Cum se fixează eroarea ntfs

Sistemul de fișiere NT (implicit pentru majoritatea versiunilor sistemului de operare Windows) are caracteristici cum ar fi jurnalizarea care o fac oarecum rezistentă la erorile sistemului de fișiere. Cu toate acestea, acestea pot apărea. Erorile pot fi reparate (de cele mai multe ori) prin utilizarea instrumentelor furnizate de sistem, cu excepția cazului în care, desigur, dacă vă împiedică să porniți sistemul.

Pași

1. Încercați să porniți computerul pentru a rula utilitarul de reparații pe disc Chkdsk. Acest lucru se poate face prin unul dintre următoarele moduri:

  • Mod sigur:
Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 1Bullet1
Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 1Bullet1
  • Botiți computerul în modul sigur, apăsați continuu tasta F8 în timp ce începe. Un meniu va apărea în cazul în care puteți alege să porniți "Modul de siguranță".
  • Instalarea sistemului CD-ROM sau DVD:
    Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 1Bullet2
    Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 1Bullet2
  • Introduceți sistemul de instalare a sistemului în computer. Când începe, ar trebui să detecteze faptul că o instalare a fost deja făcută și vă permite să porniți consola de recuperare (apăsând tasta "R"). Va trebui să urmați instrucțiunile de pe ecran până când vedeți consola de reparații.
  • Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 2
    Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 2
    2. Plasați discul pe un alt computer.Scoateți unitatea HDD de pe computer și plasați-o pe un alt computer. Veți putea accesa discul dvs. din sistemul gazdă al celuilalt computer.
  • Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 3
    3. Rulați "Chkdsk" până la sfârșit.
  • Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 4
    4. Dacă aveți o interfață grafică, mergeți la "Calculatorul meu", Selectați discul corespunzător, faceți clic cu butonul din dreapta al mouse-ului și selectați Proprietăți. Capul pentru "Instrumente" tablo. Selectați "Verificați această unitate pentru erori".
  • Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 5
    5. Dacă aveți doar o consolă de text, scrieți "chkdsk c:". "C:" ar trebui înlocuit cu litera de unitate corespunzătoare pentru partiția pe care încercați să o verificați.
  • Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 6
    Imagine intitulată Fix NTFS Eroare Pasul 6
    6. Pentru a remedia problemele găsite repetați etapa de mai sus, dar utilizați "chkdsk c: / R" Pentru ca utilitatea să recupereze automat datele pierdute. Acest proces poate dura ceva timp în funcție de viteza calculatorului și dimensiunea hard diskului
  • sfaturi

    De asemenea, puteți întâmpina probleme dacă nu aveți permisiunile de a modifica fișierele de pe unitate, caz în care ar trebui să Schimbați permisiunile NTFS.

    Avertizări

    Reparațiile sistemului de fișiere nu sunt niciodată posibile și complet fiabile. Deși puteți pierde datele în procesul de reparare, este cel mai puțin probabil decât dacă nu ați putut accesa deja datele (datorită erorii de sistem de fișiere).

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Discul dvs. cu partiția NTFS pe care doriți să o reparați.
    • Un alt computer pentru a conecta discul în (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar