton, bin din plastic sau sac de gunoi greu. Odată ce ați umplut până la jumătatea drumului, încercați să vă asigurați că îl puteți ridica în continuare. Continuați să o umpleți până când este plină sau doar la limita de ridicare.
  • Dacă doriți ca recipientele din plastic, puteți să vă lipiți cu cutii de carton și pungi. Mai ales dacă centrul este ocupat, ei ar putea să nu aibă timp să gumeze imediat recipientele și să le dau înapoi.
  • Imagine intitulată Donați îmbrăcăminte la caritate Pasul 17
    6. Cunoașteți cerințele pentru obținerea deducerilor fiscale. În Statele Unite, puteți primi o deducere fiscală pentru donații caritabile, care ar putea reduce ușor venitul dvs. impozabil. Detaliați donarea dvs. de îmbrăcăminte și estimați "valoarea de piață echitabilă" a fiecărei piese. Aceasta înseamnă că va trebui să determinați despre cât de mult ați vândut îmbrăcămintea.
  • Pentru a vă califica pentru deducere, organizația dvs. caritabilă trebuie să fie legitimă. Citiți publicația IRS privind regulile de donație pentru a verifica cerințele pentru centrele de donare: https: // IRS.Gov / PUB / IRS-PDF / P526.pdf.
  • Cereți centrului de donație pentru o chitanță de fiecare dată când donați să păstrați în înregistrările dvs. în cazul unui audit.
  • Majoritatea țărilor din întreaga lume au opțiuni de deducere în codurile lor fiscale. Contactați-vă oficialii guvernamentali locali pentru a afla regulile specifice pentru națiunea dvs.
  • Goodwill oferă un ghid de valoare la îndemână care vă poate ajuta să vă detaliați îmbrăcămintea. Puteți găsi aici: http: // Amazinggoodwill.COM / HUBFS / DOCS / Donation_Value_Guide_-100115.pdf.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unele organizații de caritate oferă pungi pentru colectarea ușilor la ușă. Puteți folosi acest lucru ca un memento pentru a umple o pungă pentru caritatea dvs. de încredere.
  • Asigurați-vă că nu doriți hainele înainte de a le da departe. Dacă aveți vreo îndoială, faceți o "Încă nu sunt sigur că grămadă" și reveniți mai târziu.
  • Avertizări

    Nu așezați nimic altceva decât hainele în cutii de îmbrăcăminte. Desprincutele ar putea sparge și răni colectarea elementelor.
  • Asigurați-vă că aranjați un timp pentru a renunța la haine sau pentru a ști că locul pe care îl aveți este deschis. Nu lăsați îmbrăcăminte la ușă. Acest lucru încurajează furtul.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Containere, cum ar fi cutii, saci etc.
    • Îmbrăcăminte
    • Miros de detergent de rufe
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar